Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυγερινε να σε ρωτήσω κάτι;
Επειδή έχεις καλο setup
και για δικαναλες Ακροάσεις.
Με xbmc στα win7 όταν έχεις output wasapi
Βελτιώνονται πολυ τα πράγματα.
Στο Linux πως τα παει με τον ήχο.
Τα flac που είναι πάνω απο 44Κ τα κάνει Downsample?

Αυγερινε να σε ρωτήσω κάτι;
Επειδή έχεις καλο setup
και για δικαναλες Ακροάσεις.
Με xbmc στα win7 όταν έχεις output wasapi
Βελτιώνονται πολυ τα πράγματα.
Στο Linux πως τα παει με τον ήχο.
Τα flac που είναι πάνω απο 44Κ τα κάνει Downsample?

Μην ξύνεις πληγές....Χρησιμοποιώ σαν main τα B&W 705 με τον Pioneer VSX-LX70 και σαν Dac το Dacmagic Cambridge Audio.

To XBMC δίνει Bit-Perfect Αναπαραγωγή με Wasapi αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να έχω ξεχωριστό output για ταινίες HDMI και ξεχωριστό για μουσική μέσω Optical στον ενισχυτή. Το ρημαδοMedia Portal το έκανε αυτό.

Ποιοτικά πάντως, αν τα συνδέσεις με DAC έχει όντως πολύ καλή ποιότητα αι βέβαια αξίζει το Wasapi. Τώρα για κάοιον που δεν έχει Dac ή έναν ποιοτικό δικάναλο ενισχυτή και βέβαια καλά main ηχεία... εε εντάξει μην τρελαθούμε κιόλας το Wasapi δεν κάνει θαύματα.

Πρόσεξε όμως, αν σε παίρνει να έχεις ένα XBMC PC μόνο για μουσική και έχεις και το απαραίτητο setup τότε χωρίς καν τηλεόραση με ένα Android ή IOS κινητό κάνεις παπάδες με το XBMC Remote. Απ' το Laptop πάντως με USB σε Dac προτιμώ Foobar.

Είχε φτιάξει ένας κινέζος ένα patch που έβγαζε 2 audio output ( αρκεί να μην δουλεύουν και τα δυο μαζι)
Το είχε ποσταρει ο sirkonsta πριν αρκετό καιρο.
Σε stable έκδοση πάντως θα ήταν τρελό feature.
Σε προφίλ μπορούμε να σώσουμε το ένα η το άλλο setup?
Θ μου πεις βέβαια, τι να διαλέξεις setup , τι να αλλάξεις profile

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Υπάρχει τρόπος προεπιλογής για τη γλώσσα ήχου και υποτίτλων σε ματρόσκες με πολλά streams? Έψαξα τα advanced settings αλλά δεν βρήκα κάτι.

Μην ξύνεις πληγές....Χρησιμοποιώ σαν main τα B&W 705 με τον Pioneer VSX-LX70 και σαν Dac το Dacmagic Cambridge Audio.

To XBMC δίνει Bit-Perfect Αναπαραγωγή με Wasapi αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να έχω ξεχωριστό output για ταινίες HDMI και ξεχωριστό για μουσική μέσω Optical στον ενισχυτή. Το ρημαδοMedia Portal το έκανε αυτό.

Ποιοτικά πάντως, αν τα συνδέσεις με DAC έχει όντως πολύ καλή ποιότητα αι βέβαια αξίζει το Wasapi. Τώρα για κάοιον που δεν έχει Dac ή έναν ποιοτικό δικάναλο ενισχυτή και βέβαια καλά main ηχεία... εε εντάξει μην τρελαθούμε κιόλας το Wasapi δεν κάνει θαύματα.

Πρόσεξε όμως, αν σε παίρνει να έχεις ένα XBMC PC μόνο για μουσική και έχεις και το απαραίτητο setup τότε χωρίς καν τηλεόραση με ένα Android ή IOS κινητό κάνεις παπάδες με το XBMC Remote. Απ' το Laptop πάντως με USB σε Dac προτιμώ Foobar.

Έχεις pm για άσχετο θέμα

ωραιο το XBMC ωραια τα σκινς και τα addons , αλλα ερχομαι στα λογια του Αυγερινου...τα windows ..παλευω μερες να δω τι φορτωνει (και δεν το βρισκω), στο startup και με πεταει εξω οταν ανοιγω τον υπολογιστη και ξεκιναει αμεσως το XBMC...θελω ρε γμτ να βλεπω επιφανεια εργασιας οταν θελω εγω και μονο!Αν δεν ειχε προβλημα η ΑΤΙ με τα linux μιλαμε με την μια θα τα ξηλωνα!!

ωραιο το XBMC ωραια τα σκινς και τα addons , αλλα ερχομαι στα λογια του Αυγερινου...τα windows ..παλευω μερες να δω τι φορτωνει (και δεν το βρισκω), στο startup και με πεταει εξω οταν ανοιγω τον υπολογιστη και ξεκιναει αμεσως το XBMC...θελω ρε γμτ να βλεπω επιφανεια εργασιας οταν θελω εγω και μονο!Αν δεν ειχε προβλημα η ΑΤΙ με τα linux μιλαμε με την μια θα τα ξηλωνα!!

Για δοκίμασε να βγάλεις το CCC απο τα startup προγράμματα...

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παρακάλα Κώστα να πάει καλά η έκδοση του openelec για Zacate.
Αλήθεια δεν δοκιμάζεις την experimental σε κάνα Flashaκι http://www.mediafire.com/openelec#d5pmbbb0ay9at,1. Και μάπα να είναι τουλάχιστον να έχουμε κάτι να περιμένουμε για την ψυχολογία μας.-bye-

Επίσης θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα custom Windows 7 image με μόνο τα απαραίτητα για να τρέχει άψογα το XBMC και το WMP-HC. RT7lite λέγεται το προγραμματάκι και λέω να του ρίξω μια ματιά.

Χρησιμοποιώ το ΧΒMC στο pc (απλή αναπαραγωγή video αρχείων - όχι htpc) κυρίως γιατί παίζει εύκολα όλα τα αρχεία που με ενδιαφέρουν (το vlc μου κολλάει στα m2ts και δεν θέλω να ασχοληθώ με σεταρίσματα).

Παρ' όλα αυτά το vlc έχει δύο πολύ σημαντικές δυνατότητες, για τη χρήση που θέλω...
1) Λειτουργεί σε παράθυρο.
2) Κάνει μετάβαση σε συγκεκριμένο σημείο της ταινίας

Μπορώ να έχω τα δύο παραπάνω με το xbmc?

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Χρησιμοποιώ το ΧΒMC στο pc (απλή αναπαραγωγή video αρχείων - όχι htpc) κυρίως γιατί παίζει εύκολα όλα τα αρχεία που με ενδιαφέρουν (το vlc μου κολλάει στα m2ts και δεν θέλω να ασχοληθώ με σεταρίσματα).

Παρ' όλα αυτά το vlc έχει δύο πολύ σημαντικές δυνατότητες, για τη χρήση που θέλω...
1) Λειτουργεί σε παράθυρο.
2) Κάνει μετάβαση σε συγκεκριμένο σημείο της ταινίας

Μπορώ να έχω τα δύο παραπάνω με το xbmc?

Ευχαριστώ.

1) Με backward slash (\)
2) Στις nightly εκδόσεις μπορεις να το κάνεις με κλικ στο progress bar. Δεν το υποστηρίζουν όλα τα skins, το έχω δοκιμάσει σε Confluence 2.0 και Transparency!

Πάντως, το XBMC για απλή αναπαραγωγή αρχείων είναι λίγο....overkill που λεν' και στο χωρίο μ' :laugh:

Με το Media center των Win7 ή τον απλό WMP σε συνδυασμό με το Shark007 κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

1) Με backward slash (\)
2) Στις nightly εκδόσεις μπορεις να το κάνεις με κλικ στο progress bar. Δεν το υποστηρίζουν όλα τα skins, το έχω δοκιμάσει σε Confluence 2.0 και Transparency!

Το backward slash δουλεύει :grinning-smiley-043.
Όμως όταν το ξαναπατάω για full screen μαυρίζει η οθόνη ("not responding" στο task manager!), αν και η μουσική στο flac που δοκίμασα συνεχίζεται...

(Τώρα που είπα flac θυμήθηκα ότι στην αναπαραγωγή του δεν έχει fast forward και back! Παίζει από το πληκτρολόγιο τίποτα?)

Tο Confluence έχω αλλά δεν παίζει progress bar...
θα ξαναψάξω και ίσως να ξαναενοχλήσω, γιατί είμαι άσχετος!

Επίσης να υποθέσω ότι τα θέματα με DVD-A , BD ΙSO και HD formats παραμένουν?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις φίλε Κώστα! Αυτό με το παράθυρο με έσωσε (φαντάσου τι γινόταν στον έλεγχο υποτίτλων :slapface:)

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το backward slash δουλεύει :grinning-smiley-043.
Όμως όταν το ξαναπατάω για full screen μαυρίζει η οθόνη ("not responding" στο task manager!), αν και η μουσική στο flac που δοκίμασα συνεχίζεται...

(Τώρα που είπα flac θυμήθηκα ότι στην αναπαραγωγή του δεν έχει fast forward και back! Παίζει από το πληκτρολόγιο τίποτα?)

Στα settings>system>video output έχεις ενεργοποιημένο το "Use full screen window..."? Δοκίμασε να το αλλάξεις.

Tο Confluence έχω αλλά δεν παίζει progress bar...
θα ξαναψάξω και ίσως να ξαναενοχλήσω, γιατί είμαι άσχετος!

Τον έλεγχο μέσω progress bar τον έχουν μόνο οι beta (nightlies, pre-Eden έχουν πολλα ονόματα :p ) εκδόσεις, όχι στην επίσημη Dharma 10.1. Ίσως με αναβάθμιση του Confluence ενεργοποιηθεί όμως.

Επίσης να υποθέσω ότι τα θέματα με DVD-A , BD ΙSO και HD formats παραμένουν?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις φίλε Κώστα! Αυτό με το παράθυρο με έσωσε (φαντάσου τι γινόταν στον έλεγχο υποτίτλων :slapface:)

Δεν παίζω με BD ISO ή DVD-A αλλά τι πρόβλημα υπάρχει? Όσο για τους υπότιτλους, γιατι βγαίνεις στο desktop; Μια χαρά έλεγχο ηχου και υποτίτλων έχει το XBMC :smile:

καλα αν μου την δωσει (στα προθυρα ειμαι) φτιαχνω και αλλο ενα συστημα με nvidia.Δεν θα του περασει
PS Αυγερινε ριχνω και εγω μια ματια στο RT7lite ...φαινεται ενδιαφερων

κατεβασε φιλε το XBMC subb το addon και θα βρεις την υγεια σου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στα settings>system>video output έχεις ενεργοποιημένο το "Use full screen window..."? Δοκίμασε να το αλλάξεις.

όχι είναι στο windowed... οκ από εκεί!
Tο "μαύρισμα/κώλυμα" γίνεται μόνο όταν βρίσκομαι σε αναπαραγωγή και όχι όταν εναλλάσσω βρισκόμενος στο menu.
Δεν πειράζει... μικρό το κακό... έτσι κι αλλιώς μόνο σε παράθυρο θα το χρησιμοποιώ. thanks again!

Τον έλεγχο μέσω progress bar τον έχουν μόνο οι beta (nightlies, pre-Eden έχουν πολλα ονόματα :p ) εκδόσεις, όχι στην επίσημη Dharma 10.1. Ίσως με αναβάθμιση του Confluence ενεργοποιηθεί όμως.

Είναι απαραίτητη νομίζω. Με το fast forward έστω και x32,φέξε μου και γλίστρησα...

Δεν παίζω με BD ISO ή DVD-A αλλά τι πρόβλημα υπάρχει?
Δεν τα παίζει... Τουλάχιστον πριν κανά μήνα που δοκίμασα...

Όσο για τους υπότιτλους, γιατι βγαίνεις στο desktop; Μια χαρά έλεγχο ηχου και υποτίτλων έχει το XBMC :smile:

Όταν χρειάζομαι συγχρονισμό των υποτίτλων, χρησιμοποιώ το sub. workshop.
Έτσι χρειάζεται να βρώ το ακριβές χρονικό σημείο του πρώτου και τελευταίου διαλόγου. Οπότε άνοιξε κλείσε προγράμματα και περίμενε να ξημερώσει όταν θέλω να πάω στο τέλος της ταινίας... μετά να ελέγξω... να διορθώσω... ξανά άνοιξε-κλείσε... βαρετό...
Το VLC στα αρχεία που αναπαράγει... αυτά τα κάνει τσακ μπαμ... (σε εικόνα πάντως το XBMC είναι στα μάτια μου καλύτερο...

Περιμένουμε λοιπόν το καινούριο firmware...

-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

κατεβασε φιλε το XBMC subb το addon και θα βρεις την υγεια σου

Φτιάχνει τα srt/sub μονίμως? Εννοώ τα ίδια αρχεία θα είναι συγχρονισμένα και τα mps? Γιατί από εκεί θα γίνει η κανονική αναπαραγωγή...
Με έχει βολέψει το sub. work πάντως... Αν είναι ακόμα πιο εύκολο βέβαια το add on...

F >>
R <<

:smile:

Θεός! :grinning-smiley-043

Και με το P ξανά play και καθαρίσαμε!

Ρε πόσο απλά είναι όλα και ψαχνόμουν τόσο καιρό μόνος μου (εντάξει... είπαμε άσχετος!)

Αλλά και το XBMC να μην έχει την εντολή? Περίεργο...

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και με το P ξανά play και καθαρίσαμε!

Ρε πόσο απλά είναι όλα και ψαχνόμουν τόσο καιρό μόνος μου (εντάξει... είπαμε άσχετος!)

Αλλά και το XBMC να μην έχει την εντολή? Περίεργο...

-bye-

Αν ανοίξεις το C:\Program Files\XBMC\system\keymaps\keyboard.xml θα βρεις τι κάνουν τα πλήκτρα σε κάθε οθόνη του XBMC. Σε προειδοποιώ όμως, είναι λίγο μπερδεμένο το αρχείο :smile: