Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

πραγματικά δεν έχω εμπάθεια με τίποτα που παρουσιάζεται έως μοντέρνο, ιδιάζων , τεχνολογικό , τεχνούργημα , αλώστε είναι το χόμπυ μου ! το δικό μου τεμάχιο στο δικο μου σεταπ με εντυπωσίασε μεν , αλλά δεν με κέρδισε πουθενά , ίσως είναι τα καταραμένα μου ηχεία που είναι 96db το μεγάφωνο που ανεβαίνει αρκετά πιο πολύ πάνω στην καμπίνα του , με αποτέλεσμα να μου δείχνει κάποια θετικά που έχει το ενισχυτάκι ,,, αλλά απο την άλλη μου βγάζει και οτι σπαστικό έχει με πρώτο απόλα την συριστική πάνω περιοχή , την ψευδεπιγραφη μεσαία και την παρουσία του μπάσου ΠΑΝΤΟΥ !!! που καταντάει ενοχλητική !
αυτά !! από έμενα συνιστάται σαν αγορά μονο για το κόστος κτήσης του και για να γνωρίσετε την digital τεχνολογία που υποσχετε αρκετά , αλλά είναι ακόμα νωρίς να βάλει πόδι σε κλασικές υλοποιήσεις ,
μια συντακτική διορθωσούλα

Βασιλη ειναι θεμα ηχειου. Τον ακουσαμε σε ΚΕΦ μοντελ ΙΙΙ, και τον βγαλαμε στα 5 λεπτα. Πιο χαλια ενισχυτη δεν ειχαμε ξανακουσει.
Επιμενω οτι το σωστο ηχειο, μαλλον ΦΟΡΤΙΟ, ειναι το παν.

Και 300Β βαλαμε σε Harbert 5, πολυ καλο ηχειο παρεπιπτοντως, αλλα ειδικα στα χαμηλα δεν.....

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Ο Σταματάκος του avmentor έγραψε τις εντυπώσεις του για το Trends-TA 10.1 με συγκεκριμένα ηχεία που εντελώς τυχαίως είναι και ευαίσθητα .
Εχετε δει πόσο κοστίζουν τα ηχεία αυτής της κατηγορίας ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Διακοπές έκανε όταν προσπάθησα να ανεβάσω ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ εντάσεις.
σημειωτέον ότι τον χρησιμοποιώ ως τελικό με προ τον mBl 4004. Ως ολοκληρωμένο τον χρησιμοποίησα μόνο γιά λίγες ώρες. Η διαφορά με έναν καλό προ είναι τεράστια.
Συνήθως ακούω με το ποτ του mbl στο παρα τέταρτο και μεγάλα γκάζια παίρνω στις 12 έως και 5. Από εκεί και μετά δεν εγγυώμαι, αλλά ήδη το spl είναι πολύ μεγάλο.

Πιστεύω ότι γιά την περίπτωσή σας είναι θέμα ηχείου ή ελαττωματικού (ίσως ?)

Σε ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση.

Εγώ σαν τελικό δεν το δοκίμασα. Βασικά το ήθελα το Trends για να οδηγώ ακουστικά υψηλής αντίστασης 600Ω. Δεν κατάφερα να τα οδηγήσω σε ρεαλιστικες στάθμες και ο ενισχυτής κλιπάριζε πολύ άσχημα. Στη συνέχεια δοκίμασα να τα οδηγήσω από την έξοδο ακουστικών ενός Behringer Ultramatch και τα ακουστικά επιτέλους έπαιξαν μουσική σε ρεαλιστικές στάθμες χωρίς το παραμικρό ίχνος παραμόρφωσης.

Last edited:

ξαναείπα οτι του έκανα την χάρη και το δούλεψα και τον έκρινα με υπερ ευαίσθητο ηχείο ,,, με τα faber signum νομίζεις οτι σου έχουν κάνει πλάκα και σου έχουν πουλήσει ενισχυτή για pc !!

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

ξαναείπα οτι του έκανα την χάρη και το δούλεψα και τον έκρινα με υπερ ευαίσθητο ηχείο ,,, με τα faber signum νομίζεις οτι σου έχουν κάνει πλάκα και σου έχουν πουλήσει ενισχυτή για pc !!

Αν ήσουν reviewer, δε θα έβρισκες δουλειά βρε, ούτε θα σου έδιναν μηχανήματα για δοκιμή.
Σα δε ντρέπεσε !!! :flipout:

Εχει γραφεί αρκετές φορές,ότι τα πάει καλύτερα με ευαίσθητα και 4 ohm ηχεία.Τα Audio Physic Spark III, που τον άκουσα και με εντυπωσίασε,για το πώς έπαιζε για το κόστος του και την ισχύ του,είναι τέτοια...

Γειά σας παιδιά, είμαι νέος μέλος του forum και αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι. Μπαίνω κάπως αργά στο συγκεκριμένο thread, αλλά νομίζω οτι το θέμα αξίζει τον κόπο με το παραπάνω.
Τον trends μου τον έφερε ένας καλός φίλος να τον ακούσω, ο οποίος ακούει με Jadis και Proac και παρ' όλα αυτά σοκαρίστηκε όταν άκουσε τον μικρό. Εδώ και τρείς μέρες μέρες έχασα τον ύπνο μου και μπορώ με σιγουριά να πώ τα εξής:
1) Χρειάζεται κι αυτός το στρώσιμό του, αλλάζει πολύ, ανοίγει και κυρίως γλυκαίνει και εξομαλύνονται τα συριστικά στις φωνές.
2) Πράγματι προτιμά 4ωμα ηχεία. Τον άκουσα με Mission 780, 8ωμα 85-86db περίπου και αν και έπαιζε όμορφα, εμφανώς ζοριζόταν και στα δυνατά κλιπάριζε. Τώρα τον ακούω με Totem Mite, λιλιπούτεια 4ωμα με 87db ευαισθησία και ΠΑΙΖΕΙ!!! Ομορφιά!!! Με ολιγομελή (αλλά όχι μαλθακά) ακουστικά σχήματα δεν τον άκουσα ποτέ να κλιπάρει ή να παραμορφώνει με το volume ακόμα και στο "και τέταρτο" ενώ στα συμφωνικά καλά είναι να μην περάσεις τη μέση. Οπωσδήποτε το θέμα του maching με το ηχείο είναι πολύ σημαντικό για τον μικρό αλλά δεν χρειάζεται οπωσδήποτε υπερευαίσθητο ηχείο αν κάποιος είναι διατεθιμένος να συμβιβαστεί με μέτριες (αλλά όχι μικρές) εντάσεις. Επίσης είναι βέβαιο ότι με όσο καλύτερο ηχείο καταφέρεις να τον ταιριάξεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις. Δεν είναι καθόλου παράδοξο ή λάθος που τον έβαλαν με τα Wilson.
3) Ξέρω ότι είναι μέγα ταμπού στους "χαιεντάδικους" κύκλους αλλά εγώ στα Totem πρόσθεσα ένα sub B&W PV1 και πήρα ερεβώδες και ταυτόχρονα ταχύτατο χαμηλό (ΠΡΟΣΟΧΗ: χρησιμοποίησα ειδικό track γιά τη ρύθμιση της φάσης, της σχετικής έντασης και του σημείου cross). Γνωρίζω και πολύ φθηνότερα sub που παίζουν εξαιρετική μουσική και θα μπορούσαν να συμετάσχουν σε ένα τέτοιο set up με πολύ καλά αποτελέσματα. Χρειάζεται πολύ προσοχή και ψάξιμο, το ειδικό αυτό track με χαμηλές συχνότητες είναι must, αλλά αξίζει τον κόπο.
3) Εφ όσον οι ανάγκες του και οι περιορισμοί του γίνουν επαρκώς σεβαστοί ο μικρός κυριολεκτικά μαγεύει. Έκταση, ταχύτητα, λεπτομέρεια, αρμονικές, χροιές, soundstage, σώματα (ναί σώματα!!!), γλύκα, αλλά πάνω από όλα φυσικότητα, πολύ κοντά στο being there. Όλα αυτά μαζί συγκεντρωμένα είναι πρωτόγνωρα σε χαμηλή κατηγορία τιμής. Δεν έχει το "ζουμάκι" της λάμπας, πράγμα καλό ή κακό αναλόγως γούστου, και σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα (αλλά τι είναι για όλα τα γούστα σε τούτο τον κόσμο?). Κάποιοι όμως θα βρούν σ' αυτόν τη νιρβάνα. Eιδικά γιά όσους δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα ο μικρός είναι κυριολεκτικά θεόσταλτος.
4) Υπάρχει η δυνατότα οικονομικότατης διενίσχυσης από την οποία δεν θα πάρετε περισσότερα db αλλά μεγαλύτερη άνεση και έλεγχο στα δυναμικά.

Sorry αν έγραψα πολλά ή παρέβην κανόνες.

Αν αντικατασταθεί το τροφοδοτικό με σταθεροποιημένο με περισσότερο ρεύμα μήπως βελτιωθεί λίγο η οδήγηση;

Μιά χαρά τα έγραψες.Να γράφεις συχνότερα-bye-
JADIS & PROAC έχω κι εγώ.Για πές στον φίλο σου νάρθει κατά δώ...

Με την ευκαιρία:

biamp.jpg

εδώ και λίγο καιρό ήδη χρησιμοποιώ έναν σε κάθε κανάλι.

Ό,τι έγραψα ισχύει στο ακέραιο.

Πολύ καλή λύση αν έχεις εύκολο ηχείο. (και ανάλογο χώρο)

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

πραγματικά δεν έχω εμπάθεια με τίποτα που παρουσιάζεται έως τεχνολογικό τεχνούργημα , αλώστε είναι το χόμπυ μου ! το δικό μου τεμάχιο στο δικο μου σεταπ με εντυπωσίασε μεν , αλλά δεν με κέρδισε πουθενά , ίσως είναι τα καταραμένα μου ηχεία που είναι 96db το μεγάφωνο που ανεβαίνει αρκετά πιο πολύ πάνω στην καμπίνα του , με αποτέλεσμα να μου δείχνει κάποια θετικά που έχει το ενισχυτάκι ,,, αλλά απο την άλλη μου βγάζει και οτι σπαστικό έχει με πρώτο απόλα την συριστική πάνω περιοχή , την ψευδεπιγραφη μεσαία και την παρουσία του μπάσου ΠΑΝΤΟΥ !!! που καταντάει ενοχλητική !
αυτά !! από έμενα συνιστάται σαν αγορά μονο για το κόστος κτήσης του και για να γνωρίσετε την digital τεχνολογία που υποσχετε αρκετά , αλλά είναι ακόμα νωρίς να βάλει πόδι σε κλασικές υλοποιήσεις ,

Αν τα συριστικά τσιρίζουν απλά ψαχτείτε με:
1) Το στρώσιμο του ενισχυτή. Επίσης είναι περίεργο γιά το είδος του αλλά θέλει "ζέσταμα" τουλάχιστον 10 λεπτά. Καλύτερα μην τον κλείνετε ποτέ, το ρεύμα ηρεμίας πρέπει να είναι από ελάχιστο ώς μηδέν, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα κατανάλωσης.
2) Τη συγκεκριμένη ηχογράφηση.
3) Το maching με τα ηχεία και φυσικά με τα καλώδια.
Σε μένα τα συριστικά "τσιμπούν" λίγο μόνο σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις. Σε άλλες είναι εντελώς ανύπαρκτα σε σημείο που ξενίζει. Δεν μου έμφανίζει κανένα δικό του "χαρακτήρα" σε αυτό το θέμα, απλά μου εμφανίζει καθαρά τις ιδιαιτερότητες των ηχογραφήσεων.

