Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

YioCha αυτός Prometheus είναι κάτι σαν τον MUSIC FIRST χωρίς τους μετασχηματιστές της Billington αλλά πολύ πιο φθηνούς.
Αν θελήσεις να δοκιμάσεις τον MF -όχι φυσικά μόνον με τον TRENDS-
στη διάθεσή σου.
Νομίζω ότι εξασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια και με σύγχρονο γλύτωμα
ενός σταδίου, του προενισχυτικού, χωρίς τα προβλήματα των αντιστάσεων.
Θ.Ζ.

Με τον μετασχηματιστή σήματος τα πράγματα δεν είναι και τόσο ιδανικά όπως νομίζεις. Τα δεκάδες μέτρα σύρματος στο πρωτεύον και το δευτερεύον του μετασχηματιστή, όσο ουδέτερα και να είναι αυτά, προσθέτουν το δικό τους χαρακτήρα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Δοκίμασαν χαλκό, δοκίμασαν ασήμι αλλά τελικά τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και με τα κοινά καλώδια σήματος ισχύουν και στην περίπτωση των μετασχηματιστών, δηλαδή ένας φαύλος κύκλος. Συνεπώς ούτε τα μαγνητικά ποτενσιόμετρα κατάφεραν να ακουστούν ουδέτερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤ

Με τον μετασχηματιστή σήματος τα πράγματα δεν είναι και τόσο ιδανικά όπως νομίζεις. Τα δεκάδες μέτρα σύρματος στο πρωτεύον και το δευτερεύον του μετασχηματιστή, όσο ουδέτερα και να είναι αυτά, προσθέτουν το δικό τους χαρακτήρα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Δοκίμασαν χαλκό, δοκίμασαν ασήμι αλλά τελικά τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και με τα κοινά καλώδια σήματος ισχύουν και στην περίπτωση των μετασχηματιστών, δηλαδή ένας φαύλος κύκλος. Συνεπώς ούτε τα μαγνητικά ποτενσιόμετρα κατάφεραν να ακουστούν ουδέτερα.

Int.King καλημέρα. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι και τα τυλίγματα έχουν το χαρακτήρα τους. Ο χαρακτήρας αυτός όμως δεν συγκρίνεται σε αδρότητα με τον χαρακτήρα ενεργού προενισχυτή. Υπάρχει αλλά είναι πολύ λιγώτερο διακριτός.
Το μεγάλο κυρίως πλεονέκτημα, και είναι άμεσα αντιληπτό, είναι ότι ο ήχος έχει μία unprocessed χροιά, που είναι και αναμενόμενο αφού λείπει ένα ολόκληρο ενεργό στάδιο από την αλυσίδα. Αυτό εννοούσα με το "απόλυτη διαφάνεια". Ακούς και ξέρεις ότι αυτός είναι κυρίως ο χαρακτήρας της πηγής και του τελικού σου.
Μ' αυτό το τρόπο έχεις λιγώτερα στοιχεία να ματσάρεις στο σύστημα μεταξύ τους.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Καλημέρα Θέμη,

Τα μαγνητικά ποτενσιόμετρα με λόγο πρωτεύοντος/δευτερεύοντος 1:1 λειτουργούν σαν υποβαθμιστές τάσης για όλες τις λήψεις δευτερεύοντος πλην της τελευταίας που μας δίνει ένα σήμα πλάτους παρόμοιο με το σήμα στο πρωτεύον. Συνεπώς δεν ενισχύουν το σήμα και δεν μπορούν να θεωρηθούν σαν προενισχυτές αλλά σαν εξασθενητές ή/και γαλβανικοί απομονωτές (balanced).
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα μαγνητικά ποτενσιόμετρα που παρέχουν στον χρήστη ταυτόχρονα και κέρδος τάσης, ας πούμε 6 ή 12dB. Ομως σε αυτού του είδους τα μαγνητικά ποτενσιόμετρα το επιπλέον κέρδος δυστυχώς επιφέρει δραματική μείωση τις απόκρισης στις υψηλές συχνότητες, συνήθως πάνω από τα 10KHz. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.

Εάν σε ενδιαφέρει το "απόλυτο" υπάρχουν λύσεις αλλά είναι τόσο απόλυτες που δεν ακούς τα λεφτά που ξόδεψες και αυτό στις μέρες μας μπορεί να θεωρηθεί έως και μειονέκτημα.

Το ευχάριστο στην όλη ιστορία είναι ότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει αφού το θέμα της αξιολόγησης τίθεται εντελώς υποκειμενικά όταν αναφερόμαστε στην μουσική και τον ήχο γενικότερα.

Από την άλλη, η αναφορά σε αντικειμενικές τεχνικές μετρήσεις γίνεται επιλεκτικά αφού συνήθως αυτές αναφέρονται στα χαρακτηριστικά εκείνα που περιμένει να διαβάσει ο χρήστης/υποψήφιος αγοραστής.

Υ.Γ Τώρα ακούω την ηχογράφηση του έκανες για λογαριασμό της Ορχήστρας Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η ηχογράφηση φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1994, φυσικά με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας της εποχής.

ΚΟΝΣΟΛΑ: SONSSAX SX-S
DAT: PANASONIC SV 3700
A/D CONVERTER: BRUEL & KJAER 4003
4011 SCHOEPS COLLETTE SERIES AKG 41414UL
REVERB: LEXICON PCM 80

Πολυ ενδιαφέρουσα ηχογράφηση. Μου χάρισες ένα πολύ ευχάριστο πρωινό. Να είσαι καλά Θέμη.
To CD θα το έχω σήμερα μαζί μου στην παρουσίαση που θα γίνει στην Stepcom.

Last edited:
Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Διαβαζω τοσες σελιδες για τον Trends και μου κανει μεγαλη εντυπωση οτι δεν εχει γραφτει τιποτα για την παντελης ελλειψη χαμηλων.
Απο μεσαιες και ψηλες τι να πω ?
Οτι καλυτερο εχουν ακουσει ποτε τα αυτια μου!!!
Τετοια καθαροτητα τετοια αναλυτικοτητα δεν εχω ξανακουσει.
Πρωτα εβαζα μονο καλες εγγραφες για να ακουσω γιατι ολα τα αλλα μου φαινονταν μουντα.
Τωρα και mp3 128αρια βαζω και καθομαι και το απολαμβανω!!!!!!!!
Η καλυτερη μακραν αγορα που εχω κανει ποτε μου σε σχεση αποδοσης τιμης.
Αλλα που ειναι τα μπασα βρε παιδια?
Μονο εμενα με εχει απασχολησει αυτο?

Τι προτεινετε βρε παιδια γιατι δεν τον βγαζω απο επανω με τιποτα για αλλον ενισχυτη αλλα με θλιβει που εχασα τα μπασα που ειμαι και λατρης!!!
Τον δουλευω με klipsch 95db ευαισθησιας.

Εχει κι απ' αυτό,σε σχέση πάντα με την τιμή και την ισχύ του.Για παράδειγμα με τα δαπέδου audio physic spark III τα πήγε μιά χαρά.

Δοκίμασε με ευαίσθητα ηχεία αλλά με αντίσταση 4 ohm.Εχει γραφεί άπειρες φορές μέσα στο θέμα...

Βλεπετε αγαπητοι φιλοι?

Καποιος ακουσε εναν ενισχυτη με ενα ζευγαρι ηχεια. Οι διαστασεις του χωρου δεν αναφερθηκαν, ουτε λογος για την τοποθετηση των ηχειων και τα υπολοιπα συνοδα.

Η αποφαση ομως βγηκε : ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΑΜΗΛΟΥ

καλημερα σε ολους!

-bye-

Εγραψα πιο πανω οτι μου κανει εντυπωση που κανεις δεν το εχει αναφερει το "προβλημα" με τα χαμηλα του.
Κατοπιν ρωτησα αν ειμαι ο μονος που το αντιμετωπιζει και απο οτι δειχνει μαλλον ειμαι.
Οτι ειπα ειναι δικες μου εκτιμησεις και δεν θελω να τις υιοθετησει κανεις ουτε να τις πιστεψει.
Η εντυπωση μου ειναι και μπορει να ειμαι υπερβολικος στις απαιτησεις μου.
Το λατρευω τον ενισχυτη και θα ηθελα μια συμβουλη για να με βοηθησετε.
Τιποτα αλλο.

Τα ηχεια δεν μπορω να τα αλλαξω και ειναι 8Ω.
Ο χωρος ειναι 15 τετραγωνικα.
Τα ηχεια ειναι 10 ποντους απο τον τοιχο και οχι σε γωνια και κοιτανε ελαφρια στην θεση που ακουω.
Εναμιση μετρο ειναι τα ηχεια απο τον ενισχυτη δεξια και αριστερα.

Τι μπορω να κανω γιατι οπως ξαναειπα δεν τον αλλαζω με τιποτα.
Υπαρχει τροπος να συνδεσω woofer και πως γινεται αυτο με τον συγκεκριμενο ενισχυτη.
Μια βοηθεια ζηταω και δεν κανω κριτικη στο μηχανημα οπως ατυχος φανηκε.

Ποιός είπε να μην κάνεις κριτική άν έτσι πιστεύεις;Γράφεις ελεύθερα για οτιδήποτε...

Το μηχανάκι αυτό φίλε μου είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.Είναι πολύ καλό για τα λεφτά του υπο προυποθέσεις.Επίσης δεν διαθέτει ευκολίες.Ετσι δεν παρέχει και δυνατότητα για σύνδεση υπογούφερ.

Εγραψα πιο πανω οτι μου κανει εντυπωση που κανεις δεν το εχει αναφερει το "προβλημα" με τα χαμηλα του.
Κατοπιν ρωτησα αν ειμαι ο μονος που το αντιμετωπιζει και απο οτι δειχνει μαλλον ειμαι.
Οτι ειπα ειναι δικες μου εκτιμησεις και δεν θελω να τις υιοθετησει κανεις ουτε να τις πιστεψει.
Τιποτα αλλο.

Τα ηχεια ειναι 10 ποντους απο τον τοιχο και οχι σε γωνια και κοιτανε ελαφρια στην θεση που ακουω.

Υπαρχει τροπος να συνδεσω woofer και πως γινεται αυτο με τον συγκεκριμενο ενισχυτη.

Κpaiss αν με τον άλλο ενισχυτή σου είχες τα μπάσσα που ήθελες, τότε κάτι που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι στις χαμηλές συχνότητες
η καμπύλη ανεβαίνει αρκετά πάνω από τα 8Ω και ο ενισχυτής δεν μπορεί.
Θ.Ζ.

Τιποτα αλλο.

υπαρχει περιπτωση το προηγουμενο set-up να ταιριαξε, κοιτα μηπως εχει να κανει και με αλλα συνοδα, πχ κατι να γινεται με καλωδια .

Ισως να εβγαλε στη φορα καποιο θεμα... επισης ο καθενας εννοει διαφορετικα το απιστευτο μπασο. Αν πχ στο προηγουμενο set-up υπηρχε χαλαρο χαμηλο ή παντου... δεν ακουγοντουσαν χαμηλομεσσαια...

τωρα ακουστηκαν και μαλιστα ομορφα...

τιποτα δεν ειναι απολυτο βεβαια, ελλειψη χαμηλου οταν το ακουσα με klipsch δεν υπηρχε ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ στα ορια των δυνατοτητων των ηχειων.

ενας γρηγορος ενισχυτης και ηχεια μπορει να μην ταιριαξαν με καποιο καλωδιο....

ισως βεβαια να εχεις καποιο μεγαλο μοντελο klipsch και ο ενισχυτης να μην μπορει να κουνησει το μεγαφωνο... ή να παρουσιαζει ιδιαιτερα υψηλη αντισταση.

(γι αυτο και το εγραψα, ισως να ειναι θεμα ταιριασματος και να μην εκατσε το set-up - δεν ηθελα να στεναχωρησω κανεναν - το αντιθετο - εγραψα την αντιθεση μου στην φραση σου ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΠΑΣΟΥ - ειναι καπως απολυτη - και δεν ισχυει οταν υπαρξει σωστο matching)

ΚΑΙ ΤΟ MATCHING ισχυει σε καθε μηχανημα και μην πει κανεις οτι δεν εχει ακουσει πολυ ακριβα μηχανηματα-μοναδες να μην επαιζαν σαν συνολο - νομιζω εχει συμβει πολλες φορες.

-bye-

υπαρχει περιπτωση το προηγουμενο set-up να ταιριαξε, κοιτα μηπως εχει να κανει και με αλλα συνοδα, πχ κατι να γινεται με καλωδια .

Ισως να εβγαλε στη φορα καποιο θεμα... επισης ο καθενας εννοει διαφορετικα το απιστευτο μπασο. Αν πχ στο προηγουμενο set-up υπηρχε χαλαρο χαμηλο ή παντου... δεν ακουγοντουσαν χαμηλομεσσαια...

τωρα ακουστηκαν και μαλιστα ομορφα...

τιποτα δεν ειναι απολυτο βεβαια, ελλειψη χαμηλου οταν το ακουσα με klipsch δεν υπηρχε ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ στα ορια των δυνατοτητων των ηχειων.

ενας γρηγορος ενισχυτης και ηχεια μπορει να μην ταιριαξαν με καποιο καλωδιο....

ισως βεβαια να εχεις καποιο μεγαλο μοντελο klipsch και ο ενισχυτης να μην μπορει να κουνησει το μεγαφωνο... ή να παρουσιαζει ιδιαιτερα υψηλη αντισταση.

(γι αυτο και το εγραψα, ισως να ειναι θεμα ταιριασματος και να μην εκατσε το set-up - δεν ηθελα να στεναχωρησω κανεναν - το αντιθετο - εγραψα την αντιθεση μου στην φραση σου ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΠΑΣΟΥ - ειναι καπως απολυτη - και δεν ισχυει οταν υπαρξει σωστο matching)

ΚΑΙ ΤΟ MATCHING ισχυει σε καθε μηχανημα και μην πει κανεις οτι δεν εχει ακουσει πολυ ακριβα μηχανηματα-μοναδες να μην επαιζαν σαν συνολο - νομιζω εχει συμβει πολλες φορες.

-bye-

Χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Οντως ηταν υπερβολικοτατη η αναφορα μου στην "παντελη ελλειψη μπασου" κατι που φυσικα ΔΕΝ ισχυει απλα ειναι σαν να μειωθηκαν πολυ και ηταν ατυχης στιγμη ετσι οπως το εγραψα.
Τα ηχεια μου ειναι τα RB-81 και με ενα ενισχυτη yamaha ειχα μπασο που "επεφτε" το σπιτι αλλα πιστεψτε με ΤΙΠΟΤΑ αλλο δεν ειχα και τωρα το καταλαβα με τον treands.
Εχω χασει τον υπνο μου με τον "μικρο" εδω και μια εβδομαδα σε σημειο που εχω ξεσηκωσει οτι μουσικη εχω και δεν εχω και εκτος οτι θα με χωρισει η γυναικα μου και απο την πολυκατοικια μαζευουν υπογραφες αλλα εχουν παρελασει και ολοι η γνωστοι μου για να τους βαλω να ακουσουν.
Δεν το αλλαζω με τιποτα αυτο το μικρο θαυμα και για αυτο θελω την βοηθεια σας!!
Για να μην καταχραζομαι το πολυ ωραιο θεμα και για να μην βγαινω off topic με τις ιδιοτροπιες μου θα ηθελα αν καποιος ξερει αν γινεται να συνδεσω ενα woofer με αυτο το σετ που εχω και πως?

Εστω και με pm παιδια και ευχαριστω και παλι.
(ξεχασα να αναφερω οτι η πηγη μου ειναι η ιδια πριν και μετα και τα καλωδια τα αλλαξα σημερα γιατι πηρα βασεις και δεν ειδα διαφορα)

EDIT
Ξαγυρνωντας πισω τωρα ειδα το μηνυμα του φιλου Dipie οτι δεν γινεται να συνδεθει γουφερ. :bigcry:
Θα κοιταξω λοιπον να δω πως θα αλλαξω ηχεια.

Ευχαριστω παντως.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αντίστοιχο (?) μηχάνημα και μάλιστα με τηλεχειρισμό εδώ.

Και μάλιστα στα χαρακτηριστικά λέει 24/42 στα 8/4Ω.

λέτε να είναι ευκολότερο σε οδήγηση ? το δοκίμασε κανείς ?

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Οντως ηταν υπερβολικοτατη η αναφορα μου στην "παντελη ελλειψη μπασου" κατι που φυσικα ΔΕΝ ισχυει απλα ειναι σαν να μειωθηκαν πολυ και ηταν ατυχης στιγμη ετσι οπως το εγραψα.
Τα ηχεια μου ειναι τα RB-81 και με ενα ενισχυτη yamaha ειχα μπασο που "επεφτε" το σπιτι αλλα πιστεψτε με ΤΙΠΟΤΑ αλλο δεν ειχα και τωρα το καταλαβα με τον treands.
Εχω χασει τον υπνο μου με τον "μικρο" εδω και μια εβδομαδα σε σημειο που εχω ξεσηκωσει οτι μουσικη εχω και δεν εχω και εκτος οτι θα με χωρισει η γυναικα μου και απο την πολυκατοικια μαζευουν υπογραφες αλλα εχουν παρελασει και ολοι η γνωστοι μου για να τους βαλω να ακουσουν.
Δεν το αλλαζω με τιποτα αυτο το μικρο θαυμα και για αυτο θελω την βοηθεια σας!!
Για να μην καταχραζομαι το πολυ ωραιο θεμα και για να μην βγαινω off topic με τις ιδιοτροπιες μου θα ηθελα αν καποιος ξερει αν γινεται να συνδεσω ενα woofer με αυτο το σετ που εχω και πως?

Εστω και με pm παιδια και ευχαριστω και παλι.
(ξεχασα να αναφερω οτι η πηγη μου ειναι η ιδια πριν και μετα και τα καλωδια τα αλλαξα σημερα γιατι πηρα βασεις και δεν ειδα διαφορα)

EDIT
Ξαγυρνωντας πισω τωρα ειδα το μηνυμα του φιλου Dipie οτι δεν γινεται να συνδεθει γουφερ. :bigcry:
Θα κοιταξω λοιπον να δω πως θα αλλαξω ηχεια.

Ευχαριστω παντως.

Και βέβαια μπορείς να συνδέσεις subwoofer (φαντάζομαι εννοείς ενεργό γιατί για παθητικό άστο καλύτερα). Το συνδέεις μέσω της εισόδου στάθμης ηχείων (συνήθως "Hi level inputs") από την έξοδο των ηχείων του ενισχυτή. Αυτός άλλωστε είναι και ο ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ τρόπος από έναν εκ των γκουρού σε θέματα Sub, του σχεδιαστή των R.E.L. (ξεχνώ όνομα). Ο λόγος είναι ότι το sub αν και αυτοενισχυόμενο, καλό είναι να παίρνει ακριβώς το ίδιο σήμα με τα ηχεία και όχι απ' τη line, γιατί έτσι "δένει" καλύτερα μαζί τους .

Στον Trends που είναι μικρούλης και τα πάντα πίσω είναι στριμωχτά, είναι λιγάκι μανούρα αλλά ΓΙΝΕΤΑΙ. Έτσι κι αλλοιώς μπορείς να το συνδέσεις με πολύ λεπτό καλώδιο γιατί η αντίστοιχη είσοδος του sub έχει πολύ υψηλή αντίσταση κι έτσι "τραβάει" ελάχιστο ρεύμα από τον ενισχυτή. Με λεπτά καλώδια λοιπόν, από το σημείο σύνδεσης γυμνού καλωδίου στις μπόρνες είτε μαζί με των ηχείων, είτε χωριστά με τα ηχεία συνδεδεμένα με μπανάνες.

Εγώ τον ακούω μαζί με ένα sub B&W PV1 (~1300€). Αλλά εσύ προσπάθησε να ακούσεις το Yamaha YST-SW515 (~350€). Κατά σύμπτωση το είχα ακούσει να παίζει μαζί με Klipsch βάσης και ταίριαζαν εξαιρετικά, πράγμα που είναι τίτλος τιμής γιά το συγκεκριμένο sub. Εξαιρετικό value γιά χαμηλής τιμής setup. Εφ' όσον του αφιερώσεις την απαραίτητη φροντίδα τοποθέτησης-ρύθμισης, θα σου γεμίσει το κενό με πολύ γρήγορο, καθαρό, βαθύ και δυνατό χαμηλό.

Αν προχωρήσεις στην δοκιμή-αγορά sub στείλε pm να τα πούμε, ή να ανοίξουμε καινούριο thread γιατί απ' ότι βλέπω το θέμα είναι ταμπού ενώ είναι μιά λύση με τα δικά της πλήν αλλά και τα δικά της σοβαρά σύν και μιλάω μόνο για audio.

Όσο γιά το θέμα Trends+Klipsch RB-81, ο έτερος των αντιπροσώπων (Audiosoul) με αυτό το ηχείο τον επιδεικνύει και είναι σαφώς ένα καλό match στη χαμηλή κατηγορία τιμής.

Φιλε μου :grinning-smiley-043
Αυτο θα κανω και οσο μπορω πιο γρηγορα!!!
(Εχεις pm για μια ερωτησουλα για να μην βγαινουμε off εδω.)

YioCha με τι ηχεια τον εχεις συνδεσει εσυ ? Πιθανοτατα θα το εχεις αναφερει καπου αλλα ειναι τοσα τα ποστ..

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

λέτε να είναι ευκολότερο σε οδήγηση ? το δοκίμασε κανείς ?

Εδω :

http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=119809

To αμφιβολης ποιοτητας ολοκληρωμενο volume, μπορει να παρακαμφει ευκολα, υποθετω, και να παιξει ως τελικος το μηχανημα...