Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μαλιστα. Οχι και πολυ ευκολο, ειδικα οταν εχεις αρκετα ηδη περασμενα καπως.
Να ρωτησω κατι αλλο που δοκιμασα και ισως με βολευει καλυτερα.

Εαν τα φτιαξω ολα και παρω στοιχεια με το mediascout, που αποτι ειδα κανει και rename τα αρχεια κτλ, ειναι ενταξει μετα για το xbmc, τα βλεπει κανονικα?

Αρκεί να υπάρχει αρχείο .nfo.
Τι μορφή έχουν ταινίες και σειρές που έχεις;

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σειρες και ταινιες σε .mkv και αρκετες ταινιες σε .iso (BR).

Τωρα οσον αφορα τα folder, οι σειρες ειναι με το ονομα τους στο folder, κι απο κατω folder ανα season. Τα αρχεια δε μεσα στα folder ειναι με τα γλωστα "μακροσυρτα" ονοματα και το srt τους στο ιδιο ονομα.
Οι ταινιες ειναι ανα χρονια σε folder και μεσα folder με το ονομα της ταινιας, και αρχεια παλι το ιδιο. "Μακροσυρτο" mkv και το srt στο ιδιο ονομα.
nfo δεν εχω πουθενα.

Σειρες και ταινιες σε .mkv και αρκετες ταινιες σε .iso (BR).

Τωρα οσον αφορα τα folder, οι σειρες ειναι με το ονομα τους στο folder, κι απο κατω folder ανα season. Τα αρχεια δε μεσα στα folder ειναι με τα γλωστα "μακροσυρτα" ονοματα και το srt τους στο ιδιο ονομα.
Οι ταινιες ειναι ανα χρονια σε folder και μεσα folder με το ονομα της ταινιας, και αρχεια παλι το ιδιο. "Μακροσυρτο" mkv και το srt στο ιδιο ονομα.
nfo δεν εχω πουθενα.
Για τις σειρές πχ
Dexter/season 1/xxxxx.mkv
Κατα 99% θα βρει κανονικά όλα τα επεισόδια όπως τα έχεις.
Ταινίες αν το όνομα που έχει ο φάκελος είναι το κανονικό πχ Avatar μπορείς να επιλεξεις στο xbmc να κάνει scan βάσει του ονόματος του φακέλου οπότε και εκεί θα είσαι εντάξει

Μιλας τωρα για κατευθειαν scrape απο τον xbmc η απο τον mediascout γιατι μπερδευτηκα?

Καλη σας μερα, λυστε μου σας παρακαλω μια απορια.
Εχω τις ταινιες ολες με το ονομα τους η καθε μια σε δικο της directory, δηλαδη το folder structure ειναι movies/avatar/avatar.mkv η iso δεν εχει σημασια.
Στην eden εκανε scraping και στο directory και στο sub-directory πραγμα που δεν κανει στη frodo. Κανει μονο στο parent directory και αφηνει το αρχειο της ταινιας.
Βεβαια κατα την αναπαραγωγη δεν αντιμετωπιζω προβλημα. Μια λυση ειναι να τις βγαλω απο τα Sub-folders και να τις βαλω κατευθειαν στο root.
Εκει θα χαθω διοτι θα βαζει και υποτιτλους οπως τους κατεβαζω χυμα, και θα ειναι ενοχλητικο, και συζηταμε για 1375 ταινιες. Αλλη λυση, η workaround, σε απταιστο νεολληνικη?
Μια υποσημειωση, εχω σε ενα ssd Win 8 και εκει εβαλα τη frodo για πειραματισμο προς το παρον μεχρι να κατασταλαξω, την eden τη χρησιμοποιω σε win7 Ultimate.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Tι καλά πάμε ρε; ´Αμα είναι να του βάζω Homeland και να μου βγαίνει HiLux.... ´Ετσι τόφτιαχνα κι εγώ.. :flipout:

Ναι, αμα σου τη πεσει ομως η τρομοκρατικη οργανωση, εχεις ετοιμο το εργαλειο να τη κανεις με ελαφρα...-bye-

Καλημέρα σε όλους. Browser αν θέλεις να κάνεις rename τουλάχιστον τις σειρές σου δοκίμασε αυτό. Το χρησιμοποιώ πολύ καιρό τώρα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Κάνει rename αυτόματα από τα μακρόσυρτα αρχεία σε Seira.S01E02.Onoma Epidosiou (έχει και επιλογές αν θέλεις να τα κάνει αλλιώς).

