Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

To μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η τηλεόραση σου έχει πρόβλημα με το σήμα PCM που βγάζει το HDMI.

Αν το πρόβλημα παρουσιάστηκε πρόσφατα, κάνε μια επανεγκατάσταση του XBMC (κρατώντας το profile folder φυσικά)

To μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η τηλεόραση σου έχει πρόβλημα με το σήμα PCM που βγάζει το HDMI.

Αν το πρόβλημα παρουσιάστηκε πρόσφατα, κάνε μια επανεγκατάσταση του XBMC (κρατώντας το profile folder φυσικά)
Το πρόβλημα το έχω ΜΟΝΟ με το XBMC και ίσως από την αρχή της εγκατάστασης. Μέχρι τώρα δεν το χρησιμοποιούσα για αναπαραγωγή MP3, παρά μόνο για video. Με άλλους Players παίζει κανονικά τα MP3, άρα δεν τίθεται θέμα προβλήματος της HDMI σχετικά με το σήμα PCM.
Θα κάνω μια επανεγκατάσταση να δω τι γίνεται.

Last edited:
Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κανε κανα δυο πειράματα στις ρυθμίσεις του Audio output και στο audio settings.(τελευταια καρτελα)
Κοιταξε επισης στο menu των windows\sounds αν εχεις default το hdmi.
στο audio settings παιξε με τις ρυθμισεις πχ wasapi: digital HDMi /system default
μην σου βγαζει τον ηχο απο τις αναλογικες εξοδους απο μόνο του.
ειχα και γω τετοιο προβλημα.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κανε κανα δυο πειράματα στις ρυθμίσεις του Audio output και στο audio settings.(τελευταια καρτελα)
Κοιταξε επισης στο menu των windows\sounds αν εχεις default το hdmi.
στο audio settings παιξε με τις ρυθμισεις πχ wasapi: digital HDMi /system default
μην σου βγαζει τον ηχο απο τις αναλογικες εξοδους απο μόνο του.
ειχα και γω τετοιο προβλημα.

Έκανα όλα τα παραπάνω. Είναι σωστά. Επίσης έκανα ένα πείραμα. Με το WMC όλα παίζουν και ακούγονται κανονικά (DVD, MP3). Εκτός από τα αρχεία της κάμερας mts kai mt2s που αντί για ήχο έχω ένα "ξύσιμο" συνεχόμενο.
Ετρεξα και την προηγούμενη έκδοση το XBMC και το πρόβλημα εξακολουθεί, δηλαδή δεν έχω ήχο στα MP3. Σε όλα τα άλλα, είναι Οκ, συμπεριλαμβανομένου και τα mts, mt2s.
Μήπως θα πρέπει να ορίσω κάποιον Player μέσα στο playercorefactory?

Βρήκα αυτη την επιλογή στα Advancedsettings

<audio>
.....
<resample>48000</resample> <!-- Force a specific samplerate to be produced by paplayer to send to the audio hardware, i.e HDMI Audio is usually only capable of 48000. This doesn't work on XBox-->
.....
</audio>

Ίσως βοηθήσει, αν τα ΜΡ3 είναι στα 44100Hz

Βρήκα αυτη την επιλογή στα Advancedsettings

Ίσως βοηθήσει, αν τα ΜΡ3 είναι στα 44100Hz
...και να κάνω μετατροπή όλα τα mp3 σε αυτήν δειγματοληψία???? δεν μιλάμε για 10 και 100 τραγούδια. Μιλάμε για 500GB τουλάχιστον

Μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το αρχείο advancedsettings.xml. Εκεί μπαίνουν οι "κρυφές" ρυθμίσεις του XBMC.

Η εντολή που ανέφερα απλα αλλάζει τον ήχο που δίνει το XBMC στα 48000Hz. Δεν χρειάζεται να πειράξεις τα αρχεία σου.

Θα μπορούσες βέβαια να μετατρέψεις ένα ΜΡ3 σε 48kHz για να δεις αν εκεί είναι το πρόβλημα.

κατεβασα μια εφαρμογη για android που θεωρητικα το τηλεφωνο γινεται τηλ/ριο.Πρεπει κατι αλλο να κανω? πς ακουει?wifi?bluetooth?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

απο το ιphone που ξέρω εγώ. πρεπει να πας μεσα στο XBMC
στα settings-->network settings
allow control of xbmc via HTTP: (τσεκαρισμένο)
απο κατω κρατα τις default ρυθμισεις
port: 8080
username:xbmc
password : xbmc
web interface default
allow programs on this system to control xbmc
allow programs on other systems to control xbmc
announce these services to other systems via zeroconf

πας μετα στα network settings τωn windows βλεπεις στα properties ,στα details την
IP του Pc που εχεις το XBMc (η ανοιγεις ενα CMD και γραφεις "ipconfig" )
συνηθως ειναι 192.168.2.x

μετά πας στα settings της εφαρμογής και γραφεις τις τιμες που εχεις βάλλει.
Στην πρωτη επιλογή system/server name/ host (αναλογως την εφαρμογή) βαζεις οτι θες πχ: Zilmer HTPC 1

μετα συμπληρωνεις και τις υπολοιπες αναλογως τι τιμές εχεις. πχ:
ip: 192.168.2.x (εμενα ειναι 192.168.2.6)
username: xbmc
password: xbmc
port :8080

Last edited:

Μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το αρχείο advancedsettings.xml. Εκεί μπαίνουν οι "κρυφές" ρυθμίσεις του XBMC.

Η εντολή που ανέφερα απλα αλλάζει τον ήχο που δίνει το XBMC στα 48000Hz. Δεν χρειάζεται να πειράξεις τα αρχεία σου.

Θα μπορούσες βέβαια να μετατρέψεις ένα ΜΡ3 σε 48kHz για να δεις αν εκεί είναι το πρόβλημα.
Προφανώς δεν το έχω χρησιμοποιήσει :D
Οπότε κάνω αυτό που μου είπες και βλέπουμε τα αποτελέσματα.
Thanks a lot

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Portioli σε ευχαριστω πολυ

zilmer σου δουλεψε εντάξει?
φανταστικό έτσι? Εγω για μουσική εχω κλειστές οθονες/τηλεοράσεις
και τα δουλεύω ολα απο το τηλέφωνο.
απο οτι βλεπω εχει πολύ ωραια πραγματακια και για android.
πανεμορφα και το καλυτερο τσαμπα.
Εγω λογω iOs εβαλα αυτό xbmc commander Μικρό το κόστος αλλά πανέμορφο. Ξεφορτωθηκα εδώ και πολύ καιρό το remote που ειχα.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

zilmer σου δουλεψε εντάξει?
φανταστικό έτσι? Εγω για μουσική εχω κλειστές οθονες/τηλεοράσεις
και τα δουλεύω ολα απο το τηλέφωνο.
απο οτι βλεπω εχει πολύ ωραια πραγματακια και για android.
πανεμορφα και το καλυτερο τσαμπα.
Εγω λογω iOs εβαλα αυτό xbmc commander Μικρό το κόστος αλλά πανέμορφο. Ξεφορτωθηκα εδώ και πολύ καιρό το remote που ειχα.

Άντε μπράβο, να καταλάβουν και οι υπόλοιποι το μεγαλείο του XBMC. Ελβετικός σουγιάς!