Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XBMC flavor or similar suggestions for atom!
Πόσο κάνει ο Atom με τη μητρική του;
απλά αν κάποιος σκέφτεται να φτάσει φτιαχτό σύστημα με ατομ στα 150 για openelec π.χ. όπως γράφτηκε παραπάνω, ίσως το έτοιμο nuc με celeron (sandy) στα 170 να είναι αντίστοιχη ή και καλύτερη επιλογή (συνολικά σαν απόκριση)...
(ξαναλέω, σκέψεις κάνω βάσει specs και παρόμοιου-αντίστοιχου hardware, δεν έχω κάποιο από τα συγκεκριμένα στα χέρια μου να τα εξακριβώσω...)
Παιδιά για εμένα δεν αξίζει να πάρεις κάτι έτοιμο,
Α. είναι υπερ-κοστολογημένα
Β. το να φτιάξεις μόνος σου είναι πανευκολο
Γ. και κυριότερο στο δικό σου βάζεις και χέρι μετά πιο ευκολα, προσθέτεις μνήμες, πετάς κανα μεγαλύτερο δίσκο και το κάνεις και NAS-άκι κτλ
το εφτιαξα αλλά δεν έχω βάλει ακόμα open-elec πάνω για να δω αν θα την παλέψει
αλλά (και με αυτό πιστευω κλείνει το debate για το αν 'αντεχει' η GPU) όταν το ανοιξα ανακάλυψα με χαρά οτι έχει πανω θύρα mini-pci express στην οποία-αμα τελικά η GPU δεν την παλέψει- βάζεις ένα τετοιο:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Broadcom_Crystal_HD
και λύνεις όλα σου τα προβλήματα
28$ (amazon) το BCM970015 και πιθανότατα με τα 2.13 του D2700 κάνεις μια χαρα τη δουλειά σου σε σχέση με celeron & ΙΟΝ
κατά τα άλλα το mb είναι στα 70 και ένα πολύ decent κουτί 40-50 ευρω με psu, 20 ευρώ μια 4gb μνήμη όσον αφορά τα κόστη. Αμα πας και για καναν 1.6-1.8 cpu πέφτεις στα 60 ευρώ, επίσης άμα εχεις όρεξη κανεις μια βόλτα σε μαγαζάκια στη στουρνάρη και στη σολωμού και βρίσκεις μνήμες&δισκους παλαιότερης σειράς με πολύ λίγα λεφτά να τα ξεφορτώνονται. γενικά το φτιάχνεις με 120-140 ευρώ
εμένα μου κόστισε 140 και δίσκο εγδυσα ένα παλίο μου λάπτοπ που δεν θα χρησιοποιούσα ποτε ξανά, από μέγεθος είναι μικρό 17x17 (19x6x21 το κουτί) και πήγα για ατομ γιατί (εκτός του ότι τους σκοτώνουν παντού λογω i3) δεν έχει ούτε έναν ανεμιστηρα μέσα το οποίο είχα για βασικη προυπόθεση (!!!) - δεν θέλω αλλα πραγματα με ανεμιστήρες έχω αρκετά να κανουν φασαρία ήδη!
υγ. και σε σχέση με το NUC είσαι καλύτερα γιατι έχει πάνω Intel HD Graphics 4000 και celeron, γενικά αντίστοιχο συστημα κανει ένα 250ρι, εγώ πηρα τον d2700 ας πούμε γιατι τον έχει το lenovo q180 το οποίο κανει 370 ευρώ και άμα πετάξω και την mini pci express πάνω θα του ρίχνω στα αυτιά