Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

υπαρχει καποια εφαρμογη στα windows που να κανει (σχετικα) αυτοματα tag σωστα τα mp3 μου ώστε ο scraper του xbmc να τα βλεπει και να τα ταξινομει σωστα?

παιδια καλησπερα...ρωτησα και σε πιο πισω post αλλα δεν απαντησε καποιος...η ερβωτηση μου ειναι εαν υπαρχει καποιο plugin ωστε να βλεπουμε live ποδοσφαιρο?

Γνωριζει καποιος, αν τις ταινιες οι οποιες ειναι η καθε μια σε δικο της folder κανοντας scraping με τον native sraper του xbmc σε transparency skin, ενω κατεβαζει κανονικα
thumbnail για εξωφυλλο και fanart για την ιδια την ταινια (το αρχειο της ταινιας ασχετα αν ειναι vob, mkv, m2ts, κλπ), εντουτοις δεν εμφανιζει το fanart κατα την πλοηγηση σε αυτα
τα folders, παρα μονο αν χρησιμοποιησω και τον emm. Βεβαια αυτο προυποθετει διπλη δουλεια και μη αυτοματοποιημενη. Υπαρχει καποιος τροπος να το κανει απο μονο του?
Παραδειγμα
Folder Structure

Movies:// Quantum of Solace:// Quantum of Solace.mkv
// Black Swan:// Black Swan.vob

και παει λεγοντας. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Ανδρεας

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

παιδια καλησπερα...ρωτησα και σε πιο πισω post αλλα δεν απαντησε καποιος...η ερβωτηση μου ειναι εαν υπαρχει καποιο plugin ωστε να βλεπουμε live ποδοσφαιρο?

τα τσαμπέ (ΝΕΤ & ΜΕGa) τα έχει ο lamda στο δικό του.

nova & ote λίγο δύσκολο :)

στο δεύτερο screenshot πατάς το βελάκι δεξιά και επιλέγεις get thumb

Το cirrus.extended.v2 χρησιμοποιει διαστασεις ποστερ σε αυτο το παραθυρο (VideoInfo). Αν στο scrapping που εχει κανει (ειτε με το scrapper του XBMC ειτε με καποιο media manager) δεν εχει ορισει οτι τα thumbs στα TV Shows θελει να ειναι ποστερς παλι μακροστενο thumb θα κατεβασει.

2gtp1ko.jpg

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

δυσκολο,ναι...υπαρχει τιποτα ομως?γνωριζεις?

Γνωριζει καποιος, αν τις ταινιες οι οποιες ειναι η καθε μια σε δικο της folder κανοντας scraping με τον native sraper του xbmc σε transparency skin, ενω κατεβαζει κανονικα
thumbnail για εξωφυλλο και fanart για την ιδια την ταινια (το αρχειο της ταινιας ασχετα αν ειναι vob, mkv, m2ts, κλπ), εντουτοις δεν εμφανιζει το fanart κατα την πλοηγηση σε αυτα
τα folders, παρα μονο αν χρησιμοποιησω και τον emm. Βεβαια αυτο προυποθετει διπλη δουλεια και μη αυτοματοποιημενη. Υπαρχει καποιος τροπος να το κανει απο μονο του?
Παραδειγμα
Folder Structure

Movies:// Quantum of Solace:// Quantum of Solace.mkv
// Black Swan:// Black Swan.vob

και παει λεγοντας. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Ανδρεας

Αν σε καθε καταλογο της καθε ταινιας υπαρχουν τα αρχεια "folder.jpg" και "fanart.jpg" λογικα πρεπει να τα δειχνει μια χαρα κατα την πλοηγηση. Τσεκαρε και με κανενα αλλο skin αν φαινονται και αν ναι τοτε κατι παει στραβα με το Transparency. Κατι αλλο που μπορεις να δοκιμασεις ειναι να σβησεις απο το guisettings.xml οτι settings υπαρχουν εκει και αφορουν το Transparency και δες αν το προβλημα διορθωθηκε.

Nessus

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

δυσκολο,ναι...υπαρχει τιποτα ομως?γνωριζεις?

Για δες το Navi-X. Εχει παρα πολλα και νομιζω και καποια αθλητικα. Επισης ριξε μια ματια και στη σελιδα των Video Addons

Nessus

Ωραια θα το κανω να δω τι θα γινει.
Ποιες ειναι οι ρυθμισεις που πρεπει να κρατησω απο το xbmc διοτι αυριο θα παρω ssd και θα περασω λειτουργικο απο την αρχη?
Καθε μερα κανω Export σε single file ολα τα movies, ολα το music.
Εχω την εντυπωση οτι καλο θα ηταν να κρατησω και καποια settings που υπαρχουν στο appdat/roaming, αν δεν απατωμαι. Εχω δικιο η οχι και ποια ειναι αυτα?

Ωραια θα το κανω να δω τι θα γινει.
Ποιες ειναι οι ρυθμισεις που πρεπει να κρατησω απο το xbmc διοτι αυριο θα παρω ssd και θα περασω λειτουργικο απο την αρχη?
Καθε μερα κανω Export σε single file ολα τα movies, ολα το music.
Εχω την εντυπωση οτι καλο θα ηταν να κρατησω και καποια settings που υπαρχουν στο appdat/roaming, αν δεν απατωμαι. Εχω δικιο η οχι και ποια ειναι αυτα?

To guisettings.xml εχει ολες τις ρυθμισεις του χρηστη ειτε για το XBMC ειτε για ολα τα skins που εχει εγκατεστημενα. Στην ουσια αυτο χρειαζεσαι μονο εκτος και αν εχεις δημιουργησει και το αρχειο Advancedsettings.xml που αφορα καποιες ειδικες ρυθμισεις μονο για το XBMC, και τις οποιες βαζει ο χρηστης οχι το XBMC κατα την εγκατασταση. Διαβασε εδω περισσοτερα. Τα αλλα αρχεια (favourites.xml, profiles.xml, RssFeeds.xml) αφορουν αυτα δειχνουν τα ονοματα τους. Αν βαριεσαι να τα ρυθμισεις παλι κρατησε τα. Εγω παντως σου προτεινω αφου κανεις φρεσκια εγκατασταση να ξανακανεις τις ρυθμισεις απο την αρχη και να μην βαλεις κανενα απο τα παλια αρχεια ωστε να αποφυγεις καποιο μπερδεμα. Ειδικα στα settings των skins δημιουργουνται πολλα προβληματα ειτε στην λειτουργεια των skins ειτε στην λειτουργεια του XBMC απο εκδοση σε εκδοση. Μπορεις να τα κρατησεις μονο ωστε να κοιταξεις κατι αν δεν θυμασαι πως το ειχες ρυθμισει.

Nessus

υπαρχει προβλημα!!προσπαθω να βαλω υποτιτλους απο το subtitles.gr τους βρισκει μου γραφει downloading subtitles αλλα μενει εκει...σε atv2 αυτα.γνωριζει καποιος γιατι το κανει αυτο?ενω χθες μου τους επαιζε αν οχι ολους καποιους.
την βοηθεια σας παιδια...

παιδια καλημερα. ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει τροπος (οδηγος) να εχω ελληνικη περιληψη στις ταινιες και οχι αγγλικη! γινετε?
σας ευχαριστω εκ των προτερων
εκδοση xbmc 11.0 eden

laniel

Last edited:

υπαρχει προβλημα!!προσπαθω να βαλω υποτιτλους απο το subtitles.gr τους βρισκει μου γραφει downloading subtitles αλλα μενει εκει...σε atv2 αυτα.γνωριζει καποιος γιατι το κανει αυτο?ενω χθες μου τους επαιζε αν οχι ολους καποιους.
την βοηθεια σας παιδια...
Είναι πιθανό να έχουν αλλάξει (πάλι) κάτι στο site του subtitles.gr. Μπορεί να συμβαίνει και κάτι τέτοιο.
παιδια καλημερα. ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει τροπος (οδηγος) να εχω ελληνικη περιληψη στις ταινιες και οχι αγγλικη! γινετε?
εκδοση xbmc 11.0 eden
Πρέπει να το υποστηρίζει ο scrapper (IMDb, ThemovieDB), κάτι που δεν γίνεται ακόμα.

Μια λύση είναι να προσθέσεις την υπόθεση "με το χέρι" δημιουργώντας info files για κάθε ταινία.

Με το ember μπορείς να περάσεις ελληνική περίληψη, το έχω κάνει σε όλες τις ελληνικές ταινίες αλλά θέλει δουλίτσα. Μια φορά το κάνεις όμως.

Οι υπότιτλοι από το subtitles.gr όντως δεν κατεβαίνουν.

Σχετικά με το στρετσάρισμα που είχα ποστάρει πιο πάνω στα poster, το artwork downloader δεν κάνει αυτό που θέλω (όταν δουλεύει).
Δοκίμασα χθες το Media Center Master και είναι καλύτερο από το ember σε σειρές γιατί βγάζει και banner.jpg.
Τα "get thumb" κλπ σε σειρές που είχαν περαστεί από το ember δεν δούλευαν καν.

Last edited:

εκδοση xbmc 11.0 eden

laniel
Στο Cirrus και Cirrus Extended , μπορεις εκτος απο Edit Title να κανεις και Edit plot.
Αλλα αν εχεις 500 εργα καταλαβαινεις ποσες εβδομαδες χρειαζεσαι.

Εκτος εαν ξερεις πολυ καλα Αγγλικα ..................

Στο Cirrus και Cirrus Extended , μπορεις εκτος απο Edit Title να κανεις και Edit plot.
Αλλα αν εχεις 500 εργα καταλαβαινεις ποσες εβδομαδες χρειαζεσαι.

Εκτος εαν ξερεις πολυ καλα Αγγλικα ..................
Εδω μπαίνουν οι media managers όπως το Ember που ανέφερε ο Anemos. Copy/Paste την υπόθεση απο διάφορα ελληνικά sites στο Ember και τελειώνεις σε 2-3 ώρες.

Μη με ρωτήσεις όμως πως ακριβώς δουλεύει, έχω ένα χρόνο να το χρησιμοποιήσω.

Με το ember μπορείς να περάσεις ελληνική περίληψη, το έχω κάνει σε όλες τις ελληνικές ταινίες αλλά θέλει δουλίτσα. Μια φορά το κάνεις όμως.

Οι υπότιτλοι από το subtitles.gr όντως δεν κατεβαίνουν.

Σχετικά με το στρετσάρισμα που είχα ποστάρει πιο πάνω στα poster, το artwork downloader δεν κάνει αυτό που θέλω (όταν δουλεύει).
Δοκίμασα χθες το Media Center Master και είναι καλύτερο από το ember σε σειρές γιατί βγάζει και banner.jpg.
Τα "get thumb" κλπ σε σειρές που είχαν περαστεί από το ember δεν δούλευαν καν.

Δεν φταιει το Ember που τα Get Thumb και Get Fanart δεν εχουν αλλες επιλογες εκτος απο τα local αρχεια. Απλα στο αρχικο scraping που εχει γινει, το XBMC εχει βρει local ολα τα αρχεια (folder.jpg/fanart.jpg) και τις πληροφοριες (movie.nfo) που χρειαζεται για να φτιαξει την video library και δεν εχει ασχοληθει να κοιταξει καθολου online για αυτα ωστε να σου εχει στο Get Thumb και Get Fanart πολλες επιλογες ειτε για Τhumb ειτε για Fanart. Διαβασε περισσοτερα εδω.
Για το στρετσάρισμα που εχεις ανεφερα σε προηγουμενο post γιατι συμβαινει.

Αυτο το Ember ποτε δεν καταφερα να το χειρισθω.
Και ακουω πολυ καλα λογια .........
Το Ember ειναι ενα απο τα καλυτερα Media Manager που υπαρχουν. Το δουλευω απο τοτε που ξεκινησε. Πριν απο κανενα χρονο το παρατησε ο αρχικος developer δινοντας το source code σε οποιον ηθελε να συνεχισει και αφου περασε ενα χρονικο διαστημα με βοηθεια στην εξελιξη μονο απο τους χρηστες στην κοινοτητα του XBMC (μαλιστα ο ενας απο αυτους ειναι και XBMC Team Member), τωρα το ανελαβε καποιος αλλος (bodrick) και το εχει φερει σε πολυ καλο σημειο.

Main Website : http://ember.purplepig.net
GitHub : https://github.com/bodrick/Ember-MM
XBMC Official Thread : http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=116941

Nessus