Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

separate,μετά επιλέγεις αν θέλεις να κάνει export τα thumbnails αν θέλεις να κάνεις overwrite τα παλιά αρχεία
Εκανα οτι μου ειπες,και export τα thumbnails και overwrite και οτι αλλο ζητουσε ,μου εδειξε οτι εψαχνε ολα τα εργα αλλα μετα τιποτε.Δεν ξερω μετα τι να κανω. Δεν μου δειχνει τιποτε .nfo

Στο φακελο της ταινιας δεν εχει το αρχειο moviename.nfo?
Καλημερα Λεο
Εαν εννοεις D:\Movies\Μπλα-Μπλα δεν υπαρχει σε καμμια ταινια
Βεβαια μετα απο αυτο που ειπες χθες,και εκανε extract ολες τις πληροφοριες,βλεπω οτι στον φακελο καθε ταινιας υπαρχει ο φακελος αρχειων actors ο οποιος βεβαια μου ζηταει ενα προγραμμα για να ανοιξει και εγω δεν ξερω ποιο ειναι

Last edited:

Καλημερα Λεο
Βεβαια μετα απο αυτο που ειπες χθες,και εκανε extract ολες τις πληροφοριες,βλεπω οτι στον φακελο καθε ταινιας υπαρχει ο φακελος αρχειων actors ο οποιος βεβαια μου ζηταει ενα προγραμμα για να ανοιξει και εγω δεν ξερω ποιο ειναι

Τα αρχεία .tbn στο φάκελο .actors είναι thumbnails, ανοιγουν με image viewers. Κανονικά, μετά το export θα έπρεπε να εχεις στο φάκελο της ταινίας τα παρακάτω:
- Αρχείο *.nfo
- Αρχείο *.tbn me to thumb της ταινίας
- Αρχείο *-fanart.jpg
- Φάκελο .actors με φωτογραφίες ηθοποιών σε μορφή .tbn

Καλημερα Λεο

Εκτος απο το .actors δεν εμφανηστηκε τιποτα αλλο?

Καλησπερα σε ολους σας.
Μονο τα ακολουθα εμφανιζονται

Αρχείο *.tbn me to thumb της ταινίας
- Αρχείο *-fanart.jpg
- Φάκελο .actors με φωτογραφίες ηθοποιών σε μορφή .tbn

Τα .nfo σε οσες ταινιες κοιταξα δεν υπαρχουν
Βγαζει και το ( Αρχειο srt ) που οταν το κλικαρω με βαζει κατευθεια στο XBMC

Βαγγελης

Εκανα πληρη και καθαρη απεγκατασταση του XBMC. To εγκατεστησα παλι μηπως με το καινουργιο scrapping βρει το αρχειο .nfo αλλα τιποτε. ΤΖΙΦΟΣ.
Και η πλακα ειναι οτι στην τηλεοπτικη σειρα Band of brothers τα δυο πρωτα επεισοδια τα βγαζει με Αγγλικους υποτιτλους ,ενω τα υπολοιπα οκτω δειχνει κανονικα με Ελληνικα.
Τι συμβαινει? Καμμια ιδεα?
Βαγγελης..................

Το ξανακοίταξα το θέμα και είδα οτι είναι λίγο hit & miss η εξαγωγή info. Στις μισές ταινίες μου το βγάζει στις άλλες όχι.

Καλημερα σε ολους σας.
@ Kostas Y
Ο leo06 μου προτεινε το Εmber Media Manager για να κανω δουλεια με την υποθεση του καθε εργου.
Το κατεβασα αλλα δεν μου δειχνει κανενα εργο .Μηπως ξερεις πως θα κατεβασω τα εργα στο Ember?
Ευχαριστω.............

Καλημερα σε ολους σας.
@ Kostas Y
Ο leo06 μου προτεινε το Εmber Media Manager για να κανω δουλεια με την υποθεση του καθε εργου.
Το κατεβασα αλλα δεν μου δειχνει κανενα εργο .Μηπως ξερεις πως θα κατεβασω τα εργα στο Ember?
Ευχαριστω.............

To Ember είναι πονεμένη ιστορία με πολλα προβλήματα, διάβασε το thread στο forum.xbmc.org. Κάτι παίζει με τους scrapper που χρησιμοποιεί.
Υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λυσεις, ψάξε λίγο στα Supplemental Tools του forum.

παντως στις BR δομες τα κανει θαλασσα.Ειτε παιξεις το πρωτο m2ts ειτε το μεγαλυτερο ειτι το .index ειτε πατησεις Play στο folder , υπαρχουν ταινιες που παιζει λιγο την κύρια ταινια και μετα μπαινει στα εξτρα ή κανει οτι θελει (inception-Harry Potter)

Κωστα,θα ηταν φοβερη επιτυχια να εχεις την υποθεση του εργου στα Ελληνικα.
Για το Ember κοιταξα καποιες οδηγιες που δειχνουν οτι ειναι ευκολο το θεμα,αλλα σε εμενα δεν καταβαζει καμμια ταινια στις πληροφοριες του.
Και το παραλογο ειναι οτι ενω ειναι περασμενο στα προγραμματα Χ86 οταν παω στα install/uninstall programs δεν φαινεται πουθενα για να το απεγκαταστησω και να το ξαναεγκαταστησω απο την αρχη μηπως και εχω κανει καποιο λαθος στα βηματα εγκαταστασεως......

για την υποθεση του εργου στα ελληνικα , την ειχα λυσει εδω και μηνες με το yanfoe..εφτιαχνε nfo αρχεια , που με ενα copy-paste περνουσε και στο XBMC στα ελληνικα.Το κακο ηταν , οτι για καποιο λογο (που δεν πολυασχοληθηκα) , περνουσε ποστερς και fanart απο το yanfoe κουκουρουκου τελειως ! Της ταινιας μεν , αλλα κακιστη απεικονιση.Και επειδη οταν εκανα refresh την ταινια απο το XBMC εσβηνε και την υποθεση στα ελληνικα , τελικα σταματησα να ασχολουμαι.Κατι με ρυθμισεις παιζει στο yanfoe (που ειναι και δωρεαν) , αλλα βαριεμαι απιστευτα να το ψαξω

aa επειδη πρεπει να λεμε και τα καλα , και οχι μονο μουρμουρα-λογο ανωτερας βιας , αναγκαστηκα και εκανα φορματ τα windows.Τεσπα απο clean install ολα , χωρις κανενα codec παρα μονο του XBMC.Εγιναν οι απαραιτητες ρυθμισεις στην ΑΤΙ , και ολες οι ταινιες παιζουν νερο.Τηλεοπτικες σειρες , και ειδικα στο V που εχει μια παραξενη κωδικοποιηση , και που και το popcorn εκανε συνεχεια σπασιματα , το XBMC τα καταφερνει καλυτερα (κανει μεν και αυτο σπασιματα , αλλα πολυ πιο αραια).
Πιστευω οτι ενα καινουργιο Htpc με το XBMC επανω ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ , και απλα περιμενωντας τις αναβαθμισεις που βγαινουν , το αποτελεσμα εκτος απο σχεδον τελειο θα ειναι και σταθεροτατο

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

aa επειδη πρεπει να λεμε και τα καλα , και οχι μονο μουρμουρα-λογο ανωτερας βιας , αναγκαστηκα και εκανα φορματ τα windows.Τεσπα απο clean install ολα , χωρις κανενα codec παρα μονο του XBMC.Εγιναν οι απαραιτητες ρυθμισεις στην ΑΤΙ , και ολες οι ταινιες παιζουν νερο.Τηλεοπτικες σειρες , και ειδικα στο V που εχει μια παραξενη κωδικοποιηση , και που και το popcorn εκανε συνεχεια σπασιματα , το XBMC τα καταφερνει καλυτερα (κανει μεν και αυτο σπασιματα , αλλα πολυ πιο αραια).
Πιστευω οτι ενα καινουργιο Htpc με το XBMC επανω ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ , και απλα περιμενωντας τις αναβαθμισεις που βγαινουν , το αποτελεσμα εκτος απο σχεδον τελειο θα ειναι και σταθεροτατο

Όντως έτσι πρέπει και γι' αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η διανομή του XBMC LIVE ή του Openelec. Και μια που το ανέφερες Zilmer αγόρασα και την Nvidia GT 430 μόνο και μόνο για να δώ αν θα παίζει καλύτερα στο XBMC. Θα ξεκινήσω να παλεύω με Linux και μόνο αν δεν τα καταφέρω θα περάσω στα Win7. Αναμείνατε λοπόν για νέο οδηγό, αυτή την φορά σε Linux.

με γεια Αυγερινε η καρτα , αν και σε ειχα ΑΤΙμανιακο :p

Καλημερα σε ολους σας.
@ Kostas Y
Ευχαριστω.............

τι εννοείς δεν σου δείχνει κανένα έργο, έχεις δηλώσει την τοποθεσία των ταινιών?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

για σας που δεν εχετε ssd και έχετε μεγάλο startup κοιτάξτε λίγο αυτό www.soluto.com

Το Εmber Media Manager μου έκανα και μενα κατι τέτοια κουλά, έβαλα το yanfoe κι ολα καλα

Last edited:
Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

για σας που δεν εχετε ssd και έχετε μεγάλο startup κοιτάξτε λίγο αυτό www.soluto.com

Το Εmber Media Manager μου έκανα και μενα κατι τέτοια κουλά, έβαλα το yanfoe κι ολα καλα
τι εννοεις εβαλες το yanfoe? σου δειχνει σωστη απεικονιση στο XBMC στα εξωφυλλα των ταινιων?γιατι και εγω το yanfoe χρησιμοποιω για το ποπκορν , αλλα με XBMC δεν το εχω καταφερει να ειναι σωστο σε ολα

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τα εμφανίζει όλα μια χαρά, από την πρώτη στιγμή και σε όλες τις ταινίες
Τι να σου πω, δεν έχω προσέξει κάποια αστοχία

Zilmer στην αρχική εγκατάσταση σου προτείνει 3 τρόπους για το σώσιμο των αρχειών. Ένας από αυτους ειναι για xbmc, το είχες επιλέξει?