Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τωρα βλεπω οτι σε μερικα γραφει PC1
Kαι απο οτι γραφει ο elupus Team-XBMC developer: Do you have auto refreshrate enabled? that will crash xbmc at times.

Αυτό το έγραψε πριν απο 15 μήνες, τότε η Dharma ήταν ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο.

Ε αυτο το 24 εβλεπα τοτε

Να υποθέσω οτι δεν έχετε ενεργοποιημένο το "Adjust display refresh rate to match video" στα Video settings>Playback?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυτό το έγραψε πριν απο 15 μήνες, τότε η Dharma ήταν ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο.
Να υποθέσω οτι δεν έχετε ενεργοποιημένο το "Adjust display refresh rate to match video" στα Video settings>Playback?

Οι έχοντες 24p τηλεόραση δεν χρειάζεστε καθόλου αυτές τις ρυθμίσεις ενεργοποιημένες απ' τη στιγμή που βλέπετε ταινίες HD και σειρές επίσης οι οποίες είναι γυρισμένες σε 23,976. Αν όμως η τηλεόρασή σας δεν υποστηρίζει native το 24p (κυρίως παλιές LCD) τότε καλό είναι να ενεργοποιηθούν και οι δύο ρυθμίσεις.

Επίσης θα δείτε ότι συχνά οι απόψεις των Devs δεν συμφωνούν στο θέμα καθώς υπάρχουν και πολλοί που προτείνουν να είναι ενεργοποιημένες οι δύο επιλογές συνέχεια. Προσωπικά εμπειρία πάντως είναι πως με ενεργοποιημένο το adjust refresh ratio πολλές φορές κλειδώνει η εικόνα στα 50Hz και γι' αυτό η επιλογή 24p είναι μονίμως ενεργοποιημένη σε σχέση με την σωστή 23,95 - 23,98 και βέβαια έχει αρνητική επίδραση και στην κίνηση.

Καλησπερα σε ολους σας.
Επειδη εχει πεσει πολλη ραστωνη, λεω να σας δωσω λιγη τροφη.
Οταν βλεπω τηλεοραση μεσω XBMC,τα καναλια τα βλεπω μεσω Media Portal.
Mεχρι τωρα σκαναριζα τα καναλια με Location Greece και μου εδειχνε μεχρι σημερα τα κλασσικα καναλια της DIGEA.
Προηγουμενως αλλαξα Location Germany και (Ω...)του θαυματος ο δεκτης επιασε και τα ψηφιακα της ΕΡΤ και της NOVA ασχετα εαν εκει (NOVA) δεν βλεπω εικονα. Επισης μου βρηκε και τα ραδιοφωνικα καναλια.
Οσοι πιστοι προσελθετε.

Υ.Γ Αν και πιανει τα καναλια μεσω Media Portal Server,μονο οσοι εχουν TV Card μπορουν να εχουν προσβαση

Βαγγελης......................

Last edited:

Καλησπερα σε ολους σας.
Επειδη εχει πεσει πολλη ραστωνη, λεω να σας δωσω λιγη τροφη.
Οταν βλεπω τηλεοραση μεσω XBMC,τα καναλια τα βλεπω μεσω Media Portal.
Mεχρι τωρα σκαναριζα τα καναλια με Location Greece και μου εδειχνε μεχρι σημερα τα κλασσικα καναλια της DIGEA.
Προηγουμενως αλλαξα Location Germany και (Ω...)του θαυματος ο δεκτης επιασε και τα ψηφιακα της ΕΡΤ και της NOVA ασχετα εαν εκει (NOVA) δεν βλεπω εικονα. Επισης μου βρηκε και τα ραδιοφωνικα καναλια.
Οσοι πιστοι προσελθετε.
Βαγγελης......................

Παλιό το "κόλπο", και στην τηλεόραση μου χώρα εγκατάστασης Γερμανία έχω βάλει για να βρει όλα τα κανάλια :smile:
Σήμερα βέβαια δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει η χώρα, απ' ότι ξέρω και η ΕΡΤ σε mpeg4 τα γύρισε τα ψηφιακά της, όπως της Digea.

Α και κατι που δεν καταλαβαινω: εχω amd e350 και εβαλα και pci ati 5570. Ολα τα σκιν τα τρεχει νερο. Εικονα.,κινηση μια χαρα. Στα dropfiles βγαζει οταν ξεκινα απο 2εως 4, δηλαδη μια χαρα. Στην διαρκεια της ταινιας και οχι παντα βλεπεις κατι σαν να χανει καρε. Αυτο ομως δεν καταγραφεται στα drop. Το ερωτημα ειναι γιατι? Επισης διπλα απο τα drop γραφει pc: αυτο τι μετραει? Αν και αυτο ακομα δεν αλλαζει,απλα ρωτω ακαδημαικα. Ψαχνω με λιγα λογια να δω αν φταιει η τηλεοραση μου,γιατι κατι τετοιο μου βρωμαει

μπορείς να μου πεις τι ρυθμίσεις έχεις στο catalyst?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

εχει καταφερει κανεις να περάσει ειτε στο media browser η στο xbmc custom icons στα μενου? οπως εχει το Popcorn αλλα οχι τις κλασσικες θηκες , δικά μου που εχω φτιαξει εγω. Πχ μια ηλεκτρικη κιθαρα μικρή πάνω απο τη μουσική, ενα τηλεκοντρολ πάνω απο τα tv shows κτλ...

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

εχει καταφερει κανεις να περάσει ειτε στο media browser η στο xbmc custom icons στα μενου? οπως εχει το Popcorn αλλα οχι τις κλασσικες θηκες , δικά μου που εχω φτιαξει εγω. Πχ μια ηλεκτρικη κιθαρα μικρή πάνω απο τη μουσική, ενα τηλεκοντρολ πάνω απο τα tv shows κτλ...

Μόνο σε skin που έχει το κεντρικό μενού σε carousel πρέπει να γίνεται αυτό αλλα και πάλι θέλει δουλειά.

γεια οποιον ενδιαφέρεται βγήκε σήμερα το AEON MQ3
είναι μόνο για την EDEN
Περισσότερα εδώ
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=107793

Που μάλιστα ανακοινώθηκε πως θα είναι περί τα 70Mb από τα 160~ που ήταν, που λογικά θα μεταφράζεται σε πιο ελαφρύ και γρήγορο Skin. Προσοχή πάντως σε όποιον θέλει να το δοκιμάσει, οι nightlies πιθανών να "σπάσουν" την βιβλιοθήκη και δεν μπορείτε μετά να επιστρέψετε πίσω στην παλιά έκδοση. Full Backup λοιπόν και μετά πειραματιστείτε όσο θέλετε.

λοιπόν πρώτες εντυπώσεις είναι πανάλαφρο. Το πιο ελαφρύ ΑΕΟΝ skin Μέχρι τώρα. Στο ιδιο Pc Που ειχα το ΑΕΟΝ ΝΟΧ μπορώ να το πω ότι είναι αισθητά πιο γρήγορο. ΜΕγάλο του ατού οι άπειρες ευκολίες παραμετροποίησης. Μπορείς πραγματικά να του αλλάξεις τα φώτα. Εβαλα και μερικά screenshots.

2 custom menu με το κόλπο με τα favorites,
Χωρίς κανένα πρόγραμα, πιο ευκολα, πιο γρήγορα από ποτε :

attachment.php

attachment.php

EΠιλογή για bakcground να βάζει φωτογραφίες απο τα backdrops τις κάθε βιβλιοθήκης

attachment.php

μια εικόνα από τα TV shows σε banners

attachment.php

μουσική βιβλιοθήκη σε Wall

attachment.php

visualisation οταν παίζει το Milkdrop

attachment.php

Ταινίες σε showcase,

attachment.php

attachment.php

νέο σηματακι για το DTS-HD MA & το Dolby TrueHD

attachment.php

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    191.3 KB · Views: 217
  • 4.jpg
    4.jpg
    126.8 KB · Views: 217
  • 6.jpg
    6.jpg
    60.6 KB · Views: 216
  • 8.jpg
    8.jpg
    132.8 KB · Views: 213
  • 5.jpg
    5.jpg
    99.6 KB · Views: 281
  • 7.jpg
    7.jpg
    65 KB · Views: 279
  • 1.jpg
    1.jpg
    63 KB · Views: 213
  • 2.jpg
    2.jpg
    77.7 KB · Views: 213
  • aeon mq3 small.jpg
    aeon mq3 small.jpg
    60.4 KB · Views: 206

Φτου...και δεν εχει σημα η cosmote εδω που ειμαι.. να το κατεβαζα κι εγω..

Αρρώστια....Πάντως θα απογειώνει τα Xtreamer Ultra και γενικά όλα τα ΙΟΝ μηχανάκια. Είναι πιο ελαφρύ απο το ΝΟΧ...απίστευτο μου φαίνεται!

κάτι άλλο που ανακάλυψα μόλις για να αλλάξεις theme (σήμερα το έγραψε στο φορουμ του xbmc) δεν το κάνεις οπως στις προηγούμενες εκδοσεις με τα αρχεια
.xbt αλλά μπαίνεις στο site του εδώ: http://code.google.com/p/mod-skin/downloads/list και κατεβαζεις το extra pack Που σε ενδιαφερει.
(Στο settings\skin\themes εχει preview απο το darkness,digital art,cold etc)

ξεζιπάρεις το Pack και αντικαθιστάς τις νέες εικόνες στον φάκελο

C:\Users\<username>\AppData\Roaming\XBMC\addons\skin.aeonmq.3\extras\backgrounds\

Να προσθέσω πως σε όσους θέλουν να το εγκαταστήσουν στις pre-eden εκδόσεις του linux θα πρέπει να αλλάξουν - μετονομάσουν το αρχείο Includes.xml σε includes.xml είναι case sensitive, αλλιώς το skin δεν θα φορτώσει. Όποιος θέλει οδηγίες από command line γιατί δεν θα του μπουτάρει με το aeon mq3 να μου πεί.

@Portioli Το σκιν είναι καταπληκτικό και μακράν το καλύτερο ΑΕΟΝ. Αισθητά πιο ελαφρύ από όλα τα ΑΕΟΝ και αισθητικά και λειτουργικά ανωτέρω απ' το προηγούμενο. Στη δε τελευταία SVN 3/8/2011 που έχω εγκαταστήσει όλα δουλεύουν άψογα.

έχω θέμα με τη μουσική βιβλιοθήκη και το cdart manager.
γίνεται λίγο χαμός.
Μου έχει κρασάρει 3 φορές.
βασικά στην οργάνωση της μουσικής βιβλιοθήκης έχω πρόβλημα,
δεν μου βρίσκει τίποτα δεν μου κατεβάζει fanart.
Στις συλλογες δεν μου εμφανίζει ούτε φωτογραφίες , πρέπει να τις περάσω μια μια.
Τα tags είναι όλα σωστά, δοκιμασμένα στο itunes & στο foobar.
Δεν πρέπει να ναι πρόβλημα του skin αλλα του Xbmc γενικότερα.

Team XBMC on using the Nightlies
"Nightly Builds

Only for the brave. You should expect breakage when running these builds.

WARNING: Nightly builds will update your libraries to a version that is not backwards-compatible with stable releases. Backup first!"

Last edited: