Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το Confluence είναι σαν το παγωτό στις αμερικάνικες ταινίες: όταν όλα πάνε στραβά, με ένα παγωτό φτιάχνει η ζωή σου :laugh:

Μόλις έριξα μια ματιά στο Showmix 3.0 Dharma. Δεν είναι τόσο αργό όσο το περίμενα. Χρειάζεται δουλειά πάντως.

Η σταθεροτητα του neon ειναι απαιχτη. Απο εκει και περα., ο καθενας βαζει οτι του κανει κλικ

Η σταθεροτητα του neon ειναι απαιχτη. Απο εκει και περα., ο καθενας βαζει οτι του κανει κλικ

To Neon είναι σαν τα Volkswagen: σταθερότατα αλλά από εμφάνιση δεν λένε και πολλά :smile:

χα χα καπως ετσι! ! Η EDEN αραγε θα φερει καινουργια σκινς?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ναι εμφανίζει την home screen, από εκεί μπαίνω στα videos και ενώ με την έκδοση Svn δεν μου δείχνει τίποτα, στο απλό ΝΕΟΝ έχει το background του skin αλλά και μια μπάρα με τελίτσες (που ουσιαστικά σε πάει 1 πίσω στην δομή - κάτι σαν την εντολή cd.. του Dos!)
http://www.themurrayworld.com/xbmc/wyrm.png

σαν την μπάρα της φωτό χωρίς όμως τα υπόλοιπα στοιχεία (η φωτό δεν είναι δική μου).Δεν ξέρω αν σας έδωσα να καταλάβετε τι εννοώ...

journeyman είσαι σίγουρος οτι εχεις περάσει στα αρχεία σωστά στην βιβλιοθήκη?
videos->files-->add source--->this folder contains: movies/TV shows

"Run automated scan" & "Use folder names for lookups" τικαρισμένο για ταινίες
μόνο "Run automated scan" για σειρές:

dFzjVl.jpg

αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμα να κατεβαζει φωτογραφίες και περιληψεις κτλ
πρέπει να τις έχεις και ωραία τακτοποιημένες. Καθε μια ξεχωριστά σε φάκελο
με το ονομα της ταινίας και την χρονολογία
Μοvies \ Movie 1 (2009) \ movie1.mkv
..................................\movie1.srt
...........\Movie 2 (1996) \ movie2.avi
...................................\movie2.srt

το ιδιο και τις σειρές :
ΤV shows\ Dexter\Season 1\s01e01.mkv
......................................\s01.e02.mkv
.......................................\s01.e03.mkv
.........................\Season 2 \s02.e05.mkv
................\Chuck\Season 1\ s01e07.avi

Last edited:

@ journeyman
Εαν δεν δειξεις ενα screenshot τοτε δεν μπορω να βοηθησω,γιατι δεν καταλαβαινω τι εννοεις

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μέσα Αυγούστου θα σκάσει μύτη η νέα έκδοση του AEON MQ 3, οπότε οι fun που είναι και πολλοί ετοιμαστείτε.
Μέχρι τότε πάντως επειδή σίγουρα ενδιαφέρει κάποιους θα φτιάξω ένα mini-itx HTPC για XBMC και όχι μόνο.:Banane0:

Σκοπός μου να μην ξεπεράσει αρχικά τα 260 ευρώ (χωρίς κάρτα γραφικών, σκληρό).

Αν και ψιλο off topic να και η σύνθεση: ένας Pentium G620 + Asrock H67M-ITX + Corsair 2X1 Gb XMS3 DDR3 1333 + Nvidia GT 430 (αυτήν την έχω) + Antec ISK 300-150w + ένα 250 WD Scorpio 2,5.

Μάλλον η παραγγελία θα έρθει απ' το Γερμανικό Hardwareversand.de (από Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκω τίποτα) και λέω να κάτσω και να παρουσιάσω όλο το στήσιμο με φωτογραφίες κ.λ.π. Όποιος θέλει να προτείνε τίποτα, τώρα πριν το παραγγείλω γιατί μετα....

journeyman είσαι σίγουρος οτι εχεις περάσει στα αρχεία σωστά στην βιβλιοθήκη?
videos->files-->add source--->this folder contains: movies/TV shows

"Run automated scan" & "Use folder names for lookups" τικαρισμένο για ταινίες
μόνο "Run automated scan" για σειρές:

dFzjVl.jpg

αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμα να κατεβαζει φωτογραφίες και περιληψεις κτλ
πρέπει να τις έχεις και ωραία τακτοποιημένες. Καθε μια ξεχωριστά σε φάκελο
με το ονομα της ταινίας και την χρονολογία
Μοvies \ Movie 1 (2009) \ movie1.mkv
..................................\movie1.srt
...........\Movie 2 (1996) \ movie2.avi
...................................\movie2.srt

το ιδιο και τις σειρές :
ΤV shows\ Dexter\Season 1\s01e01.mkv
......................................\s01.e02.mkv
.......................................\s01.e03.mkv
.........................\Season 2 \s02.e05.mkv
................\Chuck\Season 1\ s01e07.avi

@ journeyman
Εαν δεν δειξεις ενα screenshot τοτε δεν μπορω να βοηθησω,γιατι δεν καταλαβαινω τι εννοεις

Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, αλλά προσπαθούσα να περιγράψω το πρόβλημά μου χωρίς να είμαι μπροστά και ίσως δεν είμαι αρκετά περιγραφικός αλλά...........έγινε θαύμα!!!!!!!!:SFGSFGSF:
Μόλις γύρισα σπίτι, άνοιξα το HTPC και όλα δουλεύουν ρολόι, φυσικά με το απλό Νεον.
Δεν καταλαβαίνω τι έφταιξε αλλά τέλος καλό, όλα καλά!!

@portioli: βασικά δεν μου έδινε καν την επιλογή να πάω files->add source.η δομή των των αρχείων μου είναι όπως την έχεις περιγράψει.

Ναι το ξέρω πως ενεργοποιείται, έχω κάνει την έρευνά μου καθώς έχω κάνει το κύριο pc μου πειραματόζωο με το xbmc πριν το στήσω στο Htpc!!!!

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μέσα Αυγούστου θα σκάσει μύτη η νέα έκδοση του AEON MQ 3, οπότε οι fun που είναι και πολλοί ετοιμαστείτε.
Μέχρι τότε πάντως επειδή σίγουρα ενδιαφέρει κάποιους θα φτιάξω ένα mini-itx HTPC για XBMC και όχι μόνο.:Banane0:

Σκοπός μου να μην ξεπεράσει αρχικά τα 260 ευρώ (χωρίς κάρτα γραφικών, σκληρό).

Αν και ψιλο off topic να και η σύνθεση: ένας Pentium G620 + Asrock H67M-ITX + Corsair 2X1 Gb XMS3 DDR3 1333 + Nvidia GT 430 (αυτήν την έχω) + Antec ISK 300-150w + ένα 250 WD Scorpio 2,5.

Μάλλον η παραγγελία θα έρθει απ' το Γερμανικό Hardwareversand.de (από Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκω τίποτα) και λέω να κάτσω και να παρουσιάσω όλο το στήσιμο με φωτογραφίες κ.λ.π. Όποιος θέλει να προτείνε τίποτα, τώρα πριν το παραγγείλω γιατί μετα....

τελικά την εγκαταλείπεις την λύση zacate? εγώ πάντως έχω παραγγείλει αυτήν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528584 για δοκιμές με openelec

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Νίκο αν επιλέξεις και στα Videos για Backround τα Fanarts, σκοτώνει. Έχει με απόλυτα βεβαιότητα τα λιγότερα bugs απ' όλα τα skins που κυκλοφορούν, εκτός απ' το Confluence.

Σιγά μην δεν τα είχα ενεργοποιημένα..χε χε!! Εχω επίσης αλλάξει λίγο τα backgrounds στα μενού. Το NEON είναι το πιο σταθερό και γρήγορο μετά το Confluence. Εμένα προσωπικά μου έχει κάτσει μια χαρά.

πριν παραγγειλεις Αυγερινε , κανε μια ενημερωση μπας και τα παρουμε χ2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

τελικά την εγκαταλείπεις την λύση zacate? εγώ πάντως έχω παραγγείλει αυτήν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528584 για δοκιμές με openelec

Μπράβο ρε leo06. Απ' τη στιγμή που ασχολούνται αποκλειστικά αυτή την περίοδο με Zacate το αποκλείω να μην λειτουργήσει. Απλά στα ίδια περίπου χρήματα σκέφτηκα να φτιάξω κάτι πιο δυνατό αλλά κυρίως να ξέρω οτι λειτουργεί στα σίγουρα με Linux. Άσε που έχω και την GT 430 και λέω να την εκμεταλευτώ.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

εχω θέμα γενικα με scrapping artist/music (τα εξώφυλλα τα έχω ήδη περασμένα μέσω mediamonkey)
Δοκίμασα όλους τους scrappers αλλά..
Συγκεκριμένα δεν μου φέρνει όλους τους καλλιτέχνες, ακόμα κι αν είναι πασίγνωστοι και δεν μου το κάνει σε λίγους αλλά σε αρκετούς.
Ο last.fm scrapper μου έφερε και λίγους Έλληνες (αν δεν κάνω λάθος ο default δεν φέρνει καθόλου Έλληνες), ενώ είναι σχεδόν όλοι καταχωρημένοι

Skins
Δεν ξέρω ίσως να φταίει το γεγονός πως και εγώ έχω VW, το Aeon mq2 δεν μπορώ να το αλλάξω.
Για να είμαι δίκαιος και το cirrus με κάποια θεματάκια στα ελληνικά, αλλά με απίστευτα καλλίγραμμα fonts