Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κάτι είχα διαβάσει για παρόμοια προβλήματα σε Win8 αλλα πρέπει να ξεπεράστηκαν.

Στα Windows είναι επιλεγμένη η HDMI σαν έξοδος ήχου;
Μήπως έχεις συνδέσεις τον υπολογιστή σε ενισχυτή; Ίσως πρέπει να ανοίξεις πρώτα ενισχυτή και τηλεόραση και μετά τον Η/Υ ώστε η κάρτα γραφικών να πάρει σωστά τα στοιχεία των άλλων συσκευών.

Στο ΝΟΧ, η αλλαγή skin είναι στο ίδιο σημείο με το Confluence: System>Appearance>Skin
Για frame rate κτλ: System>Video>Playback

Στα windows είναι επιλεγμένη η HDMI.
Είναι συνδεδεμένο μέσω ενισχυτή σωστά...παίζει άλλα αρχεία κανονικά. Έτσι γίνεται το άνοιγμα...πρώτα τηλεόραση, μετά ενισχυτής και στο τέλος το HTPC.

Στο NOX εκεί που λες μου γράφει και τα 2 enabled (Confluence & NOX) Είναι δυνατό;

Υπάρχει κάποιος οδηγός ή κάτι τέλος πάντων για το που βρίσκεται τί, τουλάχιστον στα πιο γνωστά σκινς; (Για το Confluence έχει το Wiki, για το NOX και τα άλλα?)

Για το frame rate θα το κοιτάξω εκεί που λες....

Το ΝΟΧ είναι εξέλιξη του Confluence και στο System έχει την ίδια δομή. Αν βλέπεις "enabled" μάλλον κοιτάζεις στα Add-ons και όχι στo Appearance>Skin

Για αλλαγη Skin πηγαινε System\Appearance\Skin και οταν πατησεις δεξια επανω στο Skin π.χ Confluence\enter , τοτε θα δεις ποιο Skin ειναι enabled.

Το αλλο που ρωτας για σπασμενη εικονα, μου φαινεται παραξενο, γιατι εδω κανουμε παρτυ με το XBMC.

Λοιπόν, κατ' αρχήν στο system μου έχει μόνο τις επιλογές Profiles, System info, Add-ons, Edit Main Menu, Skin Settings, File manager. Τίποτα άλλο....το Appearance δεν υπάρχει, ούτε το video... Τί τρέχει ρε παιδιά; Θυμίζω τρέχω Frodo 12.1 (compiled: 17 march 2013)

Αυτό το βλέπεις όταν πατάς το S, σωστά; Ή μήπως είναι το υπομενού του System;

Στο κεντρικό μενού δεν έχεις επιλογή System; Αν όχι, είναι κρυμμένη. Πήγαινε στο Edit Main Menu και επανέφερε την.

Με πρόλαβες...μόλις πατάω S όντως τα έχει τα settings κανονικά.... Thanks

Επίσης φτιάχτηκε το πρόβλημα με εικόνα/ήχο...κάτι προφανώς δεν είχε μπει καλά από τους drivers του ΜΒ...

Ως νέος χρήστης του XBMC , τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτό ! Εχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια...

1) Εφτιαξα τη συλλογή μου με 360 ταινίες MKV που τραβάω μέσω δικτύου από 2 σκληρούς που έχω επάνω στο PC για να τα βλέπω στο HTPC στην TV.. Γενικά δεν αντιμετώπισα πολλά λάθη από τον scrapper ο οποίος έκανε καλή δουλειά :-) Ωστόσο χρειάστηκε να παρέμβω σε αρκετές περιπτώσεις που η αναγνώριση της ταινίας δεν ήταν σωστή (κυρίως στα νο 2...). Αυτό που θέλω τώρα - και για να μην χρειαστεί ποτέ στο μέλλον να επαναλάβω τη δουλειά αυτή - είναι είτε να γίνουν αυτόματα rename όλοι οι τίτλοι των folders των MKV που έχω στο σκληρό μου (κάθε mkv είναι στο δικό του folder) και να πάρουν τα ονόματα που τους έχει δώσει το XBMC , είτε να κάνω backup τη συλλογή του XBMC. Νομίζω όμως οτι αν γίνουν rename τα folders των mkv με ακριβώς τα ίδια ονόματα που έχει δώσει στη συλλογή το XBMC δεν θα έχω πρόβλημα μελλοντικά να χρειαστεί να παρέμβω πουθενά σε περίπτωση που για κάποιο λόγο χρειαστεί να ξανασκαναριστούν...

2) Το μεγάλο μανίκι είναι να φτιάξω τις 60 περίπου σειρές TV στα πρώτυπα που απαιτεί ο scrapper.. Να υπάρχει δηλαδή σε όλα τα επεισόδια το διακριτικό πχ "S02E08". Επειδή ένα προς ένα θα μου πάρει κανα μήνα θέλω να μου προτείνετε το πιο αποτελεσματικό utility που κάνει αυτή τη δουλειά... Εχω δει 2-3 αλλά θέλω να μου προτείνετε το πιο αποτελεσματικό και εύχρηστο..

3) Για skin χρησιμοποιώ το Ace. Συγκριτικά με το NOX που διαβάζω πολλά θετικά ποιά είναι η άποψη σας ? Θέλω να έχω ένα όμορφο, γεμάτο πληροφορίες περιβάλλον , αλλά και ταυτόχρονα απλό στη χρήση του

4) Ποιά θεωρείτε τα πλέον "απαραίτητα" add-ons ωστε η XBMC εμπειρία να είναι οσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη ; Πχ streaming σειρών και ταινιών, ραδιόφωνο, εβδομαδιαίο πρόγραμμα σειρών κτλ .. Με ενδιαφέρουν add ons που έχουν σχέση με ταινίες,σειρές,μουσική , οχι πχ facebook,browsing κτλ

Ευχαριστώ και συγνώμη αν κουράζω αλλα τώρα τα μαθαίνω...

Last edited:

Θα απαντησω μονο για το 2 και 3

2. Πολυ πονεμενη ιστορια.
Απο τοτε που σταματησε ο scrapper IMDB , εχω προβληματα με τις σειρες, και δεν μπορω να βρω ακρη.

3. Εγω προσωπικα εχω τον ΝΟΧ 4.0.9
Πολυ καλος και δινει πολλες πληροφοριες on-fly
Και το Ace ειναι καλο ωραιο και ελαφρυ.
Αλλα εαν εισαι της λογικης (ελαφρυ) , τοτε ανεπιφυλακτα σου προτεινω το Bello , του δικου μας παιδιου , Nessus που κατοικοεδρευει στο XBMC Guides ...........

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ως νέος χρήστης του XBMC , τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτό ! Εχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια...

1) Εφτιαξα τη συλλογή μου με 360 ταινίες MKV που τραβάω μέσω δικτύου από 2 σκληρούς που έχω επάνω στο PC για να τα βλέπω στο HTPC στην TV.. Γενικά δεν αντιμετώπισα πολλά λάθη από τον scrapper ο οποίος έκανε καλή δουλειά :-) Ωστόσο χρειάστηκε να παρέμβω σε αρκετές περιπτώσεις που η αναγνώριση της ταινίας δεν ήταν σωστή (κυρίως στα νο 2...). Αυτό που θέλω τώρα - και για να μην χρειαστεί ποτέ στο μέλλον να επαναλάβω τη δουλειά αυτή - είναι είτε να γίνουν αυτόματα rename όλοι οι τίτλοι των folders των MKV που έχω στο σκληρό μου (κάθε mkv είναι στο δικό του folder) και να πάρουν τα ονόματα που τους έχει δώσει το XBMC , είτε να κάνω backup τη συλλογή του XBMC. Νομίζω όμως οτι αν γίνουν rename τα folders των mkv με ακριβώς τα ίδια ονόματα που έχει δώσει στη συλλογή το XBMC δεν θα έχω πρόβλημα μελλοντικά να χρειαστεί να παρέμβω πουθενά σε περίπτωση που για κάποιο λόγο χρειαστεί να ξανασκαναριστούν...

2) Το μεγάλο μανίκι είναι να φτιάξω τις 60 περίπου σειρές TV στα πρώτυπα που απαιτεί ο scrapper.. Να υπάρχει δηλαδή σε όλα τα επεισόδια το διακριτικό πχ "S02E08". Επειδή ένα προς ένα θα μου πάρει κανα μήνα θέλω να μου προτείνετε το πιο αποτελεσματικό utility που κάνει αυτή τη δουλειά... Εχω δει 2-3 αλλά θέλω να μου προτείνετε το πιο αποτελεσματικό και εύχρηστο..

3) Για skin χρησιμοποιώ το Ace. Συγκριτικά με το NOX που διαβάζω πολλά θετικά ποιά είναι η άποψη σας ? Θέλω να έχω ένα όμορφο, γεμάτο πληροφορίες περιβάλλον , αλλά και ταυτόχρονα απλό στη χρήση του

4) Ποιά θεωρείτε τα πλέον "απαραίτητα" add-ons ωστε η XBMC εμπειρία να είναι οσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη ; Πχ streaming σειρών και ταινιών, ραδιόφωνο, εβδομαδιαίο πρόγραμμα σειρών κτλ .. Με ενδιαφέρουν add ons που έχουν σχέση με ταινίες,σειρές,μουσική , οχι πχ facebook,browsing κτλ

1) Χρησιμοποίησε τον Universal Scrapper, στις ρυθμίσεις του βάλε όπου έχει επιλογή source IMDb. Όσες δεν βρει αναγκαστικά μετονομασία του φακέλου. Εννοείται τικάρεις το movies are in separate folder that match the movie's title.

2) Σκάναρες τις σειρές και δεν σου βρήκε κάποιες? Γιατί έχει μεγάλη συμβατότητα στα ονόματα ο tvdb scraper. (SxxExx, 1.01, 101 κ.α.)
(Σαλαμινομάχος IMDb scraper δεν θυμάμαι να υπήρχε για σειρές).

4) Τα addons του lambda για μια μεγάλη γκάμα ελληνικών streams, icefilms (ταινίες - σειρές κ.α.), filmon, youtube, TV show - next aired, Artwork Downloader μερικά από αυτά που περνάω πάντα.

1) μπορείς να κάνεις εξαγωγή της βάση δεδομένων του xbmc έτσι σε κάθε φάκελο μαζί με το .mkv .srt θα έχεις και τις εικόνες της ταινίας και ένα αρχείο .nfo που θα είναι όλες η πληροφορίες για την ταινία

Θα απαντησω μονο για το 2 και 3

2. Πολυ πονεμενη ιστορια.
Απο τοτε που σταματησε ο scrapper IMDB , εχω προβληματα με τις σειρες, και δεν μπορω να βρω ακρη.

3. Εγω προσωπικα εχω τον ΝΟΧ 4.0.9
Πολυ καλος και δινει πολλες πληροφοριες on-fly
Και το Ace ειναι καλο ωραιο και ελαφρυ.
Αλλα εαν εισαι της λογικης (ελαφρυ) , τοτε ανεπιφυλακτα σου προτεινω το Bello , του δικου μας παιδιου , Nessus που κατοικοεδρευει στο XBMC Guides ...........

τι πρόβλημα έχεις με τις σειρές?το imdb δεν είναι για σειρές,το tvdb είναι εξαιρετικο

1 και 2) Filebot. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα utilities και το filebot είναι το καλύτερο για σωστό naming για σειρές και ταινίες και με εύκολη παραμετροποίηση.
Δες κι ένα βίντεο με οδηγίες http://www.youtube.com/watch?v=zcSFKiwFLZw

3) Τα skins είναι και θέμα προτίμησης. Έχω δοκιμάσει αρκετά μεταξύ των οποίων και το Ace αλλά πάντα γυρνάω στο Aeon Nox αφού αν και δεν νομίζω ότι είναι το πιο όμορφο το φέρνω εύκολα στα μέτρα μου και χρησιμοποιώ πολλά widgets.

@ leo06
@ host505

Το ξερω οτι ο IMDB δεν ειναι scrapper για Tv Shows.
Αλλα οποτεδηποτε εκανα XBMC Uninstall και εκανα delete the profile , μετα που εκανα add sources, και δηλωνα τους σκληρους μου , εγραφα οτι ολα ειναι movies, δηλαδη ανακατεμενα τα εργα με τις σειρες, ο IMDB τα σκραπαριζε ολα.

Ενω τωρα ,ακομη και εαν δηλωσω ξεχωριστα τα Tv Shows , o TVDB βρισκει μονο το 10%.
π.χ Το Boardwalk Empire ειναι σειρα του 2010, αλλα δεν την βρισκει.
Και παρα πολλες αλλες.

@ leo06
@ host505

Αλλα οποτεδηποτε εκανα XBMC Uninstall και εκανα delete the profile , μετα που εκανα add sources, και δηλωνα τους σκληρους μου , εγραφα οτι ολα ειναι movies, δηλαδη ανακατεμενα τα εργα με τις σειρες, ο IMDB τα σκραπαριζε ολα.

Ενω τωρα ,ακομη και εαν δηλωσω ξεχωριστα τα Tv Shows , o TVDB βρισκει μονο το 10%.
Και παρα πολλες αλλες.

κάτι κάνεις λάθος,βρίσκει πολύ παλαιότερες σειρές πόσο μάλλον αυτή,τι όνομα έχουν τα επεισόδια

κάτι κάνεις λάθος,βρίσκει πολύ παλαιότερες σειρές πόσο μάλλον αυτή,τι όνομα έχουν τα επεισόδια
Λοιπον το root ειναι το εξης.

Ε:\MOVIES εδω ειναι ανακατεμενα σε διαφορα folders εργα και σειρες\ΤV\BOARDWALK EMPIRE\SEASON 1\BOARDWALK EMPIRE S01E01\Boardwalk Empire S01E01

Που ειναι το λαθος?

Παιδιά να ρωτήσω, υπάρχει τρόπος στο AEON NOX να βάλω την RightList View (από το Cirrus Extended)?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

@ leo06
@ host505

Και παρα πολλες αλλες.

Aν ξεχωρίσεις τις ταινίες απ'τις σειρές (βασικά αυτό είναι το μόνο που ζητάει το xbmc) νομίζω θα λυθούν τα προβλήματά σου. Κάνε και ένα remove source - clean library και ξανασκραπάρισμα με τους σωστούς scrapers αυτή τη φορά.
A, και δεν χρειάζετε να έχεις τα επεισόδια σε ξεχωριστούς φακέλους το καθένα, μόνο κατά season διαχωρισμό.

Last edited:

Λοιπον το root ειναι το εξης.

Ε:\MOVIES εδω ειναι ανακατεμενα σε διαφορα folders εργα και σειρες\ΤV\BOARDWALK EMPIRE\SEASON 1\BOARDWALK EMPIRE S01E01\Boardwalk Empire S01E01

Που ειναι το λαθος?

έχεις το φάκελο MOVIES και μέσα σε αυτόν το φάκελο ΤV?το σωστό θα ήταν Ε:\MOVIES και Ε:\ΤV.στο xbmcγια τις σειρές ποιο φάκελο έχεις δηλώσει?ΤV\BOARDWALK EMPIRE\SEASON 1\BOARDWALK EMPIRE S01E01.mkv δεν χρειάζεται το κάθε επεισόδιο δικό του φάκελο

1 και 2) Filebot. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα utilities και το filebot είναι το καλύτερο για σωστό naming για σειρές και ταινίες και με εύκολη παραμετροποίηση.
Δες κι ένα βίντεο με οδηγίες http://www.youtube.com/watch?v=zcSFKiwFLZw

3) Τα skins είναι και θέμα προτίμησης. Έχω δοκιμάσει αρκετά μεταξύ των οποίων και το Ace αλλά πάντα γυρνάω στο Aeon Nox αφού αν και δεν νομίζω ότι είναι το πιο όμορφο το φέρνω εύκολα στα μέτρα μου και χρησιμοποιώ πολλά widgets.

Πολυ καλο φαινεται το tool. Θα το δοκιμασω.. Με τα ονοματα των σειρων δεν εχω προβλημα.. Τα εχει βρει ολα.. Στα επεισοδια υπαρχει προβλημα γιατι πολλα δεν εχουν διακριτικα οπως τη μορφη SxxExx που ο scrapper αναγνωριζει...

Οσον αφορα το skin οντως ειναι θεμα προτιμησης.. Παντως απο οτι βλεπω γενικα και οσον αφορα τα view types σε ταινιες και σειρες και τα infos που εμφανιζονται δε νοιζω οτι υπαρχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ Ace και Nox.. Πιο πολυ τα menus νομιζω οτι διαφερουν..

Ενα επισης θεμα μου ειναι να αφαιρειται ταινια η επεισοδιο σειρας απο τη συλλογη του XBMC οταν αυτο γινεται rename η διαγραφη στο δισκο .. Πχ αν παω να κανω rename μια ταινια απο το σκληρο σε ενα ασχετο ονομα θελω με το που κανω ενημερωση συλλογης στο XBMC να φευγει απο τη συλλογη.. Το ιδιο να συμβαινει και αν κανω delete ταινια η επεισοδιο σειρας στο δισκο... Αυτο πως μπορω να το πετυχω ?

Πολυ καλο φαινεται το tool. Θα το δοκιμασω.. Με τα ονοματα των σειρων δεν εχω προβλημα.. Τα εχει βρει ολα.. Στα επεισοδια υπαρχει προβλημα γιατι πολλα δεν εχουν διακριτικα οπως τη μορφη SxxExx που ο scrapper αναγνωριζει...

Οσον αφορα το skin οντως ειναι θεμα προτιμησης.. Παντως απο οτι βλεπω γενικα και οσον αφορα τα view types σε ταινιες και σειρες και τα infos που εμφανιζονται δε νοιζω οτι υπαρχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ Ace και Nox.. Πιο πολυ τα menus νομιζω οτι διαφερουν..

Ενα επισης θεμα μου ειναι να αφαιρειται ταινια η επεισοδιο σειρας απο τη συλλογη του XBMC οταν αυτο γινεται rename η διαγραφη στο δισκο .. Πχ αν παω να κανω rename μια ταινια απο το σκληρο σε ενα ασχετο ονομα θελω με το που κανω ενημερωση συλλογης στο XBMC να φευγει απο τη συλλογη.. Το ιδιο να συμβαινει και αν κανω delete ταινια η επεισοδιο σειρας στο δισκο... Αυτο πως μπορω να το πετυχω ?
δεν ξέρω αν φεύγει με clean library(settings-video-library-clean library) διαφορετικά πρέπει να το αφαιρέσεις χειροκίνητα