Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Απο μια έρευνα που έκανα αυτο δεν μοιάζει με ανεξάρτητο player; Που τοποθετείτε; Μπορείς να μου δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες;
Ή κάποιο λινκ να διαβάσω; Ευχαριστω.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πήρα το raspberry μια θήκη, ένα τροφοδοτικό και μια κάρτα μνήμης. Στην κάρτα μνήμης περασα το λειτουργικό (osmc) στην περίπτωση μου, το οποίο έχει ενσωματωμένο το Kodi. Μετά με ένα καλώδιο hdmi απλά το συνδέεις στην τηλεόραση και το βάζεις στην πρίζα. Όλα είναι έτοιμα και παίζουν.
Ότι άλλο θέλεις με ρωτάς.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες κι αυτόν τον οδηγό: http://mymediaexperience.com/raspberry-pi-xbmc-with-raspbmc/
Αν και στην τηλεόραση μου δεν χρειάζομαι τον ανταπτορα για το τηλεκοντρόλ ούτε έξτρα τηλεκοντρόλ, ούτε καλώδιο δικτύου.

Off topic...

Το Raspberry ανοιγει και κλεινει βαζοντας και βγαζοντας την τροφοδοσια; Δεν βλεπω να υπαρχει διακοπτης on-off στην πλακετα.

Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Οι Ελληνικές ταινίες που έχω είναι σε μορφή DVD.
Τι επιλογές ορέπει να τικάρω ολταν αλλάζω content για να μου βγάλει μία ταινία κι όχι όσα είναι τα video.ts;

Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Πήρα το raspberry μια θήκη, ένα τροφοδοτικό και μια κάρτα μνήμης. Στην κάρτα μνήμης περασα το λειτουργικό (osmc) στην περίπτωση μου, το οποίο έχει ενσωματωμένο το Kodi. Μετά με ένα καλώδιο hdmi απλά το συνδέεις στην τηλεόραση και το βάζεις στην πρίζα. Όλα είναι έτοιμα και παίζουν.
Ότι άλλο θέλεις με ρωτάς.

Γιατι εμένα μου φαινεται βουνό όλο αυτο; Κάτι πιο έτοιμο δεν υπάρχει;
Για αρχη θα διαβάσω τον οδηγό που μου έδωσες. Ασύρματα με wifi δουλεύει; Γιατι η tv μου ειναι μακρυά απο το μοντεμ.

Για αρχη θα διαβάσω τον οδηγό που μου έδωσες. Ασύρματα με wifi δουλεύει; Γιατι η tv μου ειναι μακρυά απο το μοντεμ.

Είναι απλούστατο! Το ίδιο απλό είναι βέβαια και ένα android media center. Και φυσικά παίζει με wifi
Αν θες να σου προτείνω ένα android, αν φοβάσαι το raspberry

Απάντηση: Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Off topic...

Το Raspberry ανοιγει και κλεινει βαζοντας και βγαζοντας την τροφοδοσια; Δεν βλεπω να υπαρχει διακοπτης on-off στην πλακετα.
Ανοίγει έτσι, πρέπει να το κλείνεις μέσα από το λειτουργικό , γιατί αν την ώρα που τραβήξεις το καλώδιο για να το κλείσεις γράφει κάτι στην κάρτα (αναβοσβήνει το πράσινο λαμπάκι), τότε υπάρχει πιθανότητα να γίνει corrupt η κάρτα και να τα ξαναστήνεις όλα από την αρχή... Γι αυτό όταν στήσεις το kodi πάρε ένα image από την κάρτα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Στάλθηκε από το E5823 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πήρα πρόσφατα το Wetek Hub που πιστεύω τα έχει όλα. Και android και dual boot με Libreelec στην microSD, WiFi, Gigabit port, καθώς και ir extender για να το κρύψεις πίσω από την tv

Γενικά τα wetek, αν και λίγο ακριβά, είναι πολύ καλά και με καλή υποστήριξη. Αν κρίνω από δύο τρεις φίλους που έχουν πάρει φθηνά android, ότι πληρώνεις, παίρνεις...

Στάλθηκε από το E5823 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Οι Ελληνικές ταινίες που έχω είναι σε μορφή DVD.
Τι επιλογές ορέπει να τικάρω ολταν αλλάζω content για να μου βγάλει μία ταινία κι όχι όσα είναι τα video.ts;

Τι εννοείς όταν αλλάζεις content; Αν κάνεις δεξι κλικ στον parent folder (ή και στο φάκελο VIDEO_TS) και πατήσεις Play θα την παίξει σαν DVD, με τα μενού κλπ...
Επίσης θα την καταχωρήσει σαν DVD (στο Movie Information), αν θες να προσθέσεις την ταινία στη συλλογή σου (στο Movies δλδ)..
Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα τις αναγνωρίσει σωστά τις ελληνικές ταινίες...

Το παίζει κανονικά αλλά εκτός απ´ την κυρίως ταινία στο search μου εμφανίζει πολλά εικονίδια, σαν να βρήκε πολλές ταινίες κι όχι μία. Υποθέτω οτι κάθε *.ts αρχείο που βρίσκει το θεωρεί ταινία, κι εκτός απ´ την κυρίως ταινία όπως είπα βλέπω πχ και κάποια με τίτλο video.
Πάω δεξί κλίκ manage-remove from library αλλά όταν ξαναμπαίνω στο Kodi στο αυτόματο search μου τα ξαναεμφανίζει.

Αν θες να σου προτείνω ένα android, αν φοβάσαι το raspberry

Αν εχεις κάτι οικονομικό και αξιόπιστο.

Πήρα πρόσφατα το Wetek Hub που πιστεύω τα έχει όλα.
Εχεις κανά λινκ;

Re: Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Το παίζει κανονικά αλλά εκτός απ´ την κυρίως ταινία στο search μου εμφανίζει πολλά εικονίδια, σαν να βρήκε πολλές ταινίες κι όχι μία. Υποθέτω οτι κάθε *.ts αρχείο που βρίσκει το θεωρεί ταινία, κι εκτός απ´ την κυρίως ταινία όπως είπα βλέπω πχ και κάποια με τίτλο video.
Πάω δεξί κλίκ manage-remove from library αλλά όταν ξαναμπαίνω στο Kodi στο αυτόματο search μου τα ξαναεμφανίζει.

Xμμμ, αρχεία .ts δεν εχουν τα DVD πάντως. Έχουν .vob, .bup, .ifo αλλά .ts δεν νομίζω (oι φάκελοι λεγονται VIDEO_TS και AUDIO_TS)..
Τι δείχνουν αυτά τα .ts αρχεία; Μήπως δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στη δομή (φάκελο δλδ) του DVD;
Πάντως μπορείς να τα κάνεις exclude ώστε να τα αγνοεί στο scan (αν θυμάμαι καλά)...

στο kodi 17 στις ρυθμίσεις (settings-media-videos) έχει μια επιλογή (combine split video items) , δεν ξέρω αν βοηθάει

Δικό μου λάθος, έχεις δίκιο. Τα VOB αρχεία απ´ το φάκελο Video.ts εννοούσα.

Τελικα πήρα τον MXQ PRO 4K (2+16) στα 48 απο geek buying. Μου τον πρότεινε ένας συνάδελφος που τον έχει και βλέπει kodi απροβλημάτιστα. Άντε να δούμε τι ψάρια πιάσαμε. Ευχαριστω για την βοήθεια σας.

Αν εχεις κάτι οικονομικό και αξιόπιστο.

Εχεις κανά λινκ;

Εγώ πάντως πήρα αυτό: Mini M8S II 4K Smart TV Box Amlogic S905X Quad Core Processor - 2GB+16GB

Απλό σαν μηχανάκι, μιας και δεν έχω ιδιαίτερες και extreme απαιτήσεις σε ήχο και εικόνα. Επίσης είναι και σε καλή τιμή τώρα.