Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

να ρωτησω κατι? ολοι εσεις με τα Htpc + XBMC , περα απο τα σκιν κτλ . οταν βλεπεται ταινια , δεν εχετε δει ουτε ενα σπασιμο ουτε ενα πηδημα καρε?? τιποτα?? ολα αψογα?? εχω αρχισει δλδ και αναρωτιεμαι αν φταει η τηλεοραση μου! Και μιλαω σοβαρα , δεν κανω πλακα.Και δεν μιλαω για τηλεοπτικες σειρες , ουτε για αποσπασμα απο ταινια αν παιζει καλα.Μια ταινια απο την αρχη εως το τελος-κανενας?
Σε μενα ποτε και ουδεποτε.
Και μιλαμε για πλειαδα ταινιων. Ισως να φταιει και η μνημη
Βαγγελης

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

@Σαλαμινομαχε οπου και να αντιγραψεις μια ελαττωματικη γραμματοσειρα , ελαττωματικη θα παραμεινει.
Πειραματιστειται οσο θιελετε με γραμματοσειρες , ακομα και με δικιες σας , αλλα μην ξεχνατε bacu up αυτες που σβηνεται μπας και μετανοιωσεται.
Τωρα περι τηλεχειριστηριου
με 35 ευρω περνεις imon-γιατι imon? γιατι προγραμματιζεις οτι θελεις στην κυριολεξια.Ανοιγμα κλεισιμο πορτακι σε rom , κλεισιμο σε εφαρμογη , οποια κια να ειναι αυτη (χ παραθυρου|),οτι κουφο σκεφτειται γινεται!Δεν ξερω εμενα με εντυπωσιασε.Ακομα και κλικ ποντικιου περνα (νομιζω δεν το εχω δοκιμασει)..
θα μου καποιος ομως...γιατι Imon με 35 και οχι με 18-20 που εχει το remote microsoft...σωστο και αυτο-αλλα αν δεν το βρισκει κανεις ,αξιζει (γνωμη μου)

imon έχω και γω και δουλευει χωρίς μεγάλα προβλήματα και κάνει βέβαια όλα τα παραπάνω (κλικ πονικιού περνάει καμπάνα)

zilmer με τις γραμματοσειρες έχεις κάποια λύση?
έχεις δοκιμάσει να τις βάλεις και εσύ?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σε μενα ποτε και ουδεποτε.
Και μιλαμε για πλειαδα ταινιων. Ισως να φταιει και η μνημη
Βαγγελης

+1

και γω 2gb ram & green
Παντού διαβάζω πως τα2gb ρίναι αρκετά και στη πράξη δεν έχουν άδικο

Last edited:

Οι Green δεν είναι αυτοί που σταματάνε κάθε λίγο για να είναι πιο "οικολογικοί"; Αν είναι έτσι, πιθανόν να φταίει αυτό.
ε ναι σταματανε αλλα οχι στην μεση της ταινιας :p

Χθες είδα την πρώτη μου σειρά χρησιμοποιώντας το laptop ως HTPC, χάρη στη βοήθειά σας, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πέταξα και την τριζάτη πιστωτική που δίνει η HP για remote και ξέθαψα το πιο ακριβό remote που αγόρασα ποτέ: αυτό του 360 (180 μαζί με το HD-DVD, το drive το χάρισα, μου έμεινε το remote!). Λίγο πείραγμα στη registry και δούλεψε μια χαρά.
Ερωτήσεις-προβλήματα προς τους πιο έμπειρους:
-Κάποια videos (πχ Iron Man 2 MKV) έπαιζαν "πιξελιασμένα" και πράσινα. Πείραζα-πείραζα τις ρυθμίσεις και βρήκα μία που έλεγε να παίζει η ταινία full screen ή σε μεγάλο παράθυρο, επέλεξα την πρώτη επιλογή, και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Τυχαίο;
-Η σειρά που έβλεπα είχε ασυγχρόνιστους υπότιτλους. Κατέβασα από το plugin άλλους, έπαζαν οκ, αλλά κάθε φορά που ξεκινούσε έπαιζαν οι αρχικοί που είχα (εξωτερικοί srt) και έπρεπε να τους ξανακατεβάζω. Υπάρχει λύση;
-Καμία φορά, όταν ξεκινούσα κάποια ταινία από εκεί που την είχα αφήσει δεν είχε ήχο. Από την αρχή, ήταν οκ.

Ερωτήσεις-προβλήματα προς τους πιο έμπειρους:
-Κάποια videos (πχ Iron Man 2 MKV) έπαιζαν "πιξελιασμένα" και πράσινα. Πείραζα-πείραζα τις ρυθμίσεις και βρήκα μία που έλεγε να παίζει η ταινία full screen ή σε μεγάλο παράθυρο, επέλεξα την πρώτη επιλογή, και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Τυχαίο;
-Η σειρά που έβλεπα είχε ασυγχρόνιστους υπότιτλους. Κατέβασα από το plugin άλλους, έπαζαν οκ, αλλά κάθε φορά που ξεκινούσε έπαιζαν οι αρχικοί που είχα (εξωτερικοί srt) και έπρεπε να τους ξανακατεβάζω. Υπάρχει λύση;
-Καμία φορά, όταν ξεκινούσα κάποια ταινία από εκεί που την είχα αφήσει δεν είχε ήχο. Από την αρχή, ήταν οκ.

-Το real full screen (ή κάπως έτσι :p) είναι πάντα η καλύτερη επιλογή

-Μπορείς να μετονομάσεις τους παλιούς υποτίτλους ή και να τους σβήσεις, αν έχεις βρει καλύτερους

-Το πρόβλημα με τον ήχο φαίνεται να είναι θέμα hardware, κάρτας ήχου ή ενισχυτή

-Το real full screen (ή κάπως έτσι :p) είναι πάντα η καλύτερη επιλογή

-Μπορείς να μετονομάσεις τους παλιούς υποτίτλους ή και να τους σβήσεις, αν έχεις βρει καλύτερους

-Το πρόβλημα με τον ήχο φαίνεται να είναι θέμα hardware, κάρτας ήχου ή ενισχυτή

Σε ευχαριστώ! -bye-

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το θέμα ήχου η υποτιτλων , όταν ´πας να ξεκινήσεις κάτι βαρύ απο τη μέση συμβαίνει σε όλους τους player όχι μόνο στο xbmc. Και παιΖουν πολλοί παράγοντες ρόλο εκτός απο τον player όπως είπε και ο Κώστας όπως πόσο δυνατο είναι το σύστημα σου η κάρτα κτλ κτλ.

Σε αυτο με τις πρασινιλες και τα πιξελιασματα πιθανώς να είναι και το dxva ενεργοποιημένο , κάτι που σε πολλούς εδω μέσα δεν αρέσει.

Για το ήχο, δοκίμασε να αλλάξεις Audio Output Device στο Settings>System>Audio Output. Ίσως να μην ξανασυνδέεται σωστά με τον οδηγό της κάρτας ήχου.

BTW Portioli, ποτέ δεν είχα πρόβλημα με ήχο ή υπότιτλους όταν ξεκινάω ταινία από τη μέση, και δεν έχω και κανένα σύστημα κορυφής :smile:

ναι ουτε εγω ποτε ειχα προβλημα με τον ηχο ποτε

Άσχετο:
κάρτα tv χαμηλού προφιλ, έχετ να προτείνετε κάτι?

Που χαθήκατε όλοι ρε παιδιά?

εχμ...μόλις είχα γυρίσει από συναυλία των Locomondo και το μυαλό ήταν...αλλού :laugh:

Αυτή η Avermedia καλή φαίνεται αλλά ακριβή.

Locomondo: πολύ καλοί
Δεν είναι χαμηλού profile :-(

Έφαγα ήττα εχθές, κατέβασε μόνο του νέους drivers για το imon και το control δεν δουλεύει και ήταν όλα τόσο όμορφα φτιαγμένα, παίζαν όλα νεράκι...
σαν όνειρο δεμένο στο μουράγιο κτλ κτλ

Όντως, μικρή είναι αλλά δεν έχει το ανάλογο bracket.

Μετρημένοι πλέον οι δέκτες σε κάρτα και ακόμα λιγότεροι οι HD, οι περισσότεροι είναι σε USB.

Καλημερα σε ολους σας
Και εγω αυτο ερωτω
Γιατι εχετε εξαφανισθει ολοι
Πηγατε να δειτε το ΜΠΕΟ στη φυλακη?

Τελικα για XBMC\Win7\Intel I3 540 τι προτεινετε για καρτα γραφικων?
Με ανεμιστηρα και χωρις
Ευχαριστω Βαγγελης.................

Καλημερα σε ολους σας
Και εγω αυτο ερωτω
Γιατι εχετε εξαφανισθει ολοι
Πηγατε να δειτε το ΜΠΕΟ στη φυλακη?

Τελικα για XBMC\Win7\Intel I3 540 τι προτεινετε για καρτα γραφικων?
Με ανεμιστηρα και χωρις
Ευχαριστω Βαγγελης.................

Αυτή τη στιγμή νομίζω οτι το καλύτερο value for money το έχει η GT430 της nVidia