Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Eπειδη βλεπω οτι καποιοι ενοχληθηκαν απο το σχολιο που εκανα θα ηθελα να πω οτι οταν το εγραψα φυσικα και δεν θυμομουν ουτε ποιος εγραψε κατι αντιστοιχο (για κουφους και ωρλ) ουτε και με ποια σειρα.Ηταν μια γενικη αναφορα χωρις να θελω να θιξω καποιον προσωπικα.

Εγώ μια μέρα ξέχασα με ποιον τσακωνόμουν την προηγούμενη ημέρα. Υπάρχουν δηλαδή και χειρότερα
Στο τέλος βέβαια όλα καταλήγουν κάπως έτσι
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Εχω αρπαχτεί σε φορουμς πάνω από 100 φορές και το μόνο που θυμάμαι είναι τα smilies -bye-

:ernaehrung004:

Απίστευτο. Μιά μέρα σας άφησα μόνους και δεν προλαβαίνω να διαβάζω καινούρια posts.

Last edited:

Αν ο trends ερχοταν σαν κανονικη υλοποιηση ενισχυτη,δηλαδη μεγαλο σασσι,5-6 εισοδους,τηλεχειρισμο,κανονικο τροφοδοτικο θα κοστιζε σημαντικα περισσοτερο.Τοτε οι συγκρισεις με καλους ενισχυτες της κατηγοριας των 600 ευρω θα ηταν διαφορετικη.Δεν ξερω το αποτελεσμα αλλα σαφως δεν θα ηταν η "ευκαιρια" που ειναι σημερα.
Αν συνεβαινε το αντιθετο,αν δηλαδη παιρναμε ενα ενισχυτη της κατηγοριας των 600 ευρω και τον ξεγυμνωναμε απο καθε ευκολια θα ριχναμε το κοστος ισως και στο μισο.Τοτε παλι θα μιλουσαμε για τρομερη ευκαιρια.
Απλες σκεψεις που ηθελα να μοιραστω :ears:

Έχει εκφραστεί πάλι αυτή η άποψη αλλά κατά τη γνώμη μου είναι:
α) εντελώς υποθετική (κάποιος φαντάζεται ότι έτσι θα είναι η αλήθεια).

β) ανακριβής. Χρησιμοποίησα δύο ολοκληρωμένους γιά μιά τέτοια σύγκριση τον ARCAM A85 (~1.300€)και τον NAD C320 (~350€) οι οποίοι έχουν αμφότεροι είδοδο τελικού σταδίου και με ένα ποτενσιόμετρο έντασης παρέκαμψα όλες τις εισόδους και το στάδιο προενίσχυσης και συνέδεσα την πηγή μου κατ' ευθείαν στο τελικό τους στάδιο. Και οι δύο βυθίστηκαν αύτανδροι. (Αλλά και αφαιρώντας τις εισόδους και την προενίσχυση σε ολοκληρωμένους αυτής της κατηγορίας ΔΕΝ πέφτει το κόστος στο μισό, εξ αιτίας κυρίως της τροφοδοσίας.)

γ) τελικά εκτός θέματος. Εϊναι σαν να συζητάμε, γιατί ένας ολοκληρωμένος SET των 20.000€ δεν έχει loudness και φωτορυθμικό (αφού η τιμή του θα δικαιολογούσε απόλυτα αυτά τα έξτρα). Ο Trends αλλά και όλα τα μινιμαλιστικά Tripath της αγοράς απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν θα σκεφτεί μ' αυτό τον τρόπο. Είναι απολύτως audiophile συσκευές και σαν τέτοιες παρέχονται με τις ελάχιστες δυνατές ευκολίες ώστε να υπάρξει η ελάχιστος δυνατός περιορισμός στην τελική ποιότητα του ήχου. Είναι μηχανήματα που σου λένε:
"Αν αποδεχθείς τη λιτότητά μας και τις ιδιοτροπίες μας στο ταίριασμά μας με τα ηχεία, θα ανταμειφθείς με ήχο εντελώς ανέλπιστο στα λεφτά που σου ζητάμε. Αν ζητήσεις επι πλέον ευκολίες να ξέρεις ότι θα χάσεις είτε ένα μέρος από τη μαγεία είτε ένα σεβαστό ποσό από το πορτοφόλι σου."

Σε ποιούς ΔΕΝ απευθύνεται το μηχάνημα:
1) Σ' αυτούς που χρειάζονται οπωσδήποτε επι πλέον ευκολίες.
2) Σ' αυτούς που έχουν ακατάλληλα ηχεία και δεν θέλουν να τα αλλάξουν.
3) Στους (πολύ) ερωτευμένους με τις λάμπες.
4) Σ' αυτούς που νοιώθουν άβολα με τις ανατροπές.
5) Σ' αυτούς που "το μέγεθος μετράει"
6) Σ' αυτούς που περισσότερο κοιτάζουν παρά ακούν.
7) Σ' αυτούς που το κατώφλι ακουστότητάς τους είναι πάνω από τα 100db
8) Σ' αυτούς που μπορούν άνετα να διαθέσουν πολύ περισσότερα χρήματα.

Σε όλους τους υπόλοιπους το μηχάνημα ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ, ακόμα και σ' αυτούς που δεν θα τους αρέσει, με την έννοια του ότι έτσι κι αλλοιώς του αξίζει μιά προσεκτική ακρόαση.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Θεωρούσα τον NAD C320 το ορισμό του φθηνού audiophile ενισχυτή. Ο τίτλος του εξακολουθεί να ισχύει μόνο σε συδυασμό με τις ευκολίες και την ικανότητά του να οδηγεί σχετικά δύσκολα φορτία. Ηχητικά ανήκει (όπως και πολλοί άλλοι) στο παρελθόν.

Και γιατι δεν μαζευομαστε καπου, να κανουμε ενα εγχωριο shootout, χωρις διαθεσει να πιστει κανενας, το σιγουρο ειναι οτι θα το απολαυσουμε.

σε μια σακουλα βεροπουλου χωρανε ανετα:

t-amp
t-amp gen2
trends
kingrex
tc-820
και οποιος diy προαιρειται

στην τελικη, αν εχει κατι να προσφερει η κλασση t σε ολους ειναι ενα πλατυ χαμογελο.

Εύγε κι από μένα γιά την πρόταση και το στυλ.
Προτείνω να συνεισφέρει και ο Θέμης ένα :drummer: ζευγάρι ... Wilson. Τί στην ευχή συγκριτικό θα κάνουμε χωρίς ένα ηχείο perfect match.:flipout:
Άντε και τα Sparc καλά θα είναι Dipie αλλά ποιός τα διαθέτει? Τα Totem μου είναι μάλλον ακατάλληλα γιά το συγκριτικό, λόγω αναισθησίας δεν άρεσαν στον KingRex, ακούστηκε ψόφιος.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Θεωρούσα τον NAD C320 το ορισμό του φθηνού audiophile ενισχυτή. Ο τίτλος του εξακολουθεί να ισχύει μόνο σε συδυασμό με τις ευκολίες και την ικανότητά του να οδηγεί σχετικά δύσκολα φορτία. Ηχητικά ανήκει (όπως και πολλοί άλλοι) στο παρελθόν.

Αυτο ηταν η τελευταια μαχαιρια.Τωρα θα πρεπει να τον αγορασω και εγω το μικρο !! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αυτο ηταν η τελευταια μαχαιρια.Τωρα θα πρεπει να τον αγορασω και εγω το μικρο !! :ernaehrung004:

Καλώς τον πρωί-πρωί.

Κι εγώ λυπήθηκα γιά την ξεκάθαρη ήττα του NAD και οφείλω να πώ ότι δεν το περίμενα σ´αυτό το βαθμό. Κάπου προς την αρχή του Thread ο Bacousis έγραφε γιά ένα φίλο του που δεν μπορούσε να ακούσει πιά από τον NAD του. Απολύτως ακρίβές. O Arcam αν και πολύ ακριβότερος ήταν τελικά ευκολότερος αντίπαλος λόγω σχετικά ξερών μεσαίων-πρίμων και ασαφούς χαμηλού.

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Εύγε κι από μένα γιά την πρόταση και το στυλ.
Προτείνω να συνεισφέρει και ο Θέμης ένα :drummer: ζευγάρι ... Wilson. Τί στην ευχή συγκριτικό θα κάνουμε χωρίς ένα ηχείο perfect match.:flipout:
Άντε και τα Sparc καλά θα είναι Dipie αλλά ποιός τα διαθέτει? Τα Totem μου είναι μάλλον ακατάλληλα γιά το συγκριτικό, λόγω αναισθησίας δεν άρεσαν στον KingRex, ακούστηκε ψόφιος.

Στην διάθεσή σας για ότι αποφασιστεί.
Θ.Ζ.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Εγώ μια μέρα ξέχασα με ποιον τσακωνόμουν την προηγούμενη ημέρα. Υπάρχουν δηλαδή και χειρότερα
Στο τέλος βέβαια όλα καταλήγουν κάπως έτσι

Ηθελα απλα να πω οτι σημασια εχει τι θα γραφτει και οχι απο ποιον,δεν ηθελα να κανω προσωπικες "παρατηρησεις" αλλα ενα γενικο σχολιο.

Εχει σκεφτεί ποτέ κανείς να συνδέσει στην έξοδο του Trends έναν μετασχηματιστή εξόδου (για πολλαπλασιασμό της τάσης) και στη συνέχεια να οδηγήσει μια βαθμίδα ενίσχυσης ρεύματος single ended με mosfet ή λάμπες ισχύος ?´

Εχμ... Και γιατί να μην φτιάξουμε έναν μεγαλύτερο τριπαθάτο;
Με γνωστό εγκάθετο συμφορουμίτη χτίζουμε έναν ολοκληρωμένο τριπαθάτο στα 2x25 και μετά πάμε στον 2x60 ούτως ή άλλος.
Ας φτιάξει κανείς και τον truepath να δούμε τι θα παίξει και αφού καταλήξουμε στο ποιός παίζει καλύτερα άσχετα με την ισχύ, παίζουμε και με τα παρακάτω...

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

...
Σε ποιούς ΔΕΝ απευθύνεται το μηχάνημα:
...

Πιστεύω ότι ΔΕΝ απευθύνεται σε αυτούς που νομίζουν ότι το τρανζιστορικό τρεατάκι τους παίζει τέλεια.

Ή μάλλον τελικά σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθεί, για να αλλάξουν γνώμη.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το κουτάκι και αυτά τα τσιπάκια υμνήθηκαν από λαμπάκηδες.

Εμένα επιπλέον μου έδειξε προβλήματα στα συνοδά, ειδικά σε ηχεία και πηγή, στα οποία και έκανα αλλαγές.

Πάλι όμως γύρισα με πλήρη συνείδηση στις λάμπες μου και μάλιστα βελτιωμένος πλέον. Οξύμωρο αλλά, μια μηχανικότητα που αντιλαμβάνομαι δεν με κερδίζει για μόνιμα.

Last edited:

Εχμ... Και γιατί να μην φτιάξουμε έναν μεγαλύτερο τριπαθάτο;
Με γνωστό εγκάθετο συμφορουμίτη χτίζουμε έναν ολοκληρωμένο τριπαθάτο στα 2x25 και μετά πάμε στον 2x60 ούτως ή άλλος.
Ας φτιάξει κανείς και τον truepath να δούμε τι θα παίξει και αφού καταλήξουμε στο ποιός παίζει καλύτερα άσχετα με την ισχύ, παίζουμε και με τα παρακάτω...

Μόλις είστε έτοιμοι θα κάνουμε μιά συνάντηση να ακούσουμε και με τον δικό μου.
Θ.Ζ.

Μόλις είστε έτοιμοι θα κάνουμε μιά συνάντηση να ακούσουμε και με τον δικό μου.
Θ.Ζ.

Ωραία πράγματα... :)
Έχουμε στα χέρια μας έναν 2020 και αυτή την εβδομάδα παραγγέλνουμε έναν 2022...
Προς το παρόν παίζουμε με προενισχυτές, ενεργούς και παθητικούς για να δούμε τι θα του κολλήσει πιο καλά, αλλά επειδή το κάνουμε για χαβαλέ μας παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω...
Το πρόβλημα είναι με τους attenuators που ο πιο φτηνός που έχω βρεί είναι ακριβότερος από τον ίδιο τον ενισχυτή! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Πιστεύω ότι ΔΕΝ απευθύνεται σε αυτούς που νομίζουν ότι το τρανζιστορικό τρεατάκι τους παίζει τέλεια.

Ή μάλλον τελικά σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθεί, για να αλλάξουν γνώμη.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το κουτάκι και αυτά τα τσιπάκια υμνήθηκαν από λαμπάκηδες.

Εμένα επιπλέον μου έδειξε προβλήματα στα συνοδά, ειδικά σε ηχεία και πηγή, στα οποία και έκανα αλλαγές.

Πάλι όμως γύρισα με πλήρη συνείδηση στις λάμπες μου και μάλιστα βελτιωμένος πλέον. Οξύμωρο αλλά, μια μηχανικότητα που αντιλαμβάνομαι δεν με κερδίζει για μόνιμα.

Μιά χαρά τα λές και δεν υπάρχει οξύμωρο. Αξιοποίησες την ανάλυση του μικρού γιά να διαπιστώσεις τί χρειαζόταν βελτίωση στο σύστημά σου και μετά κατέληξες εκεί που σου αρέσει καλύτερα, δηλ. σε ψαγμένες λάμπες. Τουλάχιστον τον έψαξες προσεκτικά και απ' οτι φαίνεται χωρίς προκατάληψη, πριν ολοκληρώσεις την άποψή σου γι αυτόν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Στην διάθεσή σας για ότι αποφασιστεί.
Θ.Ζ.

:a0210: Μην το αφήσουμε :ADFADF1:
Ποιός μπορεί να συνεισφέρει ανταγωνιστικό μηχάνημα εντός ή και εκτός "λίστας του tsip"?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Ωραία πράγματα... :)
Προς το παρόν παίζουμε με προενισχυτές, ενεργούς και παθητικούς για να δούμε τι θα του κολλήσει πιο καλά, αλλά επειδή το κάνουμε για χαβαλέ μας παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω...
Το πρόβλημα είναι με τους attenuators που ο πιο φτηνός που έχω βρεί είναι ακριβότερος από τον ίδιο τον ενισχυτή! :flipout:

Υπάρχει κανείς που να έχει αυτόν:
http://www.enjoythemusic.com/Magazine/equipment/0407/promitheus_audio_tvc_se.htm

ή κάτι σαν αυτόν? Η λογική είναι να μή φύγουμε από ... τη λογική του ίδιου του μηχανήματος, δηλαδή όχι ενεργό στάδιο πρό, αλλά και να μην απομακρυνθούμε πολύ από την κατηγορία τιμής.

Deminio έχεις έναν Placette παθητικό. Τον έχεις ζευγαρώσει με τον Trends?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Υπάρχει κανείς που να έχει αυτόν:
http://www.enjoythemusic.com/Magazine/equipment/0407/promitheus_audio_tvc_se.htm

ή κάτι σαν αυτόν? Η λογική είναι να μή φύγουμε από ... τη λογική του ίδιου του μηχανήματος, δηλαδή όχι ενεργό στάδιο πρό, αλλά και να μην απομακρυνθούμε πολύ από την κατηγορία τιμής.

Deminio έχεις έναν Placette παθητικό. Τον έχεις ζευγαρώσει με τον Trends?

YioCha αυτός Prometheus είναι κάτι σαν τον MUSIC FIRST χωρίς τους μετασχηματιστές της Billington αλλά πολύ πιο φθηνούς.
Αν θελήσεις να δοκιμάσεις τον MF -όχι φυσικά μόνον με τον TRENDS-
στη διάθεσή σου.
Νομίζω ότι εξασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια και με σύγχρονο γλύτωμα
ενός σταδίου, του προενισχυτικού, χωρίς τα προβλήματα των αντιστάσεων.
Θ.Ζ.