Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μέχρι στιγμής μόνο σε WMV βλέπω πρόβλημα, σαν να μην μπορεί να κλειδώσει σωστά το framerate.

Ο μετρητής του OSD δείχνει 0 dropped frames αλλά τα fps ανεβοκατεβαίνουν σαν τρελά

Πεταξα την version της Daniela , εβαλα την original Eden 11.0, εβγαλα και το Settings\Video\Αναπαραγωγη\ και ξετικαρισα το Προσαρμογη του ρυθμου ανανεωσης, και ολα μελι γαλα

ΟΥΦ, ησυχασα

Βαγγέλη, το πρόβλημα το είχες σε όλων των ειδών τα βίντεο; Στο δικό μου έπαιζαν όλα καλά εκτός απο WMV.

Περιμένω απάντηση στο forum του XBMC. Κάτι λάθος πρέπει να έκανε η Daniela γιατί βρήκα ένα αρχείο advancedsettings.xml σε άσχετο φάκελο.

Βαγγέλη, το πρόβλημα το είχες σε όλων των ειδών τα βίντεο; Στο δικό μου έπαιζαν όλα καλά εκτός απο WMV.

Περιμένω απάντηση στο forum του XBMC. Κάτι λάθος πρέπει να έκανε η Daniela γιατί βρήκα ένα αρχείο advancedsettings.xml σε άσχετο φάκελο.
Σε τουλαχιστον δεκα Ματροσκες ειχα το προβλημα. Βροχη επεφταν τα frames.
Και ηταν και πολυ εμφανης η δυσλειτουργια της κινησης στην εικονα
Εβαλα την 11.0 release
Τωρα ειμαι πολυ ενταξει,γιατι δεν με ενδιαφερει ο ηχος (Δεν εχω ενισχυτη)

Σε τουλαχιστον δεκα Ματροσκες ειχα το προβλημα. Βροχη επεφταν τα frames.
Και ηταν και πολυ εμφανης η δυσλειτουργια της κινησης στην εικονα
Εβαλα την 11.0 release
Τωρα ειμαι πολυ ενταξει,γιατι δεν με ενδιαφερει ο ηχος (Δεν εχω ενισχυτη)

Αν δεν έχεις ενισχυτή που σηκώνει DTSMA κτλ, δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι με τα builds της Daniela και του DDDamian. Ίσως για αυτό να ρίχνουν frames, είναι φτιαγμένα για άλλο σκοπό.
Απο τις δοκιμές που έκανα, πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με "παράξενα" format ήχου, όπως WMA και Flac. Σε όλα τα άλλα το build της Daniela παίζει σχεδόν άψογα, με μόνο πρόβλημα κάποια κλικς όταν αρχίζει να παίζει TrueHD μετά απο pause.

Και κάτι σημαντικό που ξέχασα πριν...
Βαγγέλη, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!
Laie_22.gif
Laie_16.gif
viannen_114.gif

Και κάτι σημαντικό που ξέχασα πριν...
Βαγγέλη, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!
Laie_22.gif
Laie_16.gif
viannen_114.gif
Κωστα σε ευχαριστω πολυ ,και να ζησει ολος ο κοσμος ωραιες στιγμες,και ειδικα οι νεοι,γιατι εμεις οι γεροντες προλαβαμε και ειδαμε ωραια χρονια.

βαγγέλη πολύχρονος με υγεία και 0 dropped frames. μην ξανακούσω για γέρους και γέροντες

Και 100 χρονών να γίνουμε, και δίφραγκο να μην υπάρχει στη τσέπη, πάλι θα περνάμε καλά. Στο μυαλό είναι όλα.

βαγγέλη πολύχρονος με υγεία και 0 dropped frames. μην ξανακούσω για γέρους και γέροντες
Σε ευχαριστω και εσενα για τις ευχες σου
Οσο για τα προβληματα που υπαρχουν τωρα,θα σας πω ενα πραγμα, εγω , που μεγαλωσα στη δεκαετια του '50

Ο ανθρωπος επιβιωνει με μια φρατζολα ψωμι-κρεμμυδι και ελιες.
Ολα τα αλλα υπαρχουν στη φαντασιωση του καθε ανθρωπου.

Μονο η υγεια και παλι η υγεια,ειναι το κορυφαιο μελημα μας.......

παιδια καλησπερα!θελω να ρωτησω το εξης...μπορουμε με καποιο τροπο να προσθεσουμε καποια επιπλεον services στο addon subtitle για εξτρα υποτιτλους απο αυτους που ηδη εχει?δηλαδη,μπορουμε να βαλουμε καποιο αλλο site ?
ευχαριστω

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έχει συζητηθεί το θέμα λίγα ποστ πιο κάτω. Το addon του Lambda περιέχει το subtitles.gr που έχει ενσωματωμένους σχεδόν όλα τα ελληνικά site με υπότιτλους εκτός του subz.tv λόγω της σύνθετης μηχανής αναζήτησής του. Προσωπικά πάντως με υπερκαλύπτει καθώς βρίσκω πλέον τα πάντα.

Υπάρχει κάποιο skin που να μπορείς να κάνεις rearrange τα home menu items xωρίς να χρειάζεται να πειράξεις .xml αρχεία;

Όχι εννοώ να μπορείς να φτιάξεις τη σειρά των μενού στην αρχική οθόνη. Δηλαδή από:

"Movies - Add Ons - Music - Tv Shows" να μπορεί να γίνει "Movies - Tv Shows - Music - Add Ons". Τυχαίο παράδειγμα.

Ξέρω ότι μπορεί να γίνει με xml edit αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάποιο skin που το κάνει πιο εύκολα. Σε AEON NOX που είχα και ΑΕΟΝ MQ3 που έχω δεν βλέπω κάτι.

Και εγώ ψάχνω κάτι τέτοιο αλλα δεν... Έχουν ζητήσει απο τον Big_Noid να το βάλει στο ΝΟΧ αλλα δεν γίνεται.

Για να συμβεί αυτό χωρίς xml editing πρέπει το skin που χρησιμοποιείς να υποστηρίζει απενεργοποίση όλων των default menus και την ενεργοποίηση πολλών custom. Ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με το Rapier είναι η παραμετροποιήση του. Με τα custom panels που του πρόσθεσα τα custom menus δεν διαφέρουν πλέον σε τίποτα από τα default και μπορείς να τα φτιάξεις ακριβώς με τη σειρά που θέλεις. Θα του προσθέσω και presets για να μπορεί ο χρήστης να προσθέτει εύκολα στα menus και τις "δύσκολες" τοποθεσίες. (αυτές που δεν μπορούν να μπούν στα favourites.)

Παραδείγματα, όλα τοποθετημένα με τη σειρά που θέλω έγω

ξένες ταινίες
screenshot003.png

σειρές
screenshot004.png

ελληνικές ταινίες
screenshot005.png

πρόσθετα
screenshot006.png

μουσική
screenshot008.png

παιδια καλησπερα!θελω να ρωτησω το εξης...μπορουμε με καποιο τροπο να προσθεσουμε καποια επιπλεον services στο addon subtitle για εξτρα υποτιτλους απο αυτους που ηδη εχει?δηλαδη,μπορουμε να βαλουμε καποιο αλλο site ?
ευχαριστω

αν γνωρίζεις κάποιο site που αξίζει να προστεθεί, ευχαρίστως να του φτιάξω.
Αρκεί βέβαια να μπορεί να γίνει αναζήτηση σε αυτό.

Για όσους χρησιμοποιούν τα addons μου,
έκανα update στο addon του mega, δεν έβρισκε τα classics λόγω αλλαγών στο site του mega,
έκανα update στο hellenic tv και το live stream του ant1 πλέον παίζει σωστά αρκεί να κάνετε αναβάθμιση στο librtmp που χρησιμοποιεί το xbmc,
και έφτιαξα δυο νέα μουσικά addons

RealFm Podcast
η ελληνοφρένεια ότι ώρα θέλω στο xbmc μου:ears:

Radio9 Podcast
ο πανούσης ότι ώρα θέλω στο xbmc μου:ears:

Αν δεν τα βρει απευθείας κάντε χειροκίνητα update στον addon browser.

Last edited:

Kαι έφτιαξα δυο νέα μουσικά addons

RealFm Podcast
η ελληνοφρένεια ότι ώρα θέλω στο xbmc μου:ears:

Radio9 Podcast
ο πανούσης ότι ώρα θέλω στο xbmc μου:ears:

Αν δεν τα βρει απευθείας κάντε χειροκίνητα update στον addon browser.
Φιλε καλησπερα και δεν παιζεσαι με τιποτε.
Εβγαλα τελειως το ListenEU ,και εχεις την αποκλειστικοτητα στο XBMC μου.
Δεν ξερω εαν εκανες τιποτε αλλαγες,αλλα την πρωτη φορα που το ανεφερες και το εκανα install δεν μου γεμισε το ματι,αλλα σημερα το ξαναεβαλα και μου εκανε τουλαχιστον δυο ΚΛΙΚ.

Για γραψε μας αναλυτικα για αυτα τα δυο addons,και που τα βρισκουμε για να ακουμε οποτε θελουμε τον ΤΖΙΜΑΚΟ μας?

Ευχαριστω Βαγγελης ...................

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Για όσους χρησιμοποιούν τα addons μου,
έκανα update στο addon του mega, δεν έβρισκε τα classics λόγω αλλαγών στο site του mega,
έκανα update στο hellenic tv και το live stream του ant1 πλέον παίζει σωστά αρκεί να κάνετε αναβάθμιση στο librtmp που χρησιμοποιεί το xbmc

Φίλε lambda καλησπέρα, μετά την αναβάθμιση του hellenic tv μολις μπαίνω σε αυτό κολλάει και ξεκολλάει μόνο με kill από task manager, στα skins Aeon Nox και cirrus extended v2. Στο Confluence δεν κολλάει. Δοκιμασμένο σε 2 pc με win7 και eden 11.0.

Eπίσης, αναβάθμιση στο librtmp από πού κάνουμε, αυτό π.χ. κάνει?

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Φίλε lambda καλησπέρα, μετά την αναβάθμιση του hellenic tv μολις μπαίνω σε αυτό κολλάει και ξεκολλάει μόνο με kill από task manager, στα skins Aeon Nox και cirrus extended v2. Στο Confluence δεν κολλάει. Δοκιμασμένο σε 2 pc με win7 και eden 11.0.

Φιλε μου αυτα τα πραγματα ( librtmp ) πρεπεις να τα γραφεις σε Plain Language ,για να μαθαινουμε και εμεις οι αγραμματοι.
Τι μερος του λογου ειναι,και που βοηθαει?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και εγώ πρώτη φορά απ'τον lambda το άκουσα, στο τελευταίο μήνυμά του, ξαναδιάβασε λίγο.
Απ'ότι κατάλαβα βοηθάει στην αναπαραγωγή βίντεο από online πηγές. Εγώ πάντως έκανα αυτό που λέει στο link που παρέθεσα και πλέον βλέπω απροβλημάτιστα απ'το addon του National Geographic π.χ., που πριν κόλλαγε. Αλλά δεν ξέρω αν είναι και η πιο ενημερωμένη έκδοση (2.4), γι'αυτό ρώτησα. Α και ο Αντ1 μια χαρά παίζει πλέον αλλά μόνο στο Confluence όπως προείπα.

Last edited:

@ lambda

Φιλε καλησπερα και δεν παιζεσαι με τιποτε.
Εβγαλα τελειως το ListenEU ,και εχεις την αποκλειστικοτητα στο XBMC μου.
Δεν ξερω εαν εκανες τιποτε αλλαγες,αλλα την πρωτη φορα που το ανεφερες και το εκανα install δεν μου γεμισε το ματι,αλλα σημερα το ξαναεβαλα και μου εκανε τουλαχιστον δυο ΚΛΙΚ.

Για γραψε μας αναλυτικα για αυτα τα δυο addons,και που τα βρισκουμε για να ακουμε οποτε θελουμε τον ΤΖΙΜΑΚΟ μας?

Ευχαριστω Βαγγελης ...................
Φοβερα και τρομερα πραγματα συμβαινουν εδω.
Τα βρηκα τα addons με παρα πολλα θεματα,αλλα υπαρχει προβλημα.

π.χ Στο Πανουση υπαρχουν περιπου 20 επεισοδια αλλα μολις βαλω το πρωτο παιζει 1 λεπτο και ξαναρχιζει απο την αρχη.
Οταν παω σε αλλο επεισοδιο,παλι το ιδιο ακουγεται
Μηπως ειναι μονο για Confluence και Rapier γιατι στο configure μονο αυτα αναφερει

@ lambda

Φοβερα και τρομερα πραγματα συμβαινουν εδω.
Τα βρηκα τα addons με παρα πολλα θεματα,αλλα υπαρχει προβλημα.

π.χ Στο Πανουση υπαρχουν περιπου 20 επεισοδια αλλα μολις βαλω το πρωτο παιζει 1 λεπτο και ξαναρχιζει απο την αρχη.
Οταν παω σε αλλο επεισοδιο,παλι το ιδιο ακουγεται
Μηπως ειναι μονο για Confluence και Rapier γιατι στο configure μονο αυτα αναφερει

σου φαίνεται ότι είναι ίδια, η εκπομπή ξεκινά πάντα με τους αμερικανοτσιολάδες:ears:
σε όλες τις εκπομπές βρίσκει τα podcasts με τον ίδιο τρόπο, αν δοκιμάσεις άλλο παραγωγό θα δεις ότι δεν είναι ίδια.
Βασικά ο Radio 9 χρησιμοποιεί ενα συνδυασμό που σκοτώνει, rtmp streaming σε αρχεία mp3. Πραγματική κόλαση.
Γι'αυτό και δεν μπορείς να κάνεις seek στα podcasts αυτά. Δοκίμασε με το παραπάνω librtmp, αυτό χρησιμοποιώ και τουλάχιστον δεν μου κόβονται. Όλα τα προβλήματα αναπαραγωγής δεν έχουν να κάνουν με το addon, το addon ολοκληρώνει τη δουλεία του όταν στείλει το link στο xbmc.

Κάνει και έχει και οδηγίες εγκατάστασης.
στο τελευταίο Nox που έχω από το github με eden final δεν μου βγάζει πρόβλημα.
Απενεργοποιήσε το EPG στα settings του addon μήπως φταίει αυτό.
https://github.com/BigNoid/Aeon-Nox

πως μπορω να βρω τα addons σου?ειμαι νεος στο ολο θεμα βλεπεις...και ηθελα να σε ρωτησω εαν τα συγκεκριμενα addon παιζουν και στο atv2??

σου φαίνεται ότι είναι ίδια, η εκπομπή ξεκινά πάντα με τους αμερικανοτσιολάδες:ears:
σε όλες τις εκπομπές βρίσκει τα podcasts με τον ίδιο τρόπο, αν δοκιμάσεις άλλο παραγωγό θα δεις ότι δεν είναι ίδια.
Βασικά ο Radio 9 χρησιμοποιεί ενα συνδυασμό που σκοτώνει, rtmp streaming σε αρχεία mp3. Πραγματική κόλαση.
Γι'αυτό και δεν μπορείς να κάνεις seek στα podcasts αυτά. Δοκίμασε με το παραπάνω librtmp, αυτό χρησιμοποιώ και τουλάχιστον δεν μου κόβονται. Όλα τα προβλήματα αναπαραγωγής δεν έχουν να κάνουν με το addon, το addon ολοκληρώνει τη δουλεία του όταν στείλει το link στο xbmc.
Σε ολα τα επεισοδια στο 49ο δευτερολεπτο σταματα.
Αυτο το librtmp οταν το κατεβασω το βαζω στο Skin's addons?
Για γραψε περισσοτερα γιατι ειναι πολυ ωραιο αυτο που δημιουργησες.
Δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα
Ευχαριστω ................