Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

α σορυ δεν ειχα καταλαβει...ρε συ ειναι παν απλο αυτο που λες.Συνδεεις την hdmi σου στην τηλεοραση σου ανοιγεις το pc βαζεις την τηλεοραση στο αναλογο καναλι και βλεπεις εικονα.Απο εκει και περα , πας στις ρυθμισεις του XBMC...βασικα μεχρι εκει το εχεις καταφερει?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εγω εχω περασει το xbmc με player mpc-hc και πιστευω οτι η εικονα που βγαζει ειναι φοβερη σε σχεση με το wd live αλλα και με το netgear 550 που εχω κανει συγκρισεις.
Αυτο που δεν καταφερνω ειναι να ενεργοποιησω το madvr στις ρυθμισεις του mpc-hc παρολο που το κατεβασα και το εγκατεστησα .Μηπως μπορει να βοηθησει καποιος σε αυτο ?
Επισης δεν μπορω να κανω το mpc-hc χ64 να ξεκινα σε full screen .

O madvr θέλει τον 32 μπιτο , mpc-hc
Ακόμα και στα x64 windows.
Και για μένα είναι η μεγαλύτερη βελτίωση που μπορείς να κανείς
Στην εικόνα.

Τώρα για την άλλη την κοπέλα.
Αφού έχει σύνδεση σωστά τα καλώδια, έχει ρυθμίσει σωστά τα windows
( δεξί κλικ --> screen resolution---> select multiple displays-->extend these displays)
Ανοίγεις το xbmc --> settings---> system---> video output (full screen #2)στην πρώτη επιλογή πάνω πάνω. Και απο κάτω φτιάξε την αναλυση

α σορυ δεν ειχα καταλαβει...ρε συ ειναι παν απλο αυτο που λες.Συνδεεις την hdmi σου στην τηλεοραση σου ανοιγεις το pc βαζεις την τηλεοραση στο αναλογο καναλι και βλεπεις εικονα.Απο εκει και περα , πας στις ρυθμισεις του XBMC...βασικα μεχρι εκει το εχεις καταφερει?

Ελα μπραβο!! Αυτο λεω και γω!! Παναπλο ειναι!!
Και φυσικα εχω το PC στην HDMI 2 θεση της τηλεορασης μου και φυσικα εχω καταφερει να παιξω ταινια μεσω του windows media player!

Και φυσικα εχω βαλει καποια .avi και καποια mp3 στην βιβλιοθηκη του XBMC!

Αυτο που δεν καταφερνω ειναι να συνδεσω το PC με την τηλεοραση διαμεσου του XBMC. Δεν την βλεπει δηλαδη (την τηλεοραση μου)! Εχει μαλλον να κανει με τις ρυθμισεις δικτυου του XBMC (settings / network)...

Οριστε και screenshot απο τα settings μου! Τι κανω λαθος?

Attachments

• xbmc-network.jpg
    xbmc-network.jpg
    55.6 KB · Views: 96

ρε συ Ιωαννα τι σχεση εχει το δικτυο? οτι σου ειπε ο Portioli.Μην ανακατευεις το δικτυο -πηγαινε στις ρυθμισεις βιντεο , δηλωσε στον ηχο να σου περναει απο την Hdmi , βαλε και την αναλυση 1920χ1080 και εισαι οκ.
Αν εχω καταλαβει δλδ καλα την συνδεση σου

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

( δεξί κλικ --> screen resolution---> select multiple displays-->extend these displays)
Ανοίγεις το xbmc --> settings---> system---> video output (full screen #2)στην πρώτη επιλογή πάνω πάνω. Και απο κάτω φτιάξε την αναλυση

Ελα ρε αρχηγε, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ!!!! Ειδα επιτελους εικονα στην τηλεοραση μου απο το XBMC!!!

Ευχαριστωωωω!!!!

Απλα ας μου πει καποιος αν εχω σωστα τις ρυθμισεις δικτυου που φαινονται στο screenshot!

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

O madvr θέλει τον 32 μπιτο , mpc-hc
Ακόμα και στα x64 windows.
Και για μένα είναι η μεγαλύτερη βελτίωση που μπορείς να κανείς
Στην εικόνα.

Το λαθος που εκανα ηταν οτι εβαζα την εκδοση 64bit .Με το που εβαλα 32bit ολα ενταξει αλλα δεν μπορω να φορτωσω υποτιτλους .
Μηπως ξερεις τι θα πρεπει να κανω ?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπόν μάλλον ο madvr δεν συνεργάζεται σαν renderer καλά με τον splitter που έχεις.
Η βάζεις τον ffdshow και ενέργεις απο εκεί τους υποτιτλους.
Η περνάς έναν άλλο splitter όπως τον lav splitter

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπόν μάλλον ο madvr δεν συνεργάζεται σαν renderer καλά με τον splitter που έχεις.
Η βάζεις τον ffdshow και ενέργεις απο εκεί τους υποτιτλους.
Η περνάς έναν άλλο splitter όπως τον lav splitter

Θα μπορουσες μηπως να μου εξηγησεις παρακαλω πιο αναλυτικα πως γινεται με ffdshow
να εχω υποτιτλους γιατι δεν το καταφερνω .

Άνοιξε τα settings tou ffdshow και τικαρε τους υποτιτλους/subtitles κάπου προς τα κάτω είναι και βάλε και στο format greek

Και τωρα που ελυσα το ανοητο λαθακι που δεν μου επετρεπε να δω εικονα στην τηλεοραση (μεσω XBMC), ηρθα να ρωτησω πως μπορω να ακουσω και ηχο απο την τηλεοραση :)

ρε συ Ιωαννα τι σχεση εχει το δικτυο? οτι σου ειπε ο Portioli.Μην ανακατευεις το δικτυο -πηγαινε στις ρυθμισεις βιντεο , δηλωσε στον ηχο να σου περναει απο την Hdmi , βαλε και την αναλυση 1920χ1080 και εισαι οκ.
Αν εχω καταλαβει δλδ καλα την συνδεση σου

Εχω δηλωσει τον Audio Output : HDMI, αλλα ηχο απο την TV δεν ακουω. (Ακουω απο τον ενισχυτη μου που ειναι συνδεδεμενος με το PC μου).

Πως γινεται να ακουσω ηχο απο την τηλεοραση? Χρησινοποιω την HDMI 2 θυρα της TV που επιστρεφει ηχο. Δεν ξερω αν δεχεται κιολας...(note: καπου ειχα διαβασει οτι πρεπει να συνδεσεις ενα καλωδιακι που παρεχεται με την καρτα γραφικων και να συνδεσεις καρτα γραφικων και μητρικη, για να μπορεσει η καρτα γραφικων να μεταδωσει ηχο. Ισχυει αυτο στην περιπτωση μου?)

Επισης--> Γιατι μου δειχνει το XBMC οτι εχω 4095 ΜΒ ram ενω εγω εχω 8000 ΜΒ ram = 8 GB?

Στο μενου τις κάρτας ηχου, βλέπει το pc την εξοδο του HDMI? Με ανοιχτή την τηλεόραση πηγαινε:
control panel-->hardware & sound-->Sound
Στην πρωτη καρτελα playbak
βλέπει το pc το HDMI?

Mπορείς να το τσεκάρεις και απο τον ηχο του pc.
control panel-->hardware & sound--> menu καρτας ηχου(πχ Realtek HD Audio MAnager)

διπλα απο τα ηχεια κτλ πρέπει να εχει μια καρτελα HDMI output.

Βαλε μουσική η απλά πατα το play που μέχρι να βγάλεις ηχο απο το Pc στην τηλεόραση.

Aν οχι δεν ξέρω τι παιζει με τις Nvidia αλλα μαλλον λειπει καποιος driver να το βλεπει.
κατεβασε τον τελευταίο driver και αν εχει καποιος αλλος nvidia να σε βοηθήσει
αν υπάρχει κατι σαν Nvidia HDMI audio driver.

Στην συνεχεια ΚΑνε αυτο που σου παν τα παιδια ,
πηγαινε απλα εκει που ησουνα
audio output: HDMI​
speaker configuration : 2.0​

Audio Output Device: δοκιμασε την επιλογή WASAPI Realtek HDMI output,
ή DS realtek hdmi output, nvidia HDMI output Κάτι τετοιο μέχρι να ακούσεις ήχο.​

Last edited:

Στο μενου τις κάρτας ηχου, βλέπει το pc την εξοδο του HDMI? Με ανοιχτή την τηλεόραση πηγαινε:
control panel-->hardware & sound-->Sound
Στην πρωτη καρτελα playbak
βλέπει το pc το HDMI?

Mπορείς να το τσεκάρεις και απο τον ηχο του pc.
control panel-->hardware & sound--> menu καρτας ηχου(πχ Realtek HD Audio MAnager)

διπλα απο τα ηχεια κτλ πρέπει να εχει μια καρτελα HDMI output.

Βαλε μουσική η απλά πατα το play που μέχρι να βγάλεις ηχο απο το Pc στην τηλεόραση.

Aν οχι δεν ξέρω τι παιζει με τις Nvidia αλλα μαλλον λειπει καποιος driver να το βλεπει.
κατεβασε τον τελευταίο driver και αν εχει καποιος αλλος nvidia να σε βοηθήσει
αν υπάρχει κατι σαν Nvidia HDMI audio driver.

ή DS realtek hdmi output, nvidia HDMI output Κάτι τετοιο μέχρι να ακούσεις ήχο.​

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα δεν καταφερα να κανω δουλεια (να ακουσω ηχο απο την τηλεοραση ενοσω παιζει ταινια απο το PC).
Το HDMI δεν φαινοταν πουθενα στο SOUND panel.

Εψαξα τo manual της καρτας γραφικων μου και λεει:

To connect an HDMI TV, follow the steps below to enable the S/PDIF in function for the graphics card :

1) Connect the provided S/PDIF cable to the graphics card
2) Connect the S/PDIF cable to the motherboard (red wire connects to the S/PDIF out pin and the black to the Ground pin).

Το εκανα και αυτο, αλλα δεν ειχε αποτελεσμα.

Βεβαια εγω εχω την Sound Blaster X-FI Fatal1ty καρτα ηχου, οποτε η on board ειναι απενεργοποιημενη.
Παιζει ρολο αυτο?

ps: εχω παντα τους τελευταιους drivers σε ολα οποτε δεν νομιζω η Nvidia να μην υποστηριζει τετοια δυνατοτητα με τοσες plasma TV around!

Last edited:

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα δεν καταφερα να κανω δουλεια (να ακουσω ηχο απο την τηλεοραση ενοσω παιζει ταινια απο το PC).
Το HDMI δεν φαινοταν πουθενα στο SOUND panel.

Εψαξα τo manual της καρτας γραφικων μου και λεει:

To connect an HDMI TV, follow the steps below to enable the S/PDIF in function for the graphics card :

1) Connect the provided S/PDIF cable to the graphics card
2) Connect the S/PDIF cable to the motherboard (red wire connects to the S/PDIF out pin and the black to the Ground pin).

Το εκανα και αυτο, αλλα δεν ειχε αποτελεσμα.

Βεβαια εγω εχω την Sound Blaster X-FI Fatal1ty καρτα ηχου, οποτε η on board ειναι απενεργοποιημενη.
Παιζει ρολο αυτο?

ps: εχω παντα τους τελευταιους drivers σε ολα οποτε δεν νομιζω η Nvidia να μην υποστηριζει τετοια δυνατοτητα με τοσες plasma TV around!

Χμμ...the plot thickens...Είχα μια απλη GT220 και έδινε ψηφιακό ήχο στο HDMI, χωρίς καλωδια ή άλλη καρτα ήχου στον Η/Υ. Μήπως ο driver είδε την Fatal1ty και δεν εγκαταστάθηκε η υποστήριξη ήχου στην 260?

EDIT: Βλέπω οτι οι drivers της Nvidia εγκαθιστουν τον "HD Audio driver version 1.2.22.1". Αν δεν έκανε η Gigabyte κάποια πατέντα, πρέπει να τον βλέπεις στο Device Manager.

Last edited:

ειδατε τι καρτα ηχου εχει? εγω νομιζω οτι κανει bug-δεν παιζει να μην δινει ηχο απο την hdmi..ειναι πανευκολο

εγω πιστευω οτι καπου εδω ειναι το λαθος

συνηθως στο audio output device

@ Portioli + zilmer

Λοιπον, για να το δουμε λιγο συνολικα:

PC + TV συνδεδεμενα μεσω HDMI στη θεση 2 της τηλεορασης (που επιστρεφει ηχο), επισης καρτα γραφικων συνδεδεμενη με τη μητρικη.
(On board καρτα ηχου απενεργοποιημενη απο το BIOS λογω υπαρξης Creative X-Fi)

Στο XBMC, Audio settings εχω τις εξης επιλογες:

- DirectSound: Primary Sound Device--> (ακουω ηχο απο το PC)
- DirectSound: Speakers (Creative SB X-Fi)--> (ακουω ηχο απο το PC)
- DirectSound: SPDIF out (Creative SB X-Fi)--> (δεν ακουω τιποτα απο πουθενα)
- WASAPI : SPDIF out (Creative SB X-Fi)--> (δεν ακουω τιποτα απο πουθενα)
- WASAPI : Speakers (Creative SB X-Fi)--> (ακουω ηχο απο το PC)

Σε κανενα απο τα παραπανω audio settings δεν ακουω ηχο απο την τηλεοραση μου, που ειναι και το ζητουμενο μου.

Μπορειτε να μου πειτε γιατι?
Μηπως πρεπει να συνδεθει το καλωδιακι που παρεχει η καρτα γραφικων, με την καρτα ηχου και οχι με την μητρικη?

Attachments

• audio.jpg
    audio.jpg
    47.2 KB · Views: 60
Last edited: