Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

σε ευχαριστώ πολύ αυγερινέ αλλα τα 10 δεπτερολεπτα με περιορίζουν,μάλλον θα πρέπει να πεσει Subtitle Workshop να τελειώνουμε

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ΝΑΙ. Εχω κατηγοριοποιησει ολα τα εργα σε διαφορες κατηγοριες.
Δηλ. Western-Epic-Drama κ.λ.π

πως το εχεις κανει αυτο? και στα βγαζει σε κατηγοριες και διαλεγεις?

Καλημερα σε ολους σας

@ leo06 @ Αυγερινε

Προσπαθησα με ολες τις οδηγιες που μου δωσατε αλλα τιποτε
Δεν δουλευει σαν TvShows αλλα μονο με τον Scrapper\Movies.
Ετσι θα βλεπω τη σειρα μεσω Video\Movies
Δεν πειραζει και σας ευχαριστω ολους σας........................

πως το εχεις κανει αυτο? και στα βγαζει σε κατηγοριες και διαλεγεις?
Λοιπον Κωστα write down
Στο σκληρο που εχεις τα εργα δημιουργεις φακελους με τις κατηγοριες που θελεις εσυ και δεν εχουν σχεση με τις κατηγοριες που δημιουργει το XBMC π.χ
ΘΡΙΛΕΡ-ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ-ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ-ΕΠΙΚΑ/ΙΣΤΟΡΙΚΑ κλπ
Μπορεις να τα ονοματισεις στα Αγγλικα η στα Ελληνικα.Το XBMC\NEON τα αναγνωριζει.Ανοιγεις ενα κεντρικο φακελο που το ονοματιζεις οπως θελεις εσυ.Εγω το ονοματιζω CINE Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ του βαζεις μεσα και μια φωτογραφια που την κανεις rename folder.Εκεις πας και βαζεις ολα σου τα MKVs με cut/paste.Ξεκινας με το πρωτο φακελο-κατηγορια.
Ας παρουμε ενα φακελο π.χ ΘΡΙΛΕΡ. Ανοιγεις το φακελο και βρισκεις απο το google thriller και ζητας photos.Οποια σου αρεσει την σερνεις μεσα στο φακελο και την ονοματιζεις folder. Μετα βεβαια κανεις cut-paste ολα τα εργα σου που νομιζεις οτι ειναι Θριλερ.Το ιδιο κανεις και με τις υπολοιπες κατηγοριες.Βεβαια μετα απο αυτο θα πρεπει να ξανακανεις update ολα τα εργα σου στο XBMC για να τα βρει ο scrapper
ΠΡΟΣΟΧΗ Πρεπει να εισαι σιγουρος οτι σου αρεσει το photo/folder γιατι εαν την αλλαξεις κατα παραδοξο τροπο πρεπει να ξανακανεις update.
Και οχι μονο αυτο αλλα και εαν ακομα αλαξεις την φωτογραφια αυτο κραταει στη μνημη του την παλια.
Εχω ενα genre folder με υπεροχες φωτογραφιες αλλα δεν ξερω πως θα τις βαλω στο post.Εαν ξερετε πεστε μου αναλυτικα βηματα να σας τα δωσω

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπον Κωστα write down
Στο σκληρο που εχεις τα εργα δημιουργεις φακελους με τις κατηγοριες που θελεις εσυ και δεν εχουν σχεση με τις κατηγοριες που δημιουργει το XBMC π.χ
ΘΡΙΛΕΡ-ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ-ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ-ΕΠΙΚΑ/ΙΣΤΟΡΙΚΑ κλπ
Μπορεις να τα ονοματισεις στα Αγγλικα η στα Ελληνικα.Το XBMC\NEON τα αναγνωριζει.Ανοιγεις ενα κεντρικο φακελο που το ονοματιζεις οπως θελεις εσυ.Εγω το ονοματιζω CINE Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ του βαζεις μεσα και μια φωτογραφια που την κανεις rename folder.Εκεις πας και βαζεις ολα σου τα MKVs με cut/paste.Ξεκινας με το πρωτο φακελο-κατηγορια.
Ας παρουμε ενα φακελο π.χ ΘΡΙΛΕΡ. Ανοιγεις το φακελο και βρισκεις απο το google thriller και ζητας photos.Οποια σου αρεσει την σερνεις μεσα στο φακελο και την ονοματιζεις folder. Μετα βεβαια κανεις cut-paste ολα τα εργα σου που νομιζεις οτι ειναι Θριλερ.Το ιδιο κανεις και με τις υπολοιπες κατηγοριες.Βεβαια μετα απο αυτο θα πρεπει να ξανακανεις update ολα τα εργα σου στο XBMC για να τα βρει ο scrapper
ΠΡΟΣΟΧΗ Πρεπει να εισαι σιγουρος οτι σου αρεσει το photo/folder γιατι εαν την αλλαξεις κατα παραδοξο τροπο πρεπει να ξανακανεις update.
Και οχι μονο αυτο αλλα και εαν ακομα αλαξεις την φωτογραφια αυτο κραταει στη μνημη του την παλια.
Εχω ενα genre folder με υπεροχες φωτογραφιες αλλα δεν ξερω πως θα τις βαλω στο post.Εαν ξερετε πεστε μου αναλυτικα βηματα να σας τα δωσω

Θα με αναγκάσετε να κάν οδηγό scrapping,ειδικά γι' αυτούς που έχουν πολλά Terabytes υλικού. Με Photos από XBMC αλλά και απ' τον Server με την διάταξη των ταινιών σειρών.

Πάντως καλό είναι να μην μπερδεύετε τους scrappers του XBMC με άλλους, γιατί μετά υπάρχουν διάσπαρτα αρχεία στους φακέλους και τα κάνουν σαλάτα.

Η καθαρότερη δομή για τους scrappers:

/movies/action/Lord Of The Rings/Lord Of The Rings.mkv
/TVshows/Game Of Thrones/Season 1/Game Of Thrones 01x01 - Pilot.mkv

Και βέβαια μην εγκαταστήσετε σε XBMC εξωτερικούς scrappers για ταινίες - σειρές. Το λέω εγώ που είχα χρόνια το My Movies και μετά το Media Center Master.

Οι scrappers του XBMC είναι πιο απλοί, πιο λειτουργικοί και πιο εύστοχοι στα πάντα. Εφόσον όμως τηρηθούν οι ανωτέρω δομές φακέλων και το σύστημα είναι "καθαρό".

ουτε αυτο με τους scrappers/genre το καταλαβα ποτε.Ψιλοβλακεια μου φαινεται.Σου βαζει π.χ το AVATAR σε action-advneture-SF- και δεν ξερω τι αλλο...

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ουτε αυτο με τους scrappers/genre το καταλαβα ποτε.Ψιλοβλακεια μου φαινεται.Σου βαζει π.χ το AVATAR σε action-advneture-SF- και δεν ξερω τι αλλο...

Αν ενεργοποιήσεις την επιλογή Flatten δεν θα εμφανίζει Genres.

τις ταινιες και μονο τις ταινιες , μπορω με καποιον τροπο , να τις κανει ετσι?
http://imageshack.us/photo/my-images/838/72946698.jpg/
καλα αυτο το εχω κανει στο ποπκορν , αλλα ελεγα μηπως μπορουσα και εδω..
Εστω κατι και σε πιο απλο.Ας πουμε να μην εχω μεσα στις ταινιες τα ντοκυμαντερ.

Μπραβο γι'αυτο φτιαχνεις εσυ δικους σου φακελους-κατηγοριες και τα βλεπεις οπως θελεις εσυ

τις ταινιες και μονο τις ταινιες , μπορω με καποιον τροπο , να τις κανει ετσι?
http://imageshack.us/photo/my-images/838/72946698.jpg/
καλα αυτο το εχω κανει στο ποπκορν , αλλα ελεγα μηπως μπορουσα και εδω..
Εστω κατι και σε πιο απλο.Ας πουμε να μην εχω μεσα στις ταινιες τα ντοκυμαντερ.
Εγω ετσι τις εχω.Πες μου μονο πως μπορω να ανεβασω βημα-βημα ενα φακελο με genres-photos

στα movies το εχεις ετσι? πως? ή μηπως στα videos? γιατι εκει το ξερω οτι γινεται

μήπως μπορείτε να μου πείτε τι διά..λο γίνετε:

MKV: ο ενισχυτής δείχνει 5καναλο σήμα και ακούω το αντίστοιχο
AVI: ο ενισχυτής δείχνει πάλι 5καναλο σήμα αλλά ακούω 2καναλο
Κοιτάω το AVI αρχείο στο mediainfo και μου το δείχνει κανονικά 5καναλο

Και με την ευκαιρία η εικόνα από XBMC φαίνονται λίγο ξεπλυμένη, υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου έχει ξεφύγει?

Το έχω κοιτάξει 10 φορές.
Εβαλα αυτό http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=86038&page=19.
Δεν νομίζω όμως να φταίει, γιατί ακόμα και όταν απενεργοποιώ εντελώς την hdmi για την τηλεόραση και παίζω μόνο με την optical (όπως είναι το μαμίσιο) πάλι τα ίδια μου κάνει