Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κώστα πως πάει το Zacate - XBMC δώσε μας κανένα update.
Γεια σου Αυγερινε
απο τον καιρο που το αγορασα , βασικα δεν το εχω κλεισει ακομα , αρα δεν εχω προβληματα θερμοτητας.
Το XBMC , παει σφαιρα ,σε οτιδηποτε αρχειο βιντεο αλλα και σε φωτογραφιες μεγαλυτερου μεγεθους (16mp) , απο μια καινουργια φωτογραφικη που πηρα.
Μονο κουφο σημειο (οχι προβληματικο ) ειναι καποια σπασιματακια , που πια δεν γινονται σε ολα τα mkv.Μιλαμε φυσικα , για 1-2 σπασιματα το πολυ σε μια ταινια και οχι παραπανω, αν και στις τελευταιες 5-6 ταινιες δεν παρατηρησα τιποτα.
Εν κατακλειδι
σε σχεση με το ποπκορν η εικονα ειναι ιδια , η κινηση ιδια, αλλα η σταθεροτητα παει στο ποπκορν.
Το GUI ομως παει στο XBMC με διαφορα ετη φωτος , πραγμα που με κανει να μην ξανασκεφτω media player μεχρι να ενσωματωθει κατι αναλογο στα mp.
Υ.Γ Liano ή κατι αλλο θα ειναι η φθινοπωρινη μου αναβαθμιση....μεχρι τοτε καλες βουτιες να εχουμε :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Γεια σου Αυγερινε
απο τον καιρο που το αγορασα , βασικα δεν το εχω κλεισει ακομα , αρα δεν εχω προβληματα θερμοτητας.
Το XBMC , παει σφαιρα ,σε οτιδηποτε αρχειο βιντεο αλλα και σε φωτογραφιες μεγαλυτερου μεγεθους (16mp) , απο μια καινουργια φωτογραφικη που πηρα.
Μονο κουφο σημειο (οχι προβληματικο ) ειναι καποια σπασιματακια , που πια δεν γινονται σε ολα τα mkv.Μιλαμε φυσικα , για 1-2 σπασιματα το πολυ σε μια ταινια και οχι παραπανω, αν και στις τελευταιες 5-6 ταινιες δεν παρατηρησα τιποτα.
Εν κατακλειδι
σε σχεση με το ποπκορν η εικονα ειναι ιδια , η κινηση ιδια, αλλα η σταθεροτητα παει στο ποπκορν.
Το GUI ομως παει στο XBMC με διαφορα ετη φωτος , πραγμα που με κανει να μην ξανασκεφτω media player μεχρι να ενσωματωθει κατι αναλογο στα mp.
Υ.Γ Liano ή κατι αλλο θα ειναι η φθινοπωρινη μου αναβαθμιση....μεχρι τοτε καλες βουτιες να εχουμε :p

Άντε με το καλό και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και την έκδοση για Openelec του Fusion.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

αυτοι εχουν σκοπο να δουλέψουν με vaapi ετσι?

Πριν την πρώτη RC γα Fusion λένε οτι το Vaapi δουλεύει και τα dropped frames είναι λιγότερα και από ION2. Τώρα τι να πώ με το ρυθμό που βγάζουν πάντως τις Nightly's δύσκολα δεν θα τα καταφέρουν.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλησπερα σε ολους σας.
Μπορειτε να μου πειτε εαν αυτη η καρτα ειναι παθητικη?
Sapphire 6450 (PCI Express , GDDR3 , 2 GB) .Την εχει το Πλ...ιο.
Ειναι παρεμφερης με την 5450?
Κανει για το SVP? Δηλ. θα μας δειχνει εικονα η θα κρασαρει και αυτη οπως μου συμβαινει τωρα με τα γραφικα του Ι3?
Η Sapphire ειναι καλη εταιρια?
Ευχαριστω

Οποιαδήποτε καινουργια κάρτα γραφικών είτε ΑΤΙ είτε Nvidia θα κλειδώσει
στα 23,976 (αντε στα +-0.002) οποτε οποια κάρτα και να πάρετε δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ειτε script του Avisynth ,είτε το SVP kit.
Οσον αφορα την sapphire, έγω έχω από το ίδιο μαγαζί μια Sapphire , μια χαρά μου έχει βγει ούτε θόρυβος ,ούτε θερμοκρασίες ούτε τίποτα. 2 χρόνια εγγυηση, κανενα προβλημα με Drivers, έτσι κι αλλιώς κατεβάζω από το site της AMD που κατεβάζει όλος ο κόσμος.
Απο ότι βλέπω έχετε διαλεξει την εκδοση με τα 2GB η οποία κανει 65 ευρώ στο πλαίσιο. Για απλη αναπαραγωγή ποσο ρόλο να παίζει η RAM που να αξιζει τα 30/20 ευρω παραπάνω απο την ιδια καρτα με 512ΜΒ/1GB?

Τωρα αν έχετε σκοπό να παραμείνετε με svp kit ή avi synth για διπλά frames εκεί αλλάζει πολύ το έργο. Μια μικρή κάρτα θα βοηθήσει ελάχιστα.
Το ειχαμε συζητήσει κι όλας οτι ακόμα και με κάρτες για video games μικρή είναι η διαφορά. Το μεγάλο ζόρι ο υπολογιστής δεν το γλυτώνει. Σιγουρα θα υπάρχει διαφορά αλλα όσο θα προσφέρουν καποιες ανεπαίσθητες εκπτώσεις στις ρυθμίσεις.

Αλεξανδρε καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση.
Μιλαω για το SVP γιατι ειδα μεγαλη διαφορα στη ποιοτητα εικονας αλλα μονο για 10-15" γιατι μετα κολλαγε και επρεπε να κλεινω-ανοιγω το XBMC.
Ελεγα (και θελω τη γνωμη σου) να επερνα αυτη τη καρτα με τα 2GB γιατι νομιζα οτι θα εχω ροη στην εικονα αλλα για να το λες εσυ κατι παραπανω ξερεις.
Ισως να θελω ισχυροτερο επεξεργαστη?
Απλως θελω να αγορασω μια αθορυβη καρτα γραφικων για να μην κουραζω τον Ι3
Αυτη η καρτα που γραφω ειναι παθητικη?
Βαγγελης

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αλεξανδρε καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση.
Μιλαω για το SVP γιατι ειδα μεγαλη διαφορα στη ποιοτητα εικονας αλλα μονο για 10-15" γιατι μετα κολλαγε και επρεπε να κλεινω-ανοιγω το XBMC.
Ελεγα (και θελω τη γνωμη σου) να επερνα αυτη τη καρτα με τα 2GB γιατι νομιζα οτι θα εχω ροη στην εικονα αλλα για να το λες εσυ κατι παραπανω ξερεις.
Ισως να θελω ισχυροτερο επεξεργαστη?
Απλως θελω να αγορασω μια αθορυβη καρτα γραφικων για να μην κουραζω τον Ι3
Αυτη η καρτα που γραφω ειναι παθητικη?
Βαγγελης

Σόρυ που πετάγομαι, αλλά ο i3 σου είναι πανίσχυρος για HTPC. Μπορείς κάλιστα να πάρεις κάποια GT 430 απ' το stock του Πλαισίου (ο θεός βοηθός να δουλεύει) με εγγύηση κοντά στα 40 ευρώ. Έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις Madvr - Lavcuvid αλλά και SVP με μέτριες ρυθμίσεις. Επίσης θα είσαι κομπλέ και για όλα τα Linuxοειδή λειτουργικά όπως Openelec - XBMC Live. Και θα έχεις και 3D...

Με λίγα λόγια, με λιγουλάκια ευρώ 45 για την ακρίβεια παίρνεις αυτή. Εϊναι Low Profile, αθόρυβη (εκ πείρας) και κάνει όλα τα παραπάνω. Και θα σου μείνει με την έλευση του XBMC Eden.

Αυγερινε καλημερα οπως και στους υπολοιπους.
Μην ζητας συγγνωμη που πεταγεσαι γιατι εισαι ενας απο την ιατρικη ομαδα που ξερουν καλα τα χειρουργικα εργαλεια.
Δηλ. για να συνοψιζουμε,με μια GT 430 θα μπορω να βλεπω ταινια με το SVP χωρις να κολαει η εικονα και να εχω συνεχη ροη του εργου?
Η δεν παιζει ρολο η καρτα γραφικων και χρειαζομαι ισχυροτερο επεξεργαστη?
Στο τελευταιο (επεξεργαστη) η ερωτησις μου ειναι φιλολογικη.
Και μια τελευταια ερωτηση. Με την καρτα γραφικων θα πεσει η CPU Usage?
Και ετσι θα ξεκουραζεται ο Ι3?
Ευχαριστω Βαγγελης................