Last edited:

Μια διευκρίνηση που μπερδεύει τους χρήστες. Οι scrapper του XBMC είναι ίσως οι πιο εύκολοι σε χρήση απ' όλους τους υπόλοιπους. Αρκεί να τηρούνται κάποιες βασικές αρχές όπως: π.χ. αυτό που αναφέρει ο leo06 παραπάνω Dexter/season 1/xxxxx.mkv. Θέλει μια μικρή προσοχή ίσως σε σειρές όπως π.χ. το Killing ώπου υπάρχει και η original σειρά και συνήθως μπερδεύει τους scrapper. Εκεί απλά προσθέτουμε δίπλα στον τίτλο της σειράς την χρονιά που ξεκίνησε να προβάλλετε π.χ. The Killing (2011). Αν και πάλι αποτύχει ο scrapper τότε καλύτερα να μπούμε στο thetvdb.com και να δούμε τον ακριβή τίτλο. Αυτό βέβαια θα γίνει μία στις εκατό αλλά ας το αναφέρουμε για παν ενδεχόμενο.

Στις ταινίες απλά χρειάζεται προσοχή στους τίτλους που κατεβάζουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ μερικές ομάδες χρησιμοποιούν ως πρώτο συνθετικό μέρους του ονόματός τους και δεν διαβάζονται απ' τον scrapper π.χ. (sector 7) s7skyfall.mkv. Η δική μου πρόταση στις ταινίες είναι πάντα να αλλάζουμε τον τίλο στον πραγματικό τους, με αυτό τον τρόπο ποτέ στον μέλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Για οσους έχουν Server και βαριούνται απλά να θυμίσω πως αν μια φορά διορθώσουμε όλα τα ονόματα στα ορθά θα μείνουν για πάντα και μετά όσα Format και να κάνουν στο XBMC PC αυτό θα τα διαβάζει πάντα αυτόματα και σωστά.

Συμφωνώ 100% με τον Αυγερινό. Κάνεις μια φορά την δουλειά και απολαμβάνεις τους καρπούς για πάντα. Όταν έστησα τον Microserver μου έκανα αυτή την δουλειά μιας και τα είχα όλα σκόρπια με χάλια ονόματα. Μου πήρε ένα μήνα σιγά σιγά αλλά από τότε όλα δουλεύουν ρολόι. Μετά σου γίνεται συνήθεια και απλά το κάνεις εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε υπάρχουν και εργαλεία τουλάχιστον για τις σειρές όπως ο theRenamer με τον οποίο κάνεις την δουλειά σου ακόμα ποιο εύκολα και γρήγορα. Όσο για τις ταινίες και εκεί συμφωνώ 100% με τον Αυγερινό μιας και κάνω το ίδιο. Καθαρά ονόματα και τέλος εφόρου ζωής.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλημέρα σε όλους. Browser αν θέλεις να κάνεις rename τουλάχιστον τις σειρές σου δοκίμασε αυτό. Το χρησιμοποιώ πολύ καιρό τώρα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Κάνει rename αυτόματα από τα μακρόσυρτα αρχεία σε Seira.S01E02.Onoma Epidosiou (έχει και επιλογές αν θέλεις να τα κάνει αλλιώς).

Ευχαριστω φιλε θα το δοκιμασω !!

Μια διευκρίνηση που μπερδεύει τους χρήστες. Οι scrapper του XBMC είναι ίσως οι πιο εύκολοι σε χρήση απ' όλους τους υπόλοιπους. Αρκεί να τηρούνται κάποιες βασικές αρχές όπως: π.χ. αυτό που αναφέρει ο leo06 παραπάνω Dexter/season 1/xxxxx.mkv. Θέλει μια μικρή προσοχή ίσως σε σειρές όπως π.χ. το Killing ώπου υπάρχει και η original σειρά και συνήθως μπερδεύει τους scrapper. Εκεί απλά προσθέτουμε δίπλα στον τίτλο της σειράς την χρονιά που ξεκίνησε να προβάλλετε π.χ. The Killing (2011). Αν και πάλι αποτύχει ο scrapper τότε καλύτερα να μπούμε στο thetvdb.com και να δούμε τον ακριβή τίτλο. Αυτό βέβαια θα γίνει μία στις εκατό αλλά ας το αναφέρουμε για παν ενδεχόμενο.

Στις ταινίες απλά χρειάζεται προσοχή στους τίτλους που κατεβάζουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ μερικές ομάδες χρησιμοποιούν ως πρώτο συνθετικό μέρους του ονόματός τους και δεν διαβάζονται απ' τον scrapper π.χ. (sector 7) s7skyfall.mkv. Η δική μου πρόταση στις ταινίες είναι πάντα να αλλάζουμε τον τίλο στον πραγματικό τους, με αυτό τον τρόπο ποτέ στον μέλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Για οσους έχουν Server και βαριούνται απλά να θυμίσω πως αν μια φορά διορθώσουμε όλα τα ονόματα στα ορθά θα μείνουν για πάντα και μετά όσα Format και να κάνουν στο XBMC PC αυτό θα τα διαβάζει πάντα αυτόματα και σωστά.

Συμφωνώ 100% με τον Αυγερινό. Κάνεις μια φορά την δουλειά και απολαμβάνεις τους καρπούς για πάντα. Όταν έστησα τον Microserver μου έκανα αυτή την δουλειά μιας και τα είχα όλα σκόρπια με χάλια ονόματα. Μου πήρε ένα μήνα σιγά σιγά αλλά από τότε όλα δουλεύουν ρολόι. Μετά σου γίνεται συνήθεια και απλά το κάνεις εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε υπάρχουν και εργαλεία τουλάχιστον για τις σειρές όπως ο theRenamer με τον οποίο κάνεις την δουλειά σου ακόμα ποιο εύκολα και γρήγορα. Όσο για τις ταινίες και εκεί συμφωνώ 100% με τον Αυγερινό μιας και κάνω το ίδιο. Καθαρά ονόματα και τέλος εφόρου ζωής.

Ευχαριστω για τις διευκρινησεις!

Εχω whs που ειναι up τα τελευταια 5 χρονια.
Ολα τα ειχα με αυτη τη λογικη μεχρι ενος σημειου.
Μετα που ξεστησα το hc τα αφησα λιγο χυμα κι αυτα πληρωνω τωρα.
Εχω φτασει στο 80% το ξεκαθαρισμα και το rename.

Ηδη σειρες και οι περισσοτερες ταινιες ειναι ΟΚ. Τις εκανα με το mediascout και το xbmc τις ενημερωσε και ετρεξε κανονικα, funart, ηθοποιοι τα παντα.

Σημ

Εχω παθει ψιλοπλακα με την ευκολια του xbmc. Περασα το 12 και οι παραμετροποιησεις ειναι απειρες για οποιον θελει, ελαχιστες για οποιον δεν ενδιαφερετε.
Οσο σκεφτομαι τι τραβαγαμε παλια για να φτιαξουμε ενα μετριο frontend στα htpc μου σηκωνεται η τριχα καγκελο που λενε.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, το αρχείο βρίσκεται μέσα σε φάκελο ο οποίος έχει το σωστό ονομα που το καταλαβαίνει το XBMC. Εδώ ειναι χρήσιμη η επιλογή "Use folder names for lookups" του scraper.

Υπάρχει ένα προγραμματάκι που παίρνει ένα φάκελο γεμάτο χύμα ταινίες και βάζει την κάθε μια στο δικό της υποφάκελο.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Υπάρχει ένα προγραμματάκι που παίρνει ένα φάκελο γεμάτο χύμα ταινίες και βάζει την κάθε μια στο δικό της υποφάκελο.

την πρώτη πρώτη φορά που ήθελα να οργανώσω την βιβλιοθήκη μου , όταν τις είχα όλες τις ταινίες χύμα
χρησιμοποίησα το Media Center Master.

Αν έχει αμφιβολία για κάποια ταινία σου ζητάει να δώσεις τον κωδικό τής από το imdb.

Ευχαριστω για τις διευκρινησεις!

Εχω whs που ειναι up τα τελευταια 5 χρονια.
Ολα τα ειχα με αυτη τη λογικη μεχρι ενος σημειου.
Μετα που ξεστησα το hc τα αφησα λιγο χυμα κι αυτα πληρωνω τωρα.
Εχω φτασει στο 80% το ξεκαθαρισμα και το rename.

Ηδη σειρες και οι περισσοτερες ταινιες ειναι ΟΚ. Τις εκανα με το mediascout και το xbmc τις ενημερωσε και ετρεξε κανονικα, funart, ηθοποιοι τα παντα.

Σημ

Εχω παθει ψιλοπλακα με την ευκολια του xbmc. Περασα το 12 και οι παραμετροποιησεις ειναι απειρες για οποιον θελει, ελαχιστες για οποιον δεν ενδιαφερετε.
Οσο σκεφτομαι τι τραβαγαμε παλια για να φτιαξουμε ενα μετριο frontend στα htpc μου σηκωνεται η τριχα καγκελο που λενε.

Το Σάββατο έχει καφέ λέμε.... :flipout:

Το Σάββατο έχει καφέ λέμε.... :flipout:

Αμα βιαζεσαι για το πρωτο σταδιο, ναι.

Αλλιως περιμενεις να τελειωσω.
Εχω ακομα να δηλωσω να παιζει με τον MPC τα mkv, και βρηκα οτι παιζει και τα .iso με TMT5 -bye-