Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

με γεια Αυγερινε η καρτα , αν και σε ειχα ΑΤΙμανιακο :p

Μανιακός με οτι παίζει απροβλημάτιστα και μόνο. Απλά το XBMC LIve δεν πηράζεται εύκολα αν στηθεί, διότι δεν είναι Desktop. Πάντως και με το Xtreamer Ultra για εκεί θα πάλευα. Νησάφι πια με τα Win 7, 16 ΤΒ λειτουργικό για χρήση Media PLayer; Σκεφτείτε πόσο μικρό είναι το Firmware του Popcorn ας πούμε και κάντε την αφαίρεση. Ναι απευθύνεται σε διαφορετικά Hardware και γι' αυτό όλοι σκίζονται να ξεγυμνώσουν (Openlec), τον kernel της ubuntu ας πούμε ειδικά σε Nvidia έτσι ώστε να αφαιρεθούν όλα τα υπόλοιπα που δεν χρειάζονται και τρώνε πόρους και ταχύτητα.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μανιακός με οτι παίζει απροβλημάτιστα και μόνο. Απλά το XBMC LIve δεν πηράζεται εύκολα αν στηθεί, διότι δεν είναι Desktop. Πάντως και με το Xtreamer Ultra για εκεί θα πάλευα. Νησάφι πια με τα Win 7, 16 ΤΒ λειτουργικό για χρήση Media PLayer; Σκεφτείτε πόσο μικρό είναι το Firmware του Popcorn ας πούμε και κάντε την αφαίρεση. Ναι απευθύνεται σε διαφορετικά Hardware και γι' αυτό όλοι σκίζονται να ξεγυμνώσουν (Openlec), τον kernel της ubuntu ας πούμε ειδικά σε Nvidia έτσι ώστε να αφαιρεθούν όλα τα υπόλοιπα που δεν χρειάζονται και τρώνε πόρους και ταχύτητα.

όταν δοκιμάσεις με openelec και nvidia πες μας αν η εικόνα είναι καλύτερη ή χειρότερη από ati

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ναι και εγω αυτο που ρωταει ο leo06 θα ρωταγα
@Sirkonsta θα το κοιταξω φιλε , αν και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ειχα ρυθμισει για το XBMC

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

όταν δοκιμάσεις με openelec και nvidia πες μας αν η εικόνα είναι καλύτερη ή χειρότερη από ati

Επειδή τώρα κάνω Ghost τον υπάρχων σκληρό και θα καθυστερήσει λίγο η διαδικασία, ίσως να έχω νέα το βράδυ. Αν όλα πάνε καλά (σπάνιο πράγμα) ίσως επικοινώνησω με τον Zilmer μπας και το δούμε από κοντά παρέα.

Στόχος:
1. Σωατό 24p και όσο είναι δυνατόν να μην πέφτει το Frame Rate.
2. Bitstreaming ήχου (ακόμα όχι HD)
3. Vdpau σε σχέση με το DXVA2.
4. MCE Remote

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Επειδή τώρα κάνω Ghost τον υπάρχων σκληρό και θα καθυστερήσει λίγο η διαδικασία, ίσως να έχω νέα το βράδυ. Αν όλα πάνε καλά (σπάνιο πράγμα) ίσως επικοινώνησω με τον Zilmer μπας και το δούμε από κοντά παρέα.

Στόχος:
1. Σωατό 24p και όσο είναι δυνατόν να μην πέφτει το Frame Rate.
2. Bitstreaming ήχου (ακόμα όχι HD)
3. Vdpau σε σχέση με το DXVA2.
4. MCE Remote

2,3,4 δεν θα έχεις πρόβλημα νομίζω, τώρα για το 1 δεν ξέρω
αν έφερνε και το Α210 για σύγκριση αν δεν έχεις εσύ κάποιο media player

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

2,3,4 δεν θα έχεις πρόβλημα νομίζω, τώρα για το 1 δεν ξέρω
αν έφερνε και το Α210 για σύγκριση αν δεν έχεις εσύ κάποιο media player

Γι' αυτό θέλω και δεύτερα μάτια. Τεσπά μπορώ να βρώ ένα Dune φίλου, οπότε σίγουρα θα συγκριθεί. Εξάλλου σε 50" Plasma τηλεόραση δύσκολα δεν βλέπεις ατέλειες στην κίνηση.

τι εννοείς δεν σου δείχνει κανένα έργο, έχεις δηλώσει την τοποθεσία των ταινιών?
Καλησπερα Λεο και σε ολους σας
Στην αριστερη πλευρα που υποτιθεται οτι θα δειχνει ολο το κατεβατο με τις ταινιες μου δεν υπαρχει τιποτε.
Επισης ενω το προγραμμα υπαρχει στον σκληρο δισκο Χ86 στα install/unistall δεν το εμφανιζει.Απο που του κανω απεγκατασταση για να το ξαναεγκαταστησω?
Ευχαριστω Βαγγελης..............

To Yanfoe το κατεβασα αλλα οταν κανω set-up μου ζηταει το .NET framework:v4.0
Aυτο απο που το κατεβαζω?
Μηπως ειναι μονο για LINUX?

Last edited:

Καλησπερα Λεο και σε ολους σας
Στην αριστερη πλευρα που υποτιθεται οτι θα δειχνει ολο το κατεβατο με τις ταινιες μου δεν υπαρχει τιποτε.
Επισης ενω το προγραμμα υπαρχει στον σκληρο δισκο Χ86 στα install/unistall δεν το εμφανιζει.Απο που του κανω απεγκατασταση για να το ξαναεγκαταστησω?
Ευχαριστω Βαγγελης..............

κάπου στο επάνω μέρος έχει μια επιλογή για update library

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπόν πρώτα νέα. Έγινε εγκατάσταση Openelec σε λιγότερο από 10'. Χρόνος εκκίνησης XBMC λιγότερο από 10" (Θα χρονομετρήσω). Μέχρι τώρα το 24p δείχνει να κυλάει νερό με 0 Dropped Frames σε 15' ταινίας που παίζει (2012 1080p με DTS). Το Frame Rate με ενεργοποιημένο το Vdpau είναι κολλημένο στο 23.98 και παίζει προς τα 24 ελάχιστα σε αντίθεση με τα Win 7.

Οι πληροφορίες των πυρήνων του I3 core εμφανίζονται κανονικά με 4 πυρήνες σε αντίθεση με τα Win7. Επίσης μπαίνοντας στο System Info τα πάντα εμφανίζονται κανονικά (θερμοκρασίες cpu, gpu και βέβαια χρονισμοί) σε αντίθεση με τα Win 7.

Ο ήχος μέσω HDMI χρειάστηκε μια μικρή ρυθμισούλα και μετά όλα κομπλέ.

Όλα αυτά μέχρι τώρα OUT OF THE BOX και σε χρόνο ρεκόρ. (Onlined - Zilmer!!!!)
Θα παλέψω να ρυθμίσω το MCE Remote και συνεχίζω με νέα αργότερα.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπόν πρώτα νέα. Έγινε εγκατάσταση Openelec σε λιγότερο από 10'. Χρόνος εκκίνησης XBMC λιγότερο από 10" (Θα χρονομετρήσω). Μέχρι τώρα το 24p δείχνει να κυλάει νερό με 0 Dropped Frames σε 15' ταινίας που παίζει (2012 1080p με DTS). Το Frame Rate με ενεργοποιημένο το Vdpau είναι κολλημένο στο 23.98 και παίζει προς τα 24 ελάχιστα σε αντίθεση με τα Win 7.

Οι πληροφορίες των πυρήνων του I3 core εμφανίζονται κανονικά με 4 πυρήνες σε αντίθεση με τα Win7. Επίσης μπαίνοντας στο System Info τα πάντα εμφανίζονται κανονικά (θερμοκρασίες cpu, gpu και βέβαια χρονισμοί) σε αντίθεση με τα Win 7.

Ο ήχος μέσω HDMI χρειάστηκε μια μικρή ρυθμισούλα και μετά όλα κομπλέ.

Όλα αυτά μέχρι τώρα OUT OF THE BOX και σε χρόνο ρεκόρ. (Onlined - Zilmer!!!!)
Θα παλέψω να ρυθμίσω το MCE Remote και συνεχίζω με νέα αργότερα.

από εικόνα?σε μένα το remote παίζει χωρίς καμιά επιπλέον ρύθμιση

σε ξαναρωτάω στα settings του ember έχεις δηλώσει την τοποθεσία των ταινιών?
Αυτα τα settings τα δηλωνεις οταν πρωτοκανεις εγκατασταση η οταν ανοιγω το προγραμμα και μου δειχνει κενη την αριστερη πλευρα εκει οπου υποτιθεται οτι επρεπε να μου δειχνει τα εργα μου?

Εκανα load settings αλλα εδω δεν ξερω πως να προχωρησω.

Τωρα βλεπω οτι στα Movies\Files and Sourses δειχνει τον σκληρο με την ονομασια του που προφανως το δηλωσα οταν εκανα εγκατασταση του προγραμματος. Και ΜΕΤΑ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

από εικόνα?σε μένα το remote παίζει χωρίς καμιά επιπλέον ρύθμιση

Ακριβώς παίζει OUT OF THE BOX και αυτό, απλά δεν έχω συνηθίσει ακόμα τα Key Mapping αλλά δεν θα αργήσω. Όλες οι βασικές του λειτουργίες είναι ΕΔΩ.

Λοιπόν στην εικόνα δεν μπορώ να πω, πέρα της κίνησης, πολλά πράγματα ακόμα. Παίζω μπόλικες ταινίες, θα κάνω και ένα καλιμπράρισμα σε λίγο, αλλά σαν πρώτη εντύπωση δεν ξέρω τι παίζει με το Output Range των χρωμάτων. Αν δηλαδή χρησιμοποιεί σαν Default το 0-235 ή το 16-235 διότι το Gamma μου φαίνεται λίγο πιο σκοτεινό.

Μέχρι τώρα είμαι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ!:SFGSFGSF:

Αυτα τα settings τα δηλωνεις οταν πρωτοκανεις εγκατασταση η οταν ανοιγω το προγραμμα και μου δειχνει κενη την αριστερη πλευρα εκει οπου υποτιθεται οτι επρεπε να μου δειχνει τα εργα μου?

Εκανα load settings αλλα εδω δεν ξερω πως να προχωρησω.

πάνω αριστερά είναι μια από της επιλογές αλλά δεν θυμάμαι ποια

Attachments

• ss.jpg
    ss.jpg
    61.5 KB · Views: 44