Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Με ένα 4Ω ηχείο (ή ακόμα και 3Ω) ο Trends θα παίξει πολύ καλύτερα, αφού δίνει αρκετό ρεύμα σε φορτίο χαμηλής αντίστασης. Το πρόβλημα του κλιπαρίσματος (παραμόρφωση) γίνεται έντονο όταν καλείται να οδηγήσει ηχεία (ή ακουστικά) υψηλής αντίστασης.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αγαπητοί κύριοι, λίγη από την εμπειρία μου με τον ΤΑ-10.1:

Το τι μπορεί να αποδώσει η τεχνολογία TRIPATH, θα το δείτε άμεσα με ηχεία
σχεδον αυστηρά 4Ω, και πάνω από 89db ευαισθησία. Εκεί δείχνει τον εαυτό του χωρίς ολιγορίες και παράξενα συμπτώματα ,,,,

Πολύ σωστά :HTEHEH56:

τα δικα μας τα τσακαλια δε μπορουν να κανουν αναλογες μετατροπες με μικροτερο κοστος?

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Σίγουρα. Οι μετατροπές αυτές είναι γνωστές στο ίντερνετ από καιρό. Απλά κάποιος βρήκε την ευκαιρία να τις πουλήσει μαζικά.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Με ένα 4Ω ηχείο (ή ακόμα και 3Ω) ο Trends θα παίξει πολύ καλύτερα, αφού δίνει αρκετό ρεύμα σε φορτίο χαμηλής αντίστασης. Το πρόβλημα του κλιπαρίσματος (παραμόρφωση) γίνεται έντονο όταν καλείται να οδηγήσει ηχεία (ή ακουστικά) υψηλής αντίστασης.

Επειδη δεν κατεχω τεχνικα ...πιστευεις οτι τα b&w 685 θα τα οδηγουσε καλα η οχι ? Και αν οχι που θα εντοπιζες πιθανο προβλημα ? Στην ενταση του ηχου-κλιπαρισμα πχ ?

b&w 685
Μεγάφωνα 2
Απόκριση Συχνότητας 49Hz - 22kHz ±3dB
Eυαισθησια 88dB spl (2.83V, 1m)

Ονομαστική Αντίσταση 8Ω

Watt 100

Συνιστώμενη ισχύs ενισχυτή 25W - 100W into 8Ω on

Το Trends αποδίδει περίπου 6 W RMS .

Θα πρέπει να μάθεις να ακούς μουσική σε χαμηλές εντάσεις για να μπορέσεις να ζήσεις με τον Trends.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

b&w 685
Μεγάφωνα 2
Απόκριση Συχνότητας 49Hz - 22kHz ±3dB
Eυαισθησια 88dB spl (2.83V, 1m)

Ονομαστική Αντίσταση 8Ω

Watt 100

Συνιστώμενη ισχύs ενισχυτή 25W - 100W into 8Ω on

Το Trends αποδίδει περίπου 6 W RMS .

Θα πρέπει να μάθεις να ακούς μουσική σε χαμηλές εντάσεις για να μπορέσεις να ζήσεις με τον Trends.

με τα δυό ηχεία με τον συνιστώμενο ενισχυτή των 100 βάτ στο 1 μέτρο θα πάρει κάπου 111 db (και ενδεχομένως και τους κώνους στο χέρι-bye-) ενώ με τον trends χαλαρά 100.

Τα 100 γιά μένα δεν είναι χαμηλή ένταση.... (και γιά πολλούς)

Ετερος βραβευμένος τριπάθιος με 30/45(!!!) wpc στα 8/4 ohm.

Winsome Labs Mouse 369-399 $.

View attachment 21372

Περισσότερα στο:
http://www.6moons.com/audioreviews/winsome/mouse.html

δεν καταλαβα τιποτα,μηπως εχεις την καλοσυνη να μας περιγραψεις περιληπτικα τι λεει? :grandpa: :FSGSFGS4: -bye-

Καλό εργαλείο λένε-εβραβεύθη.

Με επαρκεια ισχύος για το είδος του-30/45 w

Στα 400$ με alps blue velvet.Διατίθεται και με φθηνότερο κι ακόμα και σε κίτ.Κατασκευάζεται στο Αμέρικα.-bye-

κάποια πράγματα μου άρεσαν κάποια όχι, αλλά τα λεφτά πολλά...

+ λεντάκια, alps, καλός διακόπτης
- μπόρνες, εσωτερικά υλικά, κόστος (γιά όλα αυτά)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

με τα δυό ηχεία με τον συνιστώμενο ενισχυτή των 100 βάτ στο 1 μέτρο θα πάρει κάπου 111 db (και ενδεχομένως και τους κώνους στο χέρι-bye-) ενώ με τον trends χαλαρά 100.

Τα 100 γιά μένα δεν είναι χαμηλή ένταση.... (και γιά πολλούς)

Κατ' αρχάς οι πραγματικές τιμές ευαισθησίας ενός ηχείου δεν είναι σταθερές. Μεταβάλονται σε σχέση με τη συχνότητα .
´
Για το συγκεκριμένο ηχείο της B&W, που ρώτησε να μάθει κάποια πράγματα o φίλος μας, ο ίδιος ο κατασκευαστής του ηχείου προτείνει ελάχιστη ισχύ 25W. Το Trends βγάζει μόνο 6W. Από τα 6W RMS στα 8Ω (καθαρό ωμικό φορτίο) o Trends αρχίζει να κλιπάρει έντονα λόγω της πολύ περιορισμένης τάσης οδήγησης. Νομίζω ότι τα γράφω όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται.

Last edited:

Λοιπον,να καταθεσω και γω την εμπειρια μου με το εν λογω μηχανημα.
Το συστημα μου δεν ειναι ιδιαιτερων αξιωσεων,αλλα ηταν αρκετο για να καταλαβω καποιες διαφορες,οποτε το παραθετω για να εχετε και 'σεις μια ιδεα.
DVR-555HX-S με DACman(audio alchemy)
Yamaha RXV-1500(7X120W)
Monitor audio RS-6(91db-6Ω)
Αυτο που φανηκε πραγματικα απ'την πρωτη στιγμη ηταν τα μπασα.Τα ηχεια κατεβηκαν πολυ πιο χαμηλα απ'οτι με τον Yamaha,γεμιζοντας τον χωρο με πιο σφιχτο μπασο.
Το volume το εφτασα μεχρι την μεση της διαδρομης του και ακουσα πιο δυνατα απ'οσο εχω συνηθισει,χωρις να αντιληφθω κατι περιεργο.
Τωρα οσον αφορα το υπολοιπο φασμα περαν του μπασου,δεν μπορω να πω οτι καταλαβα καποια διαφορα,δεδομενου οτι και το συστημα μου δεν το επιτρεπει.
Δυστυχως ειχα το μηχανημα για 2 μερες μονο και δεν μου επετρεψε να βγαλω πιο ασφαλη συμπερασματα,αλλα αυτο που μπορω να πω ειναι,οτι θα περιμενω με ανυπομονησια μια υλοποιηση με περισοτερα watt,καλυτερα υλικα και ευκολιες,ωστε να στολισει με την παρουσια του το συστημα μου,γιατι πιστευω οτι αξιζει πολλα αυτη η τεχνολογια.

Υ.Γ το πρωτο ακουσμα που εκανα,ηταν με τα wilson στο καταστημα και πραγματικα δεν πιστευα στ'αυτια μου!!!

Μήν τρελαίνεστε ,, ο καιρός γαρ εγγύς , χωρίς φόβο και πάθος εντός των ημερών έχουμε συμπεράσματα ,
300Β
classic-no162%20single%20ended%20300b-0_1184021254.jpg

vs :BDGBDGB53:

TAUDR0011039.jpg

ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ :afro:

εγώ πάντως που τα άκουσα και τα 2 στου Vasili-T ....o trends μου ακούστηκε σαφώς καλύτερος από την 300Β !

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

εγώ πάντως που τα άκουσα και τα 2 στου Vasili-T ....o trends μου ακούστηκε σαφώς καλύτερος από την 300Β !

Ωχχχχ!!!:BDGBGDB55: