Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

να πω οτι μόλις παρέλαβα αυτό εδώ το τηλεκτοντρόλ απο ebay ,υπάρχει και amazon

Μου δουλεψε χωρίς να κάνω τίποτα. ουτε ενα script στο xbmc.
ουτε evenghost ουτε τιποτα.
ακόμα και τον MPC-HC που τον είχα σαν external player μου τον δουλεψε κανονικά, απλά δεν εχω κανει Mapping το fast forward. ολες τις αλλες επιλογές τις έχω κανονικά.

Δες τους οδηγούς πιο πάνω για το πως θα κάνεις mapping. Μιλάμε για απόλυτη πλέον εφαρμογή όλων των λειτουργίων του XBMC σε όποιο κουμπάκι θέλουμε. Όπου συναντήσεις πρόβλημα εδώ είμαστε!

βασικά αυτο που με ενδιαφερει πιο πολύ είναι πως θα κανω το πράσσινο κουμπάκι να μην ανοιγει το W7MC αλλα το xbmc

βασικά αυτο που με ενδιαφερει πιο πολύ είναι πως θα κανω το πράσσινο κουμπάκι να μην ανοιγει το W7MC αλλα το xbmc

Το αναφέρω σίγουρα σε κάποιο απ' τα προηγούμενα post μου. Δεν έχω χρόνο να το ψάξω τώρα αλλά αν διαβάσεις στα προηγούμενα σίγουρα θα το λύσεις. Πάντως είναι τρομερή ανακούφιση να ανοιγείς και να κλείνεις το XBMC απ' το remote.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε Media Center χωρίς βέβαια Remote. Εδώ τα πράγματα είναι ανέλπιστα καλά. Σας πληροφορώ λοιπόν πως μπορείτε να “πετάξετε” το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας και να χειριστείτε τα πάντα με ένα απλό MCE Remote RC6. Εγώ προσωπικά παρήγγειλα από ebay ένα απλό remote της microsoft, (με 18) κινέζικης προελεύσεως και με συγκεκριμένα βήματα έχω οτι ακριβώς θέλω.

Εδώ ο αναλυτικός οδηγός και βέβαια το fix για το green button του remote http://xbmccustomregis.sourceforge.net/. Απλά ορίζει το κεντρικό κουμπί του MCE να φορτώνει απευθείας το XBMC.

το βρήκα Αυγερινέ. Στην πρωτη σελιδα το εχεις γραψει.
Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο απο ότι νόμιζα!
σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Να πω και κατι αλλο αλλαξα scin απο Αeon ΜQ2 & Nox και εδω και μερικές μέρες πήγα στο Simplicity. ΕΙναι πανεμορφο και οπως λεει και το ονομα πολυ minimal

το μονο που με πεiραζει ειναι τα Mp3 (δεν διαβαζει ελληνικους φακελους)
αλλα δεν μου λειπει μιας και για μουσική θα εχω το main pc και οχι αυτο ,
και ελπίζω να παρω και το Logitech Sbox συντομα.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ειναι το απολυτο συμβατο τηλεχειριστηριο για XBMC

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

το μονο που με πεiραζει ειναι τα Mp3 (δεν διαβαζει ελληνικους φακελους)
.
διαβαζει , ειναι θεμα γραμματοσειρας , αλλα θα σου ελεγα μην μπλεξεις.Εκτος αν κανεις back up .Με αυτο τον τροπο το λυνεις.Δες στις πρωτες κιολας σελιδες πως το εκανα , και δουλευει μια χαρα

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ειναι το απολυτο συμβατο τηλεχειριστηριο για XBMC

zimler εγω πηρα ενα αλλο ,δεν ξερω αν ειδες το ποστ μου απο πάνω,
αλλα δουλευει με τις ιδιες ρυθμισεις και το πρασσινο κουμπι και ολα ,τελεια

διαβαζει , ειναι θεμα γραμματοσειρας , αλλα θα σου ελεγα μην μπλεξεις.Εκτος αν κανεις back up .Με αυτο τον τροπο το λυνεις.Δες στις πρωτες κιολας σελιδες πως το εκανα , και δουλευει μια χαρα

θυμαμαι πως το ειχαμε κανει με το Default caps
αλλα τωρα δεν το χρειαζομαι για τα ελληνικά τελικα.
και δεν θελω να αλλαξω τη μανισια γραμματοσειρα , μου αρεσει παρα πολυ

Αυγερινός Παπαδάκης

Εγώ πάντως μετά από πολύ τεστάρισμα και με εγκατάσταση αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στο XBMC, παίρνω εξαιρετική εικόνα, πολύ κοντά στα Sigma Chips της προηγούμενης γενιάς
Αυτό ειναι το ζητουμενο αλλα να σε ρωτησω κατι;

1. Με windows+xbmc σωστα;
2. Το μεσο σου ποιο ειναι (τv η projector);

και το ρωταω γιατι με projector 720 δεν ειχα προβληματα αλλα με την 55αρα full hd εχω !!

Αυτό ειναι το ζητουμενο αλλα να σε ρωτησω κατι;

1. Με windows+xbmc σωστα;
2. Το μεσο σου ποιο ειναι (τv η projector);

και το ρωταω γιατι με projector 720 δεν ειχα προβληματα αλλα με την 55αρα full hd εχω !!

Με Windows το XBMC παίζει άψογα, ειδικά στις ATI κάρτες που έχουν και καλύτερους οδηγούς. Σε Projector πάντα θα έχεις προβάδισμα στην κίνηση, οι HDMI του έχουν συμβατότητα σε πολλές αναλύσεις και όχι μόνο στις Video 576, 720, 1080p του HDCP. Και βέβαια μπορείς να έχεις με την 55άρα σου, αρκεί να υποστηρίζει καλά το 24p. Εγώ έχω μια 50άρα LG PK550 η οποία ευτυχώς υποστηρίζει τέλεια τα 24p και το ίδιο και ο παλιός Hitachi PJ-TX 100 720p βιντεοπροβολέας μου.

Εγώ πάντως εξακολουθώ να υποστηρίζω το AEON NOX ως ο ιδανικός συδυασμός ταχύτητας - ομορφιάς και βέβαια για την εξαιρετική επιλογή και λειτουργία όλων των διαθέσιμων σε αυτό Views.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εγώ πάντως εξακολουθώ να υποστηρίζω το AEON NOX ως ο ιδανικός συδυασμός ταχύτητας - ομορφιάς και βέβαια για την εξαιρετική επιλογή και λειτουργία όλων των διαθέσιμων σε αυτό Views.
+1000

Με Windows το XBMC παίζει άψογα, ειδικά στις ATI κάρτες που έχουν και καλύτερους οδηγούς. Σε Projector πάντα θα έχεις προβάδισμα στην κίνηση, οι HDMI του έχουν συμβατότητα σε πολλές αναλύσεις και όχι μόνο στις Video 576, 720, 1080p του HDCP. Και βέβαια μπορείς να έχεις με την 55άρα σου, αρκεί να υποστηρίζει καλά το 24p. Εγώ έχω μια 50άρα LG PK550 η οποία ευτυχώς υποστηρίζει τέλεια τα 24p και το ίδιο και ο παλιός Hitachi PJ-TX 100 720p βιντεοπροβολέας μου.

Η τηλεοραση μου καινουρια και ειναι LG 55LE7500
Τι εννοεις "να υποστηρίζει καλά το 24p" πως το διαπιστωνω;
Παιζει κανενα ρολο το σκιν;

Όχι στην ποιότητα εικόνας. Τώρα για τα 24p αν έχεις ένα media player που κλειδώνει στα 24p θα δεις αν σου πάει καλά η κίνηση ή οχι. Από κει και πέρα δεν μας λές τι κάρτα γραφικών έχεις, αν έχεις Win7 σε καθαρή εγκατάσταση κ.λ.π

Όχι στην ποιότητα εικόνας. Τώρα για τα 24p αν έχεις ένα media player που κλειδώνει στα 24p θα δεις αν σου πάει καλά η κίνηση ή οχι. Από κει και πέρα δεν μας λές τι κάρτα γραφικών έχεις, αν έχεις Win7 σε καθαρή εγκατάσταση κ.λ.π

Ρίξε μια ματιά εδω,

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056048409#post1056048409 POST 53

clean install χθες.... η συνθεση ειναι η παρακατω

CASE ZALMAN HD 503 BLACK
MAINBORD ABIT AB 9 PRO
CPU INTEL E6300 1.86 -> 2.66
COOLER NOCTUA NH C-14
RAM 2GB 800 CL5
DVD BLUERAY LITEON
VGA ATI SAPPHIRE 5670 1GB DDR5 hypermemory
SSD 64GB ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ + 2Χ2 ΤΒ ΤΑΙΝΙΕΣ

OS WINDOWS 7 starter 32bit
XBMC 10.1
POWERDVD 10
TOTAL MEDIA THEATER 5
i-Mon Manager για το remote control

Last edited:
Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

εγω ακομα δεν εχω καταλαβει ποια καρτα τα παει καλυτερα στην κινηση των 24 ή μαλλον του 23 p .Ατι ? nvidia?

Συγχαρητήρια για τον οδηγο! Τωρα τον πηρα χαμπαρι! :D
Μια γρηγορη ερωτηση (και σορρυ αν εχει απαντηθει):
Με ενδιαφερει να παιζω blurays απο το windows home server. Υποστηριζεται ως εξωτερικος player το Total Media Theater 5? Αν ναι, ειναι ευκολη διαδικασια;
Ειχα δοκιμασει το media browser αλλα ειχα καποια προβληματα και το εγκατέλειψα..

υπαρχει μια ρυθμιση στα settings-->video-->playback--> adjust refresh rate to match video.
δες αν υπαρχει διαφορα.
καλο ειναι να ρυθμισεις απο την καρτα στο catalyst
desktop management --> desktop properties --> κατω κατω HDTV 1080p Και refresh rate 23hz

Συγχαρητήρια για τον οδηγο! Τωρα τον πηρα χαμπαρι! :D
Μια γρηγορη ερωτηση (και σορρυ αν εχει απαντηθει):
Με ενδιαφερει να παιζω blurays απο το windows home server. Υποστηριζεται ως εξωτερικος player το Total Media Theater 5? Αν ναι, ειναι ευκολη διαδικασια;
Ειχα δοκιμασει το media browser αλλα ειχα καποια προβληματα και το εγκατέλειψα..

ναι πανευκολα .

δειτε εδω

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056047235&postcount=12

το xml το εχω εδω

ειναι για windows 32Μπιτα και totalmedia theatre 5.

Last edited:

Εβαλα το xml, αλλα δεν παιζει με τιποτα μεσω TMT παρα μονο μεσω του default player. Επισης, δεν βλεπει και τα ISO.
Any ideas?