Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Εγώ τον συνόδευσα στο φοιτητικό δωμάτιο(περίπου 27 τμ) του υιού με ηχεία Magnat symbol pro 160(92db/4 ohm).Καλώδια ηχείων τα παλιά,καλά και φθηνά DNM reson.Πηγή το laptop του.

Τ' αποτέλεσμα ήταν απρόσμενα καλό.Εκτεταμένη εικόνα,αρκετό σώμα,καλό και περιγραφικό μπάσσο,εκφραστικές και φυσικές μεσαίες,υψηλές αέρινες χωρίς γρέζια. Εννοείται,ότι τα ηχεία(αποκάλυψη για τα 160 ευρά που κοστίζουν),ήταν και παραμένουν άστρωτα-είναι ένα ζήτημα να στρώσουν με τον μικρούλι...

Συνεκτιμόντας τις παραμέτρους,που θα βελτιωθούν με το στρώσιμο των ηχείων σε σώμα,μεσαία και μπάσσο,θάλεγα ότι τα 350 περίπου ευρά,που κοστίζουν ο ενισχυτάκος,τα ηχεία και τα καλώδια αποδίδουν για πολλά περισσότερα χρήματα.Ο υιός έμεινε εντυπωσιασμένος,άν και στην αρχή κοίταγε...περίεργα τον ενισχυτάκο.Μού είπε,ότι και φίλοι του που το άκουσαν έμειναν το ίδιο εντυπωσιασμένοι(του είπα ν' ανακαλύψουν κι αυτοί το φόρουμ μας).

Ενα πρόβλημα.είναι ότι η μαμίσια κάρτα ήχου του φορητού δεν μπορεί να οδηγήσει καλά.Επόμενο βήμα,μιά αγορά μιάς νέας USB που πιστεύω,ότι θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το ήδη πολύ καλό αποτέλεσμα.

Τα ηχεία:
View attachment 26407

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

.......

Τον ακούω από χτές με τα Audioquest King Cobra και δε μου κάνει καρδιά να τα αλλάξω γιά το "άτυπο συγκριτικό". Είναι δυναμικά, αναλυτικά, ελεγχόμενα, με πλουσιότατη αρμονική αύρα και φωτεινά πρίμα που δεν κουράζουν καθόλου, μόνο "φωτίζουν" τις ηχογραφήσεις. Ένα πολύ ενδιαφέρον τρίκ και μιά εξαιρετική επιλογή γιά κάποια setup.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ο Conrad MV60SE είναι ένας πολύ-πολύ μουσικός ενισχυτής και το Stereophile από τότε που βγήκε τον κατέταξε ως overachiver στην κατηγορία A των tubed amps. Προσωπικά μου καλύπτει όλα τα 'θέλω' για ευρύτατη γκάμα μουσικής (αλλά κυρίως κλασσικής, λόγω του ότι ακούγεται εξαιρετικά αγνός και άνω του μέσου όρου της κατηγορίας σε διαφάνεια). Ροκάρει εξίσου καλά επειδή ακούγεται 'βαρύς' και 'παχύς' σε μέτριες εντάσεις - αλλά χωρίς την παραμικρή additional 'παραμόρφωση ή one-note bass'. Toν συνιστώ με κλειστά τα μάτια - συνεργάζεται άψογα και με παθητικό και εαν το budget σας δεν επιτρέπει εναν εξαιρετικό προενισχυτή (>4500 ευρώ) που δεν θα σας ενοχλεί ιδιαίτερα με την παρουσία του ιδίως σε κλασσικά ακούσματα , προχωρήστε διότι
ο ήχος που προσφέρει είναι πολύ καλύτερος από ολοκληρωμένους στο ίδιο επίπεδο τιμής.

Στο θέμα μας...! Τα King Cobra είναι πολύ καλός συνδιασμός με τον Trends ότι πηγή και ηχεία να έχω βάλει (σε 1-2 γνωστούς με ηχεία όπως Klipsch και Quad Bookshelf). Κυρίως , προσφέρουν ένα extra illumination σχεδον σε όλα τα μηχανήματα χωρίς να αγγίζουν το 'bright' σε πολλά set-up, ένα άριστο-καθαρότατο soundstage και (παρότι ελαφρώς περιορισμένα σε μπάσο) μια ανώτερη της κατηγορίας ταχύτητα και διαφάνεια συνάμα που παραπέμπει σε ανώτερες τιμές - σίγουρα. Φίλε YioCha από ότι φαντάζομαι ο Handel της Linn θα ακούγεται A-A και θα το διαπιστώσω και ο ίδιος :ears: !!!

Last edited:
Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Ο Dagostino είναι αρκετά χολωμένος από το γεγονός ότι επισκέφτεται πελάτες με πανομοιότυπα συστήματα και διαπιστώνει διαφορετικό ήχο και δη μακριά απο αυτόν που στόχευε όταν σχεδίαζε. Απλά δεν χρειαζόμαστε καλώδια που επενεργούν σαν ανεξέλεγκτοι ισοσταθμιστές στο σήμα."

Καλά και κακά καλώδια δεν υπάρχουν, απλά δοκιμάστε ΠΑΝΤΑ πριν αγοράσετε και προπάντων όταν είναι ακριβά.
Θ.Ζ.

Κάτι ανάλογο δεν ισχύει και με την αλλαγή των μαμά λυχνίων με δίαφορες NOS ή άλλης μάρκας ? Αυτό , το θεωρώ , όπως και στα καλώδια , ενα fine tuning διότι μπορεί μεν να αλλάζει το voicing ενος x ενισχυτή αλλάζοντας τις λυχνίες - μπορεί όμως το αποτέλεσμα να είναι αισθητά καλύτερο από τις μαμά φθηνές λυχνίες ή τα μαμά budget καλώδια. Τουλάχιστον και αυτό το έχω διαπιστώσει ο ίδιος, όπως έχω και μερικά φίδια (καλώδια ηχείων) τα οποία ήταν φρικτά όπου και εαν τα δοκίμασα γιατί γκρίνιαζαν όλα τα ακουστικά όργανα εποχής (---> βιολιά) . Εχετε ακούσει 300B σε ακριβά μηχανήματα Εlectroharmonix και μετά σε Sophia Electric 300Β η JJ300B ? Μέρα με την νύχτα. Soltec 2A3 vs JJ 2a3 ? Μέρα με την νύχτα. Πρός το καλύτερο.

Last edited:

Δεν έχω αλλάξει καλώδια εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό γιατί έχω ματσάρει με τα συγκεκριμένα το σύστημα όπως ακριβώς το θέλω.

Σε μία παλιά ιστορία που οι ''γέροι'' εδώ μέσα τη ξέρουν έγινε ένα τεστ καλωδίων κάποτε ,με συμμετοχή επώνυμων και πολύ ακριβών υλοποιήσεων και μιας περίεργης ιδιοκατασκευής.

Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ομόφωνο. Η ιδιοκατασκευή έπαιξε καλύτερα και μάλιστα με άνεση.
Αρκετό καιρό αργότερα αποκαλύφθηκε ότι μέσα από την ''κάλτσα'' της ιδιοκατασκευής ήταν ένα απλό πηνιόσυρμα.
Τέζα όλοι.

Επειδή έχω φίλο που έχει χαλάσει πολλά καλώδια ακριβά, στα περισσότερα το τι μούφα υπάρχει μέσα δε λέγεται.

Υπάρχουν βέβαια και σοβαρές εταιρείες που το ψάχνουν ,που έχουν τμήμα έρευνας, που προσφέρουν καλώδια με πολύ δουλειά μέσα τους.
Αλλά οι τιμές σε πολλά από αυτά είναι καθαρή ληστεία.

Ότι και να έχεις βάλει μέσα οι χιλιάδες ευρώ που ζητούν θεωρώ πως είναι μόνο μάρκετινγκ και τίποτα παραπάνω.

Και επειδή αναφέρθηκε ότι το Hi-End ξεκινά από κάποιες τιμές και πάνω, θα πρέπει να πω ,πως αυτό είναι τελείως λάθος.
Οι παράμετροι που παίζουν ρόλο είναι πολλές.
Έχω ακούσει πολλά συστήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ που δεν...καθόλου.

Hi end για μένα είναι ο ακροατής, η εμπειρία του, τα ανοιχτά αυτιά του, τα ματσαρίσματα του κ.τ.λ

Αν κάποιος έχει 5000 ευρώ για να φτιάξει ένα σύστημα και ξέρει τι θέλει και πως να το πετύχει, είναι πολύ πιο Hi End από κάποιον που θα δώσει 50000 χιλιάδες απλά για να πάρει ακριβές συσκευές.

Εξάλλου είναι γνωστό ,ότι ένας σεβαστός αριθμός αντιπροσώπων εμπορεύονται μηχανήματα που δεν ματσάρουν ούτε σε περιπτώσεις κώφωσης.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί με ηχητική άποψη που προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις. Ψάξιμο θέλει και πολλές ακροάσεις.

Aρκετά ενδιαφέρον το ότι η Krell βάζει Belden στα καλώδια ρεύματος των ενισχυτών της.
Με αφορμή αυτή τη πληροφορία θυμήθηκα ένα setup που είχα δεί σε ένα review του 6moons για το JP3
" * Source: Pioneer DV380s with IEC adapter for use with Belden 19364 power cord.
* Tube Buffer: Yaqin 2 x 6J1 (replaced with NOS Sylvania 5654w tubes), power cord a DIY 4N pure silver Litz braid
* Bi-amp: KingRex T20U (x 2), PSU (x 2)
* Interconnects: Belden 89259, same for Y-splitters for bi-amping
* Speaker cables: JohnBlue Mr. Cable Virgin Copper 2.5m pair
* Power cords: Belden 19364 terminated with MK plugs and Wattgate IEC connectors
* Power distributor: Permaplug 4-outlet wired with Belden 19364
* AC Filter: Quantum ElectroClear "

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το Belden 89259 δεν το φέρνει η Bon Studio αλλά υπάρχει έξω.
http://cgi.ebay.com/Belden-89259-w-...ryZ64591QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://www.bluejeanscable.co.uk/store/shopbycable/index.htm

Για το Belden 19364 δεν έχω καμιά πληροφορία δεν το ξέρω καθόλου αν το γνωρίζει κάποιος ας μας το πεί.

Εγώ τον συνόδευσα στο φοιτητικό δωμάτιο(περίπου 27 τμ) του υιού με ηχεία Magnat symbol pro 160(92db/4 ohm).Καλώδια ηχείων τα παλιά,καλά και φθηνά DNM reson.Πηγή το laptop του.

Τ' αποτέλεσμα ήταν απρόσμενα καλό.Εκτεταμένη εικόνα,αρκετό σώμα,καλό και περιγραφικό μπάσσο,εκφραστικές και φυσικές μεσαίες,υψηλές αέρινες χωρίς γρέζια. Εννοείται,ότι τα ηχεία(αποκάλυψη για τα 160 ευρά που κοστίζουν),ήταν και παραμένουν άστρωτα-είναι ένα ζήτημα να στρώσουν με τον μικρούλι...

Συνεκτιμόντας τις παραμέτρους,που θα βελτιωθούν με το στρώσιμο των ηχείων σε σώμα,μεσαία και μπάσσο,θάλεγα ότι τα 350 περίπου ευρά,που κοστίζουν ο ενισχυτάκος,τα ηχεία και τα καλώδια αποδίδουν για πολλά περισσότερα χρήματα.Ο υιός έμεινε εντυπωσιασμένος,άν και στην αρχή κοίταγε...περίεργα τον ενισχυτάκο.Μού είπε,ότι και φίλοι του που το άκουσαν έμειναν το ίδιο εντυπωσιασμένοι(του είπα ν' ανακαλύψουν κι αυτοί το φόρουμ μας).

Ενα πρόβλημα.είναι ότι η μαμίσια κάρτα ήχου του φορητού δεν μπορεί να οδηγήσει καλά.Επόμενο βήμα,μιά αγορά μιάς νέας USB που πιστεύω,ότι θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το ήδη πολύ καλό αποτέλεσμα.

:SFGSFGSF:Μπράβο που τον ψάχνεις με συνοδά της κατηγορίας τιμής του. Δεν αξιώθηκα ακόμα να τον ακούσω με τα ADVANCE βάσης 88db/4Ω. Με Magnat χαμηλής κατηγορίας είχα κάποτε απογοητευτεί αλλά ίσως ήταν κακό το τότε matching. 92db/4Ω φαίνεται σχεδόν ιδανικό.

Τα ηχεία:
View attachment 26407

Ρίξε και μια ματιά στον ενισχυτή Kingrex.
Είναι εξίσου καλός αν όχι καλύτερος με
τη μεγάλη διαφορά ότι εχει είσοδο usb και
βέβαια ένα εξαιρετικό ενσωματομένο dac.
Η απόδοσή του βέβαια δεν συγκρίνεται με
καμία κάρτα ήχου.

Καλές ακροάσεις

μια μεγαλη χαρη,.. αν εχει ακουσει κανεις
και τον Α1, εστω τον παλιο..
να μου πει καμμια γνωμη..

Τελικά συμφωνώ με τον Lionking 7 . Ο Kingrex είναι καλύτερος και μάλιστα βρίσκω πλεον διαφορές υπέρ του σημαντικές.
Μόνο και μόνο ότι ακούγεται πιο αναλογικός για μένα είναι όλα τα λεφτά αυτή η διαφορά.

Δεν έχω αλλάξει καλώδια εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό γιατί έχω ματσάρει με τα συγκεκριμένα το σύστημα όπως ακριβώς το θέλω.

Σε μία παλιά ιστορία που οι ''γέροι'' εδώ μέσα τη ξέρουν έγινε ένα τεστ καλωδίων κάποτε ,με συμμετοχή επώνυμων και πολύ ακριβών υλοποιήσεων και μιας περίεργης ιδιοκατασκευής.

Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ομόφωνο. Η ιδιοκατασκευή έπαιξε καλύτερα και μάλιστα με άνεση.
Αρκετό καιρό αργότερα αποκαλύφθηκε ότι μέσα από την ''κάλτσα'' της ιδιοκατασκευής ήταν ένα απλό πηνιόσυρμα.
Τέζα όλοι.

Επειδή έχω φίλο που έχει χαλάσει πολλά καλώδια ακριβά, στα περισσότερα το τι μούφα υπάρχει μέσα δε λέγεται.

Υπάρχουν βέβαια και σοβαρές εταιρείες που το ψάχνουν ,που έχουν τμήμα έρευνας, που προσφέρουν καλώδια με πολύ δουλειά μέσα τους.

Ότι και να έχεις βάλει μέσα οι χιλιάδες ευρώ που ζητούν θεωρώ πως είναι μόνο μάρκετινγκ και τίποτα παραπάνω.

Και επειδή αναφέρθηκε ότι το Hi-End ξεκινά από κάποιες τιμές και πάνω, θα πρέπει να πω ,πως αυτό είναι τελείως λάθος.

Hi end για μένα είναι ο ακροατής, η εμπειρία του, τα ανοιχτά αυτιά του, τα ματσαρίσματα του κ.τ.λ

Αν κάποιος έχει 5000 ευρώ για να φτιάξει ένα σύστημα και ξέρει τι θέλει και πως να το πετύχει, είναι πολύ πιο Hi End από κάποιον που θα δώσει 50000 χιλιάδες απλά για να πάρει ακριβές συσκευές.

Εξάλλου είναι γνωστό ,ότι ένας σεβαστός αριθμός αντιπροσώπων εμπορεύονται μηχανήματα που δεν ματσάρουν ούτε σε περιπτώσεις κώφωσης.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί με ηχητική άποψη που προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις. Ψάξιμο θέλει και πολλές ακροάσεις.

:SFGSFGSF:

Τέζα όλοι.

:SFGSFGSF:

παιδια, να τον κανουμε μεταγραφη στη Hi-End????

μας τον εχουν φαει οι αλλοι στην μουσικη........

-bye--bye--bye-

πες τα ρε φιλε....πες τα.....avforum λεω και κλαιω......

αν χρησιμοποιησω τον trends ως ενισχυτη για ακουστικα
συγκεκριμενα αυτα
V-Moda Remix

16 ohm.. πως θα τα παει;;

Εχω δοκιμάσει πηνιόσυρμα, τηλεφωνικό καλώδιο ... ήμαρτον. Τα Acoustic Zen και τα Cardas τουλάχιστον για καλώδιο ηχείου δεν είχαν επαφή ούτε κατα 1/10.

Tι εννοείς όταν λες ήμαρτον;
Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι φίλε deminio;
Aν μιλάς για δικές σου δοκιμές ο.κ. σεβαστό.

Διάβασε λίγο και την diy να δεις τι έγινε όταν πήγαν τα παιδιά και άκουσαν κάποια κορυφαία συστήματα στη Σουηδία.
Έχει ενδιαφέρον.

μπορει να συνδεθει REL STRADA 3 subwoofer στον Trends γιατι καπου θυμαμαι ειχα διαβασει οτι υπαρχει μια ασυμβατότητα μεταξυ subwoofer τυπου REL και ενισχυτων με tripath? Το εχει δοκιμάσει κανεις?

Διάβασε λίγο και την diy να δεις τι έγινε όταν πήγαν τα παιδιά και άκουσαν κάποια κορυφαία συστήματα στη Σουηδία.
Έχει ενδιαφέρον.

Θυμάσαι τίτλο του νήματος;

Αν δεν κανω λαθος πρπει να ειναι αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5829

Που εχει μεσα και links για τα μηχανηματα των ανθρωπων στη Σουηδια.

EDIT: Τρελη σφαγη ομως... (κορνακηδες - bass-reflexακηδες... :D )

Σωστός ο Stellakis, thanks.

Πήγαινε μίλησε τους εσύ για καλώδια 3000 χιλιάδων ευρώ.

Θυμάμαι στο σπίτι του Μορφέα ,τον Σπύρο ,πως έκανε όταν είδε ένα ανακόντα που κράταγα καλώδιο ρεύματος. Μιλάμε για τρελό γέλιο.

Last edited:

Ναι γενικώς έχει υπερβολικές αντιδράσεις απο παλιά και συνεχίζει έτσι...