Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

κατσε κατι μου θυμιζει αυτο...αυτη ειναι μια μινι σειρα με τον τομ χανκς? οχι οτι εχει σημασια , αλλα νομιζω μου εκανε και μενα μπερδεμα , αν λεμε την ιδια σειρα

Στο δικό μου σκληρό είναι ως εξής και τα βλέπει μια χαρά ως tvshows.

Band of brothers/season 1/1/s01e01 - curahee.mkv

Το ίδιο για τα υπόλοιπα επεισοδεια.

Εάν έχεις ripaρει και κάτι extras απο το blue ray τότε πρέπει να ονομάσεισ τα αρχεία ως season 0.

Επίσης στο thetvdb.com έχει οδηγίες για την ονομασία των αρχείων αν δεν κάνω λάθος. Ελπίζω να βοηθησα.

κατσε κατι μου θυμιζει αυτο...αυτη ειναι μια μινι σειρα με τον τομ χανκς? οχι οτι εχει σημασια , αλλα νομιζω μου εκανε και μενα μπερδεμα , αν λεμε την ιδια σειρα
Ναι,αυτο ειναι
@ Lamosas
Δηλαδη το πρωτο Band of brothers/season 1/1/s01e01 - curahee.mkv
Και το δευτερο-τριτο πως? Το ιδιο?
Θα κοιταξω να το κανω ετσι και θα σου πω αυριο Ευχαριστω............

Last edited:
Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

τα μουσικα CD πως τα έχετε?
δεν εχω βαλλει ποτέ μουσικη απο το HTPC,
θέλουν και αυτά συγκεκριμένη δομή?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ναι,αυτο ειναι
@ Lamosas
Δηλαδη το πρωτο Band of brothers/season 1/1/s01e01 - curahee.mkv
Και το δευτερο-τριτο πως? Το ιδιο?
Θα κοιταξω να το κανω ετσι και θα σου πω αυριο Ευχαριστω............

ΤV Shows\Band of Brothers\Seaon 01\s01e01.mkv
------------------------------------\s01e02.mkv
------------------------------------\s01e03.mkv
μετα την άλλη σεζον
TV Shows\ΤV Shows\Band of Brothers\Seaon 02\s02e01.mkv
----------------------------------------------\s02e02.mkv

etc

βλεπε στο tvdb.com το ακριβές όνομα της σειράς.

μερικες σειρές οπως το Battlestar Gallactica θελουν και χρονολογια

Η μουσική είναι λίγο ιδιεταιρη κατηγορία. Εγώ προσωπικά τα έχω όλα tagged με διαφορετικό software. Το xbmc απλά διαβάζει τα tag που έχω. Ανάλογα με το είδος των αρχείων που έχεις υπάρχει και αντίστοιχο προγράμμα. Ψάξε στο google για flac tags εάν έχεις flac αρχεία. Για mp3 και το iTunes αρκεί.
Προσωπικά όλη η συλλογή μου είναι σε apple losless mp4a και είναι tagged μέσω iTunes. Έτσι το xbmc τα αναγνωρίζει αμέσως.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ΤV Shows\Band of Brothers\Seaon 01\s01e01.mkv
------------------------------------\s01e02.mkv
------------------------------------\s01e03.mkv
μετα την άλλη σεζον
TV Shows\ΤV Shows\Band of Brothers\Seaon 02\s02e01.mkv
----------------------------------------------\s02e02.mkv

etc

βλεπε στο tvdb.com το ακριβές όνομα της σειράς.

μερικες σειρές οπως το Battlestar Gallactica θελουν και χρονολογια
Καλησπερα σε ολους σας.
Αυτα ειναι ανεξηγητα πραγματα.Οπως και να το κανω δεν μου τα αναγνωριζει σαν TvShows.Ενω μου βλεπει τον φακελο απο τον σκληρο σαν TVSHOW οταν παταω enter δεν μου δειχνει τιποτα.
Αυτη τη διαρθρωση των επεισοδιων την κανουμε στο φακελο του σκληρου?
Για γραψτε το πιο αναλυτικα σαν το Δημοτικο σχολειο γιατι δεν μπορω να το καταφερω.
Ευχαριστω ολους σας Βαγγελης..................

