Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Είναι μάλλον κατανοητό. Αν κοιτάξετε τα χαρακτηριστικά της ισχύος και της παραμόρφωσης, ο ενισχυτής βγάζει 12 βατ και όχι 8, έχει δε μία κατά πολύ μικρότερη παραμόρφωση.

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

yes no pro
f2.jpg

Dallas ii , με fostex 206e

:offtopic:

Βλέπω το Cambridge Azur 840 CD Player ή μου φαίνεται ?

Αν Ναι δώσε μας εντυπώσεις ακροάσεων.

Bart

Sorry gia to off-topic.
:offtopic:

Ένας ενισχυτής με μικρή ισχύ αλλά μεγάλα αποθέματα ρεύματος μπορεί να παίζει τα 4ωμα ηχεία μέτριας προς υψηλής ευαισθησίας με πολύ καλές στάθμες (στα πλαίσια της λογικής βέβαια).

Π.χ. αν δίνει 8W στα 8Ω και 16 στα 4Ω (δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος δίνει τέτοια νούμερα) θα παίξει σε ικανές στάθμες τα 4ωμα ηχεία με ευαισθησία γύρω στα 90 db/W/m. Αντίθετα με 8ωμα με μικρή ευαισθησία δεν θα μπορέσει να δώσει πολλά dB.

Το ίδιο συνέβαινε αν θυμάμαι καλά και με τον Pass Aleph 3 (30 W στα 8Ω, 60 στα 4Ω)

Στο 1 watt θα βγάλει 91 db, στα 2w 94db, στα 4w 97db, στα 8w 100db κ.ο.κ.

Δες πόσα watt βγάζει στα 6Ω και υπολόγισε πόσα db θα σου βγάλει στο 1m.
Μετά αφαίρεσε τα db που χάνεις ανά μέτρο και θα βρείς πόσα MAX db θα ακούς στη θέση ακρόασης. ;)
Βέβαια μιλάμε για MAX db οπότε πρέπει να πας κανονικά και -10db για να μην συμπιεστεί ο ήχος, κλιπάρει και καταρεύσουν τα πάντα στα πρώτα δυναμικά. ;)

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Στο 1 watt θα βγάλει 91 db, στα 2w 94db, στα 4w 97db, στα 8w 100db κ.ο.κ.

Δες πόσα watt βγάζει στα 6Ω και υπολόγισε πόσα db θα σου βγάλει στο 1m.
Μετά αφαίρεσε τα db που χάνεις ανά μέτρο και θα βρείς πόσα MAX db θα ακούς στη θέση ακρόασης. ;)
Βέβαια μιλάμε για MAX db οπότε πρέπει να πας κανονικά και -10db για να μην συμπιεστεί ο ήχος, κλιπάρει και καταρεύσουν τα πάντα στα πρώτα δυναμικά. ;)

Το έμαθες κάλα το μάθημα με τον Copland και τα ATC:smash::grinning-smiley-043

Στα τελικά dB προσθέτουμε και άλλα 3 διότι μιλάμε για 2 ηχεία ενώ τα νούμερα που παίρνουμε αναφέρονται σε ένα ηχείο και βέβαια σε ένα μέτρο. Βέβαια αυτά χονδρικά διότι για μεγαλύτερη ακρίβεια πρέπει να υπολογιστούν και άλλες παράμετροι (απορροφητικότητα - ανακλαστικότητα χώρου κλπ)

Εχχχχμμμ..... εχει στο radioshack νεσιμπελομετρο αναλογικο με 30ε περίπου.
Καθώς την διαφορά μεταξύ θεωριας και πράξης την αποκαλύπτουμε μονον στην πράξη :captain:

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Εχχχχμμμ..... εχει στο radioshack νεσιμπελομετρο αναλογικο με 30ε περίπου.
Καθώς την διαφορά μεταξύ θεωριας και πράξης την αποκαλύπτουμε μονον στην πράξη :captain:
Το είχα πάρει.Χάνει πολύ...

Συνάδελφοι μη με παρεξηγήσετε αλλά σας παρακαλώ ας μου εξηγήσει κάποιος, πώς ένας ενισχυτής μπορεί να έχει μεγάλα αποθέματα ρεύματος χωρίς να μπορεί να δώσει ισχύ;
Εγώ ξέρω ότι η ισχύς είναι ανάλογη με την τάση επί της έντασης P=U.I η αλλιώς P=I2.R
Σαν να μπορώ δηλαδή να έχω μια κατανάλωση που τραβάει ρεύμα π.χ 60Α και το ρολόι της ΔΕΗ να δείχνει οτι καταναλώνω 0.03KWh :nounder:
Ξέχασα το cosφ για το εναλασόμενο.

Last edited:
Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Επειδή εγώ άνοιξα το θέμα και βλέπω να παίρνει μιά τροπή,που κατά την γνώμη μου ξεφεύγει απο τις πραγματικές διαστάσεις που πράγματι έχει,θα ήθελα άν μου επιτρέπετε να υπενθυμίσω:
-Μιλάμε για ένα μηχάνημα που κοστίζει μόλις 155 ευρά,με περιορισμένες δυνατότητες οδήγησης και μ' ελάχιστες ευκολίες.Η ιδιαιτερότητά του έχει να κάνει με το ότι υποστηρίζεται απο μιά σχετικά νέα,φθηνή κι ελπιδοφόρα τεχνολογία και φυσικά με το ότι πράγματι παίζει πολύ καλά τηρουμένων των αναλογιών(με το κατάλληλο ηχείο).Το ότι οδήγησε ικανοποιητικά,τα Audio Physic Spark III,με τρόπο που κάλιστα θα μπορούσες να κάτσεις και ν' ακούσεις μουσική,απλά το επιβεβαιώνει.
-Κάτω απ' αυτή την οπτική,θα μπορούσε να είναι μιά φθηνή και καλή λύση για τους νεοεισερχόμενους στο χόμπυ ή για ένα μινιμαλιστικό δεύτερο σύστημα.

Εχω κατά νου στο πλαίσιο των ακροάσεων που οργανώνονται,ένα απο τα συστήματα που θα στηθούν να περιλαμβάνει και τον Trends,έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν μιά πρώτη(πιθανά και δεύτερη) χρήσιμη εμπειρία.

Last edited:

Συμφωνώ απολύτως
Αν δεχθείς ότι η ένταση και η οδήγηση τέλος σε κάποιο σημείο και συμφιλιωθείς με την ιδέα, είσαι πασάς....

Χτες το άκουσα μετά από 15 μέρες με το 495 (μέχρι τώρα μόνο με το 50es και το ultramatch).
Ομολογώ ότι εξεπλάγην γιά άλλη μιά φορά....

Μακαρι να μου κατσει και εμενα ο συνδυασμος του tripath με το 495 και τα ροιστερ μου κ.Παναγιωτιδη. Θα ευγνωμονω το φορουμ για μια μπατζετ αναβάθμιση στο συτημα μου που θα παιζει πλεον σωστη μουσικη στα αυτια μου με κατω απο 200 ευρω.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Επειδή εγώ άνοιξα το θέμα και βλέπω να παίρνει μιά τροπή,που κατά την γνώμη μου ξεφεύγει απο τις πραγματικές διαστάσεις που πράγματι έχει,θα ήθελα άν μου επιτρέπετε να υπενθυμίσω:
-Μιλάμε για ένα μηχάνημα που κοστίζει μόλις 155 ευρά,με περιορισμένες δυνατότητες οδήγησης και μ' ελάχιστες ευκολίες.Η ιδιαιτερότητά του έχει να κάνει με το ότι υποστηρίζεται απο μιά σχετικά νέα,φθηνή κι ελπιδοφόρα τεχνολογία και φυσικά με το ότι πράγματι παίζει πολύ καλά τηρουμένων των αναλογιών(με το κατάλληλο ηχείο).Το ότι οδήγησε ικανοποιητικά,τα Audio Physic Spark III,με τρόπο που κάλιστα θα μπορούσες να κάτσεις και ν' ακούσεις μουσική,απλά το επιβεβαιώνει.
-Κάτω απ' αυτή την οπτική,θα μπορούσε να είναι μιά φθηνή και καλή λύση για τους νεοεισερχόμενους στο χόμπυ ή για ένα μινιμαλιστικό δεύτερο σύστημα.

Εχω κατά νου στο πλαίσιο των ακροάσεων που οργανώνονται,ένα απο τα συστήματα που θα στηθούν να περιλαμβάνει και τον Trends,έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν μιά πρώτη(πιθανά και δεύτερη) χρήσιμη εμπειρία.
αυτό ακριβώς
+1000

Σήμερα δανείστημα ένα Trends Audio TA-10.1 .
Aρχικώς το ήθελα για να το συνδέσω με τα τα δύσκολα ακουστικά μου.
Αλλά αντί να το συνδέσω στα ακουστικά το συνέδεσα στα μεγάλα 4ωμα Dynaudio Contour 3.3 ,

Aκρόαση φυσικά και φυσικώς με βινύλιο .

Οι πρώτες βραδινές εντυπώσεις είναι ότι το μηχανάκι παίζει σωστά αλλα μόνο σε πολύ χαμηλές εντάσεις. Στις χαμηλές εντάσεις συμπεριφέρεται σαν ένα κομμάτι σύρμα με κέρδιος. Μόλις όμως πας να το δυναμώσειις λίγο , και μιλάω για φυσιολογικές εντάσεις γύρω στα 80-85 dB, ακούγεται σαν τον χειρότερο ενισχυτή που έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας, Είχα να ακούσω τόσο πολύ παραμόρφωση από τη δεκαετία του 70.

Το πρόβλημα, είμαι σχεδόν σίγουρος, οφείλεται στο ανεπαρκές τροφοδοτικό που συνοδεύει τη συσκευή. Κατά τη γνώμη μου είναι η μεγαλύτερη ψηφιακή απάτη του 21ου αιώνα !!!

Last edited:

Αγαπητοί του AVclub

Πρωτοέφερα ένα δείγμα του ΤΑ-10 παρακινούμενος από μία κριτική
ενός παλιου Ιταλού reviewer, ο οποίος ξεκίναγε ζητώντας από τους αναγνώστες να μην τον παρεξηγήσουν για όσα υπερθετικά περίεργα θα έγραφε παρακάτω για τον ΤΑ-10.
Εχοντας πάνω από 25 χρόνια που συνδυάζω την αγάπη και το επάγγελμα για το HiEnd και την ηχοληψία, σας βεβαιώνω ότι ταράχτηκα πράξενα όταν
πρωτοάκουσα την μεσαία περιοχή αυτού του "ενυσχυτικού χωρατού".
Ηταν ακριβώς το ίδιο που είχα "πάθει" όταν κάποτε μου έβαλαν να ακούσω
εναν 75αρη δίσκο σε ένα καλό γραμμόφωνο με αναδιπλούμενη κόρνα:
Νόμισα ότι είχαν κλείσει τον τενόρο μέσα στο μεγάλο ξύλινο έπιπλο να τους τραγουδάει. Για να μην σας κουράζω ήθελα να ανακαλύψω αν ήταν αληθινό
ή μία απάτη όπως λέει ο I.King. Επειδή έχω την τύχη να έχω ακούσει
χιλιάδες ώρες ζωντανής ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ μουσικής ηχογραφώντας από την κονσόλα και τα AKG 240DF που πάντα χρησιμοποιώ, πήρα μία από αυτές, σε
24/96 και συνέδεσα το NAGRA V με τον ΤRENDS και τα WILSON με τα 93db/4Ω τους, και .... ήταν σχεδόν το ζωντανό άκουσμα που είχα τότε.
Αν κανείς σας θέλει, ας έρθει στην Λυκαβηττού να ακούσει, είστε ευπρόσδεκτοι. Θα είναι εύκολο να καταλάβετε τις χροιές, τις στάθμες
και τις παραμορφώσεις αυτού του "αστείου".
Προυπόθεση: όταν έλθετε θα μου συστηθείτε με το πραγματικό σας όνομα.
Γειά σας
Θ.Ζ.

Η μεσαία περιοχή, σε χαμηλές πάντα εντάσεις, είναι απίστευτα καθαρή και ζωντανή. Το ίδιο και οι υψηλές, με την διαφορά ότι εδώ αντιλαμβάνομαι και έναν χρωματισμό που μου θυμίζει έντονα τη σχολή του Ryohei Kusunoki με τα non-oversampling DACs. Ενδέχεται επίσης το TRENDS να βγάζει στην έξοδό του υψίσυχνο σήμα (θόρυβο) σαν αποτέλεσμα ελλιπούς φιλτράρισματος στο στάδιο εξόδου. Υπάρχουν βέβαια δύο μικρά πηνία στην έξοδο για την καταστολή των υπερήχων αλλά πρέπει να δω το σήμα στον παλμογράφο για να είμαι σίγουρος.

Οι πρώτες μετρήσεις ισχύος που πραγματοποίησα μου δίνουν τα ακόλουθα αποτελέσματα :

1) Σε καθαρά ωμικό φορτίο 8Ω το TRENDS TA-10.1 αρχίζει να κλιπάρει από τα 6,2 Watts RMS. Στο σημείο αυτό η τιμή της τάσης εξόδου είναι 7 Volts RMS.

2) Σε καθαρά ωμικό φορτίο 4Ω το TRENDS TA-10.1 αρχίζει να κλιπάρει από τα 10,6 Watts RMS. Στο σημείο αυτό η τιμή της τάσης εξόδου είναι 6,5 Volts RMS.

Υ.Γ Συχνότητα μέτρησης: 1 KHz

Last edited:

Κύριε Ζαφειρόπουλε ευχαριστούμε για την πρόσκληση αυτή!

Μακάρι να ήμουν κοντά για να μπορέσω να έρθω.

Το άκουσμα θα είναι πολύ ενδιαφέρον!

IK@
Φαντάζομαι να πιστεύεις ότι όλα τα μηχανήματα ήχου έχουν το δικαίωμα του ταιριάσματος ε?
Όταν έβαλα τους επαγγελματικούς μπέριγκερ να οδηγήσουν τα μάγκνεπαν μου συγκλονίστηκα από το πόσο καλύτερα έπαιζαν σε σχέση με τον χαϊεντάδικο Coda model 11 μου, σε όλους τους τομείς. Και δεν το έπαθα μόνο εγώ. Αυτό δε σημαίνει τίποτα για την ποιότητα του ενός ή του άλλου ενισχυτή.