Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

πως μπορουμε να κανουμε τον οδηγο για τα ελληνικα καναλια? αν μπορει καποιος να μας βοηθησει. ευχαριστω πολυ

θα πας στα files στην σειρά που σε ενδιαφέρει και θα πατήσεις το c στο πληκτρολόγιο επιλεγεις change content και μετά exclude path from library updates
Σωστα και σ'ευχαριστω.

Ερωτησις προς ολους σας.
Οποτε κανω library update , συνεχεια μου βγαζει δυο σειρες εις διπλουν.
Κανω remove from library , κανω και το κολπο του leo06 , αλλα ξαναεμφανιζονται.
Τι συμβαινει και γιατι?

πώς βλέπουμε το epg παιδιά; και μένα μου φορτώνει το epg αλλά με ποια επιλογή βλέπουμε αυτή την εικόνα;

εχω ενα m3u αρχειο video Playlist πως το φορτωνω στο xbmc frodo μονο απλά Links ενα ενα καταφερα οχι ολη την Playlist μηπως ξερει καποιος?

αν και οταν μπαίνω στο hellenic tv μου βγάζει retriving epg content αυτό δεν το έχω δει κάπου. Αν έχεις κάπως εύκαιρα κάποιον τρόπο θα ήταν χρήσιμο. Αν όχι δεν καίγομαι εγώ προσωπικά για τα Ελληνικά κανάλια.

πως μπορουμε να κανουμε τον οδηγο για τα ελληνικα καναλια? αν μπορει καποιος να μας βοηθησει. ευχαριστω πολυ

πώς βλέπουμε το epg παιδιά; και μένα μου φορτώνει το epg αλλά με ποια επιλογή βλέπουμε αυτή την εικόνα;

refresh στο repo μου και εγκατάσταση του TV Guide Hellenic
Έτσι φαίνεται πλέον

tvguide.hellenic.jpg

Μεγάλη και πολύ πιο συμμαζεμένη δουλειά. Μπράβο. Εδώ όμως θα ζητήσω μια χάρη. Αγαπημένο μου παιδικό ήταν το ducktales. Άν μπορείς κάποια στιγμή να το προσθέσεις να το δώ με τα παιδιά.

Η σειρά δεν υπάρχει πουθενά online, μόνο η ταινία. Κάποια στιγμή θα τη βάλω μαζί με κάποιες επιπλέον σειρές και ταινίες.

φιλε lambda ευχαριστω πολυ για τον οδηγο. εδω και καποιες μερες δεν μπορω να παρακολουθησω τον alpha, εχει καποιο προβλημα?

refresh στο repo μου και εγκατάσταση του TV Guide Hellenic
Έτσι φαίνεται πλέον

tvguide.hellenic.jpg

Η σειρά δεν υπάρχει πουθενά online, μόνο η ταινία. Κάποια στιγμή θα τη βάλω μαζί με κάποιες επιπλέον σειρές και ταινίες.

Σε μένα δεν δουλεύει. Βγάζει ενα μήνυμα πως είναι λάθος τα settings (τα default). Ίσως φταίει η ζώνη της ώρας αφού είμαι εξωτερικό?

καλησπερα σε ολους ,εδω και 3 μερες προσπαθω (οσο εχω ελευθερο χρονο) να διαβασω τα παντα εχετε κανει καταπληκτικη δουλεια ολοι σας και σας ευχαριστω.Το θεμα μου ειναι οταν παω να περασω το addon του φιλου lambda μου βγαζει ενα μηνυμα σφαλματος (το προσθετο δεν εχει τη σωστη δομη) επειδη εχω χασει λιγο την μπαλα και σιγουρα θα υπαρχει καπου η απαντηση αλλα ειναι πολλες οι σελιδες αν υπαρχει καποιος να βοηθησει την κατασταση θα το εκτιμουσα ....

Σε μένα δεν δουλεύει. Βγάζει ενα μήνυμα πως είναι λάθος τα settings (τα default). Ίσως φταίει η ζώνη της ώρας αφού είμαι εξωτερικό?

Άκυρο. Στο PC δούλεψε και είναι εντυπωσιακό. Μπράβο Λ. Στο android /εξακολουθεί να μη δουλεύει καο να βγάζει το μήνυμα για λάθος settings

Εξαιρετική η δουλειά του lambda και πολύ καλή ιδέα και υλοποίηση για το TV Guide Hellenic! Χίλια μπράβο!

Ίσως το TV Guide Hellenic θα μπορούσε να ενοποιηθεί πλήρως με το Hellenic ΤV, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των διαθέσιμων σε live streaming, ελληνικών καναλιών. Προεκτείνοντας την σκέψη αυτή, ίσως θα ήταν δυνατόν να υπάρχει και η δυνατότητα χρονοδιακόπτη εγγραφής του καναλιού, σε επιθυμητό χρόνο τον οποίο θα ρυθμίζεις από το EPG, όπως ακριβώς βάζεις σήμερα υπενθύμιση! Ένα πλήρες δηλαδή streaming PVR.

φιλε lambda ευχαριστω πολυ για τον οδηγο. εδω και καποιες μερες δεν μπορω να παρακολουθησω τον alpha, εχει καποιο προβλημα?

Το stream εκείνο που έπαιζε και εκτός Ελλάδας είναι off και κάνει fallback στο προηγούμενο.
Γι' αυτό και κάποια κανάλια ακόμη που δεν έχουν πάνω από ένα stream δεν παίζουν.
Κοιτάζω για νέα streams τακτικά, όταν βγουν θα τα βάλω.

Άκυρο. Στο PC δούλεψε και είναι εντυπωσιακό. Μπράβο Λ. Στο android /εξακολουθεί να μη δουλεύει καο να βγάζει το μήνυμα για λάθος settings

Τα android builds έχουν πρόβλημα με τη Python.
Δεν μπορεί να βρει που είναι τα locales και επομένως δεν μπορεί να αποθηκευτεί το xmltv.
Αυτό επηρεάζει πάρα πολλά addons, όχι μόνο τα δικά μου.
Στα επόμενα builds ευελπιστώ να το διορθώσουν.

http://trac.xbmc.org/ticket/14537

Ίσως το TV Guide Hellenic θα μπορούσε να ενοποιηθεί πλήρως με το Hellenic ΤV, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των διαθέσιμων σε live streaming, ελληνικών καναλιών.

Τα addons σε αντίθεση με τα scripts "ταιριάζουν" με όλα τα skins. Δεν θέλω να το χάσω αυτό.
Υπάρχει πλήρης έλεγχος των διαθέσιμων σε live streaming, ελληνικών καναλιών.
Κάθε φορά που κάνω update το video addon οι αλλαγές στα διαθέσιμα κανάλια θα περνάνε και στο script.

Προεκτείνοντας την σκέψη αυτή, ίσως θα ήταν δυνατόν να υπάρχει και η δυνατότητα χρονοδιακόπτη εγγραφής του καναλιού, σε επιθυμητό χρόνο τον οποίο θα ρυθμίζεις από το EPG, όπως ακριβώς βάζεις σήμερα υπενθύμιση! Ένα πλήρες δηλαδή streaming PVR.

To script είναι mod του original TV Guide του twinther.
Αν ήταν εφικτή η εγγραφή στη παρούσα φάση θα την είχε προσθέσει ήδη.
Τα addons που έχουν δυνατότητα εγγραφής (πχ Youtube addon) την έχουν γιατί όλα τα video τους είναι στο http protocol.

καλησπερα σε ολους ,εδω και 3 μερες προσπαθω (οσο εχω ελευθερο χρονο) να διαβασω τα παντα εχετε κανει καταπληκτικη δουλεια ολοι σας και σας ευχαριστω.Το θεμα μου ειναι οταν παω να περασω το addon του φιλου lambda μου βγαζει ενα μηνυμα σφαλματος (το προσθετο δεν εχει τη σωστη δομη) επειδη εχω χασει λιγο την μπαλα και σιγουρα θα υπαρχει καπου η απαντηση αλλα ειναι πολλες οι σελιδες αν υπαρχει καποιος να βοηθησει την κατασταση θα το εκτιμουσα ....

Τι κατέβασες ακριβώς και πήγες να το κάνεις εγκατάσταση;
Μάλλον δεν ήταν το repo που κατέβασες αλλά όλο το zipball.
Κατέβασε το repo και κάνε εγκατάσταση τα addons που θες μέσα από το XBMC.

https://raw.github.com/lambda81/lambda-xbmc-addons/master/repository.lambda-1.0.3.zip
ή
http://bitbucket.org/lambda81/lambda-xbmc-addons/raw/master/repository.lambda-1.0.3.zip

Τα addons σε αντίθεση με τα scripts "ταιριάζουν" με όλα τα skins. Δεν θέλω να το χάσω αυτό.
Υπάρχει πλήρης έλεγχος των διαθέσιμων σε live streaming, ελληνικών καναλιών.
Κάθε φορά που κάνω update το video addon οι αλλαγές στα διαθέσιμα κανάλια θα περνάνε και στο script.

To script είναι mod του original TV Guide του twinther.
Αν ήταν εφικτή η εγγραφή στη παρούσα φάση θα την είχε προσθέσει ήδη.
Τα addons που έχουν δυνατότητα εγγραφής (πχ Youtube addon) την έχουν γιατί όλα τα video τους είναι στο http protocol.

Προφανώς εσύ ξέρεις καλύτερα τι μπορεί και τι δε μπορεί να γίνει με το addon σου. Η εγγραφή για παράδειγμα σε streaming protocol είναι πράγματι ένα θέμα στο xbmc.
Αυτό όμως που αποτελεί ένα μειονέκτημα στην ύπαρξη των δύο ξεχωριστών addons που έχεις, είναι η ααδυναμία ρύθμισης μερικών στοιχείων του video και του audio του straming καναλιού, όταν αυτό παρουσιάζεται π.χ. σε λάθος αναλογία (4:3 αντό 16:9).
Αυτή η ρύθμιση ενώ είναι εφικτή μέσα από το Hellenic TV δεν είναι δυνατή μέσα στο TV Guide.
Όπως και να έχει πάντως, χίλια μπράβο για την προσπάθεια!

ok-το καταφερα με το refresh.
να ρωτησω κατι αλλο.
εχω ενα remotecontrol(bluetooth) του ps3.
υπαρχει τροπος να το δει το xbmc και να το χειριζομαι απο εκει?

παιδες θελω ενα καλό δοκιμασμένο τηεκοντρολ για το xbmc αλλά να δουλευει σε xbmc στιμένο και σε macosx και σε windows..

και μια ερωτηση επειδη σκεφτομαι να κανω htpc υπαρχει περιπτωση με το καποιο κουμπι του τηλεκοντρολ να ανοιγει το pc αν ειναι ανοιχτο?

παιδες θελω ενα καλό δοκιμασμένο τηεκοντρολ για το xbmc αλλά να δουλευει σε xbmc στιμένο και σε macosx και σε windows..

και μια ερωτηση επειδη σκεφτομαι να κανω htpc υπαρχει περιπτωση με το καποιο κουμπι του τηλεκοντρολ να ανοιγει το pc αν ειναι ανοιχτο?

Αν ψαξεις πιο πριν θα βρεις και αλλες απαντησεις σε αυτο το θεμα, αλλα για να μην τρελλαινεσαι,
για win7 εχω παρει αυτο http://www.amazon.de/Hama-MCE-Remot...id=1380097598&sr=8-1&keywords=hama+mce+remote

το ειχα παρει απο ελλαδα τοτε, ισως το βρεις και τωρα. Δουλευει αψογα. Για αυτο που λες να ανοιγει το pc γινεται αν το υποστηριζει η motherboard, κατι που αν εχεις τελευταιας 5ετιας θα το κανει σιγουρα. Απλα κανεις enable την επιλογη power on keyboard press ή καπως ετσι, μιας και το τηλεχειρηστηριο εξομοιωνει πληκτρολογιο. Μονο πραγμα που ηθελε λιγο ψαξιμο ειναι να πατας το "πρασινο" start button για να ανοιγει το xbmc, αλλα και αυτο εγινε σχετικα ευκολα.

Εγω το δικο μου htpc το κλεινω μεσα απο το xbmc. Μπαινει σε sleep και απο τα power options των win7 εχω ρυθμισει να μπαινει σε hibernate μετα απο 1 ωρα. Με οποιοδηποτε keypress του remote bootαρει και βρισκεται μεσα στο xbmc, μιας και αυτο το προγραμμα ετρεχε οταν εγινε το κλεισιμο.

Αν ψαξεις πιο πριν θα βρεις και αλλες απαντησεις σε αυτο το θεμα, αλλα για να μην τρελλαινεσαι,
για win7 εχω παρει αυτο http://www.amazon.de/Hama-MCE-Remot...id=1380097598&sr=8-1&keywords=hama+mce+remote

το ειχα παρει απο ελλαδα τοτε, ισως το βρεις και τωρα. Δουλευει αψογα. Για αυτο που λες να ανοιγει το pc γινεται αν το υποστηριζει η motherboard, κατι που αν εχεις τελευταιας 5ετιας θα το κανει σιγουρα. Απλα κανεις enable την επιλογη power on keyboard press ή καπως ετσι, μιας και το τηλεχειρηστηριο εξομοιωνει πληκτρολογιο. Μονο πραγμα που ηθελε λιγο ψαξιμο ειναι να πατας το "πρασινο" start button για να ανοιγει το xbmc, αλλα και αυτο εγινε σχετικα ευκολα.

Εγω το δικο μου htpc το κλεινω μεσα απο το xbmc. Μπαινει σε sleep και απο τα power options των win7 εχω ρυθμισει να μπαινει σε hibernate μετα απο 1 ωρα. Με οποιοδηποτε keypress του remote bootαρει και βρισκεται μεσα στο xbmc, μιας και αυτο το προγραμμα ετρεχε οταν εγινε το κλεισιμο.

για windows.. μαλιστα για mac μαλλον δεν δουλευει αλλα οκ.. καλο φαινετε thnks