Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Φιλε μου καλησπερα
Δεν ειχα καμια προθεση να θιξω/σνομπαρω την καταπληκτικη προσπαθεια σου και σε ευχαριστω
Απλα γραφω τις εντυπωσεις μου.

Και ομως υπαρχει music addon. XBMC/Settings/Add-ons/Get Add-ons/XBMC.orgAdd-ons/Music Add-ons/ListenLiveEu

Συγνώμη εγώ αν σου φάνηκε η απαντησή μου εριστική.
Πιστεψε με δεν ήταν αυτή η προθεσή μου.
Εννούσες το ListenLiveEu; Το χρησιμoποιούσα στη Dharma, άλλα δεν το βλέπω να υπάρχει στην eden repo.
Γενικά δεν χρησιμοποιώ κάποιο addon αν δεν είμαι σίγουρος ότι είναι συμβατό.
Από ότι θυμάμαι πάντως η καλύτερη κατηγοροποίηση που είχε ήταν ανά χώρα.
Έγω με το addon μου θέλω να πετύχω κατηγοροποίηση και ανά ελληνική πόλη.
Και δεν είχε και αγαπημένα.
Πολύ καλό ραδιοφωνικό addon είναι και το TuneIn.
Δεν το έχω βρει στο repo, κατεβασέ το αν σε ενδιαφέρει από:
https://github.com/brianhornsby/tunein-xbmc/zipball/master

αυτο εχει εδω και καιρο σε εμενα που δεν παιζει με eden παντα.....σε εσενα παιζει κανονικα????

Όπως προανέφερα το ListenLiveEu δεν είναι 100% συμβατό με την Eden, γι' αυτό δεν υπάρχει στη repo ακόμη.

Για τους υποτιτλους το script.xbmc.subtitles που το εβαλες στο XBMC?
Στα addons?

οχι στο xbmc/addons, εκεί είναι πρέπει να βρίσκονται μόνο τα προεγκατεστημένα addons.
στον φάκελο addons του profile σου.

και τελος το rapier το προτείνεις για skin?

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός σε αυτό.;)
Για το δικό μου γούστο το Xperience1080, το Alaska Revisited (δεν είναι συμβατό με την Eden προς το παρόν), το Metropolis και το Rapier είναι πανέμορφα skin και τα περισσότερα από αυτά είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά.
Τα Aeon δεν τα είδα ποτέ με καλό μάτι, δεν ξέρω γιατί.

Κατεβασα το zip σου και δουλευει αψογα υποτιτλοι-ραδιο.Στην τηλεοραση σε ολα τα καναλια που βγαζει λαθος του script.Eden εχω..γνωριζεις γιατι?εντωμεταξυ δεν ξερω πως παιζει η τηλεοραση , αλλα οπως και να παιζει ειναι καλοδεχουμενη μια που δεν εχω καθολου κεραια και βλεπω μονο οτι μου δινει το Nova (βασικα ψηφιακα).Αν εχεις την καλοσυνη να μου εδινες μια ιδεα γιατι δεν λειτουργει , θα σου ημουν υποχρεος...

το xbmc.log θα με βοηθούσε πάρα πολύ για να βρω το λόγο που δεν σου παίζουν. Διέγραψε τo υπάρχον, τρέξε το xbmc, μόλις σου παρουσιαστεί το σφάλμα κλείσε το xbmc. Στείλε μου το νέο xbmc.log
σε προειδοποιώ εκ των προτέρων όσον αφορά την ποιότητα τους.

addon oνόματι Music Add-on δεν γνωρίζω να υπάρχει. Και νομίζω ότι τα ξέρω όλα.

αυτο εχει εδω και καιρο σε εμενα που δεν παιζει με eden παντα.....σε εσενα παιζει κανονικα????
Εχεις δικηο. Τωρα που το ειπες το τσεκαρα, και δεν εμφανιζεται.
Μαλλον μονο DHARMA παιζει
H πλακα ειναι οτι στην EDEN δεν μου δειχνει κανενα repository addon.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το subtitles.gr προσθέτει και τους υπότιτλους του xsubs
αν δεις στο http://www.subtitles.gr/latest.php θα το δεις στις πηγές υποτίτλων.
Βέβαια μπαίνουν με μια καθυστέρηση, όμως ξεχωριστό service που θα τους βρίσκει απο το xsubs δεν μπορεί να γίνει γιατί το site δεν έχει καν δυνατότητα αναζήτησης υποτίτλου.
Ένα site που δεν καλύπτεται απο το subtitles.gr είναι το subz.tv, στο οποίο προσπάθησα να κάνω service και έχει και δυνατότητα αναζήτησης, αλλά τέτοια που είναι καλύτερα να μην την είχε.
Αν του κάνω αναζήτηση για Spartacus (με κεφαλαίο), δίνει αποτελέσματα, αν του κάνω αναζήτηση για spartacus (με μικρό), δεν δίνει αποτελέσματα! Ότι να'ναι η μηχανή του και χωρίς δυνατότητα παραμετροποίησης ανά επεισόδιο.