Το μπάσο του πράγματι φαίνεται να έχει μιά ελαφρά τάση επιβολής στο άκουσμα σε σχέση με άλλες σχεδιάσεις αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι είναι πραγματικά βαθύ και ταυτόχρονα ασυνήθιστα γρήγορο και δυναμικό. Δεν ξέρω αν είναι επίτηδες ρυθμισμένος να έχει αυτή τη συμπεριφορά προκειμένου να φανεί "μεγαλύτερος" ο ήχος του αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητο από πλευράς κατασκευαστή διότι θα κατανάλωνε άσκοπα τη λιγοστή ισχύ του. Σ´αυτό το σημείο έχω κι εγώ τις επιφυλάξεις μου αλλά δεν τους δίνω πολύ μεγάλη σημασία γιατί το χαμηλό γενικώς σηκώνει πάρα πολύ νερό. Ας μη ξεχνάμε ότι ο χώρος μέσα στον οποίο παίζουν τα ηχεία έχει τεράστια επίδραση ιδιαίτερα στο βαθύ χαμηλό. Οι συνηθισμένοι οικιακοί χώροι ενισχύουν κατά αρκετά db την περιοχή γύρω από τα 40-45hz οι μεγαλύτεροι ώς τα 70hz περίπου οι μικρότεροι (αναλόγως των διαστάσεων και των αναλογιών τους) Γιά μένα απλά είναι μιά επιπλέον παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπ' όψη στο σωστό maching με το ηχείο και το χώρο που ακούμε μουσική και όχι ένα ξεκάθαρο ελάττωμα του ενισχυτή.

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αν τα συριστικά τσιρίζουν απλά ψαχτείτε με:
1) Το στρώσιμο του ενισχυτή. Επίσης είναι περίεργο γιά το είδος του αλλά θέλει "ζέσταμα" τουλάχιστον 10 λεπτά. Καλύτερα μην τον κλείνετε ποτέ, το ρεύμα ηρεμίας πρέπει να είναι από ελάχιστο ώς μηδέν, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα κατανάλωσης.

++++1. Σαφέστατα. 8 λεπτά με το ρολόϊ. Μετά λιγοστεύει με τον καιρό.

2) Τη συγκεκριμένη ηχογράφηση.

Προφανώς...

3) Το maching με τα ηχεία και φυσικά με τα καλώδια.

επίσης

Σε μένα τα συριστικά "τσιμπούν" λίγο μόνο σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις. Σε άλλες είναι εντελώς ανύπαρκτα σε σημείο που ξενίζει. Δεν μου έμφανίζει κανένα δικό του "χαρακτήρα" σε αυτό το θέμα, απλά μου εμφανίζει καθαρά τις ιδιαιτερότητες των ηχογραφήσεων.

μετά από καιρό είναι σχεδόν γλυκός...

Το μπάσο του πράγματι φαίνεται να έχει μιά ελαφρά τάση επιβολής στο άκουσμα σε σχέση με άλλες σχεδιάσεις αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι είναι πραγματικά βαθύ και ταυτόχρονα ασυνήθιστα γρήγορο και δυναμικό. Δεν ξέρω αν είναι επίτηδες ρυθμισμένος να έχει αυτή τη συμπεριφορά προκειμένου να φανεί "μεγαλύτερος" ο ήχος του αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητο από πλευράς κατασκευαστή διότι θα κατανάλωνε άσκοπα τη λιγοστή ισχύ του. Σ´αυτό το σημείο έχω κι εγώ τις επιφυλάξεις μου αλλά δεν τους δίνω πολύ μεγάλη σημασία γιατί το χαμηλό γενικώς σηκώνει πάρα πολύ νερό. Ας μη ξεχνάμε ότι ο χώρος μέσα στον οποίο παίζουν τα ηχεία έχει τεράστια επίδραση ιδιαίτερα στο βαθύ χαμηλό. Οι συνηθισμένοι οικιακοί χώροι ενισχύουν κατά αρκετά db την περιοχή γύρω από τα 40-45hz οι μεγαλύτεροι ώς τα 70hz περίπου οι μικρότεροι (αναλόγως των διαστάσεων και των αναλογιών τους) Γιά μένα απλά είναι μιά επιπλέον παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπ' όψη στο σωστό maching με το ηχείο και το χώρο που ακούμε μουσική και όχι ένα ξεκάθαρο ελάττωμα του ενισχυτή.

Δεν θα έλεγα επιβολή στο μπάσο. Μάλλον το αντίθετο. "Είναι ευγενικοί στο μπάσο"
έχει ομαλό χαμηλό αλλά όχι να υπερισχύει. Κάτω από τους 30 θα έλεγα ότι έχει roll off.
Η απουσία επιβολής του μπάσου στην γνωστή περιοχή 100-180 καθαρίζει ιδιαίτερα τη μεσαία και βελτιώνει εξαιρετικά την εικόνα.

και φυσικά γιά την ώρα ψάχνομαι γιά τροφοδοσία συσσωρευτή

Μιά χαρά τα έγραψες.Να γράφεις συχνότερα-bye-
JADIS & PROAC έχω κι εγώ.Για πές στον φίλο σου νάρθει κατά δώ...

Με την ευκαιρία:

View attachment 24682

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα. Θα μιλήσω στο φίλο μου γιά το forum. Νομίζω ότι θα συμμετάσχει με πολλή ευχαρίστηση και έχει να προσφέρει αρκετά

εννοείται καλώς ήρθες yiocha....

Αν αντικατασταθεί το τροφοδοτικό με σταθεροποιημένο με περισσότερο ρεύμα μήπως βελτιωθεί λίγο η οδήγηση;

Το πρόβλημα του trends δεν είναι το ρεύμα αλλά η τάση όπως έχει ξαναγραφτεί στο post. Κλιπάρει άτσαλα αν ξεπεραστούν τα 7 Volts στην έξοδο (αν θυμάμαι καλά). 7V/10W(στα 4Ω)=0,7Α επί δύο κανάλια =1,4Α διά έστω 85% βαθμός απόδοσης= 1,65Α ρεύμα πρίν κλιπάρει. Το τροφοδοτικό του είναι 3A max οπότε ένα ισχυρότερο τροφοδοτικό δεν πιστεύω ότι θα προσφέρει πολλά. Η καλή σταθεροποίηση μάλλον θα προσφέρει αλλά λόγω της μικρής ισχύος πιθανότατα η μπαταρία είναι η καλύτερη λύση. Περιμένουμε νέα απο όποιον μπεί στον κόπο

Η 12βολτη τροφοδοσία του είναι ντε φάκτο περιορισμός. Θα κλιπάρει από αδυναμία αύξησης της τάσης στην έξοδο πολύ πριν εξαντλήσει το ρεύμα του τροφοδοτικού του.

Όμως 12 volt και συμπάθεια στα 4ωμα ηχεία, λές και τα tripath σχεδιάστηκαν αρχικά γιά χρήση σε συστήματα αυτοκινήτου!!! Αλήθεια έχει φανταστεί κανείς διενίσχυση με trends σε αυτοκίνητο? Να δω αν θα μπεί κανένας στον κόπο να δοκιμάσει. Εγώ το σκέφτομαι πάντως.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Η 12βολτη τροφοδοσία του είναι ντε φάκτο περιορισμός. Θα κλιπάρει από αδυναμία αύξησης της τάσης στην έξοδο πολύ πριν εξαντλήσει το ρεύμα του τροφοδοτικού του.

Όμως 12 volt και συμπάθεια στα 4ωμα ηχεία, λές και τα tripath σχεδιάστηκαν αρχικά γιά χρήση σε συστήματα αυτοκινήτου!!! Αλήθεια έχει φανταστεί κανείς διενίσχυση με trends σε αυτοκίνητο? Να δω αν θα μπεί κανένας στον κόπο να δοκιμάσει. Εγώ το σκέφτομαι πάντως.

Το σκεπτόμουν…
Δεν είναι ιδιαιτέρα εύκολη υπόθεση… εάν θες να κάνεις καλή δουλειά
Υποθέτω ότι προτείνεις δύο τρεντς, ένα για κάθε μπροστά ηχείο.
Τα πίσω και το sub από άλλο ενισχυτή.
Πάλι παίζει ρόλο το μαρσάρισμα με τα (διαιρούμενα να φανταστώ) μπροστά….

Άσε που ιδανικά θα έπρεπε να έχουμε σήμα από τον προ στα trends και για να μην πηγαινοφέρνουμε καλώδια καλό θα ήταν οι τρενδς να είναι είτε στις πόρτες είτε πίσω από το ταμπλό… ή γενικά κάπου μπροστά (ακόμα και μέσα στο ντουλαπάκι). Αυτό δεν βολεύει και τόσο, αφού θα πρέπει κάπου εκεί να δίνουμε και ‛καθαρό’ ρεύμα.

Τεσπα, μια απλή δοκιμή με ένα ζευγάρι 4ω alpine 5 αιτίας έδωσε αρχικά καλά αποτελέσματα… αλλά δεν το έψαξα και πολύ.
Καλή συνέχεια…