Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εγώ γιατί δεν το βλέπω στην Eden?
Oύτε την αναβάθμιση του subtitles.gr, εκτός κι αν αυτή δεν έχει περαστεί στο official. :chinscratch:
Η 3.5.2 είναι η τελευταία?
Στην Frodo η τελευταία έκδοση είναι 3.9.3 και έχει το Subs4Free

Και στη Frodo τα ιδια
Οταν παιζει το εργο και ζητω υποτιτλους μεσω Subs4free, μου βγαζει το μηνυμα Won't work,subs4free is only for greek subtitles.

Μα και εγω, ελληνικα θελω

Το δοκίμασα και έχεις δίκιο. Η λύση που βρήκα είναι να δηλωθεί η ελληνική γλώσσα ως Primary Language στις ρυθμίσεις του XBMC Subtitles add-on.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

@ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Το θέμα με τις γραμματοσειρές το έλυσα.
Έβαλα το ΑΕΟΝ ΝΟΧ και μου το έκανε και εκεί. Άλλαξα την κωδικοποίηση χαραχτήρων σε Western Union και λύθηκε.
Με το άλλο θέμα μου προτείνεις (αν κατάλαβα σωστά) να αλλάξω το content σε TV shows από movies και μετά να μετονομάσω τον φάκελο σε ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ?
Έτσι θα τα έχω κανονικά?
Και κάτι τελευταίο: Έχω ελληνική – ξένη και κλασσική μουσική γύρω στα 120 Gb.
Αυτά τα κάνω με κάτι scrapping για να τα βλέπω όπως τις ταινίες (και αν ναι με τι?) ή περνώ μόνο τα folders?
Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παιδιά καλησπέρα και από εμένα. Κάνετε καταπληκτική δουλειά, μπράβο σας. Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας αναφέρω 2 προβλήματα που έχω με την Frodo RC3 και το AEON skin. (Είμαι καινούργιος στο XBMC και την προηγούμενη ver. δεν την έχω βάλει καθόλου.)
1. Έφτιαξα και εγώ έναν φάκελο για να βάλω τις παιδικές ταινίες που έχω (γύρω στα 600 Gb) αλλά τώρα μου τα βγάζει και στις ταινίες. Ο φάκελος είναι ο ίδιος που έκανε και ο lybio ακριβώς το ίδιο. Στον φάκελο ‛ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ’ τις βλέπω κανονικά αλλά τα έχω τώρα και στον φάκελο ‛ΤΑΙΝΙΕΣ’
2. Στην εικόνα που έχει βάλει ο onlineN (έτσι είναι και εμένα ακριβώς) τα γράμματα από τα μενού βλέπω ότι του τα βγάζει κανονικά, ενώ εμένα, μου βγάζει και τους τόνους π.χ. ΤΑ’ΙΝΙΕΣ, ΚΑΙΡ’Ος, ΠΡΟΤ’ΑΣΕΙς κλπ. Κάτι πρέπει να παίζει με την γραμματοσειρά αλλά δεν ξέρω τι είναι.
Αν γνωρίζετε τι φταίει θα σας ήμουν ευγνώμον. Ευχαριστώ.

Κατ'αρχάς , πήγαινε να φτιάξεις πρώτα την γραμματοσειρά σου γιατί ξέρω ότι είναι πολύ σπαστικό να φαίνεται έτσι ε ? :D
Λογικά τόχεις γυρίσει στα Ελληνικά ...αρα : Σύστημα > Εξατομίκευση > Κέλυφος > Γραμματοσειρές > Greek optimized
Εφτιαξε ?

Ναι η γραμματοσειρά πλέον είναι κομπλέ. THX ήταν πολύ σπαστικό. Όπως αναφέρω και πάνω: Το θέμα με τις γραμματοσειρές το έλυσα.
Έβαλα το ΑΕΟΝ ΝΟΧ και μου το έκανε και εκεί. Άλλαξα την κωδικοποίηση χαραχτήρων σε Western Union και λύθηκε.
Αυτό που μου έχει σπάσει τα νεύρα είναι ότι έχω φτιάξει ένα φάκελο με ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ και μου τις βγάζει κανονικά. Μου τις βγάζει όμως και στις ταινίες. Δεν μπορώ με κάποιον τρόπο να τις βγάλω απο εκεί. Οι ταινίες μου είναι σε έναν σκληρό με όνομα φακέλου My movies. Τα παιδικά είναι στον ίδιο σκληρό δίσκο με όνομα φακέλου 'ΠΑΙΔΙΚΑ'. Πως μπορώ στις ταινίες να μην φαίνεται καθόλου αυτός ο φάκελος? Ή μήπως δεν γίνεται? thx anyway.

Για να φτιάξει κανείς custom επιλογή στο AEON NOX κατ 'αρχάς πρέπει να την δηλώσει (όπως σ'όλα τα σκιν) από το Βιντεο > Αρχεία > Προσθηκη βίντεο. Αφού εκεί δηλώσεις την θέση στο δίκτυο ή στον δίσκο που είναι οι παιδικές σου ταινίες , τις βάλεις να παίρνουν πληροφορίες σαν movies από τον tmdb scrapper , πατάς "εντάξει".
Μετά : Σύστημα > Κέλυφος > Προσαρμογείς > Προσαρμογή κεντρικού μενου > Custom 1 > βγάζεις την απενεργοποίηση > το μετονομάζεις "Παιδικές Ταινίες" > Επιλογή Τύπου > Κόμβος συλλογής βίντεο > Αρχεία > και το όνομα που έχεις δώσει στα παιδικά. Αυτό ήταν !
Από εδώ και πέρα μόλις πατάς "Παιδικές ταινίες" μόνο αυτές θα έχεις

Ναι αυτό το έχω κάνει και στον φάκελο 'ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ' τα βλέπω όλα κανονικά. Το θέμα είναι ότι τις βλέπω και στις ταινίες μου που εκεί έχω μόνο τον φάκελο movies. Clain maint ότι να ναι. Μπορώ να πάω στο Σύστημα > Κέλυφος > Προσαρμογείς > Προσαρμογή κεντρικού μενου > Ταινίες και από εκεί να αλλάξω κατί έτσι ώστε να μήν φαίνονται καθόλου οι παιδικές ταινίες με τις ταινίες? (Βλέπω τον Winnie δίπλα από τους 300 και τα STAR WARS xaxaaxaaa). Sorry αν σε κούρασα.

Ναι αυτό το έχω κάνει και στον φάκελο 'ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ' τα βλέπω όλα κανονικά. Το θέμα είναι ότι τις βλέπω και στις ταινίες μου που εκεί έχω μόνο τον φάκελο movies. Clain maint ότι να ναι. Μπορώ να πάω στο Σύστημα > Κέλυφος > Προσαρμογείς > Προσαρμογή κεντρικού μενου > Ταινίες και από εκεί να αλλάξω κατί έτσι ώστε να μήν φαίνονται καθόλου οι παιδικές ταινίες με τις ταινίες? (Βλέπω τον Winnie δίπλα από τους 300 και τα STAR WARS xaxaaxaaa). Sorry αν σε κούρασα.

Οπως σου είπε κι ο Σαλαμινομάχος , στην επιλογή ΤΑΙΝΙΕΣ θα τα βλέπεις όλα. Εγώ έχω δημιουργήσει - σαν τα "Παιδκα" κι ένα άλλο custom μενού που το έχω βαφτίσει :D "Σινεμα" με το ίδιο τρόπο και έχω ησυχάσει.

Thats it. Αυτό ήταν τώρα κομπλέ έφτιαξε. (Έφυγε ο Winnie και ο Mickey από τις ταινίες.)
Τώρα όποτε έχετε διάθεση μου απαντάτε και σε αυτό:
Έχω ελληνική – ξένη και κλασσική μουσική γύρω στα 120 Gb.
Αυτά τα κάνω με κάτι scrapping για να τα βλέπω όπως τις ταινίες (και αν ναι με τι?) ή περνώ μόνο τα folders?

Οπως σου είπε κι ο Σαλαμινομάχος , στην επιλογή ΤΑΙΝΙΕΣ θα τα βλέπεις όλα. Εγώ έχω δημιουργήσει - σαν τα "Παιδκα" κι ένα άλλο custom μενού που το έχω βαφτίσει :D "Σινεμα" με το ίδιο τρόπο και έχω ησυχάσει.

Όχι αν πας στις ταινίες και επιλέξεις το folder φτιάχνει. Δεν χρειάζεται νέος φάκελος.

Thats it. Αυτό ήταν τώρα κομπλέ έφτιαξε. (Έφυγε ο Winnie και ο Mickey από τις ταινίες.)
Τώρα όποτε έχετε διάθεση μου απαντάτε και σε αυτό:
Έχω ελληνική – ξένη και κλασσική μουσική γύρω στα 120 Gb.

Δύσκολα τα πράγματα. Δεν λειτουργούν καλά οι scrappers εδώ. Εγώ τουλάχιστον δεν τόχω καταφέρει. Εάν κάποιος ξέρει κάτι άλλο , κι εγώ θάθελα να το μάθω .
Προς το παρόν σε κάθε φάκελο μουσικών αρχείων , έχω βάλει το εξώφυλλο νονμάζοντάς το "folder" και το background το οποίο έχω ονομάσει "fanart"

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το δοκίμασα και έχεις δίκιο. Η λύση που βρήκα είναι να δηλωθεί η ελληνική γλώσσα ως Primary Language στις ρυθμίσεις του XBMC Subtitles add-on.
ΑΨΟΓΟΣ
Κωστα ευχαριστω ..................

Και κάτι τελευταίο: Έχω ελληνική – ξένη και κλασσική μουσική γύρω στα 120 Gb.
Επαναλαμβανω. Οσα αρχεια εχουν σκραπαρισθει με τον MovieDataBase, Θα εμφανιζονται στα Movies.
Εαν αυτο σου καθεται στο λαιμο, η λυση ειναι να πας στα settings\Skin\Customize και το απενεργοποιεις, και δεν φαινεται στη Home Screen. That's it.............

