Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παιδια καλημέρα.τα φώτα σας χρειάζομαι.εχω μια λίστα m3u με iptv.μεσω δικτύου την βλεπω με το xbmc απο τον dreambox.θελω να την φορτωσω και να την βλεπω μονο απο το xbmc χωρίς την μεσολάβηση του δεκτη.θα μου πει κάποιος τον τροπο? ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

lambda@

Για στην ομαδα που ασχολιτε με το XBMC.Το εχο περασμενο σε Win8 64bit που εχι και σινδεσι με VU+DUO.Ετσι εχο και την δινατοτιτα να βλεπο οτι πιανι και το VU+DUO.Αυτο που με ενδιαφερη πιο πολυ,ειναι αν γινετε να κανο straming απο το ΧΒΜC στον δεκτι VU+ η σε Dreampox.Διλαδη σε δεκτι με Enigma2.Επιδι ζω απο το 1963 στο εξοτερικο,με ενδιαφερι να βλεπο τα ελληνικα καναλια.Ιμε σινδρομητις στην NOVA εδο και 15 χρονια,αλα τορα τελευτεα το εχουν παραχεσι με τον κουβα που μας αναγκασαν να παρουμε με μονο ενα SID.Tωρα αν θα μπορουσα να βλεπο Ελληνικα μεσο του XBMC στην τιλεοραση μπορουν να τον κανουν εμπλαστρο τον κουβα τους.Η πιο ευκολη λυση ειναι τα streaming link να τα περασο στο streamingplayer που εχουν οι δεκτες Enigma2.Αυτο φυσικα αν θελι ο λαμδα και εχι ορεξη διοτι το Addon-Plugin ειναι δικη του εμπνευση και προσοπικη δουλια του.
Τα λεμε.

υπάρχουν plugin για αυτό που θέλεις ts media,iptv list updater

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

leo06@

Το γνωριζο αυτο για παραδιγμα το GreekStreamTV απο to satdreamGR.Αλα καμια σχεση με τιν πιοτιτα και σταθεροτιτα του Addon HellenikTV του λαμδα.Για αυτο η εροτιση αν μπορι ο λαμδα το δικο του πλουκιν να το κανη να πεζι σε StreamTV player E2 boxen.Exo καπιες ιδεες με Appl και κατευθιαν συνδεση στην τηλεοραση μεσο HDMI.Πεζι και η ιδεα να παρο το πακετο του ΟΤΕ,αλα αν ειναι οποσ την NOVA,Προτιμο να μιν ςλεπο τα Ελληνικα καναλια.Αρκετα χρηματα τους εδοσα.Εχι φιλος μου τον διπλο δεκτι και κανη μονο μια ενγραφη.Σκετη γυφτα το καταντισανε.Ενο εδο με το SKY Γερμανιας που εχι τον ιδιο δεκτη,δεν συμβενη το ιδιο.

Τα λεμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

leo06@

Το γνωριζο αυτο για παραδιγμα το GreekStreamTV απο to satdreamGR.Αλα καμια σχεση με τιν πιοτιτα και σταθεροτιτα του Addon HellenikTV του λαμδα.Για αυτο η εροτιση αν μπορι ο λαμδα το δικο του πλουκιν να το κανη να πεζι σε StreamTV player E2 boxen.Exo καπιες ιδεες με Appl και κατευθιαν συνδεση στην τηλεοραση μεσο HDMI.Πεζι και η ιδεα να παρο το πακετο του ΟΤΕ,αλα αν ειναι οποσ την NOVA,Προτιμο να μιν ςλεπο τα Ελληνικα καναλια.Αρκετα χρηματα τους εδοσα.Εχι φιλος μου τον διπλο δεκτι και κανη μονο μια ενγραφη.Σκετη γυφτα το καταντισανε.Ενο εδο με το SKY Γερμανιας που εχι τον ιδιο δεκτη,δεν συμβενη το ιδιο.

Τα λεμε.

