Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μια ερωτηση για να μαθουν οι καινουριοι απο τους παλιους.

Κανουμε fresh install frodo.
μετα πια ειναι τα βηματα που κανετε να φερετε το xbmc στα μετρα σας.

εννοω: skins, add-ons, settings, adjustments (ηχο εικονα) και οτι αλλο κανετε να κανει οτι πρεπει να κανει.

επισης θα ηθελα να μου προτεινει καποιος κανενα add-on καλο για μουσικη (tagged mp3) και φωτογραφιες (tagged) ωστε να μπορεσω να βλεπω/ακουω και να ψαχνω ευκολα στις συλλογες μου.

βεβαια εχω διαβασει ολο αθτο το thread, αλλα μια συνοψη δεν ειναι ασχημο να εχουμε, ευχαριστω ολους
Δεν έχουν αλλάξει και πολλά στη χρήση της 12.0. Όσα έγραψε ο Αυγερινός στις πρώτες σελίδες ισχύουν ακόμα, με εξαίρεση ίσως τους scrapers ταινιών.
Ξεκίνα με αυτά και όταν χρειαστείς βοήθεια, εδώ είμαστε :ciao:

Το "subtitles.gr" αν και επιλεγμένο στις υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμο στην επιλογή υπότιτλου.
Ισως είναι πρόβλημα του addon. Μου το κάνει και σε άλλα sites υποτίτλων.

Καλησπέρα και από εμένα. Ήθελα να σας ρωτήσω, τώρα που βγήκε η Frodo 12 πως να την περάσω έτσι ώστε να μην χάσω τις ρυθμίσεις μου? Να την περάσω από επάνω ή να κάνω uninstall και μετά install. Sorry που είμαι νιουμπις αλλά είναι σκληρό να τα χάσω πάλι όλα. Ευχαριστώ.
Αλήθεια DLNA υποστηρίζει το XBMC?

Καλησπέρα και από εμένα. Ήθελα να σας ρωτήσω, τώρα που βγήκε η Frodo 12 πως να την περάσω έτσι ώστε να μην χάσω τις ρυθμίσεις μου? Να την περάσω από επάνω ή να κάνω uninstall και μετά install. Sorry που είμαι νιουμπις αλλά είναι σκληρό να τα χάσω πάλι όλα. Ευχαριστώ.
Αλήθεια DLNA υποστηρίζει το XBMC?

Κάνε uninstall επιλέγοντας να κρατήσεις το profile folder και βάλε μετά την 12.0

DLNA δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα.

Όλα καλά και όλα ωραία. Τις κράτησε όλες τις ρυθμίσεις. Όμως δεν εχω καθόλου ήχο!!! :-(

εντάξει το έλυσα το θέμα μου, ήταν στο αυτόματη αναπαραγωγή στο system

Καλή η αυτόματη αναπαραγωγή για τις σειρές αλλα για τις ταινίες είναι μεγάλη βλακεία. Ποιος βάζει να δει πάνω απο μια ταινία χωρίς διάλειμμα;

Από τη στιγμή που υπάρχει η επιλογή "play from here" στις σειρές νομίζω ότι είναι περιττή η αυτόματη αναπαραγωγή.
Άσε που εμένα με παίρνει ο ύπνος και θα κάνει scrobble όλη τη σεζόν στο trakt και δεν θα θυμάμαι σε ποιο επεισόδιο κοιμήθηκα... :sleepey:

Μονάχα για καρτούν να παίζει η τηλεόραση αυτόματα !! για μικρά παιδιά ........

Από τη στιγμή που υπάρχει η επιλογή "play from here" στις σειρές νομίζω ότι είναι περιττή η αυτόματη αναπαραγωγή.
Άσε που εμένα με παίρνει ο ύπνος και θα κάνει scrobble όλη τη σεζόν στο trakt και δεν θα θυμάμαι σε ποιο επεισόδιο κοιμήθηκα... :sleepey:

Καλό είναι αλλα εμείς οι ηλικιωμένοι το ξεχνάμε ;)
Με την αυτόματη αναπαραγωγή είναι μια χαρά οι σειρές. Στις ταινίες όμως που είναι και διαφορετικών ειδών; Φαντάσου οτι εγώ έχω το Hearafter (ήρεμο δράμα χαρακτήρων) και αμέσως μετά στη λίστα είναι το Hellraiser! Άντε τώρα να σε ψιλοπάρει ο ύπνος στο τέλος του πρώτου και να σε ξυπνήσει ο Pinhead!

Κατέβασα τον frodo, αλλα εχω πρόβλημα. Οταν βάζω ανάλυση 1920-1080p το μενού παει ελάχιστα σπαστα, αλλα τα βίντεο παίζουν κανονικα. Οταν βάζω την default 1920-1080i το μενου παει σφαίρα, αλλα εχω πρόβλημα με βίντεο 1920-1080ρ24, που πανε πολυ σπαστα. Καμμιά ιδέα;

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να ρωτησω, τι μορφη και ονοματα πρεπει να εχουν τα fodler και οι ταινιες / σειρες για να δουλεψουν κανονικα τα scrappers και να φερουν σωστες πληροφοριες?
Σκοπευω να περασω φρεσκο install το frodo, και να βαλω add ons το movieDb και TVDB.

Ευχαριστω !

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να ρωτησω, τι μορφη και ονοματα πρεπει να εχουν τα fodler και οι ταινιες / σειρες για να δουλεψουν κανονικα τα scrappers και να φερουν σωστες πληροφοριες?
Σκοπευω να περασω φρεσκο install το frodo, και να βαλω add ons το movieDb και TVDB.

Ευχαριστω !

ρίξε μια ματιά σε αυτό

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Video_library/Naming_files/Movies

και σε αυτό

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Video_library/Naming_files/TV_shows

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μαλιστα. Οχι και πολυ ευκολο, ειδικα οταν εχεις αρκετα ηδη περασμενα καπως.
Να ρωτησω κατι αλλο που δοκιμασα και ισως με βολευει καλυτερα.

Εαν τα φτιαξω ολα και παρω στοιχεια με το mediascout, που αποτι ειδα κανει και rename τα αρχεια κτλ, ειναι ενταξει μετα για το xbmc, τα βλεπει κανονικα?