Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Και μιά παρένθεση για τη σχέση του Trends με το Hi End. Αν θεωρήσουμε ότι το γνήσιο Hi End εξ ορισμού ενδιαφέρεται ελάχιστα ή καθόλου για το κόστος τότε ναι, ο trends δεν ανήκει εδώ. Όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι η τάξη T είναι μια νέα τεχνολογία, ιδιαίτερα φιλόδοξη, που θεωρείται ότι ξεφεύγει πολύ από τα πλαίσια του παραδοσιακού HiFiκαι ανταγωνίζεται με αξιώσεις τις παραδοσιακές τεχνολογίες, τουλάχιστον στον τομέα απόδοση/κόστος. Όλος ο πλανήτης βοά από σχετικές συζητήσεις και συγκριτικά τεστς και ο Trends είναι ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της και με αυτή την έννοια καλώς συζητείται εδώ.

Αλλά επίσης συνφορουμίτες του Hi End σκεφτείτε: Αν ο προϋπολογισμός είναι σχετικά περιορισμένος αλλά το αισθητήριο της ακοής και η αγάπη γιά τη μουσική πολύ αναπτυγμένα, πού θα αναζητήσει ο φιλόμουσος πληροφόρηση για την ευκαιρία, για κάτι πιο προσιτό από το πραγματικό HiEndπου να του δίνει όμως μια πραγματικά μεγάλη μπουκιά από τον ήχο των κορυφαίων? Νομίζω ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί αυτό στο χώρο του λεγόμενου Hi Fi. Όπως ξέρουμε ότι δεν θα βρούμε έναν Trendsστον Κοτσόβωλο ή το Media Markt(ακόμα), έτσι δεν ελπίζουμε να βρούμε πληροφόρηση για κάτι σαν κι αυτόν στα forumsτου HiFi. Όποιος έχει την εμπειρία του εδώ θα τη δημοσιεύσει, εδώ!

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Προσέχετε τα ευαίσθητα τουητερ !!! μπορεί να τα πάρετε στο χέρι , ο μικρούλης κουβαλάει ένα κάρο ανεξέλεγκτα συχνοτηκά σκουπίδια εκεί ψηλά ( όχι στον Υμηττό )

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

να φτιαξεις ή να παρεις ετοιμη?

ό,τι πέσει στα χέρια μου πρώτο.

Πάντως και εγώ το θεωρώ σαν κάτι εξαιρετικό.
Φυσικά όλοι ξέρετε ότι είμαι αυτάρκης και ολιγαρκής και φυσικά έχω μικρό και ελεγχόμενο χώρο.

Χτες πχ που ήρθε ο Ντοκ στο σπίτι, ζητούσε περισσότερη ένταση, φυσικά υπήρχε - δεν είχαμε εξαντλήσει τα όρια, αλλά γιά μένα ακούγαμε ήδη δυνατά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Το σκεπτόμουν…
Δεν είναι ιδιαιτέρα εύκολη υπόθεση… εάν θες να κάνεις καλή δουλειά
Υποθέτω ότι προτείνεις δύο τρεντς, ένα για κάθε μπροστά ηχείο.
Τα πίσω και το sub από άλλο ενισχυτή.
Πάλι παίζει ρόλο το μαρσάρισμα με τα (διαιρούμενα να φανταστώ) μπροστά….

Άσε που ιδανικά θα έπρεπε να έχουμε σήμα από τον προ στα trends και για να μην πηγαινοφέρνουμε καλώδια καλό θα ήταν οι τρενδς να είναι είτε στις πόρτες είτε πίσω από το ταμπλό… ή γενικά κάπου μπροστά (ακόμα και μέσα στο ντουλαπάκι). Αυτό δεν βολεύει και τόσο, αφού θα πρέπει κάπου εκεί να δίνουμε και ‛καθαρό’ ρεύμα.

Τεσπα, μια απλή δοκιμή με ένα ζευγάρι 4ω alpine 5 αιτίας έδωσε αρχικά καλά αποτελέσματα… αλλά δεν το έψαξα και πολύ.
Καλή συνέχεια…

Σκέπτομαι όσους περισσότερους trends επιτρέπουν οι έξοδοι προενίσχυσης της πηγής και σίγουρα οδήγηση όλων των μεγαφώνων εκτός του sub που χρειάζεται άλλα γκάζια και θέλει τη δική του ειδική ενίσχυση, ιδανικά αυτοενίσχυση. Το ιδανικό βέβαια είναι ένα κανάλι trends για κάθε μεγάφωνο. Πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο αν τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Δεδομένου του μικρού μεγέθους τους, νομίζω ότι δύο μπορούν να βολευτούν σχετικά εύκολα έστω και με μετατροπές (αφαίρεση του ποτενσιόμετρου έτσι κι αλλιώς λόγω λειτουργίας του ως τελικού, αφαίρεση των μπορνών και σύνδεση των ηχείων με κόσες ή και κόλλημα των καλωδίων απ' ευθείας στις επαφές κλπ.) Το παν είναι αν η πρώτη δοκιμή θα δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι το βασικό στοιχείο του maching με τα ηχεία είναι η ονομαστική αντίσταση 4Ω που είναι η πλειονότητα των μεγαφώνων αυτοκινήτου. Επίσης η ευαισθησία τους κατά κανόνα είναι πάνω από τα 90db οπότε στο θέμα maching ξεκινάμε με ούριο άνεμο.

Αλήθεια όταν λες ότι έπαιξαν «καλά» με τα Alpine, έπαιξαν καλύτερα από ότι με τον ενισχυτή του αυτοκινήτου ή δεν είδες σημαντική διαφορά?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

ό,τι πέσει στα χέρια μου πρώτο.

Πάντως και εγώ το θεωρώ σαν κάτι εξαιρετικό.
Φυσικά όλοι ξέρετε ότι είμαι αυτάρκης και ολιγαρκής και φυσικά έχω μικρό και ελεγχόμενο χώρο.

Χτες πχ που ήρθε ο Ντοκ στο σπίτι, ζητούσε περισσότερη ένταση, φυσικά υπήρχε - δεν είχαμε εξαντλήσει τα όρια, αλλά γιά μένα ακούγαμε ήδη δυνατά...

Μιά μπαταρία αυτοκινήτου κλειστού τύπου κι ένας έστω και φθηνός φορτιστής βρίσκονται εύκολα. ΠΡΟΣΟΧΗ στις μονώσεις, οι μπαταρίες αυτοκινήτου δίνουν μεγάλο στιγμιαίο ρεύμα και μπορούν να προκαλέσουν ισχυρότατους σπινθήρες σαν της ηλεκτροκόλησης. Δεν υπάρχει βέβαια κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αλλά ζημιάς και ίσως φωτιάς.

Κι εγώ παίρνω πλούσια πληροφόρηση ήδη από σχετικά χαμηλά. Δεν χρειάζεται πιά να ανεβάσω ένταση γιά να ακούσω λεπτομέρειες. Αλλά και όταν θέλω να "λουστώ" με ηχοχρώματα, ή να ακούσω τα όργανα και τις φωνές στις φυσιολογικές τους διαστάσεις-σώματα, το παίρνω ήδη στο 12, άντε στο +5, κι αυτό με 87db 4ωμα μίνι (άντε κι ένα καλορυθμισμένο sub).

Eίναι η πρώτη φορά που κάνω post σε αυτό το πολύ ωραίο forum και θα μου επιτρέψετε με αφορμή τον Trends να κάνω μια εισαγωγή.

Εδώ και μια πενταετία έχω την περιέργεια και την μικρή/μέτρια οικονομική άνεση να δοκιμάζω και να αλλάζω εκτός των βασικών (και ελαφρώς ακριβοτέρων) συστατικών του συστήματός μου κυρίως ενισχυτές οι οποίοι βραβεύονται και διαφημίζονται ως Best Buy . Ετσί λοιπόν έγινα κάτοχος ενός Musical Fidelity X150 που το Absolute Sound είχε τιμήσει με κολακευτικά σχόλια τότε , του Primaluna Prologue Two που τιμάται ακόμα με καλά λόγια, του Pathos Classic One Mk2 που ο Sam Tel. του Sterophile κατέταξε στην κατηγορία A' (ενώ φέτος ο Mk3 μεταφέρθηκε στην κατηγορία Β'!), ενός βραβευμένου από πολλά site ενισχυτή, τον Blue Circle NSCS και διάφορους άλλους ενισχυτές κατηγορίας 1000-3000 €. Εκτός από φανατικός λάτρης της ηλεκτρικής κιθάρας και όλων των ροκ ακουσμάτων είμαι επίσης φανατικός λάτρης της κλασσικής μουσικής και επισκέπτομαι συχνά το Μέγαρο, όπως και σε μικρότερη αλλά ολοένα αυξανόμενη κλίμακα αγαπώ και την jazz. Ολα αυτά τα προαναφέρω οχι για άλλο λόγο παρά αυτον που υποθέσατε: Ζητάω πολλές αρετές ΚΑΙ από τα best buy μηχανήματα.
Οσα best value μηχανήματα προανέφερα είχαν αρετές αλλά απείχαν στο να συγκεντρώνουν αρκετές μαζί εκφράζοντας μια συνολική μουσική μαγεία όπως χροιές, refinement-ευγένεια και ανάλυση, ροή, δυναμικά, διαφάνεια , λεπτομέρεια στο μπάσο, οδήγηση, soundstage και όσα ένας λάτρης του ήχου αναζητά - και προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο πιο πολλά μπορεί μέχρι αυτά τα χρήματα.
(συμπληρώνω εν τάχυ ότι η βάση του οποιουδήποτε συστήματος είναι ένα καλούτσικο ρεύμα και σαν βάση δεν αλλάζω με τίποτα τα Shunyata Hydra τα οποία δεν αφαιρούν διαφάνεια , απλά βγάζουν όσα σκουπίδια επιτρέπει η τεχνολογία τους μέχρι εκεί που δεν θα θαμπώσουν ή θα προσθέσουν κουρτίνες στον ήχο και στην λεπτομέρεια).
Εδώ και 2 εβδομάδες ενώ ακούω καταγοητευμένος από τον Jadis μου και τον Conrad Johnson μου χωρίς να μου λείπει κάτι από όσα εγώ και το γούστο μου θεωρεί σημαντικά και απαραίτητα ως ένα βαθμό στην λίστα 'χαρισμάτων' του ήχου που 'μαγειρεύω', πήγα να ακούσω τον Trends 10.1 για να τον αγοράσω για ενα 2ο σύστημα , πιο mid-fi και σαφέστατα μέχρι τα 1000-1500 ευρώ.
Σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι το θαύμα της πενταετίας είναι εδώ και κοστίζει περί των 150 ευρώ. Ο Trends θα αφήσει με ανοικτό το στόμα τον ήδη χορτασμένο και ευχαριστημένο audiophile που διαθέτει κάποια μηχανήματα του γούστου του και μπορεί να κρίνει 'χορτασμένος από λάμπα (χεχε)' και ακομπλεξάριστος τί προσφέρει αυτό το ενισχυτάκι σε αυτή την τιμή.

Το πρώτο απίστευτο και σοκαριστικό: O Τrends έχει σώματα και σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται λεπτόηχος - κάτι που ενισχυτές 20 φορές της αξίας τους υπολείπονται ! Δεύτερον: H υγρότητα του ήχου είναι απίθανη για τα χρήματα . Τρίτον: Το soundstage και η διαύγεια σε όλα του τα σημεία είναι θαύμα να συνυπάρχουν με μια απόδειξη 150 ευρώ Τέταρτον: Ακούγεται σαν μια μικρογραφία ενός ονειρικού solid state με διαφάνεια ρεκόρ (στην οποία συντελεί και ο παθητικός), δυναμικά που με ηχεία άνω των 93 db σοκάρουν για τα watt αλλά και γενικότερα, λεπτομέρεια λές και έχει ντύσει κάποιος όλο το σύστημα με ασημένια top καλώδια μαζί με απίστευτο σώμα ΚΑΙ σωστότατες χροιές και αρμονική έκταση χωρίς κοδωνισμούς, θωλούρες ή χρωματισμούς (ακούστε πίανο και θα καταλάβετε) (...μην περιμένετε όμως μπάσο με λεπτομέρεια ανάλογη του υπολοίπου φάσματος - εδώ υπάρχει ο μόνος περιορισμός). Το απίστευτο είναι οτι έχει όλα αυτά ταυτοχρόνως σε μεγάλες δόσεις χωρίς καν να μπεί καλύτερη τροφοδοσία/ρεύμα από μπαταρία. Πέμπτον: Στο τί δέν έχει σίγουρα περιλαμβάνεται το πέπλο μεστότητας και εξευγενισμού ενός οποιουδήποτε ενισχυτή λυχνίας, όμως προσφέρει διαφάνεια, λεπτομέρια και soundstage για πολλά βραβεία τιμής/απόδοσης και αποτέλει μεγάλο εχθρό στις κατηγορίες αυτές σε ολοκληρωμένους λυχνίας. Λέει την περισσότερη 'Αλήθεια' στα χρήματα χωρίς να είναι ευφωνικός ούτε όμως σκληρός , βρήκε όσο πιο κοντά στο κέντρο. Με σιγουρία σας λέω ότι εαν συγκρίνετε με υλοποιήσεις λυχνίας μέχρι 1500 ευρώ ο Trends θα σας αφήσει έκπληκτους με την διαφάνεια,δυναμικές διακυμάνσεις και την λεπτομέρια του ενώ ίσως να υστερεί ελαφρά σε μουσικότητα και fatigue-free ακροάσεις για τις οποίες φημίζονται οι λυχνίες - αν συγκρίνετε με solid-state ολοκληρωμένους μέχρι 1500 ευρώ θα σοκαριστείτε από τα σώματα , το layering του soundstage και τις χροιές όσο και από την αρμονική πληρότητα και υγρότητα . Ισως δεν μείνετε ευχαστημένοι από το το μπάσο και εαν ψάχνετε κυρίως για ροκ καταστάσεις...!

Κλείνοντας το πρώτο μου και μεγάλο αυτό post σας προτείνω να τον αγοράσετε χωρίς πολλά-πολλά και χωρίς ενδιασμούς, ακόμα και εαν δεν έχετε ευαίσθητα ηχεία ή εαν το μπάσσο του δεν σας λέει και πολλά σε θέματα λεπτομέρειας και ευκρίνειας. Εαν είστε κάτοχος μιας καλής πηγής (ας είναι και ανάλογης τιμής π.χ. Marantz ή Oppo DVD -δείτε stereophile-) και μιας σειράς ευγενικών καλωδίων (!) θα περάσετε πάρα πολύ καλά μιας που θα δώσετε διαφορετική έμφαση από εδώ και στο εξής στον τομέα της απαιτούμενης διαφάνειας και ανάλυσης ... και μάλιστα με ελάχιστα χρήματα. [ To καλύτερο setup με βάση λογικές τιμές που άκουσα μέχρι στιγμής είναι σε συνδιάσμό με κάποια ηχεία Fostex 8-ιντσών 95db και bass reflex, τα καλώδια Cardas Quadlink 5C και ηχείων , Marantz CD player και τροφοδοσία από μπαταρία. Πραγματικά καλά δυναμικά, ρεαλισμός και αρμονικές χωρίς ...παρενέργειες σε έργα για πιάνο ή solo πιάνο. Τέλος οι φωνές μπορεί να μην έχουν το ύψος ενός ακριβού συστήματος αλλά ακούγονται άριστα χωρίς γκρίνιες ή θωλούρες - μια-μια. Οι κιθάρες επίσης αναπαράγονται με τρομερή δόση αληθοφάνειας για όποια κατηγορία χρημάτων και να μιλάμε. Ισως σε δεύτερη μοίρα να έρχονται τα έργα για βιολί μιας που ο ενισχυτής ακούγεται αισθητά πιο 2D σε σχέση με καλά συστήματα με λυχνίες αλλά αυτό είναι έως και αμαρτία να σχολιάζεται σε αυτή την τιμή!]
Αγοράστε με κλειστά τα μάτια και ανοικτά τα αυτία !:award:

