Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Η μητρικη με το cooler και την vga χωράνε σιγουρα?
Πολύ καλη συνθεση ... :SFGSFGSF:

Σχεδόν σίγουρος είμαι οτι χωράνε. Αλλά ως εναλλακτική έχω και το συνδυασμό i3 530 + Gigabyte H55N-USB - Scythe Shuriken απ' το άλλο PC, οπότε το πολύ -πολύ αλλάζω ψύκτρες. Σε διαστάσεις πάντως είναι λίγο πιο μεγάλο απ' το Dune H1.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στο θέμα μας. Οι έχοντες όρεξη να πειραματιστούν και έχουν Win 7 64 bit ας κατεβάσουν μια νέα έκδοση του XBMC με HD Audio. http://dl.dropbox.com/u/25170804/xbmc2.rar
Αυγερινε πολυ αξιολογο
Αλλα υπαρχει ενα σοβαρο προβλημα. Δεν ειναι executable
Δεν ανοιγει πλεον με το τηλεκοντρολ,αλλα πρεπει να ξαναπαω στο ξεζιπαρισμενο folder και απο εκει να πατησω το XBMC
Τι λαθος κανω? Ευχαριστω

Στο θέμα μας. Οι έχοντες όρεξη να πειραματιστούν και έχουν Win 7 64 bit ας κατεβάσουν μια νέα έκδοση του XBMC με HD Audio. http://dl.dropbox.com/u/25170804/xbmc2.rar

Δεν είναι απαραίτητα τα 64bit, τρέχει μια χαρά και στα 32.

Είχα κάποιες παύσεις σε DTS-MA ενω ταινία με flac 2.0 έπαιζε χωρίς ήχο και λάθος framaerate. To TrueHD δεν φαίνεται να έχει προβλήματα.

Αυγερινε πολυ αξιολογο
Αλλα υπαρχει ενα σοβαρο προβλημα. Δεν ειναι executable
Δεν ανοιγει πλεον με το τηλεκοντρολ,αλλα πρεπει να ξαναπαω στο ξεζιπαρισμενο folder και απο εκει να πατησω το XBMC
Τι λαθος κανω? Ευχαριστω

Χμμ...ετρεξα την νεα έκδοση απο USB stick κανονικά, βρήκε όλες τις ρυθμισεις και βιβλιοθήκες που έχει η βασική που χρησιμοποιώ. Μετα απο τις δοκιμές, όλα λειτουργούν όπως πριν, με τηλεκοντρολ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Χμμ...ετρεξα την νεα έκδοση απο USB stick κανονικά, βρήκε όλες τις ρυθμισεις και βιβλιοθήκες που έχει η βασική που χρησιμοποιώ. Μετα απο τις δοκιμές, όλα λειτουργούν όπως πριν, με τηλεκοντρολ.

Μπράβο Κώστα, πως σου φαίνεται πλέον..Νομίζω πως με ένα Hardware Deinterlacing θα είμαστε κομπλέ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μπράβο Κώστα, πως σου φαίνεται πλέον..Νομίζω πως με ένα Hardware Deinterlacing θα είμαστε κομπλέ.

Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα το ΑΕ, όπως έγραψες και εσυ το ένα φτιάχνουν, το άλλο χαλάει...Δεν περίμενα να τους δυσκολέψει τόσο.
Είδα οτι κλειδώνει το Output device και δεν μπορώ να διαλέξω WASAPΙ π.χ. ανεξάρτητα απο το αν είναι το exclusive mode οn ή off.

Το deinterlacing μάλλον θα αργήσει αν και ο isidrogar το έχει έτοιμο. Δεν βλέπω να υπάρχει και μεγάλη ζήτηση με το περισσότερο υλικό να είναι progressive. Ελπίζω πάντως να μπει πριν τις 28 Αυγούστου και το GP του Spa. Δεν μπορώ να βλέπω Formula1 σε 720p :smile:

Πώς το έκαναν αυτό;

Τουλάχιστο για DTS-HD-MA, γιατί για TrueHD γίνεται.

Αν δεν απατώμαι, το XBMC χρησιμοποιεί ffmpeg για το decoding, και το ffmpeg δεν έχει αποκτήσει (ακόμα) DTS-HD-MA audio decoder (TrueHD audio decoder έχει).

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

μολις κατεβασα την εκδοση για dts hd και εγινε μπαχαλο. Αναβει μεν, μαλλον αναβοσβηνει το dts master αλλα ηχο δεν εχω. Επισης σε οτιδηποτε βιντεακι απο youtube ,δεν παιζει τιποτα. Πανικος λεμε

Κανένα σημαντικό πρόβλημα στο σύστημά μου.

Για MR3, flac και Youtube videos πρέπει να ανεβάσεις την ένταση ήχου από το XBMC. Για κάποιο λόγο το 0db το αντιλαμβάνεται σαν mute.

Κανένα σημαντικό πρόβλημα στο σύστημά μου.

Για MR3, flac και Youtube videos πρέπει να ανεβάσεις την ένταση ήχου από το XBMC. Για κάποιο λόγο το 0db το αντιλαμβάνεται σαν mute.

Τι καρτα γραφικων εχεις ειπαμε?

Α και κατι που δεν καταλαβαινω: εχω amd e350 και εβαλα και pci ati 5570. Ολα τα σκιν τα τρεχει νερο. Εικονα.,κινηση μια χαρα. Στα dropfiles βγαζει οταν ξεκινα απο 2εως 4, δηλαδη μια χαρα. Στην διαρκεια της ταινιας και οχι παντα βλεπεις κατι σαν να χανει καρε. Αυτο ομως δεν καταγραφεται στα drop. Το ερωτημα ειναι γιατι? Επισης διπλα απο τα drop γραφει pc: αυτο τι μετραει? Αν και αυτο ακομα δεν αλλαζει,απλα ρωτω ακαδημαικα. Ψαχνω με λιγα λογια να δω αν φταιει η τηλεοραση μου,γιατι κατι τετοιο μου βρωμαει

Τι καρτα γραφικων εχεις ειπαμε?

ATI5450 που στέλνει ήχο και εικόνα μέσω HDMI σε ενισχυτή Onkyo.

Α και κατι που δεν καταλαβαινω: εχω amd e350 και εβαλα και pci ati 5570. Ολα τα σκιν τα τρεχει νερο. Εικονα.,κινηση μια χαρα. Στα dropfiles βγαζει οταν ξεκινα απο 2εως 4, δηλαδη μια χαρα. Στην διαρκεια της ταινιας και οχι παντα βλεπεις κατι σαν να χανει καρε. Αυτο ομως δεν καταγραφεται στα drop. Το ερωτημα ειναι γιατι? Επισης διπλα απο τα drop γραφει pc: αυτο τι μετραει? Αν και αυτο ακομα δεν αλλαζει,απλα ρωτω ακαδημαικα. Ψαχνω με λιγα λογια να δω αν φταιει η τηλεοραση μου,γιατι κατι τετοιο μου βρωμαει

Σαν να μην είναι ίδια τα framerates ταινίας και οθόνης μου ακούγεται αυτό.

To pc σημαίνει pattern correction (3:2 pulldown κτλ)

Για περισσότερα http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=71888

Και σε μενα το ιδιο συμβαινει.
Ενω στα πιο πολλα γραφει drop 1-2 το pc διπλα γραφει παντα 24.
Παντως θα κοιταξω αυτο που δινει ο Kostas Y

Τωρα βλεπω οτι σε μερικα γραφει PC1
Kαι απο οτι γραφει ο elupus Team-XBMC developer: Do you have auto refreshrate enabled? that will crash xbmc at times.

Eπισης μπορειτε να παρατηρησετε οτι εαν βαλετε με το τηλεκοντρολ σας το καταλληλο πληκτρο που πηγαινει την ταινια FastForward για 15" τοτε το pc γραφει αυτοματα none και μετα γυρναει καπακι pc 24

EDIT Εντελως δειγματοληπτικα μονο το AVATAR γραφει μονιμα pc:none

Last edited: