Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Παρακολουθώ άναυδος! Κύριοι στο Stereo Mojo έγινε συγκροτημένο blind test ολοκληρωμένων "ψηφιακών" ενισχυτών τάξης D και Τ και το πάνελ έβγαλε τον Trends συνολικά καλύτερο όλων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΑΚΟΥΕΙ! http://www.stereomojo.com/SHOOTOUT2007INTEGRATEDS.htm

Επι τέλους, όλες οι απόψεις είναι και πρέπει να είναι σεβαστές, καταλαβαίνω και αποδέχομαι απόλυτα αυτόν που λέει γι' αυτό ή το οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα ότι δεν είναι του γούστου του. Αλλά ορισμένες αρνητικές απόψεις κουβαλάνε πολύ μα πολύ προκατάληψη και ξερολισμό. Στην καλύτερη περίπτωση βασίζονται στη σύγκριση με κάποια μηχανήματα αναφοράς που ασκούν στον "reviewer" ισχυρή γοητεία κι έτσι αυτός δυσκολεύεται να "ανοίξει" τους ορίζοντές του.

Αλλά να το πώ και με άλλα λόγια. Αν δεν είχα προσωπική άποψη γιά το μηχανάκι, ώς εγκυρότερη όλων θα θεωρούσα τη γνώμη του Θέμη Ζ. απλούστατα γιατί ο άνθρωπος είναι ηχολήπτης και συνεπώς γιά μένα το εγκυρότερο "αυτί". Και για τον επιπλέον λόγο ότι γνωρίζοντας το Θέμης ως έμπορο, ξέρω ότι δεν θα υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα να ασχοληθεί με μηχάνημα χαμηλής τιμής, αν αυτό δεν ήταν κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.

Κι επιτέλους όσοι έχουν αμφιβολίες ας ακούσουν το μηχανάκι σε κάποιο σύστημα ταιριασμένο με στοιχειώδη φροντίδα, όχι τίποτα υπερβολές αλλά ρε παιδιά υπάρχει έστω κι ένας που να παίζει τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ενισχυτή ματσαρισμένο εντελώς τυχαία με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ηχείο? Γιά μικρή ισχύ μιλάμε, έλεος!

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

κυριε Παναγιωτιδη μαζι σας......

για πια 80 ευρω μιλατε κυριοι???80 ευρω δεν κανουν ουτε 10 εκατοστα απο τα ιντερκονεκτ σας....μα ελεος!!!!βγηκε ενα πραγμα που κελαηδαει με 150 ευρω που ουτε Koda και μαλιστα μαιμού δεν αγοραζεις και τον θαβουμε απο πανω....?αν δεν ειναι αυτο κοστος προς αποδοση τι ειναι???τα επιχρυσα βυσματακια?η ασημοκολληση?cryotreatment?ελεος!

δεν ξερω ποσοι απο εσας ειστε της ριμαδας γενιας των 700, αλλα μην σας πιανει και ο πονος και απο πανω....τα χιλιαρικα στo hiend ειναι πετσετακια, μην τρελαθουμε σας επιασε ο πονος για 80 ευρω???Ειναι χαιεντίλα να δινεις στον αγοραστη σου ενα μεταλικο κουτι με επιχρυσες συνδεσεις και οχι την πλαστικαδουρα? αν ναι τοτε τι να πω...

ή μηπως θα καταλαβει διαφορα στο ηχο, καποιος της γενιας 700 απο t-amp σε trends με τα logitech δορυφορακια του pc του...????

κυριε Παρι εισαστε λάθος,

Βασιλης (γενιας 850)

σημειωση οτι δεν ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου ενισχυτη

δεν ξέρω, ίσως να ακούγεται κάπως, αλλά εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Πρώτα πρώτα, δεν θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά αυτό γιά τα 80 ευρώ δεν κατάλαβα που κολλάει, το είπα ήδη.
Δεύτερον, δεν ξέρω ποιό είναι το ηχείο σου Βασίλη, ούτε καταλαβαίνω τι εννοείς ότι ο kokar απορούσε: θετικά ή αρνητικά. Επίσης τι σημαίνει γιατί δεν έχω πετάξει το set...
ή εγώ δεν καταλαβαίνω τι γράφετε ή εσείς δεν τα γράφετε ξεκάθαρα.

Εγώ θα ξανα-ανακεφαλαιώσω ότι
α. το ακούω με ηχείο 8 Ω
β. το ηχείο τουλάχιστον στην προδιαγραφή του είναι 8 Ω σε όλο το φάσμα. άλλα ηχεία μπορεί να προδιαγράφονται γιά 8 Ω αλλά να έχουν και 10άρια και 12άρια ή και 15άρια σε διάφορες περιοχές. ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ αυτά τα ηχεία γιά tripath. Σχεδιάστηκαν συνήθως γιά ΑΒ. Συνεπώς ίσως να ήμουν τυχερός. Φυσικά στον "αγγελικά" πλασμένο κόσμο του hi-κάτι όλοι τα ξέρουμε όλα και όλοι θέλουμε να αμφισβητούμε τον συνομιλητή μας και να απορρίπτουμε προκαταβολικά τα ευρήματά του ή τον τρόπο που ακούει ή θέλει να ακούει.
γ. Εγώ προσωπικά από όσα έχω διαβάσει γιά το trends (6moons, avmentor, hifirace και δυό τρεις ακόμα, α και του Τσαντουλή) θα έλεγα ότι βρήκα να ταυτίζομαι με τις δυό πρώτες κριτικές και την τελευταία, όπως τις αναφέρω).
δ. Τον kingrex δεν τον άκουσα, δεν ξέρω κάν πόσο κοστίζει, αλλά σίγουρα κοστίζει πολλαπλάσια και επειδή ξέρω να διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές θεωρώ ότι στους 6moons, που τους θεωρώ πολύ αναλυτικούς και πετυχημένους στο στόχο τους, η σύγκριση παίχτηκε στα σημεία.
ε. Επανερχόμενος στο setup μου, ακούω πολύ άνετα με το 85άρι ηχείο μου, πολύ άνετα κάπου 93-95 db από τα δυό ηχεία σε 10 τμ και είμαι μιά χαρά γιά ένα διάστημα μέχρι ποιός ξέρει τι...

Τώρα, αν κάποιοι γουστάρουν να έρχονται και να γκρεμίζουν ό,τι καλό και τίμιο έχει να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, καλώς να το κάνουν, αλλά δεν θα το αφήσω ασχολίαστο.
η κλάση τ προσομοιάζει ελαφρά τα ενισχυτικά single ended η σετ ελληνιστή , η προσπαθεί να παίξει σαν τρίοδος , εκεί έγκειται όλο το πανηγύρι με το ενισχυτάκι ,, η σύγκριση με ενα βαρβατερο πους πουλ απλά δεν υφίσταται ούτε για πλάκα , τα δε ηχεία μου είναι τέτοια που καταλαβαίνουν εάν έχεις ακουμπήσει το καλώδιο και έχεις φάει σουβλάκια και τα πιάνει λόξιγκας ,
εκεί έχασε το παιχνίδι το treads

Ναι. Σε σχεση με τον Mosfet 480 watt στα 4 ohm, τα maggia ακουστηκαν διαφορετικα. Αυξημενο χαμηλο με καλυτερο ελεγχο, 5 εως εξι db επιπλεον δυναμικη περιοχη και πιο καθαρα μεσαια. Στην εισαγωγη των vickings καποια στιγμη με τον μικρο Trend νομισα πως θα παρω τις μεμβρανες στο χερι...

Περα της πλακας θα ηθελα πολυ να τον ακουσω, αλλα πουλησα τα παλια μου ηχεια και στο σπιτι εχω μονο τα magnepan. Οποτε ....
Και τα παλια ηταν ιδανικα. 4 ohm 92 db...

η κλάση τ προσομοιάζει ελαφρά τα ενισχυτικά single ended η σετ ελληνιστή , η προσπαθεί να παίξει σαν τρίοδος , εκεί έγκειται όλο το πανηγύρι με το ενισχυτάκι ,, η σύγκριση με ενα βαρβατερο πους πουλ απλά δεν υφίσταται ούτε για πλάκα , τα δε ηχεία μου είναι τέτοια που καταλαβαίνουν εάν έχεις ακουμπήσει το καλώδιο και έχεις φάει σουβλάκια και τα πιάνει λόξιγκας ,

αυτά που θα γράψω, δεν τα γράφω Βασίλη γιά σένα, αλλά

σε ό,τι έχω γράψει (αλλά και έχω διαβάσει γιά το μηχάνημα αυτό) έχω τονίσει παραπάνω από ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι μιλάμε γιά
1. περιορισμένες εντάσεις - αν όχι περιορισμένες, σαφώς πεπερασμένες
2. ήχο και δυνατότητες επιπέδου set ή παρόμοιου
3. Γιά ηχείο ΕΥΚΟΛΟ
4. οτι δεν πρόκειται γιά φάρμακο "γιά πάσαν νόσον".

δεν μιλάω γιά πουσπουλ, δεν μιλάω γιά τέρατα των 200 και 400 βάτ.
Μιλάω γιά έναν ενισχυτή που αγόρασα γιά τα ακουστικά μου το δοκίμασα με τα ηχεία μου και μέχρι κάποια (συγκεκριμένη και ΤΕΛΟΣ) ένταση με κάλυψε όχι απόλυτα παραπάνω από απόλυτα.
Όταν βάζω την ίδια μουσική με τον κάτω σύστημα με τον av denon και τα bw 602 που έχω "γιά μουσική υπόκρουση όταν ασχολούμαι με οικιακά:Banane0:" η αίσθηση του όγκου, του σπρωξίματος, και της "ψευδούς" ικανοποίησης την οποία θα προχωρήσω να χαρακτηρίσω "κακώς εννοούμενη χαιεντίλα" και "άνεση σε εντυπωσιασμό" κάνουν το ακριβό σύνολο τάξης ΑΒ να "φαίνεται" ότι υπερτερεί από τα αποδυτήρια και ξεγελάει και μένα.
Όμως μουσική αληθινή ακούω από το επάνω σύστημα, πάντα γινότανε, και με τα μικρούλια είμαι μιά χαρά.

Μπορώ να πω και να υπογράψω εδώ ότι ηχητικά το ένα 10.1 (όχι τα δυό) με προ τον mbl 4004 (έχω πάνω από 4 μήνες να τα δοκιμάσω σκέτα) ξεπερνά με άνεση τον ολοκληρωμένο audionet sam - μέχρι μιά ένταση ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ-, που είχα γιά αρκετό καιρό και κάνουν αλοιφή δυό μονομπλόκ marantz.
Δεν ξέρω τι γράφουν οι απανταχού ρηβιούερς.
Όταν έχω κασταλάξει μετά από 35 χρόνια ακρόασης να ξέρω τι μου αρέσει και τι όχι, όταν ο ρηβιούερ ταυτίζεται με την άποψή μου σε ένα θέμα τότε θεωρώ ότι όλα πάνε καλά. (6moons, avmentor, κλπ)
Αν διαφωνεί τότε οι πιθανότητες είναι οι εξής:
1. είμαι κουφός (το βάζω πρώτο γιά να μην λέτε ότι μεροληπτώ)
2. ο ρηβιούερ είναι κουφός ή γράφει γιά κάποιο λόγο κόντρα στο ρεύμα ή το δοκιμάζει με μηχανήματα και υπό συνθήκες που το μηχάνημα θάβεται.
αν θέλετε: γιά να μην έχουμε παραξηγήσεις αλλάξτε όπου "κουφός" με "ακούει διαφορετικά" - κάτι που ισχύει ούτως ή άλλως και όποιος το παραβλέπει, κακό του κεφαλιού του.

Πέραν τούτου, τα περί "πρέπει να έχεις καλό ηχείο γιά να τον συνοδέψεις" είναι μιά αλήθεια γιά οποιοδήποτε ενισχυτή, διότι πάντα ο αδύναμος κρίκος είναι το ηχείο.
Δεν είναι συνεπώς παλαβομάρα να οδηγήσεις με το μηχανάκι των 120-150 ευρώ ηχεία των 2000, 3000 ή και 5000 ευρώ, ΑΝ σε καλύπτει ο ήχος και η ένταση και αντίστοιχα γλυτώσεις 2000 ή 3000 από τα ενισχυτικά.

Έχω την εντύπωση δε, ότι όσοι διάβασαν την παρουσίαση των 6mοons δεν έδωσαν προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποίησαν που πιστεύω είναι σοφά διαλεγμένες, ούτε κάν πρόσεξαν με τι ηχεία δοκιμάστηκαν, αλλά απλώς αρκέστηκαν να διαβάσουν τα συμπεράσματα.

Γιά να καταλήξω
στη φάση που είμαι τώρα, οι 10.1 μου κάλυψαν το ενισχυτικό "κενό" μου.
Αύριο μπορεί να έχω άλλα γούστα.
Πάντως είναι η μορφή των πραγμάτων που θα έρθουν και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ και ούτε ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Ή ΜΑΘΗΤΕΣ.
Είναι μιά χαρά και γιά μεγάλους και εκεί είναι η σαφέστατη διαφωνία μου και φυσικά ο λόγος τιμής προς απόδοση είναι όχι απλώς Α, αλλά Α με recommendation.
Και η διαφωνία μου επιτείνεται από το ότι δεν είμαι opinion leader ώστε να επηρεάζω κόσμο, και η υπογραφή μου δεν είναι βαρειά.

Τέλος, όλα τα παραπάνω χωρίς να έχω καμμία διαφορά με τον Π. Κωτσή και
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ του trends.

Last edited:

Το γράφω σε μορφή τηλεγραφήματος για να αποφύγω τυχόν παραπέρα παρεξηγήσεις και πυροτεχνήματα:

O T-Amp κοστίζει τα μισά λεφτά- O T-Amp είναι πιο μουσικός, ρυθμικός και διάφανος-Ο Trends χρησιμοποιεί πιθανότατα αυξημένη ανάδραση για να ακουστεί αναλυτικότερος και με μεγαλύτερο φάσμα, αλλά έτσι χάνει το ερμηνευτικό πάθος και την ομοιογένεια του T-Amp.

Αυτά έγραψε το hifirace, που ακούει πρώτα τη μουσική και ύστερα το μηχάνημα. Μας πήρε κάποια χρόνια δοκιμών, αλλά το έχουμε καταφέρει.

Αν επιθυμούμε συζήτηση για τα παραπάνω, ας σχολιάσουμε συγκεκριμένα τα παραπάνω.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Από πού κι ώς πού η κλάση Τ προσπαθεί να παίξει σαν κάτι!!! Φοβάμαι ότι ορισμένοι έχετε φάει τέτοιο κόλλημα με τις λάμπες που νομίζετε ότι είναι το κέντρο του (audio) κόσμου.
Κύριοι επαναλαμβάνω ότι είχα πραγματικά ερωτευτεί τον συνδυασμό Jadis Οrchestra Reference (εξαιρετικός push-pull KT90) - Proac studio 125 (δίδρομα δαπέδου) ενός φίλου, σύστημα το οποίο έχω ακούσει πολύ προσεκτικά και με άνεση χρόνου και προσανατολιζόμουν στην έρευνα αγοράς λαμπάτου μέχρι τα 5.000€. Όμως μετά την εμπειρία Trends ΤΑ-10.1 αντιλαμβάνομαι πλέον ξεκάθαρα ότι η μεσοχαμηλή και μεσαία περιοχή του Jadis είναι παχύτερη του φυσικού , μεγαλώνοντας τα σώματα, ενισχύοντας τεχνητά τις χροιές, κάνοντας την εικόνα πιό τρισδιάστατη και συνολικά το άκουσμα πιό "ευχάριστο" αλλά σαφέστατα λιγότερο ακριβές. Μου είναι ξεκάθαρο ότι αυτή είναι απλώς άλλη μιά "προσωπική ερμηνεία" του ηχητικού γεγονότος, πολύ όμορφη είναι αλήθεια, αλλά δεν μου λείπει πια. Ο Trends μου φαίνεται πιο ειλικρινής και δεδομένου ότι στο δικό μου τουλάχιστον setup η διαφάνεια και η ανάλυση υπάρχουν σε πολύ μεγάλες δόσεις χωρίς κανένα από τα συνήθη παρατράγουδα των solid state ενισχυτών (τσιμπημένα πρίμα, γρέζια κλπ) και χωρίς ο ήχος να είναι σε καμία περίπτωση "λεπτός", είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και πιθανότατα θα συμβεί το ίδιο και σε άλλους μουσικόφιλους που θα επιχειρήσουν να ασχοληθούν μαζί του ή γενικότερα με την τάξη Τ, αποδεχόμενοι τους περιορισμούς και τις αδυναμίες της στη χαμηλή ισχύ. Τελεία και παύλα.

Ναι. Σε σχεση με τον Mosfet 480 watt στα 4 ohm, τα maggia ακουστηκαν διαφορετικα. Αυξημενο χαμηλο με καλυτερο ελεγχο, 5 εως εξι db επιπλεον δυναμικη περιοχη και πιο καθαρα μεσαια. Στην εισαγωγη των vickings καποια στιγμη με τον μικρο Trend νομισα πως θα παρω τις μεμβρανες στο χερι...

Τώρα το είδα, ασφαλώς θα αστειεύεστε!
Δεν είναι δυνατόν αυτός ο ''μικρός'' και ειδικά σε ένα τέτοιο κομμάτι
να οδηγήσει τα Magnepan σε τέτοιες εντάσεις ώστε να φοβάσαι γιά τις
μεμβράνες σου. Εκτός αν καθώς ζωρίστηκε, άρχισε να Clipάρει.
Θα θέλατε να δώσετε περισσότερα στοιχεία γιά τις συνθήκες της
συγκεκριμένης ακρόασης.

Το γράφω σε μορφή τηλεγραφήματος για να αποφύγω τυχόν παραπέρα παρεξηγήσεις και πυροτεχνήματα:

O T-Amp κοστίζει τα μισά λεφτά- O T-Amp είναι πιο μουσικός, ρυθμικός και διάφανος-Ο Trends χρησιμοποιεί πιθανότατα αυξημένη ανάδραση για να ακουστεί αναλυτικότερος και με μεγαλύτερο φάσμα, αλλά έτσι χάνει το ερμηνευτικό πάθος και την ομοιογένεια του T-Amp.

Αυτά έγραψε το hifirace, που ακούει πρώτα τη μουσική και ύστερα το μηχάνημα. Μας πήρε κάποια χρόνια δοκιμών, αλλά το έχουμε καταφέρει.

Αν επιθυμούμε συζήτηση για τα παραπάνω, ας σχολιάσουμε συγκεκριμένα τα παραπάνω.

δεκτο, γιατι δεν έχω αποψη για τον t-amp, αν ετσι τον ακουτε, ετσι ειναι δεν το αμφισβητω, αλλα η σχεση κοστους προς αποδοση θεωρητικα αναφερεται σε ενα ευρος ενισχυτων και οχι σε αμεση συγκριση με τον t-amp.

Εμένα δεν μου ακούγεται ο Trends ανομοιογενής, εκτός ίσως από το χαμηλό του που σε κάποιες ηχογραφήσεις μου ακούγεται κάπως αποκομένο. Όσο γιά το ερμηνευτικό πάθος, στο προηγούμενο reply μου έγραφα ακριβώς ότι στο ερμηνευτικό πάθος της λάμπας Jadis διέκρινα μια τάση υπερβολής και ξέρω ότι θεωρείται ισορροπημένος για λαμπάτος. Άρα κι εδώ υπάρχει ξεκάθαρα το στοιχείο της προσωπικής προτίμησης. Σε άλλο post συζητείται κόντρα Trend vs KingRex όπου επίσης η ερμηνεία διαφέρει και πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ακούσει και να επιλέξει χωρίς προκαταλήψεις.

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Τώρα το είδα, ασφαλώς θα αστειεύεστε!
Δεν είναι δυνατόν αυτός ο ''μικρός'' και ειδικά σε ένα τέτοιο κομμάτι
να οδηγήσει τα Magnepan σε τέτοιες εντάσεις ώστε να φοβάσαι γιά τις
μεμβράνες σου. Εκτός αν καθώς ζωρίστηκε, άρχισε να Clipάρει.
Θα θέλατε να δώσετε περισσότερα στοιχεία γιά τις συνθήκες της
συγκεκριμένης ακρόασης.

Ο Πάνος αστειεύεται σίγουρα, Μακμόντιε.
Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει ο Trends δίπολα...

Το ελπίζω γιατί αλλιώς θα του προτείνω να τον δοκιμάσουμε στα Stacked
και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μείνουν και πολλά απο τον ενισχυτή!
:flipout::flipout::flipout:

Ας κάνω λίγο χιούμορ και εγώ.

Τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα ''παίζει'' ή δεν παίζει ο ενισχυτής? Το καλό
τουλάχιστον είναι ότι είναι πολύ φτηνός. (μην παρεξηγηθήτε, είπα φτηνός,
όχι φτηνιάρικος)!

Τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα ''παίζει'' ή δεν παίζει ο ενισχυτής? Το καλό
τουλάχιστον είναι ότι είναι πολύ φτηνός. (μην παρεξηγηθήτε, είπα φτηνός,
όχι φτηνιάρικος)!

Πως περιμένεις να καταλάβεις άμα δεν τον ακούσεις? Οι γνώμες των άλλων μας προτρέπουν ή μας αποτρέπουν αλλά μόνο το αυτάκι σου θα σου πεί τη δική σου αλήθεια. Μόνο πρόσεξε να τον ακούσεις σε κάποιο φροντισμένο setup γιατί με λάθος ηχεία δεν έχει νόημα.

Και η διαφωνία μου επιτείνεται από το ότι δεν είμαι opinion leader ώστε να επηρεάζω κόσμο, και η υπογραφή μου δεν είναι βαρειά.

Γι αυτό υπάρχουν τα φόρα, για να ακούγονται οι απόψεις όλων κι όχι μόνο όσων έχουν πρόσβαση στον τύπο ή στα μήντια. Οι απόψεις σου φτάνουν πολύ μακρύτερα κι επηρεάζουν περισσότερο απ' ότι ίσως φαντάζεσαι. Σκέψου πόσοι διαβάζουν το thread χωρίς να αποκαλύπτονται και να συμμετέχουν.