Υ.Γ Και το πολυ περιεγο ειναι οτι στα VIDEOS στην HOME SCREEN οταν τα εκανα add sourse και μου δημιουργησε φακελο σαν TVSHOWS μου τα βλεπει και τα παιζει ολα.Πως γινεται αυτο?

Last edited:

Νομιζω το βρηκα.Τα περνας μεν σωστα αλλα δεν εχεις κανεις scan στο library tv shows.Μαλλον αφαιρω το <μαλλον> και ειμαι σιγουρος , εφοσον στο βρισκει στο videos.Γιατι εφοσον του εχεις πει (πατωντας c στο videos/tv shows/set content) οτι ο φακελλος αυτος ειναι τιβι , θα στα εδειχνε στο tvshows εστω και με λαθος εξωφυλλο.Επισης δεν εχεις τσεκαρει και την αυτοματη ενημερωση.
Περιμενω να μου πεις <ζιλμερ θεε , ολυμπιακε , ειχες δικιο :p)

Νομιζω το βρηκα.Τα περνας μεν σωστα αλλα δεν εχεις κανεις scan στο library tv shows.Μαλλον αφαιρω το <μαλλον> και ειμαι σιγουρος , εφοσον στο βρισκει στο videos.Γιατι εφοσον του εχεις πει (πατωντας c στο videos/tv shows/set content) οτι ο φακελλος αυτος ειναι τιβι , θα στα εδειχνε στο tvshows εστω και με λαθος εξωφυλλο.Επισης δεν εχεις τσεκαρει και την αυτοματη ενημερωση.
Περιμενω να μου πεις <ζιλμερ θεε , ολυμπιακε , ειχες δικιο :p)
Κωστα καλησπερα.
Εαν κανω Set content\TvShows\μου βγαζει scrapper The TVDB οπου εκει δεν αναγνωριζει τιποτε.
Εαν βαλω set content\Movies\ μου βγαζει δυο scrappers
The movieDB - IMDB . Με τον δευτερο μου τα βρισκει τα εργα, τα παιζει αλλα δεν μου βγαζει το TvShows στην ΗΟΜΕ SCREEN
Οσο για το τελευταιο αστο καλλιτερα γιατι εγω ειμαι οριτζιναλ Μικρασιατης.
Καταλαβες ,και τα παραπονα στο ΜΠΟΥΛΗ τον προεδραρα. Χα Χα Χα Χα

Last edited:

ok το scrapper στο βγαζει-οταν το επιλεγεις του πατας αυτοματη ενημερωση? δεν γινεται να δουλευει σε ολους και σενα να μην δουλευει! Κατι γινεται

ok το scrapper στο βγαζει-οταν το επιλεγεις του πατας αυτοματη ενημερωση? δεν γινεται να δουλευει σε ολους και σενα να μην δουλευει! Κατι γινεται
Ναι,του εχω βαλει αυτοματη ενημερωση μολις μπαινω στο XBMC αλλα τιποτα..........

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κωστα καλησπερα.
Εαν κανω Set content\TvShows\μου βγαζει scrapper The TVDB οπου εκει δεν αναγνωριζει τιποτε.
Εαν βαλω set content\Movies\ μου βγαζει δυο scrappers
The movieDB - IMDB . Με τον δευτερο μου τα βρισκει τα εργα, τα παιζει αλλα δεν μου βγαζει το TvShows στην ΗΟΜΕ SCREEN
Οσο για το τελευταιο αστο καλλιτερα γιατι εγω ειμαι οριτζιναλ Μικρασιατης.
Καταλαβες ,και τα παραπονα στο ΜΠΟΥΛΗ τον προεδραρα. Χα Χα Χα Χα

Πριν μπερδευτείς περισσότερο άλλαξε skin και βάλε κάτι πιο απλό. Confluence ή Aeon Nox που έχω και εγώ για να μην μπερδευόμαστε με τις επιλογές. Αφού επιλέξεις scrapper και επίσης βάλεις και τις επιλογές αυτόματου scan και recursive αν θυμάμαι καλά τότε είσαι ΟΚ. IMDB για ταινίες προς το παρών διότι ο άλλος είναι ψιλονεκρός τελευταία. Αφού τελειώσει το Library Scan επιστρέφεις στο Home Menu.

Η επιλογή Videos φέρνει όλες τις επιλογές σε submenu για movies, tvshows,files κ.λ.π. Αν πατήσεις το Videos θα σου εμφανίσει τις επιλογές Movies, TV Shows, Last added movies (νομίζω), Last added episodes (κατι τέτοιο). Αν σου εμφανίζει όλα τα παραπάνω σημαίνει οτι είσαι σε Library Mode, αν όχι ενεργοποίησε το πατώντας το αριστερά δύο φορες σαν να θές να αλλάξεις View.

Τώρα εναλλακτικά πατώντας Enter στο Submenu του Videos και αφού επιλέξεις TVshows, θα σε βάλει απευθείας στα TVshows σου σε Library Mode το ίδιο και στις ταινίες.

Και κάτι κρίσιμο. Αν κάνεις κλικ σε κάποιο TVshow και δεν εμφανίζει επεισόδια, αλλά αντίθετα τα εμφανίζει βγαίνοντας από Library Mode σημαίνει απλά ότι ο Scrapper δεν διάβασε και αποθήκευσε πληροφορίες για το συγκεκριμένο TVshow. Οπότε εκτός Library Mode πατάς το "C" πάνω σε ένα TVshow και πατάς το TV Show Information. Τότε ο Scrapper θα ψάξει συγκεκριμένα για το TVshow που πάτησες και θα σου αποθηκεύσει τις πληροφορίες που θές. Μετά μπές σε Library mode και τσέκαρε αν τώρα σου εμφανίζει τα επεισόδια. Αν και πάλι δεν στα εμφανίζει, τότε κάνε Remove From Library το συγκεκριμένο Show και επανέλαβε την προηγούμενη διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο έχω φτιάξει στην εντέλεια 87 σειρές με πάμπολες σεζόν. Αν τώρα κάποιος έχει πρόβλημα με τα Banner ή Artwork τότε ας το αναφέρει να δώσουμε λύση.

Το AEON NOX επαναλαμβάνω είναι πολύ γρήγορο για AEON, απλό στην χρήση και έχει και εξαιρετικά VIEWS για σειρές - ταινίες. Αν θέλετε να σας ανεβάσω τα δικά μου (τα οποία φαίνονται όλα στην εντέλεια) πείτε το να πιάσω δουλειά:Banane0:

Kαλησπερα σε ολους σας

@ leo06
Μονο αυτη τη σειρα εχω που να μην την ειχα.Και δεν εχω δει ουτε ενα επεισοδιο.Μονο για μπουγιο τα εβαλα

@ Αυγερινε
Θα το κοιταξω και θα σου πω αργοτερα

Kαλησπερα σε ολους σας

@ leo06
Μονο αυτη τη σειρα εχω που να μην την ειχα.Και δεν εχω δει ουτε ενα επεισοδιο.Μονο για μπουγιο τα εβαλα

@ Αυγερινε
Θα το κοιταξω και θα σου πω αργοτερα

και την έχεις βάλει μαζί με τις υπόλοιπες ταινίες?

και την έχεις βάλει μαζί με τις υπόλοιπες ταινίες?
ΝΑΙ. Εχω κατηγοριοποιησει ολα τα εργα σε διαφορες κατηγοριες.
Δηλ. Western-Epic-Drama κ.λ.π
Εκει εχω βαλει και αυτη τη σειρα και δουλευει αψογα οταν παω στα VIDEOS αλλα και στα MOVIES οπου εκει φυσικα φαινονται ολες οι ταινιες μου.

ΝΑΙ. Εχω κατηγοριοποιησει ολα τα εργα σε διαφορες κατηγοριες.
Δηλ. Western-Epic-Drama κ.λ.π
Εκει εχω βαλει και αυτη τη σειρα και δουλευει αψογα οταν παω στα VIDEOS αλλα και στα MOVIES οπου εκει φυσικα φαινονται ολες οι ταινιες μου.

μόνο που δεν είναι movie αλλά tv show και ο scraper είναι το thetvdb, οπότε φτιάχνεις ένα φάκελο με όνομα tv show και εκεί μέσα άλλον ένα με όνομα band of brothers εκεί μέσα ακόμη έναν με όνομα season 1 σε αυτόν βάζεις τα επεισόδια μετά κανε ότι λέει ο Αυγερινός στο post 479