Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Υπαρχει τροπος μηπως στη εκδοση Frodo να εχουμε ηχο 5,1 απο την HDMI στις ταινιες
ενω στην μουσικη να εχουμε ηχο Stereo απο την εξοδο Optical ?

Υπαρχει τροπος μηπως στη εκδοση Frodo να εχουμε ηχο 5,1 απο την HDMI στις ταινιες
ενω στην μουσικη να εχουμε ηχο Stereo απο την εξοδο Optical ?

δεν ξέρω για την Optical αλλά από αναλογική γίνεται,πρέπει κάθε φορά να αλλάζεις την συσκευή εξόδου ήχου απο HDMI σε αναλογική

edit:εναλλακτικα μπορείς να φτιάξεις ενα δεύτερο προφιλ με τις ανάλογες ρυθμίσεις

Last edited:

@ lambda
Τι εννοεις force refresh?
Πως το κανουμε ?
Ευχαριστω ..................

πηγαίνεις στον addon browser, μετά στο get addons, εμφανίζεις το context menu στο repo μου και θα δεις εκεί την επιλογή force refresh

@ lambda
Πηγα στο addon browser, μετά στο get addons, αλλα δεν βλεπω πουθενα το context menu.

Επισης δεν δουλευει ο Real FM Podcast.

δεν ξέρω για την Optical αλλά από αναλογική γίνεται,πρέπει κάθε φορά να αλλάζεις την συσκευή εξόδου ήχου απο HDMI σε αναλογική

edit:εναλλακτικα μπορείς να φτιάξεις ενα δεύτερο προφιλ με τις ανάλογες ρυθμίσεις

Εκανα δευτερο προφιλ και λυθηκε το προβλημα .
Ευχαριστω πολυ .

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

παιδες εχω κ εγω ενα προβλημα,ενω τα καναλια κ τα hellenic toons παιζουν αψογα,στο greek movies οτι παιδικο(μονο παιδικα εχω δοκιμασει) και να βαλω φορτωνει εως το 100 κ κολλαει η εικονα,ηχος ακουγεται κανονικα απο την επιλεγμενη ταινια αλλα δεν ανταποκρινεται καθολου ο xbmc κ λογο του οτι δεν εχω εικονα αναγκαστικα τον κλεινω.πως το εξηγειται?Α προς ενημερωση εχω εναν i3 4gb ddr3,ati hd5470 1gb

@ minaspit
Χωρις να ειμαι φιλος των παιδικων, τωρα μολις το δοκιμασα , και εχεις δικηο.
Μου βγαζει την ενδειξη : could not locate video URL.

Τα αλλα Ελληνικα movies τα παιζει κανονικα ................

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

παιδες εχω κ εγω ενα προβλημα,ενω τα καναλια κ τα hellenic toons παιζουν αψογα,στο greek movies οτι παιδικο(μονο παιδικα εχω δοκιμασει) και να βαλω φορτωνει εως το 100 κ κολλαει η εικονα,ηχος ακουγεται κανονικα απο την επιλεγμενη ταινια αλλα δεν ανταποκρινεται καθολου ο xbmc κ λογο του οτι δεν εχω εικονα αναγκαστικα τον κλεινω.πως το εξηγειται?Α προς ενημερωση εχω εναν i3 4gb ddr3,ati hd5470 1gb

πρέπει να προσπάθησες να παίξεις dailymotion links.

@ minaspit

η ενδειξη αυτή σημαίνει νεκρό youtube link.

το addon αυτό έχω σκοπό να αναβαθμίσω τις επόμενες μέρες, θα αφαιρεθούν τα short films, θα μπει δυνατότητα αναζήτησης μέσω google (έχω πετύχει πολλές ταινίες που υπάρχουν στο site, να τις βρίσκω μέσω google και να μην υπάρχουν στις λίστες του).
Επίσης θα μπει προεπιλεγμένη δυνατότητα αυτόματης αναπαραγωγής, στο update του mega replay στις σειρές από το site αυτό έχει ήδη μπει. Το addon δηλαδή θα τσεκάρει από μόνο του τα links της κάθε ταινίας και θα επιλέγει το κατάλληλο, αν κάποιο είναι νεκρό θα πηγαίνει στο επόμενο και θα δίνει προτεραιότητα στα youtube links.

επίσης έκανα ένα μικρό update στο mega replay, που διορθώνει την art των σειρών από τo YouTube.

@ minaspit

Έχεις την τελευταία έκδοση του Youtube addon; Υπήρχε ένα πρόβλημα που διορθώθηκε πριν λίγες μέρες.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

φιλε lambda ξερω οτι καποια πραγματα σου φαινονται ''αβγδ'' αλλα δυστυχως δεν ειμαστε ολοι στο επιπεδο σου. σε παρακαλω πες μου τι ειναι dailymotion links κ τι ειναι ι εννοεις force refresh κ πως παμε στο addon browser κ μετά στο get addons.
Ευχαριστουμε πολυ για την προφορα σου στη σελιδα γενικα κ σε εμας μεμονομενα.keep on....

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τι εννοεις force refresh κ πως παμε στο addon browser κ μετά στο get addons.
System\Add-ons\Get Add-ons\lambda's XBMC Addons , εδω δεν θα πατησεις enter , αλλα με το πληκτρολογιο σου , θα πατησεις C , και θα σου βγαλει ενα πινακακι check for updates-force refresh-add-on information ,,,,,,,,,,

Εννοειται οτι εχεις βαλει το add-on του lambda OK?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

System\Add-ons\Get Add-ons\lambda's XBMC Addons , εδω δεν θα πατησεις enter , αλλα με το πληκτρολογιο σου , θα πατησεις C , και θα σου βγαλει ενα πινακακι check for updates-force refresh-add-on information ,,,,,,,,,,

Εννοειται οτι εχεις βαλει το add-on του lambda OK?
Eυχαριστω πολυ,τωρα το εκανα ενημερωση βρηκε του mega μια ενημερωση...

τωρα σε παρακαλω πες μου τι ειναι dailymotion links να φτιαξω κ τα παιδικα. ευχαριστω....

Παιδιά καλησπέρα στη παρέα του HTPC...και εγώ μέλος από το περασμένο ΣΚ.
Ως newbie έχω βασικές ερωτήσεις σε ορισμένα πράγματα και θα ήθελα βοήθεια (έχω διαβάσει οδηγούς σε ελληνικά και ξένα sites...).

Set up: fanless case, AMD A10, SSD, Win 8 Pro, XBMC, AEON Nox skin (θα γίνει παρουσίαση μόλις βρω λίγο περισσότερο χρόνο....)

Ερώτηση 1:
Δε μου παίζει σχεδόν κανένα mkv (720p & 1080p) και όλα έχουν τρελά σπασίματα (βασικά παίζει από την αρχή χωρίς ήχο και με ένα frame το δευτερόλεπτο..... Κάπου διάβασα ότι μπορεί να φταίει το frame rate.... αυτό που σκατά το βρίσκω στο AEON Nox skin? Και τί βάζω εκεί; Το κλειδώνω σε κάποιο συγκριμένο;
Τα ίδια έργα/επεισόδια με VLC τα παίζει κανονικότατα.... το απόγευμα θα δοκιμάσω και με MPC-HC.

Ερώτηση 2:
Πώς αλλάζω σκιν μέσα από το AEON Nox? Από το Confluence το έκανα, το ανάποδο δεν μπορώ......

Θα έλθουν και άλλες ερωτήσεις στη συνέχεια, σας ευχαριστώ για τη βοήθεια......

Για το πρώτο, ίσως κάτι έχεις ρυθμίσει λάθος στον ήχο. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μπορεί να καταστρέψει την εικόνα.
Δες στα Settings αν έχεις βάλει σωστά τις επιλογές ανάλογα με τη σύνδεση που έχεις.

Για το πρώτο, ίσως κάτι έχεις ρυθμίσει λάθος στον ήχο. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μπορεί να καταστρέψει την εικόνα.
Δες στα Settings αν έχεις βάλει σωστά τις επιλογές ανάλογα με τη σύνδεση που έχεις.

Ναι είναι σωστά HDMI και 5.1.... κάτι Top Gear σε 720p που έχω τα παίζει μια χαρά..... τα άλλα δεν παίζει.....

Κάτι είχα διαβάσει για παρόμοια προβλήματα σε Win8 αλλα πρέπει να ξεπεράστηκαν.

Στα Windows είναι επιλεγμένη η HDMI σαν έξοδος ήχου;
Μήπως έχεις συνδέσεις τον υπολογιστή σε ενισχυτή; Ίσως πρέπει να ανοίξεις πρώτα ενισχυτή και τηλεόραση και μετά τον Η/Υ ώστε η κάρτα γραφικών να πάρει σωστά τα στοιχεία των άλλων συσκευών.

Στο ΝΟΧ, η αλλαγή skin είναι στο ίδιο σημείο με το Confluence: System>Appearance>Skin
Για frame rate κτλ: System>Video>Playback

Δες αυτά που λένε οι φιλοι πιο πανω,απο drivers είσαι οκ η οτι βρήκαν τα windows?περνά τον ΑΤΙ display driver και τον driver για το hdmi,και κοιτά ο xbmc να είναι true full screen και όχι windowed.Όσο για τα win8 θα σου πρότεινα να τα αλλάξεις με win7 ,προσωπική μου άποψη είναι οτι με τον xmbc είναι hit n miss ανάλογα το hardware.