Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πρέπει να φτιαχτεί κάποια στιγμη ένα νήμα απο τους Linux-αδές του forum
Να μας δώσουν τα φώτα τους για να ζυγισουμε τα υπέρ και τα κακά.
Όχι μόνο για το xbmc για όλες τις εφαρμογές.
Ήδη Υπάρχει ένα νήμα στην computer audio για audio players

Ξεκίνα το Portioli τώρα που έχω δοκιμάσει ...τα κέρατά μου και έχω Nvidia κάρτα για πρώτη φορά. Και βέβαια έχει τεράστιο ενδιαφέρον και ας το φοβούνται πολύ. Για μένα το ελεύθερο λογισμικό είναι και θα είναι για πάντα αυτό που θα σχολούμαι. Μην ξεχνάμε οτι και το XBMC αλλά και το Media Portal τέτοια είναι.

Cirrus: κομψότατο και λειτουργικό, μπράβο σε αυτόν που το ανακάλυψε
Δεν εμφάνιζε το "Ε'", αλλά δεν το έψαξα και πολύ.
Αν και πιστός στο aeon, με κάνει και κοιτάω λοξά...
Οι γραμματοσειρές του όλα τα λεφτά.
Λειτουργικότητα ένα κλικ κάτω από το mq.
Καμιά συμάζωξη κύριοι πότε θα κανονίσουμε (τώρα που θα φύγει η κυρά)?

Οπότε καλό θα είναι να ξεκινήσουμε να αναφέρουμε τα bugs στο Forum του XBMC για να διορθωθούν. Και εγω συμφωνώ για ένα meeting τώρα που θα μπούν οι ζέστες και θα τραβιέται η παγωμένη μπύρα...

δεν εμφανιζει κανενα φωνηεν στην αρχη που τονιζεται , αλλα μικρο το κακο-ειναι φοβερο

Για να περάσουμε απ' το φόρουμ του στο XBMC να το αναφέρουμε να βελτιωθεί...

Οπότε καλό θα είναι να ξεκινήσουμε να αναφέρουμε τα bugs στο Forum του XBMC για να διορθωθούν. Και εγω συμφωνώ για ένα meeting τώρα που θα μπούν οι ζέστες και θα τραβιέται η παγωμένη μπύρα...

+1 Α. Πατησια εδω για να μαζευομαστε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

το τηλεκοντρόλ δουλεύει, γιατί σε μένα για να δουλέψει πρέπει να κάνω κλικ με το ποντίκι πριν

Εννοείς κλικ στο XBMC; Εμένα δουλεύει κανονικά αλλά όχι μέσα από Eventghost. Με το πατσάκι από εδώ http://xbmccustomregis.sourceforge.net/remote.html.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

να πω κατι εντελως ασχετο,
αλλα αγορασα προσφατα 2 μουσικα Dvd
και τα εβαλα για πρωτη φορα στο Xbmc (ειχα απειρο καιρο να βαλω SD)
και επαθα πλακα με το upscale απο μαμα.
μια επιλογη εχω βαλει enable post processing only for SD.
νομιζω αν δεν κανω κατι λαθος στους TMT
οτι ειναι καλυτερο απο το SimHD plugin.

Last edited:
Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

να πω κατι εντελως ασχετο,
αλλα αγορασα προσφατα 2 μουσικα Dvd
και τα εβαλα για πρωτη φορα στο Xbmc (ειχα απειρο καιρο να βαλω SD)
και επαθα πλακα με το upscale απο μαμα.
μια επιλογη εχω βαλει enable post processing only for SD.
νομιζω αν δεν κανω κατι λαθος στους TMT
οτι ειναι καλυτερο απο το SimHD plugin.

Ενεργοποίησα το post processing σε κάποια παλιά τηλεοπτικά Xvid κι , κυριολεκτικά, μεταμορφώθηκαν.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ωραιο το cirrus αλλα πολλα bug.Οταν του κανεις playlist και μπαινοβγεις 3-4 φορες τα κανει θαλασσα.Δεν βγαζει το πρωτο γραμμα αν τονιζεται το φωνηεν στην περιληψη (εχω ελληνικα).Script μερικα δεν δουλευουν.Weather plus βγαζει error.Θελει και αλλη version για να ισιωσει.Κατα τα αλλα ειναι πολυ ωραιο και παναλαφρο

αα επισης να πω οτι ολο το library μου το εχω περασει απο yanfoe.Το αναγνωριζει αμεσως το XBMC και δε χαλαει τιποτα.Κατα αυτο τον τροπο εχω και ελληνικη περιληψη, γρηγορα και ευκολα.
Οτι ισχυει για XBMC ισχυει και για yanfoe. Σωζεις αυτοματα , και ετσι κραταει backup σε περιπτωση που παιζουμε με XBMC και χρειαστει να γινει απεγκατασταση

στο cirrus extended v2 σας εμφανίζει τα season thumb στις σειρές?

νομιζω οχι -AEONMQ2 εξακολουθει και υποστηριζει τα παντα , αλλα ειναι βαρυ με ασχημη γραμματοσειρα.Αν αντικαταστησεις την γραμ/σειρα με μια της αρεσκειας σου καπως βελτιωνεται (οχι η ταχυτητα).

νομιζω οχι -AEONMQ2 εξακολουθει και υποστηριζει τα παντα , αλλα ειναι βαρυ με ασχημη γραμματοσειρα.Αν αντικαταστησεις την γραμ/σειρα με μια της αρεσκειας σου καπως βελτιωνεται (οχι η ταχυτητα).

με βλέπω να γυρίζω στο mq2 αν και μου αρέσει το cirrus

αα επισης να πω οτι ολο το library μου το εχω περασει απο yanfoe.Το αναγνωριζει αμεσως το XBMC και δε χαλαει τιποτα.Κατα αυτο τον τροπο εχω και ελληνικη περιληψη, γρηγορα και ευκολα.
Οτι ισχυει για XBMC ισχυει και για yanfoe. Σωζεις αυτοματα , και ετσι κραταει backup σε περιπτωση που παιζουμε με XBMC και χρειαστει να γινει απεγκατασταση
Κωστα πως κατεβαζουμε τα εργα στο Yanfoe?
Γιατι παλί εχω το ιδιο προβλημα με το Amber.
Πως ξεκινω?

με βλέπω να γυρίζω στο mq2 αν και μου αρέσει το cirrus
εγω leo06 εχω βαλει το ΝΕΟΝ μαζι με AEONMQ2 και κανενα 2-3 σκιν μεσα :flipout::flipout: αλλα εχει βγει ωραιο αποτελεσμα (γραμματοσειρες ,εικονες κτλ εννοω).
Εμενα το cirrus , μου αρεσε και μπορουσα να μεινω με τα bugs του , αλλα οταν κολλαγε ακομα και να βγω απο το XBMC του ειπα -bye--bye-
Θα βγει αναβαθμιση ομως.
Σε γενικες γραμμες , ειναι ωραιο να πειραματιζεσαι με τα σκινς.Και καθε σκιν , δεν ειναι οτι φαινεται με την πρωτη ματια ....

Κωστα πως κατεβαζουμε τα εργα στο Yanfoe?
Γιατι παλί εχω το ιδιο προβλημα με το Amber.
Πως ξεκινω?
Βασικα κατεβαζεις το free ε? γιατι το αλλο ειναι κλειδωμενο και δεν κανει save.
Οταν το πρωτοπτρεχεις , του επιλεγειες XBMC.Δεν χρειαζεται κατι ιδιαιτερο , παρα μονο να τσεκαρεις το κουτακι στην ενοτητα option-fileinfo-use DAR instead RAR για να σου βγαζει αν η ταινια ειναι 2:35:1 ή 16:9 και παει λεγοντας.
Επιλεγεις που ειναι ο δισκος σου με τις ταινιες(δουλευει και δικτυακα) , update και στις βρισκει.Στο plot της ταινιας αντικαθιστας με ελληνικα αν θες.Κανεις save και στο XBMC οταν σε ρωτα να κανει refresh απο internet πατας οχι και φορτωνει κανονικοτατα οτι χεις κανει.
Αλλο ενα καλο , περα απο την ελληνικη περιληψη , ειναι οτι επιλεγεις εσυ οτι σου αρεσει απο fanart και εξωφυλλα και γενικα το προσαρμοζεις οπως θες.
Σπανια δεν βρισκει ταινια.Αν δεν σου βρει , βαζεις το imdb link και την φορτωνει.
Αυτα

Κωστα δεν μου βγαζει την επιλογη option-fileinfo-use DAR instead RAR αλλα πανω-πανω μου δινει τις επιλογες File-Edit-Tools-Help
Καταφερα και του εδωσα το media sourse δηλ. τον σκληρο με τα εργα αλλα μετα δεν βλεπει τιποτε.

ε ναι στο edit ειναι το οption.
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην σου διαβαζει τον σκληρο.Κατι λαθος κανεις.Πρεπει να πατησεις update για να διαβασει τις ταινιες

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πώς μπορούμε να βάλουμε τη γραμματοσειρα του cirrus στο aeon?

ε ναι στο edit ειναι το οption.
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην σου διαβαζει τον σκληρο.Κατι λαθος κανεις.Πρεπει να πατησεις update για να διαβασει τις ταινιες
Δεν μου δειχνει κανενα πληκτρο update
Και το πιο περιεργο ειναι οτι δεν μου το κανει εγκατασταση στο σκληρο δισκο C:/

Στο edit εχει επιλογη μονο για settings και οχι option

Last edited: