Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ειχα χρονια να δω nvidia , αφου τον τελευταιο καιρο αλλαζω μονο μοντελα ΑΤΙ..με κουφανε μια λεπτομερεια που δεν την ειχα ξαναδει..εγραφε στις ρυθμισεις του ηχου στο XBMC αλλα και στα windows , τι ενισχυτη εχω (κανονικα το μοντελο)..θα μου πεις τι καθομαι και βλεπω..απλα μου εκανε εντυπωση.
Σε λιγο θα παω να δω το htpc του Αυγερινου και θα επιστρεψω με εντυπωσεις για τα Out of windows :p

Και οι ΑΤΙ το κάνουν αυτό αλλα στην εικόνα. Η σύνδεση που έχω είναι PC -> Onkyo ΤΧ-SR507 -> Panasonic G10 αλλά στις ιδιότητες οθόνης φαίνεται μόνο ο SR507.

το Htpc του Αυγερινου ειναι υποδειγμα λειτουργικοτητας .Η κινηση ειναι οπως ακριβως τα ειπε.Περισσοτερα σε αναλυτικο τεστ την Δευτερα :p
Y.Γ το GUI του ποπκορν ειναι σαν να συγκρινεις χειροβομβιδα με πυρηνικα :D
Υ.Γ1 Το openelec κανει το HTPC, media player
Υ.Γ2 εχετε δει HTPC να κλεινει σε 1' (οχι sleep mode..κανονικο shutdown) και να ανοιγει σε 5'-6' με φορτωμενο το XBMC? εγω δεν ειχα δει ποτε :D

το Htpc του Αυγερινου ειναι υποδειγμα λειτουργικοτητας .Η κινηση ειναι οπως ακριβως τα ειπε.Περισσοτερα σε αναλυτικο τεστ την Δευτερα :p
Y.Γ το GUI του ποπκορν ειναι σαν να συγκρινεις χειροβομβιδα με πυρηνικα :D
Υ.Γ1 Το openelec κανει το HTPC, media player
Υ.Γ2 εχετε δει HTPC να κλεινει σε 1' (οχι sleep mode..κανονικο shutdown) και να ανοιγει σε 5'-6' με φορτωμενο το XBMC? εγω δεν ειχα δει ποτε :D
Κωστα δεν μας τα λες καλα. Θα μας τρελανεις.
Τι θα πει ανοιγει σε 5'-6' . Αυτο ειναι αργοκινητο καραβι.
Μαλλον εννοεις σε 5''-6'' Ο.Κ?
Φιλικα

ναι ναι..δευτερολεπτα εννοουσα :p

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

που αλλαζεις τις ρυθμισεις αν ειναι TV η monitor στο Xbmc (output levels)?

Έχει επιλογή VDPAU Color Management (κάτι τέτοιο) στο Openelec. Αλλιώς χειροκίνητα (κονσόλα) προσθέτωντας το σε όλες τις Linux διανομές στο Xorg.conf.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πήρα αυτό από το πλαίσιο
http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...Slim-Media-Center-Keyboard-030-02Y00-1670.htm
μια χαρά για τα λεφτά του, το ποντίκι του θέλει λίγο να συνηθίσεις κατ άλλα άψογο.
Μακάρι να μπορούσα να αντιστοιχήσω σε αυτό, το πλήκτρο του imon που ήδη έχω, για να ανοίγει και να κλείνει το pc

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κωστα δεν μας τα λες καλα. Θα μας τρελανεις.
Τι θα πει ανοιγει σε 5'-6' . Αυτο ειναι αργοκινητο καραβι.
Μαλλον εννοεις σε 5''-6'' Ο.Κ?
Φιλικα

ελεος και μένα το κλείσιμο είναι αστραπιαίο, αλλά boot σε 5-6 δευτερα :worshippy: :worshippy:

Ακομα και το κλεισιμο σε 1" , ειναι σπανιο.Δεν μιλαω να χαθει η εικονα , και να σταματησουν τα ανεμιστηρακια μετα απο 3"-4".Ειναι σαν να τραβηξες την μπριζα !Σημασια βεβαια , δεν εχει σε ποση ωρα ανοιγοκλεινει το μηχανημα ,αλλα η αποδοση του .Η λεξη <σπασιμο> (σε αυτο που ειδα στον Αυγερινο), καθεται στο μπαλκονι και πινει καφε :p .Και ειχαμε και beta εκδοση....

Να υποθέσω οτι το OpenELEC δεν τα πάει καλά με κάρτες της ΑΤΙ (HD5450)? Μου πετάει 2-3 μηνύματα λάθους στην εκκίνηση, βγάζει το σήμα του OpenELEC και μετά...μαύρη μαυρίλα...

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να υποθέσω οτι το OpenELEC δεν τα πάει καλά με κάρτες της ΑΤΙ (HD5450)? Μου πετάει 2-3 μηνύματα λάθους στην εκκίνηση, βγάζει το σήμα του OpenELEC και μετά...μαύρη μαυρίλα...

Ναι ρε Κώστα και εγώ γι' αυτό την έστειλα και πήρα Nvidia. Linux μόνο με Nvidia.

μην το παλευεις φιλε..και εγω ΑΤΙ εχω ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

με διαφωτιζεις λιγο για τα μοντελα? θελω και ικανοτητα 3D..στο πλαισιο ειδα οτι εχει GT και σειρα GTX..ειμαι τελειως ασχετος με nvidia..(low profile)

Ικανότητα 3D + HD Audio + Low Profile = GT 430.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ναι ρε Κώστα και εγώ γι' αυτό την έστειλα και πήρα Nvidia. Linux μόνο με Nvidia.
Καλημερα σε ολους σας.
Και με WIN7 ποια καρτα? Να υποθεσω ΑΤΙ? Και ποια ειναι σωστη?
Οσον αφορα την 430 υπαρχει καμμια παθητικης ψυξεως?

Καλημερα σε ολους σας.
Και με WIN7 ποια καρτα? Να υποθεσω ΑΤΙ? Και ποια ειναι σωστη?
Οσον αφορα την 430 υπαρχει καμμια παθητικης ψυξεως?

ATI με 5χχχ εισαι υπερκαλυμενος
Η 430 δεν ξερω αν υπαρχει fanless αλλα αν συμπερανω απο αυτη του Αυγερινου , πρεπει να ανοιξεις το κουτι και να βαλεις το αυτι σου στην καρτα πανω για να ακουσεις οτι δουλευει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Η 430 δεν ξερω αν υπαρχει fanless αλλα αν συμπερανω απο αυτη του Αυγερινου , πρεπει να ανοιξεις το κουτι και να βαλεις το αυτι σου στην καρτα πανω για να ακουσεις οτι δουλευει

Η GT 430 είναι πολύ πλήρης για το σήμερα. Τρέχει νερό μέσα από Linux, αλλά και από Windows 7. Περνάει ήχο HD πανεύκολα και βέβαια έχει και αρκετή δύναμη να τρέξει Shaders στον MPC-HC και οριακά να παίξει με Madvr.

Τώρα σε αθόρυβο δεν θα το συνιστούσα γιατί απλά έχει πολύ μεγαλύτερη παραγωγή θερμότητας από μια 5450 και θα ψήσει το PC για πλάκα. Εκτός και αν το κουτί είναι μεγάλο και έχει καλή ψύξη. Πάντως η δικιά μου κοστίζει 60 και πραγματικά δεν ακούγεται.

Το ήξερα οτι το linux έχει πρόβλημα αλλά δεν περίμενα να μου σβήσει η μηχανή στην εκκίνηση! (βλέπω τα χθεσινα δοκιμαστικα της F1, γι' αυτό και η "μηχανοκίνητη" παρομοίωση :p)
Πήρα την 5450 για το HD audio bitstreaming, όταν το υποστηρίξει εγγενώς το XBMC θα επενδύσω σε nVidia.

αν και ειμαστε off topic ειδα και μια GTS-450 στο πλαισιο , νομιζω σε low profile.Ειδωμεν

Να μια fanless GT430