έχεις δίκιο,τα δοκίμασα αφού έγραψα το ποστ και κάποια δεν παίζουν καν ενώ στο xbmc παίζουν χωρίς προβλήματα,κάπου διάβασα για xbmc plugin με το οποίο έχεις την δυνατότητα να τρέξεις plugin xbmc στο δέκτη,για xbmc εκτός απο pc υπάρχουν και τα apple tv όπως έγραψες αλλά και το http://www.raspberrypi.org/ όπως και κάποιο android usb stick

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι κατα ποσο μπορουμε να παρακολουθησουμε οτε tv και cytavision (μιλω για τα αθλητικα καναλια) μεσο του xbmc
ευχαριστω πολυ

αν είσαι συνδρομητής της iptv του OTE, όχι του δορυφορικού, ή αν είσαι συνδρομητής της cytavision, θεωρητικά είναι εφικτό με το mediaportal tv server. δεν το έχω δοκιμάσει

http://wiki.team-mediaportal.com/1_...r_Configuration/02_TV_Servers/0_IPTV_(DVB-IP)

φιλε lambda ειμαι στην Κυπρο και δεν μπορω να παρακολουθησω τον alpha, αν μπορεις να κανεις κατι γι'αυτο σε ευχαριστω εκ τον προτερων.

LAMBDA φίλε, ευχαριστώ για το nickelodeon. Πραγματικά σε αυτήν την ριμάδα Ελληνική τβ είναι ένα κανάλι που αξίζει (για τα πιτσιρίκια) και βρίσκω και εγώ λίγο την ησυχία μου.

Σε μένα το nickelodeon και μερικά αλλα δεν παίζουν αλλα βγάζουν κάθετες χρωματιστές μπάρες.

το stream του alpha που δεν είναι geo-blocked και το nickelodeon είναι από τον ίδιο server.
τις τελευταίες μέρες ο server αυτός είναι πολύ ασταθής. Μια είναι off μια είναι on.

leo06@
Για αυτο η εροτιση αν μπορι ο λαμδα το δικο του πλουκιν να το κανη να πεζι σε StreamTV player E2 boxen.Exo καπιες ιδεες με Appl και κατευθιαν συνδεση στην τηλεοραση μεσο HDMI.

υπάρχει ένα είδος porting των xbmc addons όπως ανέφερε και ο leo06

http://www.et-view-support.com/Foru...MCAddons-for-running-xbmc-addons-with-enigma2

ΜΗΝ περιμένεις όμως να δουλεύουν όμως όπως δουλεύουν στο xbmc.
καλό το Raspberry PI όμως πού αδύναμο.

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Pivos XIOS

Τελευταία updates

------------------------
Hellenic TV v2.3.0 (10-Sep-13)
------------------------
- Complete re-work of EPG grabber (from OTE TV and Cytavision).
- Added fallback stream for EDT.
- Code cosmetics.

------------------------
Hellenic Radio v2.0.1 (10-Sep-13)
------------------------
- Updated existing radios.
- Added more radios (Cyprus).
- Added new resolvers.
- Code cosmetics.

------------------------
ERT Online v2.0.1 (10-Sep-13)
------------------------
- Tweaked live channels.
- Code cosmetics.

------------------------
MAD Player v2.0.1 (10-Sep-13)
------------------------
- Tweaked live channels.
- Added new resolvers.
- Code cosmetics.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

:ernaehrung004:

lambda@

Τι θα προτινες εσυ στιν δικη μου περιπτωση.Σινδεση με HDMI στην τιλεοραση,με το appl?

Ποια είναι η πιο οικονομική συσκευή που μπορεί να δεχθεί XBMC?

Μια διευκρίνιση.
Ποια είναι η πιο οικονομική συσκευή που μπορεί να δεχθεί XBMC και εχει :
1)έξοδο HDMI
2)έξοδο optical ή coaxial για σύνδεση σε ενισχυτή.
3)LAN ή wifi
4) δεν χρειάζεται ανεμιστήρες

Μια διευκρίνιση.
Ποια είναι η πιο οικονομική συσκευή που μπορεί να δεχθεί XBMC και εχει :
1)έξοδο HDMI
2)έξοδο optical ή coaxial για σύνδεση σε ενισχυτή.
3)LAN ή wifi
4) δεν χρειάζεται ανεμιστήρες

Raspberry pi!

Οδηγός XBMC (Win 7)

Τρέχει Openelec χωρίς κολλήματα αυτό το Raspberry Pi?
Η αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή ποια είναι;

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πως κάνουμε αναβάθμιση σε Hellenic TV v2.3.0 (10-Sep-13) ??
Η επιλογή ``ενημέρωση´´ είναι απενεργοποιημένη!!

Raspberry pi!

Εδώ που τα λέμε το Rasberry Pi μπορεί να είναι μια οικονομική λύση για xbmc αλλά απαιτεί ενασχόληση και τελικά Ac3 και DTS ακούς μόνο αν έχεις ενισχυτή!!!
Από μόνο του κοστίζει 40-45 αλλά με τα παρελκόμενα, αν δεν έχεις περισσευούμενα, όπως καλώδια πληκτρολόγια, κάρτες κλπ το έφτασες το κατοσταρικάκι...!
Σε αυτή τη τιμή σύντομα τα Android θα είναι άκρως ανταγωνιστικά. Αν κάποιος πάντως θέλει έτοιμες xbmc λύσεις σε Rasberry Pi χωρίς πολλά πολλά, πλέον υπάρχουν λύσεις.

Οδηγός XBMC (Win 7)

Το θέλω για να βλέπω ταινίες και μουσική συνδεμένο σε ενισχυτη av που δεν έχει είσοδο HDMI. Δεν θέλω να ακούω 5.1 αλλά 2.1.
Μου κάνει;
Σε browser όπως chrome π.χ. Μπαίνει;
Απλά δεν θέλω να τρώει κολλήματα.

Last edited:

Καλημέρα, έχω το εξής πρόβλημα: όταν βλέπω οτιδήποτε στην tv, στέλνω το σήμα μέσω hdmi στον a/v και απο κει στην τηλεόραση, όμως ο ήχος εξακολουθεί να βγαίνει απο τα ηχεία του laptop ενω είναι τικαρισμένο η έξοδος του ήχου να γίνεται απο το hdmi κι όταν πάω να επιλέξω κάτι άλλο σε αυτό το μενού μου κολλάει όλο το πρόγραμμα - ξέρει κάνείς τι κάνω λάθος ή τι πρέπει να διορθώσω στις ρυθμίσεις;

καλησπερα..εχω προβλημα με την εγκατασταση των helleniv tv..το περναω το addons αλλα οταν παω στο lamda addons μετα ειναι κενο..δεν υπαρχουν φακελοι ωστε να ενεργοποιησω τα addons για το hellenic tv κτλ κτλ..καπου διαβασα οτι εχουν το ιδιο προβλημα και αλλοι..ειναι γενικο το προβλημα απο το προγραμμα???

καλησπερα..εχω προβλημα με την εγκατασταση των helleniv tv..το περναω το addons αλλα οταν παω στο lamda addons μετα ειναι κενο..δεν υπαρχουν φακελοι ωστε να ενεργοποιησω τα addons για το hellenic tv κτλ κτλ..καπου διαβασα οτι εχουν το ιδιο προβλημα και αλλοι..ειναι γενικο το προβλημα απο το προγραμμα???

Πρέπει να κάνεις ένα forced refresh στο Lambda repo για να φέρει τα περιεχόμενα. Η επιλογή είναι στο μενου που βγαίνει οταν πατήσεις το C.

Πρέπει να κάνεις ένα forced refresh στο Lambda repo για να φέρει τα περιεχόμενα. Η επιλογή είναι στο μενου που βγαίνει οταν πατήσεις το C.

το εχω κανει πανω απο 20 φορες αλλα δεν τα εμφανιζει με τιποτα...το εχω βαλει σε ενα λαπτοπ το προγραμμα σημερα..πριν αρκετες μερες που το εβαλα στο σταθερο pc τα εμφανιζε κανονικα...επισης και στο iphone δεν τα εμφανιζει πλεον..ενω πριν μερες τα εμφανιζε κανονικα..

Last edited: