Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυτή τη στιγμή νομίζω οτι το καλύτερο value for money το έχει η GT430 της nVidia

Και εγώ αυτή θα πρότεινα για XBMC. Επίσης θα σου μείνει σίγουρα και στην επόμενη έκδοση του XBMC γιατί υποστηρίζει XBMC αλλά πιθανόν να έχεις και περισσότερες πιθανότητες να τρέξεις το XBMC μέσα από Linux ή Openelec λόγω ATI. Για θόρυβο μην ανησυχείς, όλες αυτές αθόρυβες είναι από 1 μέτρο και πέρα και δεν θα "ψήσεις" το PC σου με παθητική ψύξη.

Υ.Γ. Αφήστε βρε να κάνουμε και κάνα μπανάκι, μόνο αυτά μας μείνανε, και θα γυρίσουμε πιο φρέσκιοι. Πάντως εγώ παράτησα την άψογη εικόνα του madvr, προς τέρψιν της ευχρηστίας, σταθερότητας του XBMC.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και εγώ αυτή θα πρότεινα για XBMC. Επίσης θα σου μείνει σίγουρα και στην επόμενη έκδοση του XBMC γιατί υποστηρίζει XBMC αλλά πιθανόν να έχεις και περισσότερες πιθανότητες να τρέξεις το XBMC μέσα από Linux ή Openelec λόγω ATI. Για θόρυβο μην ανησυχείς, όλες αυτές αθόρυβες είναι από 1 μέτρο και πέρα και δεν θα "ψήσεις" το PC σου με παθητική ψύξη.

Υ.Γ. Αφήστε βρε να κάνουμε και κάνα μπανάκι, μόνο αυτά μας μείνανε, και θα γυρίσουμε πιο φρέσκιοι. Πάντως εγώ παράτησα την άψογη εικόνα του madvr, προς τέρψιν της ευχρηστίας, σταθερότητας του XBMC.

Έτσι. :cowboy: Δυο-τρεις ώρες στην παραλία κάθε μέρα, που να μείνει χρόνος για XBMC :p
Και εγω παράτησα το MadVR, είχα φτάσει σε σημείο να κάθομαι να ασχολούμαι με τις ρυθμίσεις του και να μην απολαμβάνω την ταινία που έβλεπα. Το χρησιμοποιώ μόνο όταν βλέπω ταινίες με ήχο HD οπότε αναγκαστικά ανοιγω το PotPlayer.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλημερα και παλι σε ολους
Βλεπω να παιρνω την GT430
Μου αρεσει πολυ το προγραμμα SVP. Αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να δω τιποτε μετα απο 10". Κολλαει το συστημα Ι3 540 αλλα βεβαιως χωρις καρτα γραφικων.Νομιζετε οτι αυτο ειναι το προβλημα του κολληματος?
Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ SVP και ΜadVR?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πάντως εγώ παράτησα την άψογη εικόνα του madvr, προς τέρψιν της ευχρηστίας, σταθερότητας του XBMC.

εγώ όπως δεν θα πω σε κάποιον να δώσει $100 για να πάρει τον TMT,
έτσι και σε κάποιον που είναι ευχαριστημένος από το υπάρχον setup, δεν θα του πω να τα ξηλώσει όλα, να φλερτάρει με το format (πολλες φορές) για να βάλλει 2 φίλτρα που είναι ακόμα σε beta 0.xx εκδόσεις. Εννοείται σε αδέρφια, ξαδέρφια, γαμπρούς, κουμπάρους προτείνεται MPC-HC ελαφρύς & σκέτος. Τα υπόλοιπα είναι για μας "τα πρεζάκια"

Σιγουρα το remote, το cinema Xperience, οι βιβλιοθήκες, η εμφάνιση, η αναπαραγωγή out-of-the-box όλων των αρχείων είναι πράγματα που στα δίνει μόνο το xbmc.

Κωστα ευχαριστω,αλλα ποια ειναι η διαφορα SVP - MadVR?

O MadVR είναι renderer, δεν παρεμβαίνει στο frame rate της ταινίας που παίζει.

Το SPV είναι ολόκληρο πακέτο για frame interpolation (περιέχει και τον MadVR). Αλλάζει το frame rate που βλέπεις στην οθόνη δημιουργώντας νέα frames οπότε βελτιώνει την κίνηση και την ευκρίνεια.

Για να μην παραπονιέται ο Βαγγέλης οτι έχουμε χαθεί και δεν γράφουμε τίποτα για το XBMC να σας πω μια καλή εξέλιξη για όσους έχουν προβλήματα με ΑΤΙ και interlaced TV captures.

Όπως είχα γράψει πριν από ένα μήνα περίπου, είχα πρόβλημα με macroblocks σε TV captures 1080i από το BBC HD. Δεν είχα βρει λύση μέχρι που βγήκε αυτο το πακέτο patches με hardware deinterlacing και διόρθωση των macroblocks σε κάρτες ΑΤΙ. Τώρα έχω άψογη κίνηση και ευκρίνεια μέσα από το XBMC, όσο ώστε τα HD 720p να μου φαίνονται...άσχημα. Έχει κάποια μικροπροβλήματα ακόμα αλλά τίποτα το σημαντικό, σε μένα π.χ. μερικές φορές κολλάει όταν πατάω fast forward.

Το πακετάκι βελτιώνει και τις εγγραφές που έχω κάνει από τα ελληνικά κανάλια ενώ υπάρχει και σε έκδοση για PVR αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.

Κωστα εγω που δεν εχω ακομη καρτα γραφικων μπορω να βαλω patch?
Και ποιο απο ολα? Με αυτο θα εχω καλλιτερη εικονα?
Συγγνωμη για τις συνεχεις ερωτησεις αλλα δεν ειμαι expert 100%

To patch χρησιμοποιεί DXVA2, δεν ξέρω αν το σύστημα σου το υποστηρίζει.

Πάντως απ' ότι κατάλαβα χρειάζεται αρκετά δυνατή κάρτα γραφικών. Η δική μου ΑΤΙ5450 παίζει 1080i25 αλλά σε 1080i30 ζορίζεται.

Υπενθυμίζω οτι το patch είναι μόνο για interlaced υλικό, σε ταινίες 720p/1080p δεν θα δεις διαφορά.

To patch χρησιμοποιεί DXVA2, δεν ξέρω αν το σύστημα σου το υποστηρίζει.

Πάντως απ' ότι κατάλαβα χρειάζεται αρκετά δυνατή κάρτα γραφικών. Η δική μου ΑΤΙ5450 παίζει 1080i25 αλλά σε 1080i30 ζορίζεται.

Υπενθυμίζω οτι το patch είναι μόνο για interlaced υλικό, σε ταινίες 720p/1080p δεν θα δεις διαφορά.
Χωρις καρτα γραφικων βλεπω οτι εχω διαφορα στο CPU Usage με η χωρις DXVA.
Τι εννοεις 720p - 1080p ?
Εγω βλεπω κατεβασμενες ματροσκες.Οποτε κανουν αυτα τα εργαλεια.
Για δωσε ενα patch/link.
Ευχαριστω

Μασημένη τροφή θες βρε Βαγγέλη...
Στο link έδωσα πιο πάνω έχει installer (στο Update2). Βασίζεται στη nightly build της 26ης Ιουνίου, δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα το ΝΕΟΝ που χρησιμοποιείς.

Αρχεία 720p/1080p είναι progressive, δηλαδή δεν χρειάζονται de-interlacing. Στο όνομα του αρχείου των MKV κατά 99% γράφει αν είναι 720p/1080p ή 1080i (i=interlaced)

Μασημένη τροφή θες βρε Βαγγέλη...
Στο link έδωσα πιο πάνω έχει installer (στο Update2). Βασίζεται στη nightly build της 26ης Ιουνίου, δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα το ΝΕΟΝ που χρησιμοποιείς.

Αρχεία 720p/1080p είναι progressive, δηλαδή δεν χρειάζονται de-interlacing. Στο όνομα του αρχείου των MKV κατά 99% γράφει αν είναι 720p/1080p ή 1080i (i=interlaced)
Κωστα δεν θελω να μου στεναχωριεσαι.
Εαν σου πω την ηλικια μου ,τοτε εσυ μονος σου θα μου δινεις την τροφη μασημενη.
Ο Κωστας zilmer ξερει.
Αυτος τι εγινε ? Χαθηκε?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τελικα για XBMC\Win7\Intel I3 540 τι προτεινετε για καρτα γραφικων?
Με ανεμιστηρα και χωρις
Ευχαριστω Βαγγελης.................

Κυριε Βαγγελη τι πρόβλημα έχετε και θελετε εξτρα κάρτα?
απο οτι ξερω ο i5 ειναι πολύ δυνατός αλλα ενσωματωμένα γραφικά δεν έχει.
οπότε απλά μέχρι τωρα χρησιμοποιείται κάποια που είναι στο Mohterboard.
ποια μητρικη εχετε?

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κυριε Βαγγελη τι πρόβλημα έχετε και θελετε εξτρα κάρτα?
απο οτι ξερω ο i5 ειναι πολύ δυνατός αλλα ενσωματωμένα γραφικά δεν έχει.
οπότε απλά μέχρι τωρα χρησιμοποιείται κάποια που είναι στο Mohterboard.
ποια μητρικη εχετε?
Καλησπερα και θα λες απλως Βαγγελης.
Εχω τον Ι3 540 που εχει γραφικα με την υποστηρηξη της ΜοΒο.
Αλλα επειδη μου αρεσει ο SVP και μου δουλευει μονο 10-15" και μετα κολαει,ελεγα μηπως το προβλημα ειναι οτι δεν εχω καρτα γραφικων,και να επαιρνα μια.
Γιατι στην ηλικια που ειμαι ,η μονη μου χαρα-απασχοληση ειναι το computer-xbmc

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το SVP χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή, τώρα φαντάσου ότι όσο ανεβαίνουν τα settings ανεβαίνει και η επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται. Αλλά αυτό αφορά αποκλειστικά μόνο την κίνηση, ο Madvr ασχολείται με τα πάντα γύρω απ' την εικόνα αφού είναι ο Video Renderer μας. Τώρα μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο, αλλά "περαστικά" από μένα για τις εργατοώρες που θα χρειαστείς, σκυμμένος στην τηλεόραση σου.

Για να ασχοληθεί κάποιος πάντως με το SVP καλό είναι να βλέπει σε βιντεοπροβολέα ή σε τηλεόραση πάνω από 50" για να καταλάβει τη διαφορά. Για όλους τους υπόλοιπους ο Madvr με ότι φιλτράκια (decoder) θέλετε, αρκεί και περισσεύει.

Εγώ παράτησα το σπόρ γιατί όπως λέει ο Κώστας πιο πάνω, πιο πολύ ασχολιόμουν με την "τελεια" εικόνα παρα με το καθεαυτό αντικείμενο της διασκέδασης μου. Γι' αυτό επέστρεψα στο XBMC και τις ευκολίες του, άσε που όποιος δοκιμάσει κάποια απ' τις Nightly Build του, θα καταλάβει ότι το Eden θα έρθει και με καλύτερη ποιότητα εικόνας εκτός απ' τη νέα Audio Engine.

Κωστα το κατεβασα αλλα ειναι .exe ?
Η το βαζουμε στα addons?
Για δωσε feedback

Το .exe είναι το αρχείο εγκατάστασης όλου του XBMC με τα patches ενσωματωμένα. Απλα το τρέχεις.
Εγώ πάντα βγάζω την προηγούμενη έκδοση - κρατώντας φυσικά το profile folder με τις ρυθμίσεις, τα addons και τη βάση δεδομένων - και μετά κάνω εγκατάσταση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!
Αν τώρα έχεις έκδοση Dharma 10 ή 10.1 και εγκαταστήσεις το αρχείο που κατέβασες θα αλλάξει την βάση δεδομένων στη μορφή που θα χρησιμοποιεί η έκδοση Eden 11.0. Αυτή η μορφή δεν είναι συμβατή με Dharma 10/10.1, και δεν θα μπορέσεις να επιστρέψεις σε αυτή!

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Για να ασχοληθεί κάποιος πάντως με το SVP καλό είναι να βλέπει σε βιντεοπροβολέα ή σε τηλεόραση πάνω από 50" για να καταλάβει τη διαφορά. Για όλους τους υπόλοιπους ο Madvr με ότι φιλτράκια (decoder) θέλετε, αρκεί και περισσεύει.

Μήπως τα έγραψες ανάποδα; :smile:
H καλύτερη κίνηση του SVP και σε 32" θα φανεί ενώ η βελτίωση της εικόνας που φέρνει ο MadVR τη θέλει τη μεγάλη οθόνη για να δείξει.

Εγώ παράτησα το σπόρ γιατί όπως λέει ο Κώστας πιο πάνω, πιο πολύ ασχολιόμουν με την "τελεια" εικόνα παρα με το καθεαυτό αντικείμενο της διασκέδασης μου. Γι' αυτό επέστρεψα στο XBMC και τις ευκολίες του, άσε που όποιος δοκιμάσει κάποια απ' τις Nightly Build του, θα καταλάβει ότι το Eden θα έρθει και με καλύτερη ποιότητα εικόνας εκτός απ' τη νέα Audio Engine.

Αυτό το ρημάδι το merge του Audio Engine στα nightlies περιμένω για να σουτάρω όλα τα άλλα απο το HTPC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μήπως τα έγραψες ανάποδα; :smile:
H καλύτερη κίνηση του SVP και σε 32" θα φανεί ενώ η βελτίωση της εικόνας που φέρνει ο MadVR τη θέλει τη μεγάλη οθόνη για να δείξει.

Κοντά είμαστε.....-bye-
Ρεζουμέ : Πρώτα αγοράζουμε καλό προβολικό μέσο και μετά παίζουμε με Software για βελτίωση εικόνας. Μαγικά δεν γίνονται. Τώρα όσο μεγαλώνει η ίντσα, τόσο εμφανίζονται όλα τα τεχνουργήματα και οι λεπτομέρειες, γι' αυτό το λέω Κώστα. Η ουσία ούτως η άλλως είναι η "κόπια" της ταινίας μας, όσο καλύτερη τόσο μικραίνει η ανάγκη για κόλπα τύπου SVP κ.τ.λ.