Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πώς μπορούμε να βάλουμε τη γραμματοσειρα του cirrus στο aeon?
πανευκολα
αφου πρωτα επιλεξεις στο folder option να σου δειχνει τους κρυφους φακελλους , πας στο c-users-ονομα του υπολογιστη-Appdata-Roaming-Xbmc-Addons και μεσα εχει το σκιν του cirrus + Aeon. Ανοιγεις οποιο σκιν θες και σου αρεσει η γραμματοσειρα , πας fonts , τις αντιγραφεις ολες και πας στο αντιστοιχο σκιν που θες να τις αντικαταστησεις και τις βαζεις .Μαλλον δεν τις αντικαθιστας , αλλα σβηνεις ολες τις γραμματοσειρες του ΑΕΟΝ για παραδειγμα και βαζεις του cirrus

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν μου δειχνει κανενα πληκτρο update
Και το πιο περιεργο ειναι οτι δεν μου το κανει εγκατασταση στο σκληρο δισκο C:/

Δεν κανει εγκατασταση γιατι ψιλοβαριεται :p .Λοιπον ακου : Μολις πατησεις το yanfoe πας edit-option-MovImpMan. Εκει πατας το + για να προσθεσεις οποιον σκληρο εχεις.Πατας apply , και οταν κλεινει αυτο κοιτας αριστερα και κατω του yanfoe.Εχει ενα save changes και ενα update.Οταν πατησεις το Update θα δεις οτι θα διαβασει τον σκληρο που του ειπες (ΜΟΝΟ ταινιες ομως ε? τηλεοπτικες σειρες δεν διαβαζει)

ρε συ δεν εχει setup-τρεχει απο τον φακελο του

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κώστα δεν δοκιμάζες το AEON MQ2 με γραμματοσειρά Cirrus να μας πεί τι παίζει...Ψήνομαι και εγώ για αλλαγή skin.
κανονικοτα και πανεμορφα φιλε , αλλα δεν μου κανει γιατι εχει μονο μεχρι 2 playlist και εγω θελω 3 :p
Κατα τα αλλα δεν εχει προβλημα κανενα , και εννοειται φυσικα οτι γυρναει και στα ελληνικα αν θες και αναγνωριζει οτι ελληνικο εχεις

Σαλαμινομαχε βρηκες ακρη?? Αν εχεις κολλησει καπου , παρε τηλεφωνο-εγω ετσι και αλλιως λιωνω τον AMD μεχρι να δω καπνους :D :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

πανευκολα
αφου πρωτα επιλεξεις στο folder option να σου δειχνει τους κρυφους φακελλους , πας στο c-users-ονομα του υπολογιστη-Appdata-Roaming-Xbmc-Addons και μεσα εχει το σκιν του cirrus + Aeon. Ανοιγεις οποιο σκιν θες και σου αρεσει η γραμματοσειρα , πας fonts , τις αντιγραφεις ολες και πας στο αντιστοιχο σκιν που θες να τις αντικαταστησεις και τις βαζεις .Μαλλον δεν τις αντικαθιστας , αλλα σβηνεις ολες τις γραμματοσειρες του ΑΕΟΝ για παραδειγμα και βαζεις του cirrus

Θα το δοκιμάσω, τι να πω ρε παιδιά τα fonts του cirrus...από άλλο πλανήτη

ευχαριστώ

ειναι απο τον πλανητη του <οταν τονιζεται το φωνηεν στην αρχη , το παραλειπουμε > :flipout::flipout:

Σαλαμινομαχε βρηκες ακρη?? Αν εχεις κολλησει καπου , παρε τηλεφωνο-εγω ετσι και αλλιως λιωνω τον AMD μεχρι να δω καπνους :D :p
Κωστα τιποτε δυστυχως.
Τι θελω και ψαχνομαι με αλλες εφαρμογες αφου το XBMC μου τα δινει ολα.
Δεν ασχολουμαι με τιποτε αλλο εκτος εαν δω με τα ματια μου κατι αλλο εξαιρετικο.
Εαν μπορουσα να εχω αυτοματα την υποθεση ενος εργου στα Ελληνικα τοτε θα ημουν ευχαριστημενος στο επακρον ...................

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Επειδή πολλούς σας τρώει με το HD Audio Bitstreaming στο XBMC, απλά θα σας ενημερώνω σχετικά με την πρόοδο:

" Updates regardind the AudioEngine branch which is almost complete

Complete
-> DTS/DD bitstreaming
-> On the fly conversion of DD/DTS to LCMP for people that don`t have an DD/DTS capable receiver
-> CRC correction
-> Dolby TrueHD bitstreaming

to be completed
-> DTS-HD Master Audio bistreaming"

Δοκιμασμένο από μένα έως και σήμερα.

Επειδή πολλούς σας τρώει με το HD Audio Bitstreaming στο XBMC, απλά θα σας ενημερώνω σχετικά με την πρόοδο:

" Updates regardind the AudioEngine branch which is almost complete

Complete
-> DTS/DD bitstreaming
-> On the fly conversion of DD/DTS to LCMP for people that don`t have an DD/DTS capable receiver
-> CRC correction
-> Dolby TrueHD bitstreaming

to be completed
-> DTS-HD Master Audio bistreaming"

Δοκιμασμένο από μένα έως και σήμερα.

