Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλησπέρα κι απο εμένα παιδιά. Το τελευταίο διήμερο, όντας γοητευμένος απο το πανέμορφο περιβάλλον του xmbc, προσπάθησα να ασχοληθώ κι εγώ με το αντικείμενο. Βέβαια πριν κάνω πολλά πολλά, ήθελα πρώτα και πάνω απ' όλα να μη χάσω τα όσα προσφέρουν το mpc-hc και το TMT5. Το ιδεατό θα ήταν αν μπορούσα μέσα απο το xbmc να παίζω blu ray φακέλους , iso αρχεία και bd δισκάκια με το TMT5 και για τα υπόλοιπα αρχεία να χρησιμοποιήσω το mpc-hc (πάντα ως player του xmbc). Με μεγάλη μου χαρά συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι πλέον εφικτό. Ακολουθώντας και τροποποιώντας κατάλληλα τον συγκεκριμένο οδηγό, έπαιξα όλα τα είδη των αρχείων απροβλημάτιστα.
Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να ανεβάσω τα δικά μου σκριπτάκια ((Playercorefactory.xml, PlayDisc.bat, PlayBDMV.bat and PlayISO.bat).
Έχω εγκαταστήσει στο iphone εφαρμογή για τον τηλεχειρισμό του xbmc. Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω πληροφορίες για να χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη εφαρμογή και για τον τηλεχειρισμό των mpc-hc και TMT5;

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλησπερα σε ολους σας

Μπορει καποιος να μου λυσει το προβλημα που εχω εδω και 6 μηνες?
Ενω σε ολες τις DHARMA εφ'οσον εχω προκαθορισει Greek Subtitles κατα την διαρκεια ολων των εργων μου τους δειχνει κανονικα , οταν τρεχω DsPlayer η EDEN τοτε σε παρα πολλα εργα ξεχναει τους Ελληνικους υποτιτλους και μου δειχνει Αγγλικους,οποτε πρεπει με το ποντικι η με το τηλεκοντρολ να παω στα Αudio Settings και να ενεργοποιησω τους SRT υποτιτλους.

Εσεις πως το αντιμετωπιζετε το προβλημα?
Ευχαριστω.................

Με αυτή την αλλαγή που μπήκε χθες πρέπει να λύνεται το πρόβλημα. Δίνει προτεραιότητα στου εξωτερικούς υπότιτλους.

Μέχρι να περάσει η αλλαγή στην επόμενη beta, αξίζει να δοκιμάσετε το εξής: με το ΜKVmerge βγάλτε την επιλογή default:yes απο το stream των υποτίτλων.

Με αυτή την αλλαγή που μπήκε χθες πρέπει να λύνεται το πρόβλημα. Δίνει προτεραιότητα στου εξωτερικούς υπότιτλους.

Μέχρι να περάσει η αλλαγή στην επόμενη beta, αξίζει να δοκιμάσετε το εξής: με το ΜKVmerge βγάλτε την επιλογή default:yes απο το stream των υποτίτλων.
Κωστα πηγα εκει που λες (Αλλαγη). Που ακριβως να παω για να κανω download?
Μηπως αυτο? xbmc/cores/dvdplayer/DVDPlayer.cpp ?
Και τι ειναι DHARMA η EDEN?
Ευχαριστω?

Δεν μπορείς να κατεβάσεις κάτι προς το παρόν. Πρέπει να περιμένεις την επόμενη έκδοση Eden η οποία λογικά θα περιέχει και αυτή την αλλαγή.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν μπορείς να κατεβάσεις κάτι προς το παρόν. Πρέπει να περιμένεις την επόμενη έκδοση Eden η οποία λογικά θα περιέχει και αυτή την αλλαγή.

thanx για την αλλαγή στο github, επιβεβαιώνω την αλλαγή
τώρα το κάνω compile να σας πω εάν έφτιαξε

Προσπάθησα να κάνω μια φορά compile σε windows και έφαγα τα μούτρα μου. Μήπως είναι πιο εύκολο σε linux;

σε win θες το compiler (intel,ms η gcc for windows)
σε λινουχ με λίγο διάβασμα είναι παιχνίδι αφού είναι φτιαγμένα για αυτό κατά κάποιο τρόπο, και ο gcc είναι από default εγκαταστημένος

αν έχεις δυνατό pc μπορείς να το κάνεις και σε vm και μετά να το περάσεις στο pc που έχεις το xbmc (αν έχει αδύναμο cpu)

πως πρέπει να είναι γιατί το έψαχνα. σε ποιο dir και με ποιό όνομα????? ίδιο με αυτό του stream????

Νομίζω το καλύτερο χειριστήριο και που θα το βρείτε σχετικά εύκολα σε σχέση με ένα απλό mce είναι του xbox 360 όπου με ένα απλούστατο tweek στην registry παίζει άψογα και με φωτιζόμενα πλήκτρα ;) (αρκεί να έχει το htpc ή να πάρετε IR δέκτη.. παίζει κανονικά με του imon τον δέκτη σε mce mode) http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Remote_control_reviews στο "Microsoft XBox 360 Universal Remote Control"
Εμένα τα volume και mute που λέει παίζουν κανονικά (σε mediaportal και γενικά στα windows) δεν ξέρω τι εννοεί και αν εννοεί συγκεκριμένα για το xbmc...
Εγώ έχω το μεγάλο (15 ευρώ στο skroutz http://www.skroutz.gr/c/109/gamepads.html?keyphrase=xbox+360+universal+media+remote) ενώ υπάρχει και το κοντύτερο (10 ευρώ στο skroutz) και έτσι ήταν απ την αρχή στημένο το htpc στην κρεβατοκάμαρα... στο σαλόνι φυσικά και μπήκε harmony όπου θέλει χρόνο και κόπο στην παραμετροποίηση αλλά μετά δεν το αλλάζεις με τίποτα (παρά με καλύτερο harmony). Το μαμα imon για εμένα είναι απλά για πέταμα.. χίλιες φορές ένα απλό mce remote έστω και noname με τον δέκτη του.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

σε win θες το compiler (intel,ms η gcc for windows)
σε λινουχ με λίγο διάβασμα είναι παιχνίδι αφού είναι φτιαγμένα για αυτό κατά κάποιο τρόπο, και ο gcc είναι από default εγκαταστημένος

αν έχεις δυνατό pc μπορείς να το κάνεις και σε vm και μετά να το περάσεις στο pc που έχεις το xbmc (αν έχει αδύναμο cpu)

Δεν γράφεις κανένα οδηγό για να κάνουμε κι εμείς compile; Βαρέθηκα να περιμένω πότε θα βάλουν τα διάφορα patches. smile:

το έχω κάνει ήδη
ξεκίνα σε ένα vm και εάν σου αρέσει το βάζεις και κανονικά μετά
το arch έχει τις περισσότερες επιλογές για 3party προγράμματα και svn/git

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

το έχω κάνει ήδη
ξεκίνα σε ένα vm και εάν σου αρέσει το βάζεις και κανονικά μετά
το arch έχει τις περισσότερες επιλογές για 3party προγράμματα και svn/git

Σωστά, δεν είχα διαβάσει όλο τον οδηγό, με έπιασε ένας πονοκέφαλος ;)

Και μια ερώτηση δικτυακού περιεχομένου: το ρουτεράκι μου έχει 10/100mbps switch, αρκεί για να βλέπω ταινίες μέσω ενσύρματου δικτύου;

ειδα μια επιλογη , την ωρα που παιζει η ταινια στο audio αν διαλεξουμε τους ελληνικους υποτιτλους και μετα βαλουμε default for all δεν θα το κρατησει για ολες ,μεχρι να το φτιαξουν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σωστά, δεν είχα διαβάσει όλο τον οδηγό, με έπιασε ένας πονοκέφαλος ;)

Και μια ερώτηση δικτυακού περιεχομένου: το ρουτεράκι μου έχει 10/100mbps switch, αρκεί για να βλέπω ταινίες μέσω ενσύρματου δικτύου;

σε πολύ βαριά ίσως να έχεις θέμα (μου έτυχε αρχείο με 17Mb/s)