XBMC flavor or similar suggestions for atom!

Re: Απάντηση: XBMC flavor or similar suggestions for atom!

την Intel i386 Version δεν θα έπρεπε να επιλέξει, και όχι την generic?

Οσο για το θέμα δυνατοτήτων αναπαραγωγής των atom/3650, μάλλον πιο πολύ έχει να κάνει με το αν μπορεί να σηκώσει DXVA ο συγκεκριμένος συνδυασμός (και αν ταυτόχρονα υποστηρίζεται από το πρόγραμμα αναπαραγωγής), παρά για την "ισχύ" του... δεδομένου του ότι αυτή ακόμα και αν είναι περισσότερη από προηγούμενους ατομ, είναι ακόμα πολύ χαμηλή.

πάντως στα σπεκς της κάρτας λεει DirectX 9.1, αυτό δεν εννοούμε με DXVA?

χαχαχχαα βασικά έχουμε ψιλο-καεί αλλα μιας και εχει γίνει debate, εγώ πετυχα αυτο το βίντεο που με ψηνει να το δοκιμάσω με το ιντελ!

http://www.youtube.com/watch?v=rdssQs1fQjM

πως σου φαινεται?? (βασικά θέλω να το τελειώσω αυτό το σκ και βαριέμαι να τρέχω στο γαλατσι που έχουν το ΙΟΝ! χαχαχα)

Τι να σου πω...
Στο βίντεο δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά. Θέλει να μας πει οτι ο Atom παίζει δύο 1080p βίντεο ταυτόχρονα με τον επεξεργαστή στο 20%;
Γιατί δείχνει 4 cores; :chinscratch:

ελα μου ντε..!

παντως και εδώ τον βγάζει συγκρισιμο με τον ΙΟΝ2.., τι να πω τώρα θα δείξει

http://www.youtube.com/watch?v=U-UcU1YtxRE

τελευταία ερώτηση και σταματάω να το κουράζω, OPENELEC v.3 intel i386 build, x86 η x64 για τον ατομ??

Στα σχόλια του πρώτου βίντεο λέει:

-Can i run a 64bit System on the Atom D2700?

-Yes, both 32-bit and 64-bit can be done on the Atom D2700.

Βάλε 64 και αν σε δυσκολέψει, το αλλάζεις. 10 λεπτά υπόθεση είναι.

ok thanks, τη δευτέρα θα πω σχόλια σε περίπτωση που καποιος αλλος ποτέ θέλει να δοκιμάσει την ίδια εξυπνάδα!

Απάντηση: Re: XBMC flavor or similar suggestions for atom!

Τι να σου πω...
Στο βίντεο δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά. Θέλει να μας πει οτι ο Atom παίζει δύο 1080p βίντεο ταυτόχρονα με τον επεξεργαστή στο 20%;
Γιατί δείχνει 4 cores; :chinscratch:

2 threads / core... σύνολο 4 πυρήνες (2 εικονικοί και 2 πραγματικοί)

http://ark.intel.com/products/59683

Πάντως με το video εγώ έμεινα!! δεν το περίμενα! προφανώς πρέπει να έχει dxva η igpu του...

υγ. στα 170 πάντως υπάρχει και αυτό: https://www.skroutz.gr/c/329/barebones.html?from=catspan&keyphrase=intel+nuc

Re: Απάντηση: Re: XBMC flavor or similar suggestions for atom!

2 threads / core... σύνολο 4 πυρήνες (2 εικονικοί και 2 πραγματικοί)
Ναι, μετά το σκέφτηκα. Το...γαϊδούρι που έχω στο laptop δεν έχει HyperThreading και μπερδεύτηκα :p

Πάντως με το video εγώ έμεινα!! δεν το περίμενα! προφανώς πρέπει να έχει dxva η igpu του...
Μάλλον.
The CPU features a PowerVR SGX545 graphics card (at 640MHz) called Graphics Media Accelerator 3650 and a video decoding engine for MPEG4 Part2, VC-1, WMV9, and H.264.

υγ. στα 170 πάντως υπάρχει και αυτό: https://www.skroutz.gr/c/329/barebones.html?from=catspan&keyphrase=intel+nuc
Αν το προτείνεις σε μένα, είναι κατα 70 ακριβότερο απ' όσο θα ήθελα :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XBMC flavor or similar suggestions for atom!

Αν το προτείνεις σε μένα, είναι κατα 70 ακριβότερο απ' όσο θα ήθελα :smile:

απλά αν κάποιος σκέφτεται να φτάσει φτιαχτό σύστημα με ατομ στα 150 για openelec π.χ. όπως γράφτηκε παραπάνω, ίσως το έτοιμο nuc με celeron (sandy) στα 170 να είναι αντίστοιχη ή και καλύτερη επιλογή (συνολικά σαν απόκριση)...

(ξαναλέω, σκέψεις κάνω βάσει specs και παρόμοιου-αντίστοιχου hardware, δεν έχω κάποιο από τα συγκεκριμένα στα χέρια μου να τα εξακριβώσω...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XBMC flavor or similar suggestions for atom!

Πόσο κάνει ο Atom με τη μητρική του;

απλά αν κάποιος σκέφτεται να φτάσει φτιαχτό σύστημα με ατομ στα 150 για openelec π.χ. όπως γράφτηκε παραπάνω, ίσως το έτοιμο nuc με celeron (sandy) στα 170 να είναι αντίστοιχη ή και καλύτερη επιλογή (συνολικά σαν απόκριση)...

(ξαναλέω, σκέψεις κάνω βάσει specs και παρόμοιου-αντίστοιχου hardware, δεν έχω κάποιο από τα συγκεκριμένα στα χέρια μου να τα εξακριβώσω...)

Παιδιά για εμένα δεν αξίζει να πάρεις κάτι έτοιμο,
Α. είναι υπερ-κοστολογημένα
Β. το να φτιάξεις μόνος σου είναι πανευκολο
Γ. και κυριότερο στο δικό σου βάζεις και χέρι μετά πιο ευκολα, προσθέτεις μνήμες, πετάς κανα μεγαλύτερο δίσκο και το κάνεις και NAS-άκι κτλ

το εφτιαξα αλλά δεν έχω βάλει ακόμα open-elec πάνω για να δω αν θα την παλέψει αλλά (και με αυτό πιστευω κλείνει το debate για το αν 'αντεχει' η GPU) όταν το ανοιξα ανακάλυψα με χαρά οτι έχει πανω θύρα mini-pci express στην οποία-αμα τελικά η GPU δεν την παλέψει- βάζεις ένα τετοιο:

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Broadcom_Crystal_HD

και λύνεις όλα σου τα προβλήματα 28$ (amazon) το BCM970015 και πιθανότατα με τα 2.13 του D2700 κάνεις μια χαρα τη δουλειά σου σε σχέση με celeron & ΙΟΝ

κατά τα άλλα το mb είναι στα 70 και ένα πολύ decent κουτί 40-50 ευρω με psu, 20 ευρώ μια 4gb μνήμη όσον αφορά τα κόστη. Αμα πας και για καναν 1.6-1.8 cpu πέφτεις στα 60 ευρώ, επίσης άμα εχεις όρεξη κανεις μια βόλτα σε μαγαζάκια στη στουρνάρη και στη σολωμού και βρίσκεις μνήμες&δισκους παλαιότερης σειράς με πολύ λίγα λεφτά να τα ξεφορτώνονται. γενικά το φτιάχνεις με 120-140 ευρώ

εμένα μου κόστισε 140 και δίσκο εγδυσα ένα παλίο μου λάπτοπ που δεν θα χρησιοποιούσα ποτε ξανά, από μέγεθος είναι μικρό 17x17 (19x6x21 το κουτί) και πήγα για ατομ γιατί (εκτός του ότι τους σκοτώνουν παντού λογω i3) δεν έχει ούτε έναν ανεμιστηρα μέσα το οποίο είχα για βασικη προυπόθεση (!!!) - δεν θέλω αλλα πραγματα με ανεμιστήρες έχω αρκετά να κανουν φασαρία ήδη!

υγ. και σε σχέση με το NUC είσαι καλύτερα γιατι έχει πάνω Intel HD Graphics 4000 και celeron, γενικά αντίστοιχο συστημα κανει ένα 250ρι, εγώ πηρα τον d2700 ας πούμε γιατι τον έχει το lenovo q180 το οποίο κανει 370 ευρώ και άμα πετάξω και την mini pci express πάνω θα του ρίχνω στα αυτιά

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XBMC flavor or similar suggestions for atom

δεν έχει νόημα να επιμένω (εννοώ για το παρόν θέμα που αφορά την κατασκευή του δικού σου μηχανήματος), αλλά το NUC είναι το μισό από τα m-itx, και ένας celeron sandy bridge θα κάνει σβούρες γύρω από κάθε ατομ και την παλαιολιθική αρχιτεκτονική τους... και δεν εχει την 4000 o celeron, αλλά την απλή HD graphics. Φυσικά όμως δεν είναι και ότι το οικονομικότερο.

επίσης, τα fanless συστήματα συνήθως θέλουν ροή αέρα. To broadcom που αναφέρεις, μια που το άκουσα όταν βγήκε, μια που χάθηκε. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μπλέκεις με extra hardware.

υγ. τα ULV επεξεργαστάκια / συστηματάκια είναι τα αγαπημένα μου, έχουν περάσει 4-5 από τα χέρια μου, οπότε έχω άποψη... atom N270 & N280, atom D510, celeron220, SU7300, συν τον pentium sandy bridge G630 (ουσιαστικά μεγάλο αδερφάκι του 847)...

Μα γιατί αυτή η επιμονή σε μικροσκοπικά κουτιά. Χάθηκε ένα όμορφο, μεγάλο κουτί με καλή κυκλοφορία αέρα που θα σταθεί αντάξια δίπλα στον όγκο του AVR; :smile:

Υπενθυμίζω οτι γράφουμε ακόμα στην κατηγορία HTPC Software :flipout: