Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να κάνω και γω μια ερώτηση η οποία είναι μάλλον off topic, αλλά το προβλημα παρουσιάστηκε κατά το στήσιμο του xbmc:
Πήρα ένα MCE της HP μαζί με τον usb receiver.
O receiver δουλεύει σωστά, όταν η tv (Samsung le46c650) είναι κλειστή!
Εννοώ πως η τηλεόραση κάνει το receiver να είναι συνέχεια αναμένο (σαν να πατάω συνέχεια πλήκτρα στο χειριστήριο...).
Όταν κλείσω την tv το πρόβλημα εξαφανίζεται.
Επίσης αν πάω το receiver πολύ μακριά από την tv (πχ 2μ), το πρόβλημα εξαφανίζεται.
Αν σκεπάσω τον δέκτη με το χέρι μου, το πρόβλημα εξαφανίζεται.

Καμιά ιδέα πως να λύσω το πρόβλημά μου?????

Πιθανώς να υπάρχει conflict μεταξύ του IR της τηλεόρασης και του αυτό του PC. Δεν μου έχει συμβεί στο παρελθόν, οπότε ίσως να χρειαστεί να τα απομακρύνεις μέχρι να βρείς λύση...

πως βαζουμε ελληνικα fonts στο skin AEON MQ3?

Στο νήμα αυτό έχει αναφερθεί αρκετές φορές αν ψάξεις η απάντηση. Χοντρικά αν χρησιμοποιήσεις άλλο Skin που υποστηρίζει τα ελληνικά (π.χ. ΑΕΟΝ ΝΟΧ) αντικαθιστάς τα Fonts του ΑΕΟΝ ΜQ3 με αυτά του ΑΕΟΝ ΝΟΧ.

Παιδια μια ερωτηση ...

Εστησα το XBMC τελευταια για να δω τις διαφορες με το πολυ καλο Media Browser που χρησιμοποιω και δεν μπορω να βρω πως μπορω να φτιαξω custom menu με τις ταινιες μου.

Δηλαδη στο κεντρικο μενου στα crowls να μου δειχνει τα collection Genres δηλαδη τα Action τα Thriller τα comedy κτλ. και οχι ολες τις ταινιες μαζεμενες μεσα στο Movies!

Ευχαριστω,
Jimmy

Άλλαξε Skin και χρησιμοποίησε κάποιο που υποστηρίζει Submenu όπως π.χ. το AEON NOX. Αλλά σε όλα τα Skin μπορείς να το έχεις αυτό ενεργοποιώντας τα menu items. Πιθανώς να είναι hidden τα menu Movies και TVShoes

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

νέα nightly=update?
πώς το εγκαθιστούμε αυτό?

Οι nightlies είναι καθημερινές εκδόσεις με τις πιο πρόσφατες διορθώσεις και προσθήκες. Μπορει να είναι ασταθεις ή να χαλάνε κάτι που είχε φτιάξει σε προηγούμενη ημερομηνία κτλ.

Έγκατάσταση, κανονικά: Uninstall την προηγουμενη κρατώντας το profile folder, και εγκατάσταση της nightly. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ειναι οτι αλλάζουν τη μορφή της βάσης δεδομένων και δεν μπορείς να επιστρέψεις στην Dharma.

Παντως δεν αξίζει η "περιπέτεια" μόνο για τα movie sets. H προσθήκη που ανεφερα δεν ήταν ακριβώς αυτό που νόμιζα.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Οκ. εμφανισα το Movies folder αλλα μεσα οι ταινιες εξακολουθουν να ειναι ολες μαζι.

Δεν γινεται οταν μπαινω στο Movie folder να μου τις βγαζει ανα κατηγορια Animation/Adventure/Thriller/Comedy κ.α?

Οκ. εμφανισα το Movies folder αλλα μεσα οι ταινιες εξακολουθουν να ειναι ολες μαζι.

Δεν γινεται οταν μπαινω στο Movie folder να μου τις βγαζει ανα κατηγορια Animation/Adventure/Thriller/Comedy κ.α?

Jimmy αν πατήσεις το κάτω στο remote όσο είσαι στα Movies (όχι μέσα απλά highlight την ένδειξη menu),θα σου εμφανίσει το Submenu με τα Genres κ.λ.π.
Για να γίνει αυτό πρέπει να είσαι σε Library Mode.

Jimmy αν πατήσεις το κάτω στο remote όσο είσαι στα Movies (όχι μέσα απλά highlight την ένδειξη menu),θα σου εμφανίσει το Submenu με τα Genres κ.λ.π.
Για να γίνει αυτό πρέπει να είσαι σε Library Mode.

ναι αλλά τα έχει κατατάξει με βάση τον χαρακτηρισμό από το Imdb, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, δεν μπορείς να το κάνεις με βάση τα δικά σου γούστα.

ναι αλλά τα έχει κατατάξει με βάση τον χαρακτηρισμό από το Imdb, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, δεν μπορείς να το κάνεις με βάση τα δικά σου γούστα.

Μπορείς αν δημιουργήσεις Playlist, τις ονομάζεις όπως θες και τις εμφανίζεις στο Home Menu.

Καλησπερα σε ολους
Σημερα βρηκα ενα καινουργιο καταπληκτικο SKIN,το Fushion Migma.
Δυστυχως δεν ξερω πως να δειξω το link
Εαν πατε XBMC\Fusion εκει θα το βρειτε σε εκδοση για Dharma - Pre Eden
Ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Εχει φοβερα γραφικα,πολλες επιλογες.
Φανταστειτε οτι εχει επιλογες για εργα που ειναι Wide Screen για εργα με Surround ηχο κ.λ.π
Εμενα δεν με βολευει γιατι εχει επιλογες τηλεκοντρολ για καθετες κινησεις,ενω το δικο μου δουλευει μονο οριζοντια.
Ετσι οποιος εχει σωστο τηλεκοντρολ ας το δοκιμασει

Αυγερινε δεν πρεπει να το εχεις τσεκαρει
Εμεινα καταπληκτος με τις επιλογες του.
Δεν υποστηριζει τηλεοραση.
Ουτε Ελληνικα,αλλα εαν κανετε copy-paste στα fonts απο αλλο ΣΚΙΝ που τα υποστηριζει,ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Βαγγελης.........................

Βαγγελη κανεις λαθος για τα fonts.Με eden-aeon mq3 εχω βαλει ελληνικα και δουλευει μια χαρα.Το κεντρικο μενου βεβαια , παραμενει αγγλικο , αλλα μπορεις να το παραμετροποιησεις με ελληνικα , φτιαχνωντας π.χ playlists,favorites κτλ...
Για το τηλεκοντρολ , δεν το καταλαβα αυτο το καθετα και οριζοντια που ειπες..

Καλησπερα σε ολους
Σημερα βρηκα ενα καινουργιο καταπληκτικο SKIN,το Fushion Migma.
Δυστυχως δεν ξερω πως να δειξω το link
Εαν πατε XBMC\Fusion εκει θα το βρειτε σε εκδοση για Dharma - Pre Eden
Ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Εχει φοβερα γραφικα,πολλες επιλογες.
Φανταστειτε οτι εχει επιλογες για εργα που ειναι Wide Screen για εργα με Surround ηχο κ.λ.π
Εμενα δεν με βολευει γιατι εχει επιλογες τηλεκοντρολ για καθετες κινησεις,ενω το δικο μου δουλευει μονο οριζοντια.
Ετσι οποιος εχει σωστο τηλεκοντρολ ας το δοκιμασει

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=108225

Μεγάλος συνωστισμός στην κεντρική οθόνη. Σαν παρακλάδι του Rapier φαίνεται.
Οι επιλογές για widescreen και surround τι ακριβώς κάνουν;

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=108225

Μεγάλος συνωστισμός στην κεντρική οθόνη. Σαν παρακλάδι του Rapier φαίνεται.
Οι επιλογές για widescreen και surround τι ακριβώς κάνουν;
Καλημερα σε ολους σας
Κωστα,οι επιλογες αυτες κανουν τα εξης.Εχεις εργα 1:2.35 1:1.78 εαν τα γραφω σωστα. Στα widescreen σου δειχνει τα εργα μονο που εχουν aspect ratio 1:1.78 δηλ. 16:9 . Στα surround προφανως οσα εργα εχουν surround ηχο.
Στη κεντρικη οθονη μαζι με τα Videos-Movies εχει και HDMovies οπου εκει με βελακι κατω σου δεινει επιλογες για τα εργα σου 1080p only-720p only δηλ. σαν play lists -widescreen only-surround only. Αυτα ενεργοποιουνται εαν πατε settings\Fusion\home settings\extra items\show HD Movies
Αυτα και πολλα αλλα. Ειδικα στα views πως θα δειχνονται οι φακελοι των εργων,εκει γινεται το ελα να δεις.

@Zilmer
Κωστα το προβλημα με το τηλεκοντρολ μου,ενα της Logitech ειναι οτι ολα τα πληκτρα δουλευουν στο ΧBMC αλλα στο κεντρο εχει μια κυλιομενη μπαρα που δουλευει σαν βελακι πανω-κατω.
Ενω στο WMC δουλευει στο XBMC γιοκ.

Αυτα και αυριο εχουμε συνεχεια

Θελω με custom refresh rate να κλειδωσω μια nvidia GT-430 με τηλεοραση samsung.Εχω επιλεξει 23,976 - ειμαι σωστα? ή πρεπει να βαλω κατι αλλο?

ααα ενα σχολιο να κανω αν επιτρεπεται...λοιπον μετα απο απουσια καλοκαιρινη , εφτιαξα ενα αλλο htpc και παροπλισα το πρωτο.Η μεγαλη διαφορα ειναι οτι ο επεξεργαστης πια , ειναι υπερ ανετος (core duo 6600) και η καρτα γραφικων nvidia (rules :p ) ...δεν θα πω πολλα , το μονο που εχω να πω , ειναι οτι τα media players εκτος του οτι υποστηριζουν hd ηχο και folders BR, σε ολα τα αλλα φαινονται απαρχαιομενα μπροστα στην Eden.Στα windows φορτωθηκε μονο το XBMC και τιποτα αλλο, και εχει γινει ενα αψογο media player πληρως παραμετροποιησιμο !
Αυτα

Θελω με custom refresh rate να κλειδωσω μια nvidia GT-430 με τηλεοραση samsung.Εχω επιλεξει 23,976 - ειμαι σωστα? ή πρεπει να βαλω κατι αλλο?

Κώστα με 23,976 έχω την αίσθηση πως θα κλειδώνει στα 23,971. Ίσως με 23,977 ή 78. Πέρνα και τον MPC-HC χωρίς φίλτρα κ.λ.π. και τσέκαρε το frame rate εκεί πέρα.

διαβάζοντας τα post από την αρχή μου λύθηκαν πολλές απορίες και ευχαριστώ, αυτό που δεν μπορώ να βρω είναι ότι κάθε φορά που κάνω update τα videos μου περνάει ξανά και ξανά της ταινίες με αποτέλεσμα πχ planet of the apes να υπαρχη στο library 9 φορές? με το clean δεν αλλάζει κάτι , θα ήθελα να κάνω το εξής αλλά δεν το βρίσκω να βγάλω τελείως το path των videos να καθαρίσει και να το περάσω από την αρχή, θα πρέπει να κάνω unistall όλο το xbmc?

να συμπληρώσω ότι κάπου χάθηκε και δεν το βρίσκω αυτό που λέει add video source or remove

διαβάζοντας τα post από την αρχή μου λύθηκαν πολλές απορίες και ευχαριστώ, αυτό που δεν μπορώ να βρω είναι ότι κάθε φορά που κάνω update τα videos μου περνάει ξανά και ξανά της ταινίες με αποτέλεσμα πχ planet of the apes να υπαρχη στο library 9 φορές? με το clean δεν αλλάζει κάτι , θα ήθελα να κάνω το εξής αλλά δεν το βρίσκω να βγάλω τελείως το path των videos να καθαρίσει και να το περάσω από την αρχή, θα πρέπει να κάνω unistall όλο το xbmc?
Settings\Video\Library\Clean library
για να μην ξανανει update τις ταινιες σου Video\Library\Update library on startup\μην το τσεκαρεις
Για add source Αppearance\File lists\Show Add Source
Αυτα

ευχαριστώ , όπως ανέφερα κάνοντας clean library δεν αλλάζει κάτι , μήπως να κλείσω το update πρώτα κει μετά να κάνω clean?