Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

HELPPPPPPPPPPPP
Αφου εκανα τη προσπαθεια και πηγα απο EDEN σε FRODO, εκανα και τη βλακεια να βγαλω τελειως το XBMC, κανοντας delete profile

Το αποτελεσμα?
Ενω τα MOVIES τα σκραπαρει και ο Universal αλλα και το Movie Database, οταν φθανω στις τηλεοπτικες σειρες εχω μεγαλο προβλημα
Ουτε οι δυο προηγουμενοι αλλα ουτε και το TVDB ,μπορουν σκραπαρουν τις σειρες.
Και ειναι παρα πολλες.
Απο τοτε που χαθηκε ο IMDB , παντα εχω προβλημα με τις σειρες.

Εσεις παληκαρια, πως βρισκετε ακρη?

Μια χαρά δουλεύει το TVDB, όπως πάντα.
Θέλει λίγη προσοχή στην ονομασία των φακέλων και των αρχείων που είναι μέσα σε αυτούς. Εγώ για να είμαι σίγουρος, όταν προσθέτω νέα σειρά βάζω το όνομα της όπως ακριβώς είναι το TVDB, με copy\paste.

Μια χαρά δουλεύει το TVDB, όπως πάντα.
Θέλει λίγη προσοχή στην ονομασία των φακέλων και των αρχείων που είναι μέσα σε αυτούς. Εγώ για να είμαι σίγουρος, όταν προσθέτω νέα σειρά βάζω το όνομα της όπως ακριβώς είναι το TVDB, με copy\paste.
Κωστα καλησπερα
Μιλαμε και για σειρες που τις εχω πολυ χρονο, και οχι μονο νεες.
Οταν λες ονομασια φακελων, εννοεις τους φακελους που ειναι στο σκληρο δισκο?
Για δωσε ενα-δυο παραδειγματα.
Και εκει που λες (οπως ακριβως ειναι το TVDB), τι εννοεις? Που το βρισκεις?
Ευχαριστω....................

Κωστα καλησπερα
Μιλαμε και για σειρες που τις εχω πολυ χρονο, και οχι μονο νεες.
Οταν λες ονομασια φακελων, εννοεις τους φακελους που ειναι στο σκληρο δισκο?
Για δωσε ενα-δυο παραδειγματα.
Και εκει που λες (οπως ακριβως ειναι το TVDB), τι εννοεις? Που το βρισκεις?
Ευχαριστω....................

"όπως ακριβώς είναι στο TVDB" ήθελα να γράψω. Το laptop κάνει νούμερα τελευταία.
Μπαίνεις στο site, βρίσκεις τη σειρά που σε ενδιαφέρει και βάζεις το όνομα στο φάκελο.Για τo Τhe Killing π.χ. πρέπει ο φάκελος να λέγεται Τhe Killing για το δανέζικο και Τhe Killing (2011) για το αμερικανικό remake.

Αν όμως δεν βρίσκει καμία σειρά τότε ίσως κάποιο πρόβλημα έχουν τα sources που έχεις δηλώσει.

Αν όμως δεν βρίσκει καμία σειρά τότε ίσως κάποιο πρόβλημα έχουν τα sources που έχεις δηλώσει.
Εδω Κωστα τι εννοεις?
Δηλ. πρεπει να παω στα Configure του TVDB?
Και τι να δηλωσω εκει?
Απ'οτο βλεπω ,εκει μπορω να τσεκαρω μονο το (Keep original title).
Δεν εχει τιποτε αλλο ουσιωδες

Εδω Κωστα τι εννοεις?
Δηλ. πρεπει να παω στα Configure του TVDB?
Και τι να δηλωσω εκει?
Απ'οτο βλεπω ,εκει μπορω να τσεκαρω μονο το (Keep original title).
Δεν εχει τιποτε αλλο ουσιωδες

πας στα βίντεο επιλέγεις αρχεία και μετά πας στο φάκελο με τις σειρές πχ tvshows πατάς το c στο πληκτρολόγιο και επιλέγεις set content

Ένα παράδειγμα:

Οι φάκελοι πρέπει να είναι τη μορφής

Βασικός φάκελος> TV
Υποφάκελος> The Killing
Υποφάκελος> Death in Paradise
Υποφάκελος> Rome
κ.ο.κ.

Τα αρχεία μέσα στους φακέλους πρέπει να περιέχουν αρίθμηση της μορφής S01E01, S01E02...

Προσθέτεις τον βασικό φάκελο (TV) ως source.
Στην οθόνη Set Content επιλέγεις τύπο TV Shows και scraper ΤVDB. Το "Selected folder contains a single TV show" δεν πρέπει να είναι ενεργοποιημένο.
Πατάς ΟΚ και δίνεις ΟΚ για να κατεβάσει τα στοιχειά των σειρών.

Αν και έτσι δεν βρίσκει τις σειρές, θα χρειαστεί να δω το λεπτομερές debug log για να καταλάβω που χτυπάει.

Καλημέρα! Θέλω να κάνω backup τα πάντα στο xbmc κ μετά να ξεκινήσω απο φρέσκο install γιατί τα win7 διαλύθηκαν... Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη κ ξαφνικά σταμάτησαν να δουλεύουν σωστά τα ηχεία 5.1 του home cinema.

Τα εμπρός κανάλια ακούγονται κ απο πίσω. Τα εμπρός κανάλια ακούγονται κ απο το κεντρικό, ενώ τα πίσω ακούγονται κ απο εμπρός. Χάος. Εχω ati 6450 συνδεδεμένη με hdmi με home cinema. Εβγαλα όλους τους drivers ήχου κ πέρασα απο την αρχή catalyst κ το μόνο που κατάφερα είναι τα δυο πίσω κ το κεντρικό να σταματήσουν να δουλεύουν τελείως! Το θέμα είναι με τα windows υποθέτω γιατί όταν κάνω speaker test απο το μενού του home cinema, τα ηχεία δουλεύουν κανονικά.

Αυτό ήταν η εισαγωγή κ η εξήγηση γιατί θα γίνει format, install. Επίσης, υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιήσω τα αρχεία του backup του xbmc των windows, σε xbmc που θα τρέχει πάνω σε Ubuntu?

καλησπερα στην παρεα....λοιπον θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει η δυνατοτητα στο Aeon Nox να δημιουργισω μια κατηγορια που θα ειναι μονο τα animate /παιδικα ειτε σαν υποκατηγορια (οπως πχ το box set ) η σαν κανονικη δλδ οπως εμφανιζετε η κατηγορια movies και ναι πως! ελπιζω να μην σας μπερδεψα !

καλησπερα στην παρεα....λοιπον θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει η δυνατοτητα στο Aeon Nox να δημιουργισω μια κατηγορια που θα ειναι μονο τα animate /παιδικα ειτε σαν υποκατηγορια (οπως πχ το box set ) η σαν κανονικη δλδ οπως εμφανιζετε η κατηγορια movies και ναι πως! ελπιζω να μην σας μπερδεψα !

Γίνεται με Playlist. Είτε βάζεις σαν κριτήριο το genre: Animation, είτε βάζεις όλα παιδικά σε ένα φάκελο και λες στην Playlist να εμφανίζει μόνο τον συγκεκριμένο φάκελο.

οποτε παω video->play list->new smart playlist και εκει μου εμφανιζονται καποιες ρυθμισεις....τι ακριβως βαζω εκει γιατι δοκιμασα κατι αλλα δεν εβγαλα ακρη!

οποτε παω video->play list->new smart playlist και εκει μου εμφανιζονται καποιες ρυθμισεις....τι ακριβως βαζω εκει γιατι δοκιμασα κατι αλλα δεν εβγαλα ακρη!
Για δοκιμασε System\Skin\Customizers\Main menu item customizer

Οταν πας εκει, με το βελακι πηγαινε στην επιλογη custom1\choose type\video folder\ και εκει θα σου ζητησει το σκληρο οπου εχεις τα animations
Μολις τα βαλεις, θα πας στο change label οπου θα σου βγαλει ενα πληκτρολογιο,και θα γραψεις πως θελεις να γραφεται η επιλογη σου στη Home Screen.
Και οταν πας στο κεντρικο μενου θα το δεις
Πιστευω να βοηθησα
Βαγγελης ..............

Ενα πολυ καλο video add-on που "ανακαλυψα" προσφατα ειναι το FilmOn

Εχει προβληματακια, αλλα οταν δουλευει προσφερει καλης ποιοτητας live streaming απο παρα πολλα καναλια, μεταξυ των οποιων τα περισσοτερα επιγεια της Αγγλιας - BBC 1, BBC 2, ITV 1-4, Ch 4, Ch5, Dave κ.α.

Εχει προβληματακια, αλλα οταν δουλευει προσφερει καλης ποιοτητας live streaming απο παρα πολλα καναλια, μεταξυ των οποιων τα περισσοτερα επιγεια της Αγγλιας - BBC 1, BBC 2, ITV 1-4, Ch 4, Ch5, Dave κ.α.

Πόσο συχνά δουλεύει σωστά;
Είχα πρόσβαση στα κανάλια του FilmOn μέσα απο άλλα addons αλλα 4 στις 5 φορές δεν μπορούσαν να συνδεθούν.

Θα ελεγα οτι το "official" plugin που υπαρχει στο repo ειναι αρκετα λειτουργικο. Χθες περασα ολο το απογευμα βλεποντας Αγγλικα καναλια με ικανοποιητικη ποιοτητα και χωρις κολληματα, παρ'οτι εχω μονο 2mbit συνδεση.

Οπως ειπα βεβαια εχει προβληματακια οπως πχ στο zapping. Συνηθως αν βλεπεις ενα καναλι και επιλεξεις αλλο απο την ιδια λιστα δεν ανταποκρινεται. Βγαινοντας ομως στο root menu του plugin και ξαναμπαιντας, παιζει...
Επισης καποιες φορες οταν το επιλεξεις απο τα add-ons βγαζει error και δεν μπορεις να μπεις καν στο root menu του, αλλα σ'αυτο μπορει να φταιει και η ταλαιπωρημενη εγκατασταση μου.

Αν δεν τους κλεισουν (δεν πιστευω οτι ειναι και τοσο νομιμο το ολο project) και δεν απαιτησει συντομα πληρωμη... Προς το παρον παντως δεν φαινεται να εχει χρονικο περιορισμο για free χρηση.

Μόλις το δοκίμασα. Πολύ καλύτερη εικόνα απο άλλα παρόμοια addons.

Ευχαριστώ για την πληροφορία! :a0210:

Μετά απο 3 ώρες αγγλικών καναλιών, δηλώνω ενθουσιασμένος. Πολύ καλή εικόνα, καλός ήχος και σταθερότατο. Ουτε ένα "Buffering..." δεν είδα και το buffer του XBMC είναι πάντα 80%-100% γεμάτο.

Επιτέλους θα σταματήσω να κατεβάζω επεισόδια!

Μπορεις να μου στειλεις τις σειρες που εχεις με e-mail?
Αφου λες οτι δεν τις χρειαζεσαι, πλεον.
Χα Χα Χα

Να τις στείλω καλύτερα με φορτηγό; Είναι κάμποσες :p

Για κάτι ψιλο-reality των αγγλικων καναλιών, μια χαρά είναι το streaming