*** Και μια υποσημείωση για την έκθεση που έγινε για το 2007-2008 και που ήταν εκπληκτική και η καλύτερη των τελευταίων 10 ετών: Αξίζει να συζητήσουμε τις απόψεις σας για το τί σας άρεσε και τί οχι. Προσωπικά μαγεύτικα από τον ήχο της σειράς Reference της Audio Research με τα Wilson Duette αλλά και με τον ήχο των Atma-sphere και Almarro. Ολα τα περίπτερα ήταν εξαιρετικά και φυσικά οι Mactone, τα Sonus Faber αλλά και Hyperion και Duevel , ακούσματα που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις - καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. :fahne90:

Καλώς τον!:ernaehrung004:

Πολύ καλή ανάλυση.Γι αυτό ανοίχθηκε κι αυτό το θέμα.Πράγματι είναι ένα πολύ φθηνό μηχανάκι,βασισμένο σε μιά ελπιδοφόρα τεχνολογία,που δίνει μαθήματα(υπό συνθήκες),σε αρκετά ακριβότερα τρανζίστορ.

Σχετικά με την έκθεση,είχαν ανοιχθεί αρκετά θέματα.Αν γυρίσεις στις πίσω σελίδες θα τα βρείς.

Καλώς τον!!!

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκρισή σου για συμμετοχή στο forum. Η εμπειρία σου και η παρατηρητικότητά σου θα εμπλουτίσουν τις συζητήσεις.

Και κάτι κουφό με τον Trends σου. Το λεντάκι άναψε ξανά με το άνοιγμα σήμερα το πρωϊ για να ξανασβήσει μόνο του λίγο μετά. :BDGBGDB55:

Να αναφέρουμε και την εκπληκτική επίσης απόδοση του μικρού στα κρουστά και όχι μόνο στα τύμπανα γενικώς (μεμβράνες) αλλά και στα ξύλινα κι μεταλλικά (vibes, μαρίμπες, μαράκες κλπ. κλπ.). Το attack, οι ενδιάμεσες μικρές ή μεγάλες μεταβολές της έντασης και το τελικό decay είναι ΑΚΡΩΣ πειστικά και απολαυστικά. Απο αυτή τη σκοπιά ο μικρός, πάντα μέσα στα πλαίσια της ισχύος του, εμφανίζεται ταχύτατος και ιδιαίτερα "τσαμπουκαλής", συμμετέχοντας μαζί με τους καλούς SET στην κατάριψη του μύθου ότι ο έλεγχος και τα δυναμικά είναι θέμα ισχύος. Ο μόνος του περιορισμός είναι η μέγιστη ηχητική πίεση που μπορεί να δώσει, αλλά μέχρι εκεί τα πάντα συμβαίνουν τάχιστα, χωρίς ίχνος δισταγμού ή αργοπορίας αλλά και χωρίς την παραμικρή βιασύνη στο σβήσιμο του ήχου.

Η συμπεριφορά του αυτή στο decay είναι που επιτέπει στις αντηχήσεις να ακουστούν καθαρά και έτσι η περιγραφή των χώρων να είναι τόσο ακριβής. Προσωπικά ποτέ δεν έχω ακούσει τόσο ξεκάθαρα τις διαφορές ανάμεσα στις πολυμικροφωνικές και στις γνήσιες στέρεο ηχογραφήσεις. Για την ακρίβεια άκουγα τις πολυμικροφωνικές ως μιά αυθαίρετη τοποθέτηση των σωμάτων των οργάνων και των φωνών στο χώρο αλλά ο Trends με πήγε ένα μεγάλο βήμα πιό πέρα. Σε μιά πολύ γνωστή μου ηχογράφηση jazz, μπροστά μου δεν εμφανίστηκε μία ενιαία ηχητική σφαίρα, έστω με αυθαιρεσίες, αλλά πολλές αυτόνομες ηχητικές σφαίρες, μία γιά κάθε όργανο που προφανώς το κάθε ένα είχε το δικό του μικρόφωνο. Ξαφνιάστηκα και την ικανότητα του μικρού να αναπαράγει τις διαφορές των αντηχήσεων ανάλλογα με τη θέση του κάθε μικροφώνου στο χώρο!!! Να αναφέρω βέβαια εδώ ότι και τα ηχεία με τα οποία παίζει έχουν μεγάλο ταλέντο στο imaging αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου τη αξία του μικρού. Το τίμημα είναι βέβαια ότι ο Trends θα οδηγήσει κάποιες παλιές αγάπες (ηχογραφήσεις) στη λήθη αλλά απ' την άλλη κάποιες νέες αγάπες θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Υ.Γ. Ο DIPIE ακούει με Jadis και Proac. Μάλλον έχετε λόγους γιά κουβέντα εσείς οι δύο.

Οσοι λοιπόν αρέσκεστε σε τέτοια νοοτροπία ενισχυτικού , και πιάνουν και τα χεράκια σας ορίστε και μοντελάκια με μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερα τροφοδοτικά , και ξεφτίλα τιμή .
http://www.41hz.com/
showgraph.aspx

VaSiLiS-T προσωπικά σ' ευχαριστώ γιά το Link.

Γιά τους υπόλοιπους το link πουλάει "ψαγμένα" kits με Tripath μέχρι 2 Χ 300Wrms(!!!) σχεδόν τσάμπα. Αν και λέγεται ότι κανένα δεν φθάνει ακριβώς τον ήχο του "μικρού" ΤΑ2024 που φορά ο Trends (...το οποίο σκουλήκι...), εμένα μου ξύπνησαν projects από τα παλιά (πχ πολυενίσχυση, μετατροπή ή κατασκευή ηχείων σε ενεργά κλπ. κλπ.)

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

VaSiLiS-T προσωπικά σ' ευχαριστώ γιά το Link.

Γιά τους υπόλοιπους το link πουλάει "ψαγμένα" kits με Tripath μέχρι 2 Χ 300Wrms(!!!) σχεδόν τσάμπα. Αν και λέγεται ότι κανένα δεν φθάνει ακριβώς τον ήχο του "μικρού" ΤΑ2024 που φορά ο Trends (...το οποίο σκουλήκι...), εμένα μου ξύπνησαν projects από τα παλιά (πχ πολυενίσχυση, μετατροπή ή κατασκευή ηχείων σε ενεργά κλπ. κλπ.)
Το 2020 είναι σχεδιαστικά ακριβώς ίδιο με το 2024 με μόνη διαφορά την παροχή μεγαλύτερης ισχύος , σε κάποιες υλοποιήσεις διπλοενίσχυσης χρησιμοποιείτε το μεν μικρο στο υψηλά το δε μεγάλο στα χαμηλά , όσοι πιστοί προσέλθετε ! ( γαμώ την ατυχία μου ήδη αγκαρέυτηκα να συναρμολογήσω έναν για χάρη κολλητού :angry: και είμαι σχεδόν πρεσβύωπας πλέον :bigcry: )

:offtopic:
VaSiLiS-T, Όταν το τελειώσεις κάνε μας μια παρουσίαση. Ένας γνωστός θα ξεκίναγε να έφτιαχνε κιτ από 41ηζ με κόστος γύρω στα 250 ευρώ μαζί με τροφοδοτικό, αλλά τελικά σκεπτικέ ότι ο berry είναι πολύ πιο εύκολη λύση….
Άρα ένα πιθανό συγκριτικό με berry θα ήταν αρκετά χρήσιμο… για όσους ψάχνουν πολλά και φθηνά βατ.

καμμία σχέση...
επειδή είχα behringer και έχω και trends.
Εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας.
Τώρα γιά τα μεγαβατικά δεν ξέρω

καμμία σχέση...
επειδή είχα behringer και έχω και trends.
Εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας.
Τώρα γιά τα μεγαβατικά δεν ξέρω

Έπρεπε να είμαι πιο ακριβείς.
Το σχέδιο ήταν κάτι του στιλ 2 χ AMP1 με 2 χ τροφοδοτικά.
Αυτό για να υπάρχει ισχύς καθώς θα οδηγούσε δύο μικρά sub.
Εναλλακτικά πιο εύκολη λύση ήταν ο berry
Άλλη εναλλακτική ήταν δύο έτοιμοι ενισχυτές http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...f74b/cl/alist/cnid/4f84073d1112b9ef4.35756982

Αλλά το αφήνω για την ώρα γιατί ξεφεύγω πολύ off topic.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Το 2020 είναι σχεδιαστικά ακριβώς ίδιο με το 2024 με μόνη διαφορά την παροχή μεγαλύτερης ισχύος , σε κάποιες υλοποιήσεις διπλοενίσχυσης χρησιμοποιείτε το μεν μικρο στο υψηλά το δε μεγάλο στα χαμηλά , όσοι πιστοί προσέλθετε ! ( γαμώ την ατυχία μου ήδη αγκαρέυτηκα να συναρμολογήσω έναν για χάρη κολλητού :angry: και είμαι σχεδόν πρεσβύωπας πλέον :bigcry: )

Ναί γαμώτο κι εγώ πρεσβύωπας είμαι πλέον :bigcry: κι είναι βάσανο να συναρμολογώ πράγματα αυτής της τάξης μεγέθους, αλλά γιά τα Tripath, μόνο γι' αυτά ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ θα το κάνω.

Μένει να ακούσουμε Tripath μεγάλης ισχύος. Αν η μουσικότητά τους είναι πραγματικά κοντά στα μικρά τότε εξαφανίζεται το μοναδικό ίσως μειονέκτημά τους.

Αλήθεια υπάρχει κανείς εκεί έξω που να έχει ακούσει Tripath μεσαίας-μεγάλης ισχύος να μας πεί γνώμη?

Vasilis-T, γιατί ρε συ το πούλησες το δικό σου το Trends αφού έπαιζε καλύτερα από τον ενισχυτή σου με τις 300Β που οδηγούν τα αναίσθητα (>100dB) Fostex σου ???

Υπομονή, όταν θα έχει τελειώσει το στοκ και θα τα έχουν ακούσει όλοι, θα ξαναπάρεις ένα από τις αγγελίες με 50 ευρώ :flipout:

Last edited:

Κυριοι καλησπερα σας και καλως σας βρισκω.
Πρωτο ποστ και επειδη απο καπου πρεπει να αρχισω αναρωτιεμαι:

Εαν ας πουμε η Harman Kardon επιανε ενα φτηνο ενισχυτη οπως τον HK 970
που σημειωτεον εχει και phono input και 2X70W ειναι και τον εβαζε σε ενα κουτι της απελπισιας σαν κουτι εξωτερικου σκληρου δισκου και εβγαζε ολα τα σταδια και το αφηνε με μονο μια υποδοχη input και μονο ενα ζευγος για ηχεια και χωρις τηλεχειριστηριο και με ενα εξωτερικο τροφοδοτικο αλα λαπτοπ ΠΟΣΟ θα εκανε;
Εαν ο HK 970 κανει τωρα 400 Ευρω αντε να εκανε 150 και πολλα λεω και θα ειχε καλυτερη αποδοση απο τον ΤΑ-10.1.
Και αυτο πιστευω οτι ισχυει με οποιδηποτε ενισχυτη που κανει απο 400-600 Ευρω εαν τον απογυμνωσει καποιος ετσι.
Αρα λοιπον καλα τα λεει ο Ηχος μην τρελλαινομαστε κιολας.
Μια σκεψη κανω.
Αυτα προς το παρον.

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

που σημειωτεον εχει και phono input και 2X70W ειναι και τον εβαζε σε ενα κουτι της απελπισιας σαν κουτι εξωτερικου σκληρου δισκου και εβγαζε ολα τα σταδια και το αφηνε με μονο μια υποδοχη input και μονο ενα ζευγος για ηχεια και χωρις τηλεχειριστηριο και με ενα εξωτερικο τροφοδοτικο αλα λαπτοπ ΠΟΣΟ θα εκανε;

Αν η Harman Kardon έβγαζε από τον ΗΚ-970 όλα τα στάδια τότε το κουτί θα ήταν προφανώς άδειο.

Μάλλον εννοείς να άφηνε ένα στάδιο ή για να το θέσω πιο σωστά, να άφηνε μόνο τα κύρια στάδια ενίσχυσης.

Kαι πάλι, γιατί ο ΗΚ-970 (mini) θα παίζει με αυτό τον τρόπο καλύτερα από τον Trends ?
Εκτός κι αν έχεις κάνει το συγκριτικό και εσένα σου άρεσε περισσότερο ο Harman. Αλλά και πάλι κάτι τέτοιο θα ήταν μόνο η δική σου άποψη.

Kαλωσόρισες HiTech στην παρέα.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Κυριοι καλησπερα σας και καλως σας βρισκω.
Πρωτο ποστ και επειδη απο καπου πρεπει να αρχισω αναρωτιεμαι:

Εαν ο HK 970 κανει τωρα 400 Ευρω αντε να εκανε 150 και πολλα λεω και θα ειχε καλυτερη αποδοση απο τον ΤΑ-10.1.
Και αυτο πιστευω οτι ισχυει με οποιδηποτε ενισχυτη που κανει απο 400-600 Ευρω εαν τον απογυμνωσει καποιος ετσι.
Αρα λοιπον καλα τα λεει ο Ηχος μην τρελλαινομαστε κιολας.
Μια σκεψη κανω.
Αυτα προς το παρον.

Καλώς ορίσατε!

Αναφέρεστε στις ευκολίες που λείπουν και ασφαλώς αφορούν μεγάλο μέρος του κόστους σε μιά συσκευή. Αλλά ακούστε πρώτα τον Trends σωστά στημένο, κατά προτίμηση σε σύγκριση με μηχανήματα ακόμα μεγαλύτερης αξίας από αυτά που αναφέρετε και μετά ελάτε πάλι να τα πούμε. Οι περισσότεροι που εκφράζονται θετικά γιά τον ενισχυτή τον έχουν συγκρίνει άμεσα με μηχανήματα έως και πολλαπλάσιας αξίας (χρηματικής και ηχητικής) από αυτά που αναφέρετε και αφ ενός έχουν σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη, αφ' ετέρου ενδιαφέρονται πρωταρχικά γιά την ηχητική ποιότητα κι έτσι αρκούνται σ' αυτόν όπως είναι. Είπαμε ο ενισχυτής δεν είναι για όλα τα γούστα αλλά προς Θεού, μη νομίσετε ότι όλοι οι υποστηρικτές του έχουν πάθει κάποιο είδος ομαδικής παράκρουσης. Τουλάχιστον ακούστε τον πρώτα, ταιριασμένο σωστά με ηχείο. Και διαβάστε όλο το post.

Είμαι πολύ επιφυλακτικός με τη γνώμη του "ΗΧΟΥ" και πολύ περισσότερο με τη βαθμολογία του. Μην ξεχνάτε ότι αν όσα λένε οι υποστηρικτές του TRENDS είναι αλήθεια το μηχανάκι είναι απειλή γιά την αγορά. Προσωπικά διαθέτω ήδη έναν από τους πιό καλόηχους ολοκληρωμένους στην κατηγορία που συζητάτε και παράλληλα σκόπευα να αγοράσω συγκεκριμένο λαμπάτο ενισχυτή στην κατηγορία των 3.000 , που γνωρίζω πολύ καλά και μου αρέσει πολύ, αλλά όταν άκουσα τον μικρό αποφάσισα ότι πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να δώσω τα επιπλέον χρήματα. Σαν εμένα θα υπάρχουν-υπάρξουν κι άλλοι κι αυτό σίγουρα είναι ένα πρόβλημα στην αγορά που δεν αφήνει αδιάφορο κανένα mainstream περιοδικό.

Last edited: