Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

θα απογοητευτείς από χροιες...
πάρτυ θα κάνεις...
μπάσο (αν δεν πήρες από τον τρεντς - που πήρες) δεν θα πάρει και από τον 8000. Τουλάχιστον αυτό που θα πάρεις δεν θα είναι μπάσο.

(παρενθετικά - έχω μεγάλη εκτίμηση γιά τον 8000).

πες τα Δημητρη!!!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

το μπασο πρεπει να εχει γραμμωση και ατακα, δεν ειναι μπαμ-μπουμ για να το πω απλα. (ας θυμηθουμε τα φυσικα οργανα)

ο Δημητρης σε μια φραση τα ειπε ολα...

επισης, τι παιρνουμε απο τον trends ή τον kingrex?

- παιρνουμε ΧΡΟΙΕΣ

(γι αυτο μιλαμε για ας το πουμε "hi-end" μηχανηματακι-επειδη πολυ οικονομικα εχουμε ομορφο ηχο, ηχο που δεν προσβαλλει τα αυτια μας. τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο) !!!

στα χρηματα αυτα δεν παιρνεις χροιες ή στερεοφωνικη εικονα, παιρνεις συνηθως ενα απροσδιοριστο πραγμα.

τωρα, για να παρουμε χροιες ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ πρεπει να δαπανησουμε πολλαπλασια χρηματα.

Βλέπω κάποιους συμφορουμίτες να γκρινιάζουν και να λένε ότι ο Trends δεν έχει μπάσο...
Εμένα ρε παιδιά που είχε μπάσο ακόμη και σε άσχετες στιγμές όπου το ίδιο το κομμάτι δεν είχε χαμηλές τι να πω; :flipout:
Υποθέτω ότι
1) Τα ηχεία δεν του καθήσανε καλά
2) Ο κάθε ένας έχει διαφορετική φιλοσοφία για το μπάσο. :-)

επισης, τι παιρνουμε απο τον trends ή τον kingrex?

- παιρνουμε ΧΡΟΙΕΣ

Όλα τα τριπαθάκια λογικά δίνουν τα ίδια πράγματα...

Εγώ πάντως που παλεύω με το 2022 από σήμερα το μεσημέρι προς το παρόν έχω πάρει μία λούπα και τηλέφωνο τον οφθαλμίατρο.

Καλιέ πατριωτάκι έχασα τα ματάκια μου καλιέεεεεεε!!!

το 2 το 2.....!:flipout:

Τυχερούλη! Στο 1 είχε ΖΟΝΚ! :flipout:

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Βλέπω κάποιους συμφορουμίτες να γκρινιάζουν και να λένε ότι ο Trends δεν έχει μπάσο...
Εμένα ρε παιδιά που είχε μπάσο ακόμη και σε άσχετες στιγμές όπου το ίδιο το κομμάτι δεν είχε χαμηλές τι να πω; :flipout:
Υποθέτω ότι
2) Ο κάθε ένας έχει διαφορετική φιλοσοφία για το μπάσο. :-)

Ποιά ηχεία;Τα δικά σου;
Ούτε να τα γαργαλήσει δεν μπορεί...

άμα του καθότανε, ο τρεντς θα γινότανε γραμματόσημο...

προσέχετε λίγο τις εκφράσεις σας..
έχουμε μικρά (trends) παιδιά:grinning-smiley-043

Ποιά ηχεία;Τα δικά σου;
Ούτε να τα γαργαλήσει δεν μπορεί...

Σε πολύ nearfield καταστάσεις παίζει συμπαθητικά... :music-smiley-004:

Απλά κουράζεσαι ευκολα γιατί το να κρεμάς στα αυτιά σου δύο ηχεία των 30 κιλών το καθένα δε λέει... :ADFADF1:

.
έχουμε μικρά (trends) παιδιά:grinning-smiley-043

Trendόπουλα;
Να ψεκάσουμε γιατί κάπου πρέπει να έχει φωλιά! :twoguns:

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Μού είπε σήμερα ένας γνωστός που συζητούσαμε γι αυτόν ότι η Tripath έκλεισε;
Επειδή δεν είχα χρόνο να το ψάξω, αληθεύει αυτό;

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό. Μπορούμε να έχουμε κάποια έγκυρη
ενημέρωση?

Σε αυτό εδώ το φόρουμ έχει γραφτεί. Οι παλαιότερες πατέντες ανήκουν στη Sony (για αυτήν έχει βγει το πρώτο Tripath, ως ενισχυτής σε τηλεοράσεις), ενώ τώρα η εταιρία ανήκει στην Crystal.

παιδια δεν ξερω που να το γραψω,, να μην ανοιγω νεο θεμα..

interconnect rca
μεταξυ trends και iaudio..
κανονικα 50-60 ποντους 30-50 ευρω υπαρχουν;;

τελικα πηρα τον trends
υπο μαλης..
απο τα καλυτερα του οτι ειναι φορητος..

τον ακουσα με κατι 87 db / 6 ohm.. παλια..

με ενα NIKKO 50 watt RMS κοντρα..

καθαροτητα, αναλυτικοτητα μπορω να πω καλυτερος..
ΑΛΛΑ ΔΕΝ κανει για παρτυ..

παντελης ελλειψη μπασου..

ΔΕΝ μετανιωσα για την αγορα..

μπορει να υελει αλλα ηχεια, τον ακουω με Tannoy mercury
ευτυχως με αυτα ακουγεται καλυτερα..

παντως ψηνομαι για audiolab 8000SE..

Παιδιά λίγη προσοχή στις υπερβολές. Τί θα πεί "παντελής έλειψη μπάσου"!!! Τσεκαρισμένος με test track από CD της Chesky, τα 35hz αναπαράγονται κανονικότατα, και ήδη είμαστε μέσα στην περιοχή συχνοτήτων που περισσότερο τη νοιώθουμε παρά την ακούμε. Με προσεκτικά ρυθμισμένο subwoofer, δονείται όλος ο χώρος όταν βάζω το συγκεκριμένο track. Ακόμα κι αν κάτω από τα 35hz κάνει roll off, σε πολύ λίγα συστήματα θα ακουστεί η διαφορά. Επίσης ξανατονίζεται η ανάγκη συνέργειας με κατάλληλο ηχείο. Προφανώς είχες συνηθήσει σε κάποιο άλλο άκουσμα αλλά αυτό που αναφέρεις δεν έχει άμεση σχέση με τον ίδιο τον Trends αλλά με τον τρόπο που τον χρησιμοποιείς και με τις προσωπικές σου προτιμήσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα. Αλλά σε διαβεβαιώνω πως αν στήσεις σωστά τον μικρό και μείνεις μαζί του λίγο καιρό ΔΕΝ θα υπάρχει γυρισμός. Κανένας 8000κάτι δεν θα μπορέσει να σε ικανοποιήσει και αν θελήσεις το κάτι παραπάνω θα μπείς σε μεγάλα έξοδα.

Προσωπικά:
1) Απολαμβάνω ακόμα και το εκκλησιαστικό όργανο χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις.
2) Με το sub θα μπορούσα να κάνω και πάρτυ παρά τα 87db/4Ω των Totem Mite μου, πόσο μάλλον με πιό ευαίσθητα ηχεία. Σε χορευτικά κομμάτια, έχοντας το ρυθμιστικό έντασης στο "και δέκα", αναγκάζομαι να ανεβάσω την ένταση της φωνής μου πάνω απ' το συνηθισμένο γιά να με ακούσει ο συνομιλητής μου. Δεν πιστεύω οτι είναι απαραίτητη μεγαλύτερη ένταση από αυτή ακόμα και γιά ένα σχετικά νορμάλ πάρτυ (δεν μιλάμε γιά extreme καταστάσεις).

ΟΚ γενικα συμφωνω..
το sub απο που θα παρει τροφοδοσια;;
ισως ημουν λιγο υπερβολικος..

απλως να αναφερω ενα περιστατικο,
το 1990 φιλος ακουει τον A1 ζεσταμενο με epos και τον βρηκε χαλια, ενω για μενα ηταν οτι καλυτερο.. τελικα πηρε τελικο 2*100 νομιζω carver..

το sub απο που θα παρει τροφοδοσια;;

Λόγω μεγέθους του thread λίγοι το διαβάζουν ολόκληρο. Έχει απαντηθεί πολύ πρόσφατα το θέμα Trends και subwoofer. Θα σε οφελήσω περισσότερο αν δεν σου πώ, ώστε να διαβάσεις όλο το thread. Θα βρείς πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

απλως να αναφερω ενα περιστατικο,
το 1990 φιλος ακουει τον A1 ζεσταμενο με epos και τον βρηκε χαλια, ενω για μενα ηταν οτι καλυτερο.. τελικα πηρε τελικο 2*100 νομιζω carver..

Έτσι είναι, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτιμήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να περνάμε καλά και να χαιρόμαστε αυτό που έχουμε κι ακούμε, ο καθ' ένας με το δικό του τρόπο. Αν κάποιων τα γούστα ταιριάζουν θα μπορούμε να μοιραζόμαστε τη μουσική ευχαρίστηση. Αν όχι, τουλάχιστον θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε κάποιες τεχνικές πληροφορίες.

Δες τουλάχιστον σελ. 64 Post #636 και μετά, αλλά ει δυνατόν υπόμεινε και διάβασε όλο το thread. Καλό ψάξιμο! :ears:

Last edited:

παιδια δεν ξερω που να το γραψω,, να μην ανοιγω νεο θεμα..

interconnect rca
μεταξυ trends και iaudio..
κανονικα 50-60 ποντους 30-50 ευρω υπαρχουν;;

Με τι βύσμα παραδίδει έξοδο το iaudio? Mini jack φαντάζομαι, δεν μπορεί να έχει RCA. Οπότε χρειάζεσαι καλώδιο mini jack σε RCA. Υπάρχουν διάφορα αξιοπρεπή κινέζικα σε μαγαζιά ηλεκτρονικών-DIY αλλά καλύτερα να πάρεις έναν αντάπτορα "αρσενικό mini jack σε δύο θηλυκά RCA" για την πλευρά του iaudio και απο εκεί προς τον ενισχυτή να συνεχίσεις με ότι καλώδιο RCA σε RCA τραβάει η ψυχή σου και η τσέπη σου. Με 50-60€ και λίγη τύχη θα βρείς μεταχειρισμένο κάποιο επώνυμο καλώδιο.

:offtopic: Sorry, αλλά μιάς και ειπώθηκαν διάφορα περί πάρτυ:
Θυμούνται οι παλιότεροι με τι γίνονταν τα πάρτυ τη δεκαετία του '60-70? :drummer::music-smiley-006::gossip::BDGBGDB55::ADFADF1:
Θυμάται κανείς τα πικάπ-βαλιτσάκια με τις κρυσταλικές κεφαλές και τα 45άρια δισκάκια? Ή τα φορητά κασσετόφωνα (επαναστατικά γιά την εποχή). Θυμάται πόσα Watt είχαν αυτά και τί απόκριση είχαν στα 35Hz? :flipout:
Δηλαδή δεν ήταν πάρτυ αυτά που γίνονταν με αυτές τις συσκευές? Και βέβαια ήταν!!!

Πάρτυ κάνεις όταν μπορείς να καλέσεις τους κατάλληλους ανθρώπους και πιστεύεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να αναπτυχθεί το κέφι. Από μουσική μετράει κυρίως το τι θα παίξεις και όχι το αν θα καταφέρεις να τους κουφάνεις (και τους γείτονες μαζί).

Τι λες τώρα;
Στην Ελλάδα των 00'ς;

Αν το αμάξι σου δεν κάνει θόρυβο που να ακούγεται στα 1000 μέτρα (εξάτμιση ή ηχοσύστημα, ανάλογα), αν δεν σου έρθει 3-4 φορές η αστυνομία όχι απαραίτητα σε πάρτυ, απλά επειδή έβαλες μουσική γιατί είσαι στα ντουζένια σου βρε αδερφέ, δεν πιάνεις μία.
Ειδικά αν δεν καλούν οι γείτονες την αστυνομία για τον Α ή Β λόγο, είσαι άρχοντας.

Μην αρχίσω...

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

:offtopic: Sorry, αλλά μιάς και ειπώθηκαν διάφορα περί πάρτυ:
Θυμούνται οι παλιότεροι με τι γίνονταν τα πάρτυ τη δεκαετία του '60-70? :drummer::music-smiley-006::gossip::BDGBGDB55::ADFADF1:
Θυμάται κανείς τα πικάπ-βαλιτσάκια με τις κρυσταλικές κεφαλές και τα 45άρια δισκάκια? Ή τα φορητά κασσετόφωνα (επαναστατικά γιά την εποχή). Θυμάται πόσα Watt είχαν αυτά και τί απόκριση είχαν στα 35Hz? :flipout:
Δηλαδή δεν ήταν πάρτυ αυτά που γίνονταν με αυτές τις συσκευές? Και βέβαια ήταν!!!

Πάρτυ κάνεις όταν μπορείς να καλέσεις τους κατάλληλους ανθρώπους και πιστεύεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να αναπτυχθεί το κέφι. Από μουσική μετράει κυρίως το τι θα παίξεις και όχι το αν θα καταφέρεις να τους κουφάνεις (και τους γείτονες μαζί).

YioCha τα κατάφερες να με συγκινήσεις!. Αν ψάξω στην αποθήκη ίσως βρώ - δεν ξέρω αν θάναι ζωντανό- ένα TEPAZ. Τα θυμάσαι?
Θ.Ζ.

Εχω πικαπ βαλιτσακι και μπομπινα sony :grandpa: