Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μιχάλη, αν μπορείς βάλε στο pastebin.com το xbmc.log για να δούμε που ακριβώς χτυπάει. Πριν όμως ενεργοποίησε το debugging (settings>system)

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

το xbmc το εχω φερει στα μετρα μου και με την τρομερη εφαρμογη για ipod εχει γινει πληρως λειτουργικο και πρακτικο.
το μονο θεμα που εχω,ειναι στην κινηση και ειδικα σε οριζοντια και καθετα περασματα της καμερας.
δεν ξερω εαν φταιει το γεγονος,οτι οι ματροσκες ειναι στα 23.976,αλλα ο οδηγος της καρτας γραφικων(ati 5750)μου δινει επιλογη 24.
ολες γενικως οι επιλογες της,ειναι χωρις δεκαδικα.
λυνεται καπως το θεμα?

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

το xbmc το εχω φερει στα μετρα μου και με την τρομερη εφαρμογη για ipod εχει γινει πληρως λειτουργικο και πρακτικο.
το μονο θεμα που εχω,ειναι στην κινηση και ειδικα σε οριζοντια και καθετα περασματα της καμερας.
δεν ξερω εαν φταιει το γεγονος,οτι οι ματροσκες ειναι στα 23.976,αλλα ο οδηγος της καρτας γραφικων(ati 5750)μου δινει επιλογη 24.
ολες γενικως οι επιλογες της,ειναι χωρις δεκαδικα.
λυνεται καπως το θεμα?

H σωστή επιλογή ειναι τα 23Hz, για κάποιο παράδοξο λόγο.Αν δεν εμφανίζεται, απενεργοποιησε το GPU scaling και το ITC post processing στο CCC

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Θα το δοκιμάσω το βράδυ σπίτι να δούμε...

Μιχάλη, αν μπορείς βάλε στο pastebin.com το xbmc.log για να δούμε που ακριβώς χτυπάει. Πριν όμως ενεργοποίησε το debugging (settings>system)

Σε 1η ευκαιρία θα το ανεβάσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

H σωστή επιλογή ειναι τα 23Hz, για κάποιο παράδοξο λόγο.Αν δεν εμφανίζεται, απενεργοποιησε το GPU scaling και το ITC post processing στο CCC

απενεργοποιησα και τα 2(GPU scaling,ITC post processing).
μου βγαζει οντως το 23,το επιλεγω,μπλεδιζει,αλλα μολις κανω apply,παει στα 24.
εχω κατεβασει του τελευταιους catalyst.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

απενεργοποιησα και τα 2(GPU scaling,ITC post processing).
μου βγαζει οντως το 23,το επιλεγω,μπλεδιζει,αλλα μολις κανω apply,παει στα 24.
εχω κατεβασει του τελευταιους catalyst.

Νομίζω οτι έτσι κάνει αλλα κρατάει το σωστό refresh rate. Εγω το αλλάζω απο τα windows, όχι απο το CCC.
Δεν ειναι απαραίτητο βέβαια να ειναι το desktop στα 23.976 εφόσον το XBMC μπορεί να αλλάξει το refresh ανάλογα με την ταινία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Νομίζω οτι έτσι κάνει αλλα κρατάει το σωστό refresh rate. Εγω το αλλάζω απο τα windows, όχι απο το CCC.
Δεν ειναι απαραίτητο βέβαια να ειναι το desktop στα 23.976 εφόσον το XBMC μπορεί να αλλάξει το refresh ανάλογα με την ταινία.

εχεις δικιο.
οντως μεσα απο τα win λεει 23.
παλι ομως δεν εχω καλη κινηση.
ψιλο-κομπιασματακια σε-ειδικα-οριζοντια κινηση,ειναι εμφανη.

Το pc:24 στο τέλος της δεύτερης γραμμής δεν μου αρέσει. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω οτι διορθώνει timestamps για 24fps

Τι να σου πω, δεν είναι κάτι που το έχω αντιμετωπίσει πρόσφατα.
Σε τι οθόνη στέλνει την εικόνα ο Η/Υ;

Στην οθόνη δεν έχουμε πρόβλημα λοιπόν.
Να υποθέσω οτι η επιλογή "Adjust display refresh rate to match video" είναι ενεργοποιημένη;
Στις πληροφορίες αναπαραγωγής δεν βλέπω ένδειξη framerate στην δεύτερη γραμμή

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να υποθέσω οτι η επιλογή "Adjust display refresh rate to match video" είναι ενεργοποιημένη;

θυμισε μου λιγο την διαδρομη για να βρω αυτην την επιλογη...

update

το βρηκα και ηταν off.το εκανα on αλλα δεν βλεπω διαφορα.
θα παιξω και με τις υπολοιπες ρυθμισεις,μηπως και ειναι κατι που δεν εχω παρει χαμπαρι.

Last edited:

Καλημέρα σας. Το είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα. Εγώ για να το αντιμετωπίσω εγκατέστησα το Reclock που αναφέρει ακριβώς τι Refresh Rate έχει η οθόνη μας. Και ανακάλυψα το εξής. Αν πάμε στο CCC και επιλέξουμε μια μεγαλύτερη ανάλυση (πχ 30Hz) και μετά επιλέξουμε 23Hz, τότε μόνο το reclock δείχνει οτι συγχρονίζει στα 23,976 Hz.. Βέβαια το CCC θα συνεχίσει να λέει οτι εσύ επέλεξες 24..... Απλά θέλει αυτό το τρικ... Και έτσι θα έχετε άριστη κίνηση με 23,976fps!

Και κάτι ακόμα. Εδώ και μερικές ημέρες έχω καθίσει και έψαξα τον κώδικα του Aeon MQ3 για να φτιάξω τις γραμματοσειρές και έχω φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Μου υπολείπεται να βρώ μόνο 1 απο τις ήδη 6 που έχω βρει ότι θέλουν αλλαγή. Μόλις την βρω και αυτήν και την φτιάξω, θα ανεβάσω εδώ ένα zip με τις γραμματοσειρές όπως είναι στον φάκελο του Aeon MQ3, σε διάφορες παραλαγές μάλιστα, για να βάζει ο καθένας το στυλ που του αρέσει.

Καλημέρα σας. Το είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα. Εγώ για να το αντιμετωπίσω εγκατέστησα το Reclock που αναφέρει ακριβώς τι Refresh Rate έχει η οθόνη μας. Και ανακάλυψα το εξής. Αν πάμε στο CCC και επιλέξουμε μια μεγαλύτερη ανάλυση (πχ 30Hz) και μετά επιλέξουμε 23Hz, τότε μόνο το reclock δείχνει οτι συγχρονίζει στα 23,976 Hz.. Βέβαια το CCC θα συνεχίσει να λέει οτι εσύ επέλεξες 24..... Απλά θέλει αυτό το τρικ... Και έτσι θα έχετε άριστη κίνηση με 23,976fps!

και μεσα απο το πανελ των windows7,23 λεει.
το reclock βοηθαει σε κατι?