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυγερινε καλημερα οπως και στους υπολοιπους.
Μην ζητας συγγνωμη που πεταγεσαι γιατι εισαι ενας απο την ιατρικη ομαδα που ξερουν καλα τα χειρουργικα εργαλεια.
Δηλ. για να συνοψιζουμε,με μια GT 430 θα μπορω να βλεπω ταινια με το SVP χωρις να κολαει η εικονα και να εχω συνεχη ροη του εργου?
Η δεν παιζει ρολο η καρτα γραφικων και χρειαζομαι ισχυροτερο επεξεργαστη?
Στο τελευταιο (επεξεργαστη) η ερωτησις μου ειναι φιλολογικη.
Και μια τελευταια ερωτηση. Με την καρτα γραφικων θα πεσει η CPU Usage?
Και ετσι θα ξεκουραζεται ο Ι3?
Ευχαριστω Βαγγελης................

Βαγγέλη ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Γράψε όλη τη σύνθεση του Η/Υ σου και το μέσο προβολής σου, για να ξέρω τι θα προτείνω.

Σε γενικές γραμμές το SVP είναι "επεξεργαστοφάγος". Όλα όμως έχουν να κάνουν, όπως και στο Madvr - Lavcuvid με το σετ ρυθμίσεων που θα καταλήξεις. Όσο περισσότερο επεμβαίνεις τόσο διψάει για ισχύ.

- Όμως σκέψου και εσύ όπως και άλλοι, ότι, το HTPC μας θέλουμε να είναι αθόρυβο, μικρό, όμορφο για να αρέσει και στη γυναίκα (μη μας το φέρει σε κάνα κεφάλι καμιά μέρα) και κυρίως εύχρηστο.
- Να λειτουργεί αποκλειστικά με remote (για ατελείωτες ντάγκλες μετά τη δουλειά) και το περιβάλλον του να είναι κάτι σαν το XBMC στα καλά του. 'Ομορφο, γρήγορο, παραμετροποιήσιμο και πάνω απ' όλα σταθερό.
- Να παίζει τα πάντα από διαδίκτυο και βέβαια αν έχουμε και Blu-Ray, DVD.
- Επίσης όποτε γουστάρουμε να ακούμε και μουσική.

Τώρα τα κόλπα τύπου Madvr, SVP, Avisynth κ.λ.π. το μόνο που κάνουν είναι να μας υποδεικνύουν, πως για να πάμε απ' την σούπερ εικόνα σε αυτό που το ονομάζουμε "τέλεια εικόνα", χρειαζόμαστε κάποιες εκατοντάδες ευρώ.

Εγώ επειδή έχω πραγματικά λιώσει ώρες ατελείωτες με όλα αυτά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό που αξίζει είναι να καθόμαστε και να απολαμβάνουμε σειρές, ταινιούλες και τίποτα παραπάνω. Πως όμως είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι: ΑΠΛΟ

- Θέλουμε τέλειο 24p (23,976) αν το υποστηρίζει η τηλεόραση μας.
- Σωστό καλιμπράρισμα χρωμάτων (και μόνοι μας μπορούμε τα βασικά).
- Να παίζουν όλα τα Formats ήχου.
- Να διαβάζει αυτόματα και να κατεβάζει εξώφυλλα κ.λ.π. απ' τη βιβλιοθήκη μας.

Και καταλήγω που : XBMC.

Απλά επιλέξτε αυτό που θέλετε 1. Xbmc Linux 2. Xbmc Windows και στη συνέχεια επιλέξτε και το ανάλογο Hardware.

Υ.Γ. Επειδή σου έγραψα έκθεση, για την απορία σου, με τη συγκεκριμένη κάρτα που σου πρότεινα κάνεις λίγο πολύ τα πάντα, με κάποιες παραχωρήσεις όσον αφορά τις ρυθμίσεις που θα επιλέξεις.

για όλους τους λόγους που ανέφερε ο Αυγερινός και εγω αν εφτιαχνα HTPC αύριο το πρωί, καρτα θα εβαζα μια nvidia 430

Last edited:

Αυγερινε γεια σου και παλι.
1. Chieftec HT-01B Καλο κουτι αλλα εχει μονο 2 ανεμιστηρες εξαγωγης και καθολου εισαγωγης,με ενσωματωμενο τροφοδοτικο 300W καλο και αθορυβο
2. Ι3 540 Απλως πολυ καλος και δουλευει αβιαστα.Το μονο μειονεκτημα η μαμισια ψυκτρα που ο ανεμιστηρας της ΙΝΤΕΛ κανει θορυβο σαν μαρσαρισμα,πραγμα πολυ εκνευριστικο.Θελω να βαλω ψυκτρα SHURIKEN η BIG SHURIKEN αλλα φοβαμαι οτι δεν χωραει στο πλατος γιατι μαλλον θα βρισκει στην μνημη η/και στη καρτα γραφικων που θελω να αγορασω.
3. Μοbo Gigabyte mATX H55 που υποστηριζει τα γραφικα του Ι3
Μπορεις να δεις εαν χωραει η ψυκτρα που θελω να αγορασω?
4. Τηλεορασις Panasonic 42U20 Eιμαι πολυ ευχαριστημενος
5. Ηχος. Μπορει να λενε οτι κινηματογραφος ειναι εικονα και ηχος,εγω ομως προτιμω την τελεια εικονα και μου αρκει ο ηχος της τηλεορασης.
Γενικα ειμαι υπερευχαριστημενος με το συστημα και με το XBMC που το δουλευω περιπου 18 μηνες με το τηλεκοντρολ.Μονη ενστασις ο θορυβος της μαμισιας που ανεβαινει υπερμετρα οταν βγαζω το DXVA αλλα ετσι εχω καλλιτερη εικονα.
Ευχαριστω για την προσοχη σας......................

Πολύς λόγος για συνθέσεις και από ταινίες μεγάλη φτώχεια .... τεσπα..εγω έχω το πιο φτωχό σύστημα, αλλά δεν έχω δει προς το παρών ελειψη ισχύος ... Πεταμένα λεφτά μάλλον, αλλά και εγω στο τρυπακι ειμαι ! Προτείνω αναμονή

Πολύς λόγος για συνθέσεις και από ταινίες μεγάλη φτώχεια .... τεσπα..εγω έχω το πιο φτωχό σύστημα, αλλά δεν έχω δει προς το παρών ελειψη ισχύος ... Πεταμένα λεφτά μάλλον, αλλά και εγω στο τρυπακι ειμαι ! Προτείνω αναμονή
Κωστα καλησπερα,τι κανεις?
Δεν ανοιγει καποιος ενα καινουργιο Thread για ανταλλαγη ταινιων?
Ετσι για να πλουτησουμε την ταινιοθηκη μας.

ετσι ειναι , αν καποιος δεν εχει προβλημα με το μεγεθος και την κατανάλωση μονο και μόνο απο μεταχειρισμένα και με μια μικρη low profile καρτα μπορεί να φτιάξει μια χαρα HTPC.

παρτε την κάρτα για αρχή ειτε αυτήν που ειπατε στην αρχή, είτε αυτήν που πρότεινε ο Αυγερινός (καλύτερα).
Βγαλτε τα svp kit κτλ παιξτε με απλό ΧΒΜC και δειτε τι σας αρεσει πιο πολύ.
Το DXVA ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο. Αν έχετε ακομα θόρυβο παρτε την ψύκτρα μετά. Παντως μου κάνει εντυπωση που κάνει θορυβο, γιατί ο i3 είναι πολύ δυνατός επεξεργαστης. Εγω παίζω μέχρι και στο λαπτοπ 1080p mkv με έναν διπύρηνο της πλάκας χωρις HW acceleration.

Αν θελετε το svp kit ενεργοποιήμενο ό,τι επεξεργαστή και να πάρετε τον υπολογιστή θα τον λιώσετε.
Για το αν χωράει η ψυκτρα μονο ενας χαρακας μπορεί να μας βοηθησει.
στο site της Scythe λεει:
Dimensions (Overall): 125x135x58 mm