Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ΕΡΩΤΗΣΙΣ :
Εαν θελω να κανω uninstall/reinstall το XBMC , και πρεπει επισης να κανω ( Yes, also delete the profile folder ) , που σημαινει οτι θα χασω το προηγουμενο σκαναρισμα της βιβλιοθηκης μου , καπου διαβασα αλλα δεν θυμαμαι λεπτομερειες, οτι εαν κανω copy καποια settings ,τοτε εαν ξαναβαλω το Xbmc , και κανω paste αυτα τα settings , τοτε δεν θα χρειασθω περασμα των ταινιων μου απο τα Scrappers.

μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι αυτα τα settings?
Ευχαριστω................

Πρέπει να κάνεις εξαγωγή (export) της βιβλιοθήκης απο το Settings>Video.
Καλό είναι να πάρεις και το sources.xml απο το φάκελο userdata

Κωστα ,εαν κανω export μου ζηταει, Cleaning database . Do you want to clean the library?
Αυτο δεν σημαινει οτι θα χαθει η library? Και που τα αποθηκευει?

Σαν να θυμαμαι οτι πρεπει να κανω copy τα guisettings? Η κανω λαθος?

βαγγελη στο export το μονο που σε ρωταει ειναι ενα η πολλαπλο αρχειο για εξαγωγη

Κωστα ,εαν κανω export μου ζηταει, Cleaning database . Do you want to clean the library?
Αυτο δεν σημαινει οτι θα χαθει η library? Και που τα αποθηκευει?

Σαν να θυμαμαι οτι πρεπει να κανω copy τα guisettings? Η κανω λαθος?

Μάλλον το Clean Library πάτησες κατα λάθος.

Κωστα σε ξαναρωτω
Εαν κανω export που τα αποθηκευει για να τα βρω μετα?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βαγγέλη κάνεις export σε single file και αποθηκεύεις όπου θες. Μετά και αφού έχεις περάσεις την έκδοση που θες κάνεις import απ' το σημείο που αποθήκευσες. Προτείνω να κάνεις export σε USB Flash ή εξωτερικό σκληρό.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βαγγέλη κάνεις export σε single file και αποθηκεύεις όπου θες. Μετά και αφού έχεις περάσεις την έκδοση που θες κάνεις import απ' το σημείο που αποθήκευσες. Προτείνω να κάνεις export σε USB Flash ή εξωτερικό σκληρό.
Αυγερινε καλημερα
Ενταξει,θα χρησιμοποιησω εξωτερικο δισκο, αλλα τι εννοεις single file?
Θα μου ζητησει destination / destination path?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυγερινε καλημερα
Ενταξει,θα χρησιμοποιησω εξωτερικο δισκο, αλλα τι εννοεις single file?
Θα μου ζητησει destination / destination path?

Καλημέρα. Θα σου ζητήσει να επιλέξεις σε single ή πολλαπλά files και βέβαια σου λέει να διαλέξεις destination path. Είναι πολύ απλό πάντως και χρήσιμο!

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

XBMC Eden Release Candidate 2 is out. http://xbmc.org/natethomas/2012/03/02/xbmc-11-0-rc2/

Καλό θα είναι να περιμένετε την έκδοση του Damian με το HD-Audio Patchαρισμένο.
Αυγερινε καταλαβα για το export file

Οσον αφορα το Damian Patch EDEN RC1,ειναι φοβερο και τρομερο
Μηδεν dropped frames και φοβερο stability
Εχω ενα εργο Catch the thief 50fps ,που παντα τα dropped frames τρεχανε σαν το Κεντερη, και τωρα εγινε αρνακι,και συν τοις αλλοις τα 50fps ειναι σταθερα.............

Και εαν ενεργοποιηθει το DXVA τοτε το CPU Usage πηγαινει 3.5-10% σε 720-1080

Last edited:

παιδια συγνωμη αν εχει ξαναρωτηθει, υπαρχει τροπος να τρεχουμε τα 3d Bluray Iso μεσω απο το xbmc?

Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα της RC1 ή των παρεμβάσεων του DDDamian: αρκετές φορές, όταν ξεκινάω ένα βίντεο, το XBMC παγώνει σε μαύρη οθόνη. Κάτι είχα δει στο log αλλα δεν θυμάμαι τι ακριβώς.

Ίσως να φταίει η αναπαραγωγή μέσω δικτύου. Υπάρχει τρόπος να αλλάξει το network buffer ώστε να σταματήσουν και το μικροπιξελιάσματα που βλέπω;

Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα της RC1 ή των παρεμβάσεων του DDDamian: αρκετές φορές, όταν ξεκινάω ένα βίντεο, το XBMC παγώνει σε μαύρη οθόνη. Κάτι είχα δει στο log αλλα δεν θυμάμαι τι ακριβώς.

Ίσως να φταίει η αναπαραγωγή μέσω δικτύου. Υπάρχει τρόπος να αλλάξει το network buffer ώστε να σταματήσουν και το μικροπιξελιάσματα που βλέπω;

το έχω και εγώ αυτό το θέμα με το πάγωμα από την beta 2. έχω παρατηρήσει ότι το κάνει κυρίως όταν μπείς καπάκι στην ταινία και κατεβάζει πληροφορίες για το library. μαύρη οθόνη - υπάρχει ήχος και η λύση είναι alt+ctr+del για έξοδο στα win και κλείσιμο του xbmc.

επίσης 1-2 φορές μου έχει κάνει ένα άλλο κουφό. βγάζει 1 λευκό τετραγωνάκι στο κέντρο και παγώνει τελείως. μετά από λίγο σε βγάζει στα windows και σου λέει program not responding.

παίζω από dvi->hdmi και έχω την κλασσική version γιατί δεν υπάρχει hd-audio. επίσης μιλάω για τοπική αναπαραγωγή από δισκους.

επίσης σε 1 ταινία παρατήρησα το πρόβλημα των πολλών χαμένων frames. σε άλλες 1080 οχι - όπως επίσης και σε σειρές 720p

το έχω και εγώ αυτό το θέμα με το πάγωμα από την beta 2. έχω παρατηρήσει ότι το κάνει κυρίως όταν μπείς καπάκι στην ταινία και κατεβάζει πληροφορίες για το library. μαύρη οθόνη - υπάρχει ήχος και η λύση είναι alt+ctr+del για έξοδο στα win και κλείσιμο του xbmc.

επίσης 1-2 φορές μου έχει κάνει ένα άλλο κουφό. βγάζει 1 λευκό τετραγωνάκι στο κέντρο και παγώνει τελείως. μετά από λίγο σε βγάζει στα windows και σου λέει program not responding.

παίζω από dvi->hdmi και έχω την κλασσική version γιατί δεν υπάρχει hd-audio. επίσης μιλάω για τοπική αναπαραγωγή από δισκους.

επίσης σε 1 ταινία παρατήρησα το πρόβλημα των πολλών χαμένων frames. σε άλλες 1080 οχι - όπως επίσης και σε σειρές 720p

Το πρόβλημα που λες το είχα κι εγώ στην Β2, ο Big_Noid ειπε οτι φταίει το watchlist script. Το τωρινό είναι διαφορετικό, δεν έχω ούτε ήχο ούτε εικόνα. Αν δεν κάνω λάθος συμβαίνει όταν πατάω κάποιο πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ μόλις ξεκινήσει το βίντεο.

Λευκό τετραγωνάκι δεν έχω δει.

επισης αν εχει ακουστει κατι για support απο τον ιδιον τον player του xbmc για 3d bluray iso.
το patch για το hdaudio τι ακριβως θα βελτιωσει?

επισης αν εχει ακουστει κατι για support απο τον ιδιον τον player του xbmc για 3d bluray iso.
το patch για το hdaudio τι ακριβως θα βελτιωσει?

Κάποια πληροφορία για 3D ISOs δεν βρήκα.

Το HD audio patch προσθέτει υποστήριξη για ήχο DTS-HR, DTS-MA, και TrueHD.

ευχαριστω.
να ρωτησω, υπαρχει δυνατοτητα να κανω export καπως τις ρυθμισεις του xbmc μου και να σωσει εικονες,thumbs,fanart κλπ κλπ ωστε σε περιπτωση format να μην χρειαστει να το στησω απο την αρχη?

Το HD audio patch προσθέτει υποστήριξη για ήχο DTS-HR, DTS-MA, και TrueHD.

Αν δεν εχουμε περασει το HD audio patch και παιζουμε μια ταινια με DTS-MA ή TrueHD, δεν θα εχουμε καθολου ηχο ή θα παρουμε απλο DTS;

Αν δεν εχουμε περασει το HD audio patch και παιζουμε μια ταινια με DTS-MA ή TrueHD, δεν θα εχουμε καθολου ηχο ή θα παρουμε απλο DTS;

απλό dts

ευχαριστω.
να ρωτησω, υπαρχει δυνατοτητα να κανω export καπως τις ρυθμισεις του xbmc μου και να σωσει εικονες,thumbs,fanart κλπ κλπ ωστε σε περιπτωση format να μην χρειαστει να το στησω απο την αρχη?

διάβασε ξανά απο το post #1625 και μετά