Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Επανερχομαι στο θεμα
Εβαλα το repository για τα καναλια στο XBMC/Addons τα εκανα enabled αλλα δεν τα βρισκω πουθενα στο προγραμμα.
Τι ειδους addon ειναι αυτο? π.χ Video - TV ? Τι ειναι?

Μου φαινεται οτι δεν τρεχει στην EDEN και κυριως στο προγραμμα του DDDamian

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Επανερχομαι στο θεμα
Εβαλα το repository για τα καναλια στο XBMC/Addons τα εκανα enabled αλλα δεν τα βρισκω πουθενα στο προγραμμα.
Τι ειδους addon ειναι αυτο? π.χ Video - TV ? Τι ειναι?

Μου φαινεται οτι δεν τρεχει στην EDEN και κυριως στο προγραμμα του DDDamian

Eίναι video addons. Σε eden rc2 (official) πάντως μια χαρά δουλεύουν. Δεν ξέρω για την DDDamian αλλά δεν βλεπω τον λόγο να μην.

@ lamda εισαι θεος παιζουν ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

και το radio απλα τελειο :music-smiley-005:

radio.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλωσήρθες φίλε lambda. Καταπληκτική η προσθήκη σου και βέβαια θα σε ζαλίσουμε με ερωτήσεις, ελπίζω μόνο να σε βρίσκουμε διαθέσιμο...Μια μόνο ερώτηση, επειδή τα πιο διαδεδομένα ελληνικά sites για υπότιτλους, με μεγάλες μεταφραστικές ομάδες (ουσιαστικά αυτοί μεταφράζουν τα πάντα), είναι το subz.tv και το xsubs.tv , θα ήταν εύκολο να φτιάχναμε ένα script για αυτά τα δύο. Ξέρω εκ των προτέρων πως και τα δύο site θέλουν να το κάνουν εδώ και καιρό αλλά δεν γνωρίζουν τα παιδιά και πολλά από προγραμματισμό.

Last edited:

Ένα μεγάλο καλώς όρισες στον lambda και ευχαριστούμε για τα καλούδια που τόσο απλόχερα μας έδωσες, απλά καταπληκτικά! Ενώ έχω βάλει τα Add On (Radio και Tv) και είναι άριστα, το amet-script.xbmc.subtitles-91f5fd6.zip τι ακριβώς το κάνουμε;

πατα windows+r γραψε %appdata%\XBMC\userdata πηγαινε στον φακελο \addon_data\script.xbmc.subtitles και βαλε εκει ολα τα δεδομενα του amet-script.xbmc.subtitles-91f5fd6.zip μετα στους υποτιτλους θα εχεις και την επιλογη για subtitles.gr αν δεν το ειχες καν απλα κανε το εγκατασταση απο τα addons install from zip :)

subsgr.jpg

Εκανα install την DHARMA 10.1 και φανηκε κανονικα

Οι εντυπωσεις μου
1. Τηλεοραση:
Τουλαχιστον σε μενα πολυ κακη εικονα με χιονια,εν συγκρισει με την εικονα που εχω με το TV Tuner που εχω,και με την υποβοηθεια που εχω με το Media Portal
2. Radio:
Το ιδιο ακριβως addon εχει και το XBMC με πολυ περισσοτερους σταθμους.
Εδω ομως υπαρχει το εξης καταπληκτικο
Οτι υπαρχει κατηγοριοποιση των σταθμων σε διαφορα ειδη ( Αθλητικα - Πολιτικα νεα ) οποτε αμεσως σε χρονο μηδεν εισαι στο σταθμο σου.

Παντως το addon του φιλου μας ,ειδικα για αυτους που δεν εχουν TV Card ,απλουστατα ειναι καταπληκτικο και βοηθα πολλους φιλους μας.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Οι εντυπωσεις μου
1. Τηλεοραση:
Τουλαχιστον σε μενα πολυ κακη εικονα με χιονια,εν συγκρισει με την εικονα που εχω με το TV Tuner που εχω,και με την υποβοηθεια που εχω με το Media Portal

Συγνώμη κιόλας αλλά είναι εντελώς άκυρο αυτό που λες. Τι σχέση έχει η ποιότητα λήψης από κεραία με αυτή του streaming? Ετσι εκπέμπει live ο σταθμός, έτσι το δείχνει. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει η ποιότητα του streaming του σταθμού δηλ. με το addon.
To addon αυτό είναι πολύ εξυπηρετικό γι'αυτούς που δεν έχουν/δεν θέλουν/δεν μπορούν να βάλουν tvcard στο pc τους, ή έχουν πολύ κακή λήψη. Εγώ πχ πλέον βλέπω ορισμένα κανάλια σε καλύτερη ποιότητα απ'την χάλια αναλογική που έχω με την κεραία. Και πάλι μπράβο.

Last edited:

@σαλαμινομαχος

ποιο ειναι το addon που γραφεις οτι εχει περισσοτερους σταθμους ελληνικους?

Επειδή δεν ειμαι στο δικό μου pc,
στην dharma 10.1 θα δουλεύει?

Μόνο σε eden τα έχω δοκιμάσει.
Τα addons του mega και του ant1 πάντως έχουν ως require το Common plugin cache,
το script αυτό είναι μόνο για eden, οπότε η χρήση τους σε dharma αποκλείεται.

Σημαντική προσθήκη πραγματικά, ειδικά το Hellenic TV γι'αυτούς που μένουν σε περιοχές με χαμηλό σήμα.
Εγώ θα έλεγα να μπει στο 1ο post.

το live stream του ant1 μόνο μου κάνει νερά με το swf verification.

2. Radio:
Το ιδιο ακριβως addon εχει και το XBMC με πολυ περισσοτερους σταθμους.
Εδω ομως υπαρχει το εξης καταπληκτικο
Οτι υπαρχει κατηγοριοποιση των σταθμων σε διαφορα ειδη ( Αθλητικα - Πολιτικα νεα ) οποτε αμεσως σε χρονο μηδεν εισαι στο σταθμο σου.

Η κατηγοριοποιση των σταθμων είναι ο λόγος που το έφτιαξα. Και όχι μόνο ανά είδος αλλά και ανά πόλη.
Προς το παρόν έχει σταθμούς από Αθήνα μόνο και γι' αυτό και δεν είναι ευκρινής η κατηγοριοποιση ανά πόλη.
Επίσης στα άλλα ραδιοφωνικά addons μου τη σπάει το γεγονός ότι ενώ έχουν δικά τους αγαπημένα, δεν μπορέις να μετακινήσεις τους αγαπημένους σταθμούς πάνω ή κάτω. Προσοχή! Δεν αναφέρομαι στα xbmc favourites.
Θα προσθέσω και άλλους σταθμούς από Θεσσαλονίκη μόλις βρω χρόνο.
Γενικά είμαι ανοικτός σε προτάσεις για νέες προσθήκες.

@σαλαμινομαχος

ποιο ειναι το addon που γραφεις οτι εχει περισσοτερους σταθμους ελληνικους?

To XBMC/Music Add-on

addon oνόματι Music Add-on δεν γνωρίζω να υπάρχει. Και νομίζω ότι τα ξέρω όλα.

1. Τηλεοραση:

Πιστεψέ με δεν έχω ούτε έγω σκοπό να αντικαταστήσω τη δορυφορική μου κάρτα και να σταματήσω να βλέπω live tv μέσω xbmc/ mediaportal tvserver. Έδω έκατσα και προσθέσα μόνος μου, στο αγαπημένο μου skin, το Rapier, live tv υποστήριξη γιατί δεν είχε για να βλέπω τηλεόραση μέσω αυτού.

Εκανα install την DHARMA 10.1 και φανηκε κανονικα

Όπως προανέφερα τα addons του mega και του ant1 είναι μόνο για eden.

Καλωσήρθες φίλε lambda. Καταπληκτική η προσθήκη σου και βέβαια θα σε ζαλίσουμε με ερωτήσεις, ελπίζω μόνο να σε βρίσκουμε διαθέσιμο...Μια μόνο ερώτηση, επειδή τα πιο διαδεδομένα ελληνικά sites για υπότιτλους, με μεγάλες μεταφραστικές ομάδες (ουσιαστικά αυτοί μεταφράζουν τα πάντα), είναι το subz.tv και το xsubs.tv , θα ήταν εύκολο να φτιάχναμε ένα script για αυτά τα δύο. Ξέρω εκ των προτέρων πως και τα δύο site θέλουν να το κάνουν εδώ και καιρό αλλά δεν γνωρίζουν τα παιδιά και πολλά από προγραμματισμό.

Το subtitles.gr προσθέτει και τους υπότιτλους του xsubs
αν δεις στο http://www.subtitles.gr/latest.php θα το δεις στις πηγές υποτίτλων.
Βέβαια μπαίνουν με μια καθυστέρηση, όμως ξεχωριστό service που θα τους βρίσκει απο το xsubs δεν μπορεί να γίνει γιατί το site δεν έχει καν δυνατότητα αναζήτησης υποτίτλου.
Ένα site που δεν καλύπτεται απο το subtitles.gr είναι το subz.tv, στο οποίο προσπάθησα να κάνω service και έχει και δυνατότητα αναζήτησης, αλλά τέτοια που είναι καλύτερα να μην την είχε.
Αν του κάνω αναζήτηση για Spartacus (με κεφαλαίο), δίνει αποτελέσματα, αν του κάνω αναζήτηση για spartacus (με μικρό), δεν δίνει αποτελέσματα! Ότι να'ναι η μηχανή του και χωρίς δυνατότητα παραμετροποίησης ανά επεισόδιο.

@lamda που κρυβόσουν τόσο καιρό? καλωσόρισες!!!

Σε ευχαριστώ. Ήμουν χαμένος στον κώδικα του rapier! Αν δεν γνωρίζεις τι είναι, είναι ένα xbmc skin. Μπορείς να το το βρεις στο eden repo. Τους τελευταίους μήνες έχω δώσει στον αγαπημένο μου skinner, τον Scarfa, αμέτρητες γραμμές κώδικα για το skin. Η eden release του skin ολοκληρώθηκε πριν απο κανά δεκαήμερο και έτσι βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τη δημιουργία addons.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

μπράβο lambda
συγχαρητήρια πραγματικά
να υποθέσω ότι είσαι εσύ που κάτι σκαλίζεις τώρα τελευταία στο github με ελληνική μετάφραση η πέφτω έξω
και πάλι συγχαρητήρια

εχμ λοιπον εχουμε και λεμε:

ειχα βρει ποιο παλια αυτο το python script για ελληνικους σταθμους και δεν ειχα καταφερει να το κανω να δουλεψει...ισως σε εσενα ειναι ποιο χρησιμο για την προσθηκη σταθμων

Code:
#!/usr/bin/env python
'''
    This program is free software: you can redistribute it and/or modify
    it under the terms of the GNU General Public License as published by
    the Free Software Foundation, either version 3 of the License, or
    (at your option) any later version.

This program is distributed in the hope that it will be useful,
    but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
    MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.  See the
    GNU General Public License for more details.

You should have received a copy of the GNU General Public License
    along with this program.  If not, see <http://www.gnu.org/licenses/>.

Copyright (C) 2010 Nikiforakis Manos ([email protected])
'''

import re, urllib

HTML = urllib.urlopen("http://www.e-radio.gr").readlines()
sstring = re.compile("(?<=logos\/gr\/promo\/)([A-Za-z0-9-]+)")
k = 1
pls=[]
pls.append("[Playlist]\n")
pls.append("NumberOfEntries=...")
print 'Wait while fetching www.e-radio.gr and adding radio stations in playlist...'
for line in HTML:
	radios = sstring.findall(line)
	#print radios
	i = 0
	while i+1 < len(radios):
		stationurl= "http://eradio.gr/asx/%s.asx" %(radios[i])
		a=urllib.urlopen(stationurl).read()
		checkstation=re.compile('Server Error')
		checkresult = checkstation.findall(a)
		if len(checkresult)>0:
		#	print checkresult[0], stationurl;
			pass
		else:
			#Get the TITLE
			title_re=re.compile('(<TITLE>)(.*?)(</TITLE>)')
			title=title_re.findall(a)
			print 'Added %s' %(title[0][1])
			#Get the URI
			mms_re=re.compile('''("[http|mms].*?")''')
			mms=mms_re.findall(a)
			mms_uri= mms[1].strip('''"''') # 0 for http,  1 for mms
			#print "File%d=%s" %(k,mms_uri)
			pls.append("File%d=%s\n" %(k,mms_uri))
			k += 1
		i += 1

pls[1]="NumberOfEntries=%d\n" %(k-1)

playlist_file=open('eradio.pls', 'w')

for station in pls:
	playlist_file.write(station)

playlist_file.close()

επισης δοκιμασα να παιξω τους ραδιοφωνικους σταθμους με το xbmc για android(ωστε να μην χρειαζεται να ανοιξει η Τ.Β) και ενω τους εμφανιζει δεν παιζουν (βγαζει ενα error για λιγο-δεν προλαβαίνω να το γραψω)

ο μονος τροπος που εχω βρει ειναι με το Greek_Radios_Playlist.pls ετσι δεν χρειαζεται να ανοιγω την τηλεοραση για να ακουσω ραδιο :)

και τελος το rapier το προτείνεις για skin? οσο για ερωτησεις προτασεις μην σε νοιαζει...τωρα που σε βρηκαμε δεν σε αφηνουμε :) :ernaehrung004:

Φιλε μου καλησπερα
Δεν ειχα καμια προθεση να θιξω/σνομπαρω την καταπληκτικη προσπαθεια σου και σε ευχαριστω
Απλα γραφω τις εντυπωσεις μου.

Και ομως υπαρχει music addon. XBMC/Settings/Add-ons/Get Add-ons/XBMC.orgAdd-ons/Music Add-ons/ListenLiveEu

φιλε δεν υπαρχεις ! Σ'ευχαριστουμε πολυ !!
Κατεβασα το zip σου και δουλευει αψογα υποτιτλοι-ραδιο.Στην τηλεοραση σε ολα τα καναλια που βγαζει λαθος του script.Eden εχω..γνωριζεις γιατι?εντωμεταξυ δεν ξερω πως παιζει η τηλεοραση , αλλα οπως και να παιζει ειναι καλοδεχουμενη μια που δεν εχω καθολου κεραια και βλεπω μονο οτι μου δινει το Nova (βασικα ψηφιακα).Αν εχεις την καλοσυνη να μου εδινες μια ιδεα γιατι δεν λειτουργει , θα σου ημουν υποχρεος...

φιλε δεν υπαρχεις ! Σ'ευχαριστουμε πολυ !!
Κατεβασα το zip σου και δουλευει αψογα υποτιτλοι-ραδιο.Στην τηλεοραση σε ολα τα καναλια που βγαζει λαθος του script.Eden εχω..γνωριζεις γιατι?εντωμεταξυ δεν ξερω πως παιζει η τηλεοραση , αλλα οπως και να παιζει ειναι καλοδεχουμενη μια που δεν εχω καθολου κεραια και βλεπω μονο οτι μου δινει το Nova (βασικα ψηφιακα).Αν εχεις την καλοσυνη να μου εδινες μια ιδεα γιατι δεν λειτουργει , θα σου ημουν υποχρεος...
Κωστα κανε install μονο το Hellenic TV
Σε αυτο υπαρχουν ολα τα καναλια Κυρια και μη.

Για τους υποτιτλους το script.xbmc.subtitles που το εβαλες στο XBMC?
Στα addons?

Last edited:

Φιλε μου καλησπερα
Δεν ειχα καμια προθεση να θιξω/σνομπαρω την καταπληκτικη προσπαθεια σου και σε ευχαριστω
Απλα γραφω τις εντυπωσεις μου.

Και ομως υπαρχει music addon. XBMC/Settings/Add-ons/Get Add-ons/XBMC.orgAdd-ons/Music Add-ons/ListenLiveEu

αυτο εχει εδω και καιρο σε εμενα που δεν παιζει με eden παντα.....σε εσενα παιζει κανονικα????