Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Φιλε μου ευχαριστω, δυστυχως δεν μπορεσα να δω

Έχεις δύο τρόπους για να δεις m3u αρχείο στο xbmc.

1. Αντιγράφεις το αρχείο στο δίσκο και το προσθέτεις στα αγαπημένα (favorites). Η αναπαραγωγή γίνεται από το μενού. Το πρόβλημα που έχεις με αυτή τη λύση είναι πως δεν μπορείς να δεις την λίστα των καναλιών παρά μόνο αλλάζεις στη σειρά τα κανάλια και μόνο προς τα μπροστά!
2. Αντιγράφεις το αρχείο στο δίσκο και ορίζεις τη διαδρομή που βρίσκεται σαν πηγή video. Αναπαράγεις επιλέγοντάς το από το μενου video - αρχεία. Σε αυτή τη περίπτωση βλέπεις τη λιστα των καναλιών και επιλέγεις απευθείας αυτό που θέλεις. Μειονεκτεί μόνο στο χρόνο που απαιτεί για να μετακινηθείς από κανάλι σε κανάλι

ουτε ετσι μπορεσα δω
ενω μου εμφανιζει το αρχειο m3u και με τους δυο τροπους δεν μου το παιζει
το αρχειο παιζει κανονικα σε pc (vlc-potplayer) και σε android συσκευη :huh2:

μηπως θα μπορουσε κανεις να μας δωσει αναλυτικες οδηγιες για εγκατασταση xbmc σε enigma2 στα ελληνικα ,γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη.
ευχαριστω.

φιλε μου ευχαριστω :music-smiley-005:
ξαφνικα δουλευει και με τουσ δυο τροπουσ:SFGSFGSF:

Έχεις δύο τρόπους για να δεις m3u αρχείο στο xbmc.

1. Αντιγράφεις το αρχείο στο δίσκο και το προσθέτεις στα αγαπημένα (favorites). Η αναπαραγωγή γίνεται από το μενού. Το πρόβλημα που έχεις με αυτή τη λύση είναι πως δεν μπορείς να δεις την λίστα των καναλιών παρά μόνο αλλάζεις στη σειρά τα κανάλια και μόνο προς τα μπροστά!
2. Αντιγράφεις το αρχείο στο δίσκο και ορίζεις τη διαδρομή που βρίσκεται σαν πηγή video. Αναπαράγεις επιλέγοντάς το από το μενου video - αρχεία. Σε αυτή τη περίπτωση βλέπεις τη λιστα των καναλιών και επιλέγεις απευθείας αυτό που θέλεις. Μειονεκτεί μόνο στο χρόνο που απαιτεί για να μετακινηθείς από κανάλι σε κανάλι

Θα βρείτε και ένα καινούργιο addon, ονόματι Football Today.
Καλησπερα
Ειναι πολυ καταπληκτικο addon , αλλα υπαρχει ενα σοβαρο προβλημα
Οταν του κανω (play) , αργει παρα πολυ το buffering.
Περιπου 10 λεπτα για να ξεκινησει.
Ειτε η αναλυσις , ειναι 1080 η 720 ακομη και 480.

Αλλα οταν ξεκινα το παιχνιδι , η εικονα ειναι φανταστικη.

Τι πρεπει να κανω για το αργο buffering?
Υπ'οψιν οτι η συνδεσις μου , ειναι με καλωδιο και οχι ασυρματη...

Καλησπερα

Κάτι δεν πάει καλά με τον δίκτυό σου!
Σε εμένα μπαφεριάζει :Banane0: (Αυτός και αν είναι νεολογισμός) σε 4-5 δευτ.
Πραγματικά ένα από τα κορυφαία addon που κυκλοφορεί.
Μπράβο Λάμδα!!!!:fahne90:

Κάτι δεν πάει καλά με τον δίκτυό σου!
Σε εμένα μπαφεριάζει :Banane0: (Αυτός και αν είναι νεολογισμός) σε 4-5 δευτ.
Καλημερα
Και σε μενα , ολα τα υπολοιπα addons τα ξεκινα σε 5 δευτερολεπτα.
Αρα το προβλημα δεν ειναι το δικτυο.

Ειναι πολυ καλο addon , και πολυ ενημερωμενο.
Να φανταστειτε οτι τωρα βλεπω Real M. - Seville που εγινε χθες βραδυ ....................

Παιδιά εμένα του Φίλου Λάμδα δε μου δουλεύουν(Αναφέρομαι σε όλα τα add-on).Αν υποθέσουμε ότι όλα έχουν γίνει σωστά τί μπορεί να φταίει??
Την εγκατάσταση την έκανα μέσω Fusion -> Lambda Repo -> Install addon κ.τ.λ

Δεν εχουν την ενημερωμενη εκδοση του addon στο fusion,δοκιμασε απο εδω https://github.com/lambda81/lambda-xbmc-addons πατωντας download zip.

Μου γράφει ότι δεν έχει correct structure το πακέτο...
Τέλος πάντων αρχίζω και υποψιάζομαι ότι λόγω ελληνικών χαρακτήρων στο username δε δουλεύουν αρκετά addon όπως έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες στο εξωτερικό
Αν είναι έτσι προφανώς και δεν κάθομαι να φτιάχνω νέους χρήστες και εγκαταστάσεις από την αρχή
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μου γράφει ότι δεν έχει correct structure το πακέτο...
Τέλος πάντων αρχίζω και υποψιάζομαι ότι λόγω ελληνικών χαρακτήρων στο username δε δουλεύουν αρκετά addon όπως έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες στο εξωτερικό
Αν είναι έτσι προφανώς και δεν κάθομαι να φτιάχνω νέους χρήστες και εγκαταστάσεις από την αρχή
Ευχαριστώ

Non-unicode χαρακτήρες στο username μπορούν να δημιουργήσουν πλείστα προβλήματα, και όχι μόνο στο xbmc.
Επίσης, δεν ξέρω αν έχει ενσωματωθεί στα τελευταία builds, αλλά αν σου κολλάνε τα streams στα streaming addons πρέπει να αναβαθμίσεις το librtmp.dll.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

πρεπει να αναβαθμίσεις το librtmp.dll.[/URL]
Καλησπερα
Αυτο το .dll , ειναι μονο για το streaming , η και για το buffering?
Γιατι , και που το εβαλα , παλι το buffering κανει 10 λεπτα , για να δω εικονα στο Football Today.

Ρε παιδια εσας σας παιζει κανονικα ταινιες απο το icefilm? εμενα παλιοτερα τις επαιζε κανονικα αλλα τωρα κολανε τοσο ωστε ειναι αδυνατο να παρακολουθησω καποια ταινια... τι μπορει να φταιει??

hi lambda!στο hellenic toons Μπορω να προσθεσω απο μονος μου σειρες κ ταινιες?αν ναι ποιο αρχειο τροποποιω?

υ.γ εχω κ πολλα παιδικα ταινιες-σειρες.αν μπορω με καποιο τροπο να εμπλουτισουμε το addon Σου πες μου:2thumb22sup:

όχι, το θέμα είναι ότι τα url είναι αποθηκευμένα με password έτσι ώστε να μην μπορούν να διαγραφούν εύκολα.
προέχουν όμως άλλα, θα ξεκινήσω ένα καινούριο addon που θα περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο των καναλιών και τα addons του mega, ant1, ert, star, skai και mad θα καταργηθούν.

είναι ευχάριστο που ζούμε μαζί την άνοδο ενός δικού μας ανθρώπου μέσα απο το xbmc. Παντού υπάρχει ένας Έλληνας. Βέβαια το βλέπω σαν καλή είδηση να δεχτείς και βοήθεια στον εμπλουτισμό του repo σου απο άλλους που θα προσφερθούν. Απο εκεί και πέρα η τελευταία κόντρα που ξέσπασε στο xbmchub με αποτέλεσμα να διασπαστή ένα καλό κομμάτι του σε άλλο στρατόπεδο, νομίζω πως σε εμάς τους απλούς χρήστες μόνο καλό θα κάνει (μελλοντικά , γιατί προς την ώρα έχω αρκετά προβλήματα).

τι προβλήματα έχεις;

Καλησπερα

δεν το έχω παρατηρήσει και το έχω λιώσει στα τεστ.

Δεν εχουν την ενημερωμενη εκδοση του addon στο fusion,δοκιμασε απο εδω https://github.com/lambda81/lambda-xbmc-addons πατωντας download zip.

πλέον είναι ενημερωμένη.

Παιδιά εμένα του Φίλου Λάμδα δε μου δουλεύουν(Αναφέρομαι σε όλα τα add-on).Αν υποθέσουμε ότι όλα έχουν γίνει σωστά τί μπορεί να φταίει??
Την εγκατάσταση την έκανα μέσω Fusion -> Lambda Repo -> Install addon κ.τ.λ

ποια έκδοση του XBMC έχεις εγκατεστημένη;

δεν το έχω παρατηρήσει και το έχω λιώσει στα τεστ.
Σ'ευχαριστω για την απαντηση σου , αλλα δυστυχως το προβλημα με το extremely slow buffering , ειναι δεδομενο.

Παντως ευχαριστω πολυ , για το addon σου .........................

Καλησπερα

Φιλε Βαγγελη το δοκιμασα αυτο το καταπληκτικο addon του lambda, (lambda παρεπιμπτωντος συγχαρητηρια γι αυτο που μας προσφερεις) και οτι αγωνα και αν επελεξα παιζει καταπληκτικα και φορτωνει αμεσως το buffering. αν εχεις καποιο antivirus ή internet security,firewall κτλ. κοιταξε μηπως και σου κοβουν αυτα.

φιλικα
laniel

Last edited:

αν εχεις καποιο antivirus ή internet security,firewall κτλ. κοιταξε μηπως και σου κοβουν αυτα.
φιλικα
laniel
Φιλε laniel καλημερα
Θυμαμαι παλια πριν κανω format του δισκου με το λειτουργικο , οτι οταν ετρεχα ενα προγραμμα για πρωτη φορα , εβγαινε ενα πινακιδιο , που ρωτουσε αν ηθελα να γινει access το προγραμμα.
Πρεπει να ηταν το firewall.
Τωρα δεν μου το βγαζει.
Δεν αποκλειεται να δουλευει εσωτερικα , και να μπλοκαρει μερικα προγραμματα.
Ξερεις πως μπορω να επαναφερω το firewall , ουτως ωστε να βλεπω τις ειδοποιησεις του?
Ευχαριστω ....................

Υ.Γ Τωρα μολις εβαλα να δω ενα Ισπανικο παιχνιδι , και οταν τελειωσε το buffering , το ρολοι εδειχνε 9.31" απο την εναρξη.

Last edited:

Για να δεις (να προσθεσεις ή να αφαιρεσεις) καποιο προγραμμα απο τον τοιχο προστασιας (firewall) πανε
"Πινακας ελεγχου->Συστημα και ασφαλεια->Τειχος προστασιας των Windows".

Eδω αν επιλεξεις "Αλλαγη ρυθμισεων ειδοποιησης" και κλικαρεις "Ειδοποιηση οταν το τειχος προστασιας...." κτλ (και τις δυο επιλογες)
τοτε καθε φορα τα WINDOWS οταν βρισκουν κατι "υποπτο" θα σε ρωτανε.
Αν επιλεξεις "Να επιτρεπεται στα προγραμματα να...." κτλ τοτε μπορεις να δεις ποια προγραμματα ειναι επιλεγμενα
και μπορεις να προσθεσεις καποιο προγραμμα ή να το αφαιρεσεις .....

@ telisgr
Ευχαριστω για τις πληροφοριες , αλλα δεν βλεπω να φτιαχνει το προβλημα.
Το περιεργο ειναι οτι συμβαινει μονο σε μενα αυτη η αργοπορια
Τι να πω.
Ισως το προβλημα ειναι αλλου , γιατι ολα τα υπολοιπα addons ανοιγουν και τρεχουν αμεσως ..................