Έδω και δύο μήνες περιμένω αυτο το "to be completed -> DTS-HD Master Audio bistreaming" :p
Μ
ε το υλικό σε TrueHD να φθίνει συνεχώς, λογικά θα έπρεπε να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο DTS-MA που, όπως είπαν και οι ίδιοι, είναι πιο εύκολο να γίνει.

Υ.Γ. Για να σας προλάβω, δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ external players στο XBMC :smile:

Κώστα δεν δοκιμάζες το AEON MQ2 με γραμματοσειρά Cirrus να μας πεί τι παίζει...Ψήνομαι και εγώ για αλλαγή skin.

Εγώ πάντως έβαλα το δικό σου. Πιο πολύ με βολεύει τελικά το απλό ΑΕΟΝ. Του άλλαξα και 1-2 wallpapers , έφτιαξα και 1-2 κατηγορίες επιπλέον...και είναι super!!

Υ.Γ. Πειράζει να πω ότι τελικά το TrueHD εμένα μ'αρέσει περισσότερο από το DTS-MA ? :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εγώ πάντως έβαλα το δικό σου. Πιο πολύ με βολεύει τελικά το απλό ΑΕΟΝ. Του άλλαξα και 1-2 wallpapers , έφτιαξα και 1-2 κατηγορίες επιπλέον...και είναι super!!

Υ.Γ. Πειράζει να πω ότι τελικά το TrueHD εμένα μ'αρέσει περισσότερο από το DTS-MA ? :D

Και εγώ εκεί θα καταλήξω. Σε τροποποιημένο στα γούστα μου ΑΕΟΝ....

Αν βαλει DTS-MA θα ειναι μεγαλη υποθεση, καθοτι θα μπορουμε να δουμε ενα bluray σαν ανθρωποι, χωρις αναγκη external player.
Αληθεια, κανενα νεο για πιο απλη χρηση external player υπαρχει; Μεχρι στιγμης μονο το ΤΜΤ3 μου ψιλοεπαιξε με τρελα κρασαρισματα...

Το πρόβλημα είναι στο να αναγνωρίσει ο codec
Το format.
Το Dolby TrueHD είναι ανοιχτό οποτε ασχολούνται ολοι oi developers χρόνια με αυτο.
Σχεδόν όλοι οι free codecs το αναγνωριΖουν και το κάνουν είτε decode είτε passthrough.
Το dts-hd είναι κλειστό οποτε κανείς απο όσους δουλεύουν με free source κτλ δεν ασχολήθηκε ποτε.
Το πρόβλημα δεν νομίζω να είναι η windows έκδοση.
Ήδη υπάρχουν builds του tiben με τον ffdshow audio.
Μια stable έκδοση xmbc μην ξεχνάμε φτιάχνεται για linux , windows, Mac , ps3, apple tv.
Οποτε εκει μπλέκει πολυ το όλο project.

Last edited:

Το πρόβλημα είναι στο να αναγνωρίσει ο codec
Το format.
Το Dolby TrueHD είναι ανοιχτό οποτε ασχολούνται ολοι oi developers χρόνια με αυτο.
Σχεδόν όλοι οι free codecs το αναγνωριΖουν και το κάνουν είτε decode είτε passthrough.
Το dts-hd είναι κλειστό οποτε κανείς απο όσους δουλεύουν με free source κτλ δεν ασχολήθηκε ποτε.
Το πρόβλημα δεν νομίζω να είναι η windows έκδοση.
Ήδη υπάρχουν builds του tiben με τον ffdshow audio.
Μια stable έκδοση xmbc μην ξεχνάμε φτιάχνεται για linux , windows, Mac , ps3, apple tv.
Οποτε εκει μπλέκει πολυ το όλο project
.

Ακριβώς επειδη είναι ακόμα σε development και απ' ότι καταλαβαίνω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με το Linux, θα μπορούσαν να βγάλουν ένα build με DTS-MA για Win7 και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο προσπαθούν να στρώσουν τα υπόλοιπα :smile:

Αν βαλει DTS-MA θα ειναι μεγαλη υποθεση, καθοτι θα μπορουμε να δουμε ενα bluray σαν ανθρωποι, χωρις αναγκη external player.
Αληθεια, κανενα νεο για πιο απλη χρηση external player υπαρχει; Μεχρι στιγμης μονο το ΤΜΤ3 μου ψιλοεπαιξε με τρελα κρασαρισματα...

Ο MPC-HC μου παίζει τέλεια, ως external player.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ακριβώς επειδη είναι ακόμα σε development και απ' ότι καταλαβαίνω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με το Linux, θα μπορούσαν να βγάλουν ένα build με DTS-MA για Win7 και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο προσπαθούν να στρώσουν τα υπόλοιπα :smile:

To XBMC βασίζεται στον ff-mpeg και είναι multiplatform, όπως αναφέρει o Portioli. Οπότε αν περάσει κάπου δεν θα είναι δύσκολο να περάσει παντού. O ALSA ούτως η άλλως είναι Open Sοurce οπότε...