Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

:beee::beee: τον έδωσα στον μικρό μεσα να ακουει τα μικιμαους με υψυλή ανάλυση ! ( αιντε ρε με το ισοπεδωτικό ψεύτικο λαμπρο μικρο κουτί !-bye-)

καλά, θα περιμένω να μεγαλώσει ......:grandpa:

B00079ZA0Y.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

άκου ένα συγκριτικό με αυτό να δεις που χάνει το παιχνίδι απο τα αποδυτήρια

Last edited:

Επειδη και γω εχω τον πρωτο Τ-αμπ, και 300Β, θα ελεγα οτι η διαφορα θα ηταν, 9 για ΣΕΤ και 7 για τον Τ-αμπ, για να μην πω 8, 9, ή και παραπανω, και αυτο γιατι ψυχολογικα δεν θελω να δεχθω οτι παιζει τοσο καλα.
(παω και γω συμφωνα με την βαθμολογια του Βασιλη, για συγκριση)

Ενας λογος που δεν εχω τον εχω παρει ακομα ειναι γιατι πολυ φοβαμαι οτι θα παροπλισω τους αλλους.

Οσο για το avmentor, αν κριθει με τα ηχεια που εχει, τοτε κανενας τετοιας ισχυος ενισχυτης, δεν εχει τυχη.

έχεις κότσια φίλε μου και σε παραδέχομαι!
είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα παραδεχόταν κάτι τέτοιο......
:grinning-smiley-043

είναι ένα καλό ,,, αλλά κουραστικό ψέμα εντέλει ! αδυνατεί να διαχειριστεί υψηλή συχνότητα και έχει μια τρελή τρύπα στην μέση ( μπορώ να το βγάλω και φοτο απο τον παλμογράφο )
kokar ραντεβού στην γωνία στις 10 να :fahne90::silly:-bye- σου σπάσω και το άλλο χέρι ,, και να σου δαγκώσει το αυτί το σκυλί :ears:;)

Last edited:

τρύπα στη μέση ?
ποιός ?
η λάμπα ?

Βασιλη, αν θυμαμαι καλα, σε καποιο ξενο περιοδικο πολυ παλια, νομιζω στους πρωτους class D ενισχυτες, ειχε γραφτει οτι οι μετρησεις, οπως κανανε σε κλασικους ενισχυτες δεν ειχε καμια σχεση με τις μετρησεις σε τετοιους ενισχυτες.
δ.λ.δ. οι μετρησεις ηταν αλλα νταλων. Δεν μπορουσαν να καν να μετρησουν, να βγαλουν συμπερασμα. Δεν θα επρεπε ΚΑΝ να παιζει ο ενισχυτης.

δεν με έπεισε ρε παιδιά εμένα ότι μπορεί να παίξει και να αντικαταστήσει ένα set
, για αυτό η αγορά της 300B ΕΓΙΝΕ μετά την αγορά ακρόαση του tread με κρυφή ελπίδα οτι θα γλιτώσω την κατασκευή , η την αγορά του set , το διαβολάκι είναι καλό κάτω από συνθήκες σε μερικές ηχογραφήσεις , και φυσικά με καύσωνα που δεν είναι ότι καλλίτερο να δουλεύει η λάμπα ! παίζει πολύ καλύτερα απο τρανζίστορ μεχρι τα 400-500 ευρώ παίζει αρκετά χειρότερα από ένα λαμπατο set , θες τον χρόνο σου ώμος να το καταλάβεις δεν γίνεται σε 15 λεπτά μέσα να βγάλεις συμπέρασμα , εμένα στα αυτιά μου κάνει χωρίς σώμα και ξυρίζει στα υψηλά λες και έχει equalizer me 30db + ,, και ξαναεπαναλαμβάνω σε δύσκολες ηχογραφήσεις δεν μπορεί να ακολουθήσει !!

και τότε ρε Βασίλη γιατί δεν μας έβαλες μια δύσκολη ηχογράφηση ???
ΟΕΟ?

Υ.Γ
τελικά θα κανονίσεις την ακρόαση ?
αλλά αυτήν την φορά θα φέρω εγώ cd !

και τότε ρε Βασίλη γιατί δεν μας έβαλες μια δύσκολη ηχογράφηση ???
ΟΕΟ?

Υ.Γ
τελικά θα κανονίσεις την ακρόαση ?
αλλά αυτήν την φορά θα φέρω εγώ cd !
δεν παίζει μάνα μου σου λέω ,, πρώτα τα απολα αμα του χώσεις λιγο σκληρό ροκ κάνει διακοπές και παραμορφώνει μεχρι θανάτου

θα δεις την επομένη φορά !!

αχ αυτός ο ψυχολογικός παράγοντας......
είδες τι σου κάνει ???
τελικά με την ακρόαση τι θα γίνει ?....θα στο πω με ενα τραγουδάκι
"δεν λες κουβέντα, έχεις κριμένα μυστικά και ντοκουμέντα "
Σωτηρία Μπελλου.

δεν παίζει μάνα μου σου λέω ,, πρώτα τα απολα αμα του χώσεις λιγο σκληρό ροκ κάνει διακοπές και παραμορφώνει μεχρι θανάτου

θα δεις την επομένη φορά !!

πες μου τα ηχεία σου, το χώρο σου και τα db που θέλατε να ακούσετε...

γιατί εγώ του βάζω καρασκληρό ροκ και λαλεί....

Βασιλη, αν θυμαμαι καλα, σε καποιο ξενο περιοδικο πολυ παλια, νομιζω στους πρωτους class D ενισχυτες, ειχε γραφτει οτι οι μετρησεις, οπως κανανε σε κλασικους ενισχυτες δεν ειχε καμια σχεση με τις μετρησεις σε τετοιους ενισχυτες.
δ.λ.δ. οι μετρησεις ηταν αλλα νταλων. Δεν μπορουσαν να καν να μετρησουν, να βγαλουν συμπερασμα. Δεν θα επρεπε ΚΑΝ να παιζει ο ενισχυτης.

Σωστά. Λόγω της αρχής λειτουργίας - παρόμοια με των παλμοτροφοδοτικών- έχει πολύ "σκουπίδι" πάνω από τους 30-40 χιλιόκυκλους, με αποτέλεσμα στον παλμογράφο, ακόμα και η 1kHz κυματομορφή να δείχνει αστεία. Για τετράγωνο δεν συζητάμε, μοιάζει πιο πολύ με βουνοκορφή.

Όλα αυτά όμως δεν ακούγονται. Με ένα spectrum analyser (pc+ κατάλληλο πρόγραμμα) βλέπεις ότι εντός ακουστικού φάσματος δεν είναι χειρότερος από έναν τυπικό ενισχυτή Solid state.
Μιλώ εκ πείρας, έχω εδώ και χρόνια ένα κιτ 50w της Tripath, για τις ταινίες και για τις μεγάλες ζέστες όταν οι λάμπες κάνουν το χώρο σάουνα.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

To πρόβλημα των διακοπών ακόμα και σε μέτριες στάθμες το είχε και το δικό μου trends. Στα όρια των 6W RMS ο ήχος ήταν χειρότερος και από φορητό ραδιοκασετόφωνο των 50 ευρώ.
Και να φανταστείς Vasilis-T ότι εσύ πάιζεις και με ηχεία πολύ υψηλής ευαισθησίας με full range της Fostex.

O λαμπάτος SET σου με τις 300Β είναι κλάσης ανωτερος σε ποιότητα από το Trends. Tα άκουσα και τα δύο σπίτι σου και μπορώ να έχω άποψη.

Απλώς πρέπει να αλλάξεις λυχνίες και θα παίξει πολύ καλύτερα ο ενισχυτής σου. Η μία από τις δύο 300Β είναι στα όρια να βγεί εκτός προδιαγραφών.

τότε κάτι έχουν τα κομμάτια σας ή το δικό μου είναι κάτι σαν το σουήπστεικ.

95 και 98 db και βαρβατα κι όλας.

Μήπως τα ευαίσθητα 8 ωμα ή 4 ωμα ηχεία σας έχουν τίποτα κορυφούλες στα 12 ή 15 ωμ ?