Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Σωστά.. Θα φτιάξω στα custom τις κατηγορίες που θέλω και θα τα απενεργοποιήσω τα άλλα.
Έτςι θα είμαι πολύ κοντά σ´ αυτό που είχα με πολύ περισσότερες δυνατότητες όμως.
Το μόνο πρόβλημα πλέον που πρέπει να λύσω είναι με τις Ελληνικές ταινίες, απ´ τις 40 περίπου που έχω σχεδόν 15 δεν μου τις δείχνει. Ίσως να μην υπάρχουν καθόλου και στο Tmdb.
Αν δεν υπάρχουν εκεί δεν υπάρχει οερίπτωση να τις δώ; Ή υπάρχει κάποιος manual τρόπος να το ξεπεράσω;

Εγώ χρησιμοποιώ τον Universal movie scrapper, παίρνει στα περισσότερα πεδία του πληροφορίες από imdb, οπότε σπάνια να μην βρει κάτι.

Για να αλλάξω scrapper πρέπει να τα ξανακάνω όλα απ´ την αρχή ή υπάρχει πιο εύκολος τρόπος;

Γινεται σχετικά αυτοματα, αλλά θα είναι σαν να σκαναρεις απ'την αρχή. Θα πάρει χρόνο δλδ ανάλογα την ποσότητα του υλικού. Αλλά αφού τις έχεις χωρισμένες σε φακέλους δεν χρειάζεται να το κάνεις σε όλες.
Αφού εγκαταστησεις τον universal movie scrapper, πας στον φάκελο στον οποίο βρίσκονται οι ταινίες που θέλεις να ανανεώσεις (videos/files/Greek πχ), context menu, change content. Εκεί επιλέγεις τον universal και τον σεταρεις.

Προσοχή στο preferred title language, το keep original πιθανόν να σου βγάλει greeklish για κάποιους τίτλους. Αν ο φάκελος περιέχει μόνο ελληνικές ταινίες μπορείς να διαλέξεις Greece. Σε κάθε path μπορεί να πάρει διαφορετικές ρυθμίσεις ο scrapper. Σε άλλο path πχ με αγγλόφωνες μπορείς να βάλεις usa/international.

Last edited:

Σ´ ευχαριστώ πάρα πολύ. :a0210:
Θα το προσπαθήσω αύριο και θα ενημερώσω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

.....πας στον φάκελο στον οποίο βρίσκονται οι ταινίες που θέλεις να ανανεώσεις (videos/files/Greek πχ), context menu, change contentl.

Το Greek Movies δεν υπάρχει όμως στο Files αλλά στο Playlists

Μα την playlist βάσει path δεν την έφτιαξες?
Μήπως έχεις έναν κεντρικό φάκελο Movies που μέσα σ'αυτόν είναι οι κατηγορίες? Νόμιζα χθες είπες πως έχεις προσθέσει κάθε κατηγορία/φάκελο ξεχωριστά.
Τεσπα αν είναι έτσι videos/files/movies/greek ή όπως είναι το file structure σου. Αφού είναι στην library θα είναι και στα files.

Υπάρχουν μόνο Movies και Tv Series εκει, και μέσα στα Movies συμπεριλαμβάνονται και τα Music Videos και τα Greek Movies.
Άλλαξα content σε όλο το φάκελο Movies και τώρα σκανάρει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αποτυχία τελικά...
Τα έκανε λίγο μαντάρα με τα Ελληνικά και ξαναγυρίζω στο προηγούμενο. Δυστυχωλς δεν μπορώ να αλλάξω content μόνο στα Ελληνικά.

Προσοχή στο preferred title language, το keep original πιθανόν να σου βγάλει greeklish για κάποιους τίτλους. Αν ο φάκελος περιέχει μόνο ελληνικές ταινίες μπορείς να διαλέξεις Greece. Σε κάθε path μπορεί να πάρει διαφορετικές ρυθμίσεις ο scrapper. Σε άλλο path πχ με αγγλόφωνες μπορείς να βάλεις usa/international.

...

Αφού είναι μέσα στο Movies, πώς δεν μπορείς. Ακόμα και σε μία μόνο ταινία μπορείς να κάνεις change content.

