Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

σπρώχνει...Στέργιο...
Σπρώχνει
Τα 84άρια myla...Βέβαια αναίσθητα μεν, εύκολα δε (αποδεικνύονται).
Βέβαια και σε σοφίτα... stay tuned είναι νωρίς....

Θα περάσουμε καλά μου φαίνεται...
γύρος β... γ... δ... ? έχασα τη ρέγουλα. Πάντως

Ντινννννν

σπρώχνει...Στέργιο...
Σπρώχνει
Τα 84άρια myla...Βέβαια αναίσθητα μεν, εύκολα δε (αποδεικνύονται).
Βέβαια και σε σοφίτα... stay tuned είναι νωρίς....

Θα περάσουμε καλά μου φαίνεται...
γύρος β... γ... δ... ? έχασα τη ρέγουλα. Πάντως

Ντινννννν

:afro:

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Πηγή βρήκαμε (μπλεσκατούλι)
Ενισχυτή βρήκαμε (αυτό και αν είναι σκατούλι σε μέγεθος)
Μας μένει να βρούμε και ένα ζευγάρι ξυλοσκατούλια να δέσει το γλυκό! :)

Μήπως αυτά κάνουν;

Aφού είναι Klipsch κάνουν και παρακάνουν! :Banane0:

ρε παιδια θα τρελαθουμε εντελώς...με πετυχαινετε σε πολυ ευαισθητη περιοδο που τριγυρνουν δεκαδες μηχανηματα στο μυαλο μου, για αυτο να ειστε ευγενικοι πλίζ

δηλαδη για να καταλαβω, ως λοου μπατζετ φίλος (πιο λόου όμως δεν γίνετε), με ροιστερ στατους 1 που υπερλατρεύω των 89db και με έναν προ (μεταχειρισμένο το πολύ 150 ευρώ, έχω κανα δύο στο νού μου) για να οδηγει τουνερ, μπλακσκατουλι και το συστεμντεκ μου, θα εχω ενα αξιοπρεπεστατο μηχανακι με το τρέντς ως τελικό? Να πω την αληθεια τα βατ λογο περιορισμενου χωρου δεν με αγχωνουν και ιδιαιτερα..

αν με τα 150 του πρό και τα 150 του τρέντς κελαηδισουν τα ροιστερ θα είμαι ενας πανευτυχης ανθρωπός :ernaehrung004:

Το matching με ευκολοδήγητο και ευαίσθητο ηχείο είναι προϋπόθεση.
Λίγες ακόμα παρατηρήσεις

1. Στα πρώτα 7-8 λεπτά ακούγεται φρικτά. Όχι απλώς "περίμενε να ζεσταθεί" τζαστ φρικτά. Στο 8ο γίνεται ένα τσακ, σχεδόν το ακούς, απλώνονται τα όργανα και καθαρίζει. Το μόνο που θα μπορούσε να περιγράψει τα πρώτα 8 λεπτά είναι γρέζι ή σαν να ακούς όλη την υψηλή περιοχή από phaser μονίμως σε attenuation...
2. Το δεύτερο στάδιο μέχρι το 30ό λεπτό πάνω κάτω είναι πολύ πιό ξεκούραστο, αλλά μετά τη μισή ώρα παίζει στ αλήθεια.
3. Αν το ηχείο σας έχει μεσσαίες τότε θα καταλήξετε με "πολλές" μεσσαίες..
4. Δοκιμασμένο με τα monitor audio στου Ντοκ, τα οδήγησε πολύ καλά, είχαν πολλές μεσσαίες, και μετά τη μισή ώρα ξεχαστήκαμε και ακούγαμε μιά χαρά. Μπάσο είχε, ένταση είχε, εξαιρετική σχεδόν καθαρότητα είχε. Μετά βάλαμε πάλι τον sam και ακούσαμε κανονική μουσική... Αλλά να είμαστε τίμιοι: 150/3000 είναι λόγος τιμής 1/20. Αν ήταν να διαλέξω ένα θα δυσκολευόμουνα πολύ να δώσω τα 3000...
5. Ως τελικός και μόνο με προ τον mbl, είχε πολύ λιγώτερες μεσσαίες και ήταν εξαιρετικός ως άκουσμα.
6. Με δίσκους που είναι "τσιμπημένοι" δηλαδή δεν έχουν δυναμική περιοχή, όπως είναι σήμερα ΠΟΛΛΟΙ της αγοράς παίζει εξαιρετικά και σε ξεγελάει. Όταν μπεί μιά ποιοτική ηχογράφηση με δυναμικά, εκεί που ακούς μια χαρά, ξαφνικά το μηχανάκι αδειάζει και μένεις στα κρύα του λουτρού.
Δηλαδή μπορείς να ακούσεις υπέροχα σε εντάσεις μέχρι παρά τέταρτο και με υλικό χωρίς σκαμπανεβάσματα μέχρι και τις 12 ακριβώς (με 84άρι ηχείο).
Αν το ηχείο ξεπερνάει τα 90 τότε ίσως να λύσετε το πρόβλημά σας.
7. Υποθέτω με full range ηχεία, αλλά και εφαρμογές ενεργού κρος θα είναι ΜΑΝΟΥΛΑ....

Και μερικές απορίες: (γιά πιό έμπειρους)
1. Πως στο καλό ρυθμίζεται αυτό το bias ? Δεν τα κατάφερα
2. Εγκυμονεί κάποιους κινδύνους γιά τα ηχεία ?
3. Το τροφοδοτικό του είναι switching έτσι δεν είναι ? Χτυπάει και αυτό ...

Το matching με ευκολοδήγητο και ευαίσθητο ηχείο είναι προϋπόθεση.
Λίγες ακόμα παρατηρήσεις

1. Στα πρώτα 7-8 λεπτά ακούγεται φρικτά. Όχι απλώς "περίμενε να ζεσταθεί" τζαστ φρικτά. Στο 8ο γίνεται ένα τσακ, σχεδόν το ακούς, απλώνονται τα όργανα και καθαρίζει. Το μόνο που θα μπορούσε να περιγράψει τα πρώτα 8 λεπτά είναι γρέζι ή σαν να ακούς όλη την υψηλή περιοχή από phaser μονίμως σε attenuation...
2. Το δεύτερο στάδιο μέχρι το 30ό λεπτό πάνω κάτω είναι πολύ πιό ξεκούραστο, αλλά μετά τη μισή ώρα παίζει στ αλήθεια.
3. Αν το ηχείο σας έχει μεσσαίες τότε θα καταλήξετε με "πολλές" μεσσαίες..
4. Δοκιμασμένο με τα monitor audio στου Ντοκ, τα οδήγησε πολύ καλά, είχαν πολλές μεσσαίες, και μετά τη μισή ώρα ξεχαστήκαμε και ακούγαμε μιά χαρά. Μπάσο είχε, ένταση είχε, εξαιρετική σχεδόν καθαρότητα είχε. Μετά βάλαμε πάλι τον sam και ακούσαμε κανονική μουσική... Αλλά να είμαστε τίμιοι: 150/3000 είναι λόγος τιμής 1/20. Αν ήταν να διαλέξω ένα θα δυσκολευόμουνα πολύ να δώσω τα 3000...
5. Ως τελικός και μόνο με προ τον mbl, είχε πολύ λιγώτερες μεσσαίες και ήταν εξαιρετικός ως άκουσμα.
6. Με δίσκους που είναι "τσιμπημένοι" δηλαδή δεν έχουν δυναμική περιοχή, όπως είναι σήμερα ΠΟΛΛΟΙ της αγοράς παίζει εξαιρετικά και σε ξεγελάει. Όταν μπεί μιά ποιοτική ηχογράφηση με δυναμικά, εκεί που ακούς μια χαρά, ξαφνικά το μηχανάκι αδειάζει και μένεις στα κρύα του λουτρού.
Δηλαδή μπορείς να ακούσεις υπέροχα σε εντάσεις μέχρι παρά τέταρτο και με υλικό χωρίς σκαμπανεβάσματα μέχρι και τις 12 ακριβώς (με 84άρι ηχείο).
Αν το ηχείο ξεπερνάει τα 90 τότε ίσως να λύσετε το πρόβλημά σας.
7. Υποθέτω με full range ηχεία, αλλά και εφαρμογές ενεργού κρος θα είναι ΜΑΝΟΥΛΑ....

Και μερικές απορίες: (γιά πιό έμπειρους)
1. Πως στο καλό ρυθμίζεται αυτό το bias ? Δεν τα κατάφερα
2. Εγκυμονεί κάποιους κινδύνους γιά τα ηχεία ?
3. Το τροφοδοτικό του είναι switching έτσι δεν είναι ? Χτυπάει και αυτό ...

TΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ? ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ???? :2thumb22sup:

Συγχωρέστε με που επανέρχομαι, αλλά η σημερινή μέρα ήταν ένας μαραθώνιος ακροάσεων που ξεκίνησε από τις 10.00 το πρωί και συνεχίζεται.

Οι εξελίξεις τρέχουν, όπως λενε στις ειδήσεις και πρέπει να μοιραστώ μερικά πράγματα μαζί σας.

Χωρίς να ξεφεύγω από όσα ανέφερα προήγουμένως θα συνεχίσω (και ελαφρώς αναθεωρήσω στα σημεία και μόνο) διότι αυτό το πράγμα φαίνεται να βελτιώνεται δραματικά καθώς γράφει ώρες.

Το σημερινό συμπέρασμα (βραδυνό έστω) είναι ότι η μεσσαία του περιοχή είναι σχεδόν ...μαγική. Είναι σχεδόν setένια και σίγουρα λαμπάτη.
Αντίθετα τα μπάσα του είναι εκεί, ίσως όχι τόσο στρογγυλά, αλλά σίγουρα εκεί.
Με βάση τα παραπάνω ένα σύστημα που υστερεί στις μεσσαίες θα βελτιωθεί σημαντικά.
Μέταλλο, πνευστά γενικά ή πιατίνια έρχονται στο προσκήνιο και ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο, όσο καλές προσπάθειες και να έχεις κάνει μέχρι τότε.

Από την άλλη έχει ισχύ. Το άδειασμα που ανέφερα πιό πάνω ισχύει, αλλά φαίνεται να μετριάζεται με το που κερδίζει ώρες. Δεν εξαφανίζεται.
Αν όμως συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι θα ακούσεις με 1 ή 2 βατ (τα υπόλοιπα ας τα κρατήσουμε γιά headroom) ανάλογα με το ηχείο σου μπορείς να φτάσεις σχεδόν σε νιρβάνα.
Το θέμα είναι να δείξεις αυτοσυγκράτηση.
Όλο το απόγευμα ακούω σε εντάσεις που είναι 85 rms με κορυφές γύρω στα 92 ή έστω γύρω στα 87 μέσες.
Γιά το χώρο μου είναι αρκετά, άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό ακούω σε τέτοιες εντάσεις με τα marantz που είναι 110 βατ στο κανάλι. Ακόμα ΑΒ με τα marantz δεν έκανα, αλλά σίγουρα έχουν χάσει από χέρι στις μεσσαίες, τόσο που το στρογγύλεμα των μπάσων δεν αναπληρώνουν τη ζημιά.
Αλλωστε τα 108 και 112 db κορυφής στη σοφίτα τα έχω ξεχάσει εδώ και καιρό, και όπως πάνε τα πράγματα τείνω να ξεχάσω και τα 98άρια.

Οπότε γιατί όχι Τ amp ?
Απλά λες:γυρνάω το volume μέχρι το παρά 10 (άντε ανάλογα με ηχογράφηση μέχρι παρά 5) και μέχρι εκεί. Πες ότι δεν γυρίζει άλλο βρε αδερφέ...
Αφού παίζει καλά...
Είναι απαραίτητο να κουφαθούμε κι όλας...?
Ξεχάστε λοιπόν αληθοφάνειες και μεγάλα σώματα. Μπορείτε να ακούσετε μουσική...

Και στη συνέχεια λίγα πράγματα γιά το πρόγραμμα και άλλες παρατηρήσεις.

Δημήτρη για το bias διάβασε εδώ. Είναι πολύ εύκολο.

Επίσης, μην τον σβήνεις ποτέ. Μετά από 2-3 μέρες με το μηχανάκι συνεχώς στο ΟΝ (η κατανάλωση είναι ελάχιστη anyway), εδώ είμαστε να μας τα ξαναπεις. -bye-

Last edited:

Hi Vasilis

Sorry I've not contacted you sooner, I've been waiting for confirmation of my consignment shipping date from Trends Audio. Unfortunately it has been delayed and will now be arriving this Friday or Monday of next week depending on the speed of the courier and customs clearance etc.

I'll get your order shipped the same day my consignment arrives and will drop you an email to confirm.

Once again very sorry for the delay and thank you for your patience

Best Regards

James

MIA ΖΩΗ γκαντέμης ,, με την περιέργεια θα μείνω !!!!
τώρα θα μου πείτε τι σας νοιάζει , αλλά έχω τα νεύρα μου !! και κάπου πρέπει να τα πω και γω !!!! τελείως off topic !!!

Last edited:

Βασικά άκουσα τα
Jaques Loussier Trio - Satie Telarc. Σε ηχογράφηση σαν αυτή δεν ένοιωσα να μου λείπει το μπάσο. Ενώ τα πιατίνια ήταν πεντακάθαρα. Δίσκος που δεν σε σπρώχνει σε εντάσεις.
Bireli lagrene MOve. Δίσκος που τον ξέρω σαν την τσέπη μου. Ακουστική κιθάρα πεντακάθαρη
Donald Fagen Τα άπαντα..
Το φουσκωμένο ηχογραφικά Morph the cat πάρα πολύ καλά απέκτησε μεσαίες και ξεχώρισε φωνές, πλήκτρα κιθάρες που κανονικά ήταν θαμένες κάτω από το μπάσο
Η kamakiriad με λιγώτερη επέμβαση στο mix έπαιξε αριστουργηματικά με υποψία αδειάσματος στην εισαγωγή του snowbound λόγω υπερφορτωμένου μπάσου
Στο hiend Nightfly, όπου η στάθμη είναι πάτος, η λεπτομέρεια είναι σχεδόν ανατριχιαστική. Παρ όλα αυτά έχεις την αίσθηση ότι ο άμπασος αυτός δίσκος απέκτησε χαμηλό !
Το Steely Dan Two against nature, φουσκωμένο επίσης (βέβαια από μάστορες και όχι από ηχολήπτες πεζοδρομίου όπως πχ Amy Winehouse) τα θαμένα πνευστά με τις σουρντίνες στο what a shame 'bout me ακούγονται πεντακάθαρα
Santana 1, γιά λόγους τεκμηρίωσης (άλλη περίπτωση τσέπης!) πολύ καλά, αν και μέτρια ηχογράφηση
Το εξαιρετικό Whites off earth now των cowboy junkies σε Mobile Fidelity, έπαιξε ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ, αν και δεν έχει εξάρσεις, αλλά τουλάχιστον δυό κλάσεις πάνω από όσο το ακούσαμε χτες στου Ντοκ με τα monitor audio... (Sorry Ντοκ, αλλά έπρεπε να ήσουν εδώ...)
Amy Winehouse Back to black. Τα είπαμε πιό πάνω. Θες να το βγάλεις από την αρχή. Παρ όλα αυτά, ΝΑΙ, βελτιώθηκε. Το tears dry on their own που κλιπάρει λιγότερο ακούγεται πολύ καλά, ευτυχώς.
Frank Zappa One size fits all. Την Παρασκευή που το είχα ακούσει, δεν βρήκα τίποτα ιδιαίτερο. Σήμερα δεν μου έλειψε τίποτα.
Diana Krall Love Scenes. Άριστα, σχεδόν.
Larry Coryell Moonlight Whispers. Εδώ είχαμε κάτι αδειάσματα, αλλά φταίει η μουσική που σε παρασύρει και θες να δώσεις και να δώσεις. Το άδειασμα παρατηρήθηκε το πρωί, ενώ πρίν από δυό ώρες ήταν σαφώς καλύτερα, άν και όχι εξαφανισμένο. Πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολος δίσκος....
James Taylor One man Dog. Παλιά πρόχειρη ηχογράφηση σε σπίτι, ευτυχώς από μάγους της εποχής. Βγήκαν λεπτομέρειες από τα ηχεία που παλιά άκουγα μόνο με τα ακουστικά...
και τέλος
Harry James Still Harry...
μαγεία....

Όπως ξαναείπα παίρνεις μιά απόφαση.
αυτό που σε ξεγελάει είναι το μέγεθος και αυτό που παίρνεις.
Νομίζεις ότι έχεις ανακαλύψει την κότα με τα χρυσά αυγά, αλλά εντάξει, δεν είναι έτσι.
Πάντως μπορείς να ονειρεύεσαι....
Η παραμόρφωση έρχεται γρήγορα στο μηχανάκι αυτό.
Διάβάζω από το βιβλίο,
0.03% στα 4 w
0.1 στα 6 w
10 στα 8 w
έτσι γιά να καταλάβουμε πόσο γρήγορα έρχεται η παραμόρφωση και το άδειασμα.
Τηρείτε λοιπόν τα όρια.

Δεν ξέρω κατά πόσον είναι υπεύθυνο και το τροφοδοτικό του στο φαινόμενο αυτό.
Ακόμα δυστυχώς δεν έχω ακούσει το tripath του Έκτορα Κατσίκη που το έχω σχεδόν δυό μήνες στο σπίτι και που φοράει ένα τροφοδοτικό αεροπλάνου, γιατί μου ρίχνει συνέχεια την ασφάλεια του σπιτιού... Γιά να δούμε και εκεί...

Last edited:

Δημήτρη για το bias διάβασε εδώ. Είναι πολύ εύκολο.

Επίσης, μην τον σβήνεις ποτέ. Μετά από 2-3 μέρες με το μηχανάκι συνεχώς στο ΟΝ (η κατανάλωση είναι ελάχιστη anyway), εδώ είμαστε να μας τα ξαναπεις. -bye-

Εκεί διάβασα...
Αλλά δεν κατάλαβα. Όταν βάζω το πολύμετρο δεν παίρνω τίποτα ...
Υποθέτω θέλει dc volt, το μηχανάκι ανοιχτό και τους ακροδέκτες στις μπόρνες...
ΤΙ πρέπει να δείξει τότε ?

Με φοβίζει το συνεχώς στο ρεύμα. Κινέζικο γαρ, χτυπάει ελαφρά όπως όλα τα κινέζικα και ιδίως φοβάμαι μην ψήσει κανένα tweeter...
Ψηφιακά διαολοπράγματα...:twoguns:

Εκεί διάβασα...

Αυτό που ρυθμίζεται είναι το DC offset στην έξοδο του ενισχυτή. Πρέπει το πολύμετρο να δείχνει μηδέν volts (0-2mV max) . To δικό σου Δημήτρη είναι ρυθμισμένο σωστά από το εργοστάσιο.

Εκεί διάβασα...

Με φοβίζει το συνεχώς στο ρεύμα. Κινέζικο γαρ, χτυπάει ελαφρά όπως όλα τα κινέζικα και ιδίως φοβάμαι μην ψήσει κανένα tweeter...
Ψηφιακά διαολοπράγματα...:twoguns:

Aν το κάνεις όπως στη φώτο και βλέπεις 0, τότε είναι όλα ΟΚ. :2thumb22sup:

hero_biasset.jpg

Όταν λες "χτυπάει" τι εννοείς;
Eμένα έχει μείνει στο ON πολλές-πολλές ώρες (από το Δεκέμβριο του '06 μέχρι σήμερα έχει περάσει ανοιχτός ώρες που αναλογούν σε ένα εξάμηνο 24/7 - τουλάχιστον) και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.
Ίσως τα βρίσκουν καλύτερα με τα Quad μου που είναι κι αυτά made in China. :flipout:

Μήτσο, το tripath του Έκτορα είναι τόσο ενεργοβόρο;

Μάλλον ο ενισχυτής δεν έχει soft start, οπότε όταν τον ανάβει του ρίχνει την ασφάλεια στον πίνακα.
Υποθέτω, γιατί είναι σύνηθες το φαινόμενο μεταξύ των ντιούηδων, να ξεχνούν τα βασικά προς χάριν του μινιμαλισμού .

Last edited:

Όταν το είχε ο Στέργιος, δεν του έκανε κάτι τέτοιο.

Χώρια που απ' όσο ξέρω, ο ενισχυτής δεν είναι ιδιοκατασκευή.