Για το αλλο που ρωτας για τη μουσικη, εγω οσα CONCERTS εχω ,τα εχω σκραπαρει παλι με τον MovieDataBase, και μετα μετονομαζω οπως ειπαμε τον φακελο Music or Concert ....................
Ετσι απλα

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πριν καιρό είχα σκραπάρει μουσική συλλογή 250GB (mp3 κυρίως,) με τους last.fm scrapers (artist & album) και είχαν βρει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό.
Βέβαια στα περισσότερα είχα ήδη εξώφυλλα, οπότε δεν ξέρω τι ποσοστό βρήκε (νομίζω είχε επιλογή να χρησιμοποιήσεις τα υπάρχοντα όπου υπήρχαν).
Η συλλογή αποτελούνταν επί τω πλείστω από blues, jazz, rock, metal διαφόρων εποχών, αλλά και διάφορα άσχετα, ακόμα και κάποια underground βρήκε που δεν περίμενα. Κλασική λίγα πράγματα.
Γενικά το last.fm είναι καλή database, αν λειτουργεί ακόμα σωστά και ο scraper δοκίμασέ τον.

Για το αλλο που ρωτας για τη μουσικη, εγω οσα CONCERTS εχω ,τα εχω σκραπαρει παλι με τον MovieDataBase, και μετα μετονομαζω οπως ειπαμε τον φακελο Music or Concert ....................
Ετσι απλα
Ζητω συγγνωμη, νομιζα οτι μιλουσες για Music DVDs και οχι απλα τραγουδια
Για απλα τραγουδια ,προφανως βαζεις τον Last.FM

τα Pvr addon δουλευουν σε κανεναν? εγω οταν τα ενεργοποιω ολο δεν υπαρχε συνδεση μου λεει

Το pvr σε εμένα δουλεύει. Το χρησιμοποιώ με dvbviewer recording service.

ΕΈχω δοκειμάσει το PVR με τον ARGUS και δουλεψε.Με αρκετά αργή αλλαγή στα κανάλια και με έντονα προβλήματα στην απόπλεξη.Έντονες οριζόντιες γραμμές.Άμ κάποιος τα έχει καταφέρει καλύτερα ασς μας δώσει τις ρυθμίσεις που πρέπει.

Καλησπέρα και πάλι. Τα movie DVDs δεν τα έχω σκραπάρει ακόμα θα το κάνω και εγώ με τον MovieDataBase. Την μουσική μου την σκραπαρα με τον Last.Fm αλλα μόλις άρχισε να τα σκραπάρει μετά από λίγο μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν λειτουργεί και τωρα μου το δείχνει κατεστραμένο. Anyway δεν νομίζω να βρίσκει και τίποτα ειδικά στην ελληνική και ξένη μουσική είναι απογοήτευση. Ένα άλλο πρόβλημα που είχα είναι ότι μου έβγαζε παπακια στην ελληνική μουσική με ελληνικές γραμματοσειρές. Το έλυσα βάζοντας στην κωδικοποίηση χαρακτήρων το Greek Windows. Τέλος αν δεν σε κουράζω να κάνω δυο ερωτήσεις.
1. Έχω μια κάρτα aver media που είναι DVB-T για τα DTT κανάλια. Στον media player των windows παίζει κανονικά μετά απο σάρωση, και το EPG. Υπάρχει περίπτωση να παίξει και στο XBMC?
2. Κάθε φορά που ανοίγω τον XBMC μου βγάζει error το 'Script common plugin.cache'
3. Έχω κατεβάσει από το play το Yatse που κάνει το κινητό (Android) τηλεκοντρόλ. Πρέπει να ενεργοποιήσω το Zeroconf για να το ρυθμίσω αλλά αυτό δεν ενεργοποιείτε στις υπηρεσίες. Και αυτό βαράει error. Αν του βάλω καρφωτές λέτε να παίξει?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

3. Έχω κατεβάσει από το play το Yatse που κάνει το κινητό (Android) τηλεκοντρόλ. Πρέπει να ενεργοποιήσω το Zeroconf για να το ρυθμίσω αλλά αυτό δεν ενεργοποιείτε στις υπηρεσίες. Και αυτό βαράει error. Αν του βάλω καρφωτές λέτε να παίξει?

Σε εμενα παντως με καρφωτη ip επαιξε το yatse ,ενω με zeroconf δεν εβρισκε τιποτα. Κι ειναι κι ωραιο προγραμματακι με πολλες λειτουργιες και στη free εκδοση.

2. Κάθε φορά που ανοίγω τον XBMC μου βγάζει error το 'Script common plugin.cache'

Τι windows εχεις? Ή πιο σωστα ,εχεις βαλει τον χρηστη με ελληνικους χαρακτηρες? Αν ναι, τοτε για αυτο στο κανει... Εμενα μου το εβγαλε σε windows 8 με ελληνικο ονομα χρηστη. Στα 7 που εχω σε αλλον υπολογιστη δεν μου βγαζει λαθος γιατι εκει εχω ονομα χρηστη με λατινικους χαρακτηρες.