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

επειδη προσωπικα με ενδιαφερει σχεδον αποκλειστικα η ευρωλιγκα
κι επειδη οπως θα δειτε εδω:
http://liveonsat.com/los_other_basketball.php
τα sportklub μεταδιδουν ολα τα ματς σχεδον και

τελος επειδη στο uk turk δεν μου επαιζαν τα sportklub,
οποιος ξερει με/σε ποιο addon παιζουν να μας πει

Καλησπερα, εχω το kodi 16 μαζι με το add-on για ελληνικη τηλεοραση/Hellenic tv(v 3.5.5). Το προβλημα που εχω ειναι οτι τα καναλια πλεων δεν λειτουργουν πλην μερικων. Εχω θεμα εγω στο δικο μου σεταρισμα η επικρατει ιδια κατασταση σε αλλους χρηστες?
Παλιοτερα υπηρξε ας πουμε καποιο παρομοιο φαινομενο αλλα ηταν προσωρινο , ολα(σχετικα ολα) δουλευαν κανονικα σε συντομο χρονικο διαστημα. Ευχαριστω για οποιαδηποτε πληροφορια η βοηθεια.

Έχει εγκαταληφθεί το Hellenic TV εδώ και αρκετό καιρό από τον developer τον Lambda του απ' όσο γνωρίζω

Re: Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Οντως κατι τετοιο υποψιαστηκα, εψαξα λιγο παραπανω και εγκατεστησα το AliveGR.Προσ το παρων δουλευει μια χαρα.

Καλησπέρα. Μπορω να κάνω εγκατάσταση kodi σε android tv και να έχω πολυκάναλο ήχο απο την octical της tv προς τον ενισχητη;
Ειμαι σε γενικότερο ψάξιμο για το θέμα.

Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Παιδια καλησπερα. Πριν κανά χρόνο ανακάλυψα το kodi και μπορω να πω οτι απο τοτε απολαμβάνω ταινίες και σειρές σχεδόν κάθε βράδυ. Το προβλημα μου ειναι οτι κουράστηκα κάθε λιγο να συνδέω το λαπτοπ με την tv για να δω κάτι. Μετα να το ξηλώνω και την άλλη μερα πάλι τα ίδια.
Ψάχνω λοιπόν κάποιον φθηνό και αξιόπιστο player χωρις ιδιαίτερα δυσκολο σετάρισμα να τον συνδέσω στην τηλεόραση να ξενιασω.
Το μονο που θελει ειναι να δουλεύει ασύρματα. Δεκτές δοκιμασμένες λύσεις και απο Κίνα.
Ευχαριστω για την βοήθεια.
ΥΓ
PS3 μπορει να δουλέψει το kodi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εμένα με βόλεψε πολύ το raspberry pi 3 λόγω του ότι το χειρίζομαι με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Το έχω με osmc λειτουργικό και πάει μια χαρά.
Έχω παραγγείλει βέβαια και μερικά android τα οποία μόλις έρθουν θα γίνει δοκιμή και είτε θα τα κρατήσω είτε θα μοιραστούν στην οικογένεια. Υπόψη ότι το θέλω μόνο για Κόντι και όχι για παιχνίδια

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Καλησπέρα. Μπορω να κάνω εγκατάσταση kodi σε android tv και να έχω πολυκάναλο ήχο απο την octical της tv προς τον ενισχητη;
Ειμαι σε γενικότερο ψάξιμο για το θέμα.

Η tv σου (υποθέτω Sony) μπορεί να στείλει πολυκάναλο ήχο από την οπτική ή από την HDMI ARC θύρα για οτιδήποτε παίζει από αυτήν. Επίγεια κανάλια, εσωτερικός media player, Netflix, Kodi, YouTube κλπ απλά όχι τα HD formats ήχου.

Το DTS-HD πχ θα γίνεται downmix σε DTS

Sent from my iPad using Tapatalk

Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Εμένα με βόλεψε πολύ το raspberry pi 3 λόγω του ότι το χειρίζομαι με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Το έχω με osmc λειτουργικό και πάει μια χαρά.
Έχω παραγγείλει βέβαια και μερικά android τα οποία μόλις έρθουν θα γίνει δοκιμή και είτε θα τα κρατήσω είτε θα μοιραστούν στην οικογένεια. Υπόψη ότι το θέλω μόνο για Κόντι και όχι για παιχνίδια
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απο μια έρευνα που έκανα αυτο δεν μοιάζει με ανεξάρτητο player; Που τοποθετείτε; Μπορείς να μου δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες;
Ή κάποιο λινκ να διαβάσω; Ευχαριστω.

Sent from my iPhone using Tapatalk