Φίλε lambda,ευχαριστώ για την απάντηση. Πέρσι τα παιδιά είχαν σταματήσει μια εποχή τiς μεταφράσεις και ένας απ' τους λόγους, ήταν διότι δεν ήθελαν να ανεβαίνουν οι υπότιτλοι τους σε άλλα sites πέρα απ' το subz.tv και το xsubs.tv. Νομίζω πως είναι σεβαστό απ' την στιγμή που τρώνε αμέτρητες ωρες για να προσφέρουν αφιλοκερδός σε όλους μας τον υποτιτλισμό των επεισοδίων. Γι' αυτό τον λόγο προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους και να προσπαθήσουμε να περάσουμε ως service και τα δύο sites στο XBMC Subtitles Addon αλλά μας έλλειπε ο άνθρωπος με γνώσεις σε python και έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο. Αν μπορώ προσωπικά να κάνω κάτι για να σε βοηθήσω με τα παραπάνω, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου και καλή συνέχεια με την προσπάθειά σου.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Φίλε lambda,ευχαριστώ για την απάντηση. Πέρσι τα παιδιά είχαν σταματήσει μια εποχή τiς μεταφράσεις και ένας απ' τους λόγους, ήταν διότι δεν ήθελαν να ανεβαίνουν οι υπότιτλοι τους σε άλλα sites πέρα απ' το subz.tv και το xsubs.tv. Νομίζω πως είναι σεβαστό απ' την στιγμή που τρώνε αμέτρητες ωρες για να προσφέρουν αφιλοκερδός σε όλους μας τον υποτιτλισμό των επεισοδίων. Γι' αυτό τον λόγο προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους και να προσπαθήσουμε να περάσουμε ως service και τα δύο sites στο XBMC Subtitles Addon αλλά μας έλλειπε ο άνθρωπος με γνώσεις σε python και έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο. Αν μπορώ προσωπικά να κάνω κάτι για να σε βοηθήσω με τα παραπάνω, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου και καλή συνέχεια με την προσπάθειά σου.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως σκέφτονται. Αν πραγματικά θέλουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς, ας ανεβάσουν τους υποτίτλους σε κάποιο απο τα μεγάλα sites (Opensubtitles, Addicted, Subscene) για να είναι προσιτοί σε όλους. Έτσι ούτε λειτουργικά έξοδα θα έχουν, ούτε "κινδύνους" πάσης φύσεως.

Τι θα πει "δεν ήθελαν να ανεβαίνουν οι υπότιτλοι τους σε άλλα sites "; Όταν θες να προσφέρεις δεν βάζεις όρους. Είτε κατεβάσει κάποιος απο το xsubs είτε απο άλλο site τι διαφορά έχει γι' αυτούς; Αυτή την ελιτίστικη νοοτροπία των groups δεν αντέχω, γι' αυτο σταμάτησα τα uploads...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως σκέφτονται. Αν πραγματικά θέλουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς, ας ανεβάσουν τους υποτίτλους σε κάποιο απο τα μεγάλα sites (Opensubtitles, Addicted, Subscene) για να είναι προσιτοί σε όλους. Έτσι ούτε λειτουργικά έξοδα θα έχουν, ούτε "κινδύνους" πάσης φύσεως.

Τι θα πει "δεν ήθελαν να ανεβαίνουν οι υπότιτλοι τους σε άλλα sites "; Όταν θες να προσφέρεις δεν βάζεις όρους. Είτε κατεβάσει κάποιος απο το xsubs είτε απο άλλο site τι διαφορά έχει γι' αυτούς; Αυτή την ελιτίστικη νοοτροπία των groups δεν αντέχω, γι' αυτο σταμάτησα τα uploads...

Κώστα πόσο δίκιο έχεις. Εδώ δεν μπορούν να τα βρουν και να κάνουν ένα site αντί για 3-4 άντε να τα βρουν σε ιδεολογίες. Αλήθεια εμένα μου εμφανίζονται οι υπότιτλοι σε rar μορφή και δεν αποσυμπιέζονται, τι κάνω λάθος;

αν καταλαβα καλα εχεις επιλεξει default να ανοιγουν οι srt με rar για αυτο και τους βλεπεις ετσι και δεν αποσυμπιεζονται

Οσοι χρησιμοποιείτε external player (π.χ. mpc) πώς έχετε σεταρισμένο (όσοι το χρησιμοποιείτε) το Trakt.tv και το trakt utilities ώστε να ενημερώνεται αυτόματα; Στις σειρές μου δουλεύει κανονικά, αλλά στις ταινίες όχι...

Δοκίμασα τα video addons και lambda και μπορώ να πω οτι δούλεψαν άψογα. Η εικόνα στο HellenicTV ήταν αξιοπρεπέστατη και όσα κανάλια δοκίμασα έπαιξαν, εκτός απο το BlueSky. Ελπίζω να μπουν και άλλα κανάλια στο μέλλον.

Τα άλλα δύο, πολύ χρήσιμα για αναζήτηση παλιών επεισοδίων. Άραγε μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο και για το αρχείο της ΕΡΤ;

Edit: δοκίμασα τα addons σε Openelec Eden

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δοκίμασα τα video addons και lambda και μπορώ να πω οτι δούλεψαν άψογα. Η εικόνα στο HellenicTV ήταν αξιοπρεπέστατη και όσα κανάλια δοκίμασα έπαιξαν, εκτός απο το BlueSky. Ελπίζω να μπουν και άλλα κανάλια στο μέλλον.

Τα άλλα δύο, πολύ χρήσιμα για αναζήτηση παλιών επεισοδίων. Άραγε μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο και για το αρχείο της ΕΡΤ;

Edit: δοκίμασα τα addons σε Openelec Eden

Κώστα, οι υπότιτλοι σου εμφανίζονται ως .rar αρχεία; Εμένα δεν αποσυμπιέζονται...

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κώστα, οι υπότιτλοι σου εμφανίζονται ως .rar αρχεία; Εμένα δεν αποσυμπιέζονται...

Μονο τα video addons δοκίμασα. Κάνε update στο XBMC subtitles και δοκίμασε αν πάλι κατεβάζει RARs.

+1
εμενα τα μισα καναλια παιζουν (βγαζει λαθος) αλλα στην τελικη οντως η εικονα ειναι αξιοπρεπης και μια χαρα ολα.Λιγο buffering εχω αλλα λογικο αυτο ολημερις και ολυνυχτης κατεβαζω :p

Μονο τα video addons δοκίμασα. Κάνε update στο XBMC subtitles και δοκίμασε αν πάλι κατεβάζει RARs.

Μόνο .rar για μένα και δοκίμασα και updates αλλά και rollback....Τζίφος, καμιά ιδέά; Σε Openelec βέβαια παίζω.

με notepad ανοιγουν Αυγερινε?ελα βρε παιδι μου πισω στα windows να συνεννοηθουμε :p

ασχετο αλλα το ξερετε φυσικα οτι υπαρχει μια εφαρμογη για android που πετας πληκτρολογια και ποντικια ε ;τα κανεις ολα απο το τηλεφωνο χωρις περιττα πραγματα στο τραπεζακι του σαλονιου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

θεωρώ δεδομένο ότι έχεις βάλει το unrar e ?

Δεν έχει το ενσωματωμένο XBMCExtract για αυτές τις δουλειές;

Σε Win7 πάντως βγάζει κανονικά .srt στο φάκελο της σειράς.

Δεν έχει το ενσωματωμένο XBMCExtract για αυτές τις δουλειές;

Σε Win7 πάντως βγάζει κανονικά .srt στο φάκελο της σειράς.
όταν είχα βάλει στην αρχή xbmc που ήταν γυμνό (και είναι ακόμα δλδ) από πακέτα το σύστημα που το είχε κάνει και εμένα και λύθηκε με το που έβαλα το unrar

Δεν το βλέπω στα services ή στα add ons αλλά το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο subtitles.gr. Όλα τα υπόλοιπα services λειτουργούν άψογα.
δεν το κατεβάζεις από το xbmc αλλά απο PM, το open-elec έχει υποτίθεται package manager