Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

@ zilmer
Βαγγελη τα drop files ,δεν ειναι απαραιτητο να φταιει το μηχανημα σου ή το xbmc....μερικες φορες φταιει και το mkv

Και εγω αυτο εχω παρατηρησει

@ kostas_y
Βλέπω ένα DVD (Pink Floyd, Live at Pompeii....χάσιμο) και οι υπότιτλοι βγαίνουν διαφανείς, σχεδόν αόρατοι...

Πάνω από δέκα dropped frames δεν έχω δει απο τότε που χρησιμοποιώ XBMC .

ΟΧΙ, σε μενα οι υποτιτλοι ειναι ΤΖΑΜΙ

πάντως ενώ με την έκδοση 10.1 έπαιζε μια χαρά και η κίνηση ήταν οκ, με το που έβαλα την beta χάλασε η εικόνα..θα το παρομοίαζα με αυτό που λέτε ως dropped frames..

πάντως ενώ με την έκδοση 10.1 έπαιζε μια χαρά και η κίνηση ήταν οκ, με το που έβαλα την beta χάλασε η εικόνα..θα το παρομοίαζα με αυτό που λέτε ως dropped frames..

Έχω ξεχάσει τι σημαίνει "dropped frame" απο τότε που χρησιμοποιώ XBMC, οποιαδήποτε έκδοση. Κάτι άλλο θα φταίει.

Τι μπορεί να είναι αυτό, το μόνο που άλλαξα είναι η έκδοση του xbmc.

Εγώ dropped frames δεν έχω. Αλλά τι έχω με την Eden ? ( Που δεν είχα δηλαδή τόσο καιρό με τις nightlies? )
Τι γίνεται ρε παιδί μου ......μια ύφεση στην καινοτομία παρατηρώ γενικά........

Υ.Γ. Υπάρχει πουθενά κάποιο post με επιτυχημένη εφαρμογή internet radio στο xbmc ?

Last edited:

Τίποτα νέο, απλα η Eden beta είναι η "επίσημη" nightly έκδοση. Όσοι πήγαν απο 10.1 σε 11.0 θα δουν διαφορές, εμείς οι υπόλοιποι όχι.

Αν βρεις κατι για ραδιόφωνο, πες το και σε μας. Κάτι είχα δει στο forum του XBMC αλλα δεν το δοκίμασα.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αν δεν λανθάνω, το Shoutcast Plugin κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Όσο για την ύφεση στην καινοτομία είναι αλήθεια αλλά είναι πολύ βελτιωμένη σε όλα τα επιμέρους και πολλές φορές αυτό είναι πιο σημαντικό από όλα τα υπόλοιπα.

Υπάρχουν στο Shoutcast ελληνικοί σταθμοί; Εδω που μένω η λήψη ειναι προβληματική και ακούω net radio σχεδόν αποκλειστικά.

Βρήκα αυτό τον οδηγό. Θέλει λίγη δουλεια αλλα πρέπει να δουλεύει. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στη λίστα του έχει αρκετους ελληνικούς σταθμούς πάντος. http://www.shoutcast.com/Internet-Radio/greece

Δεν βρήκα αυτούς που ακούω (ΕΡΑ, Σπορ FM, BBC) στο Shoutcast. Πιο πολύ ερασιτεχνικούς και ημι-επαγγελματικους βλέπω να έχει.

Έκανα αυτά που λέει το Wiki του XBMC και έχω τους σταθμούς στην κατηγορία Μουσική. Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι να τους βάλω σε smart playlist ώστε να εμφανίζοντα σας υποκατηγορία στο ΝΟΧ

Και μιας και μπήκα κι εγώ στο χορό, βάλτε ένα χεράκι να δούμε μήπως βρεθεί άκρη...
Μετά την υλοποίηση αυτού του project http://www.avclub.gr/forum/showthre...όχι-τι?p=1056300589&viewfull=1#post1056300589 όλα δουλεύουν μία χαρά.
Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι ενώ κάποιες ταινίες "γεμίζουν" την οθόνη, κάποιες άλλες έχουν πάνω κάτω τα γνωστά μαύρα κενά.
Τα settings του XBMC διαβάζοντας αυτές τις σελίδες είναι όλα όπως πάνω κάτω γενικά προτείνετε.
Να επισημάνω ότι η τηλεόραση ΔΕΝ είναι full HD αλλά HD Ready (40"), αν βοηθάει...
Το ζητούμενο είναι αν μπορώ να δω κάτι επί τούτου, ώστε να μη χρειάζεται να αναγκάζομαι να μεγενθύνω από τις ρυθμίσεις του XBMC (όταν επιλέγω την ταινία) το περιεχόμενο με αποτέλεσμα να χάνω από δεξιά αριστερά....
Προτάσεις;

Δεν θα χάνεις απο το πλάι της εικόνα αλλα θα την παραμορφώνεις κατά τον κάθετο άξονα; Και τα δύο απαράδεκτα κατ' εμέ, αλλά εγώ είμαι γερο-παράξενος όταν μιλάμε για aspect ratio :D

Θα συμφωνήσω με τον προλαλίσαντα! Η παραμόρφωση είναι το χειρότερο που μππορείς να κάνεις!

Αν το ζητούμενό σου είναι η εύκολη ρύθμιση (με το πάτημα ενός κουμπιού του χειριστηρίου) του aspect ratio τότε νομίζω πως υπάρχει λύση.
Σε εμένα με openelec xbmc το πάτημα του OK στο τηλεχειριστήριο, μου δίνει δυνατότητα να επιλέγω (με κυκλικό τρόπο) παραμόρφωση, 16:9, Μεγέθυνση κλπ. Δυστυχώς δε θυμάμαι το αντίστοιχο για το Win Xbmc!

Δεν θα χάνεις απο το πλάι της εικόνα αλλα θα την παραμορφώνεις κατά τον κάθετο άξονα; Και τα δύο απαράδεκτα κατ' εμέ, αλλά εγώ είμαι γερο-παράξενος όταν μιλάμε για aspect ratio :D

Ωχ! Να υποθέσω αν θυμάμαι καλά ότι αναφέρεσαι σε εκείνη τη ρύθμιση που τους κάνει όλους σαν τη Σεμίνα Διγενή; Αν αναφέρεσαι σε αυτό, νομίζω ότι προτιμώ να μου τρώει τα δεξιά αριστερά... Μη χείρον βέλτιστον δηλαδή...
Και να υποθέσω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος;
Τι μπορεί να φταίει όμως; Η ταινία ή η TV μου π.χ.;

Ωχ! Να υποθέσω αν θυμάμαι καλά ότι αναφέρεσαι σε εκείνη τη ρύθμιση που τους κάνει όλους σαν τη Σεμίνα Διγενή; Αν αναφέρεσαι σε αυτό, νομίζω ότι προτιμώ να μου τρώει τα δεξιά αριστερά... Μη χείρον βέλτιστον δηλαδή...
Και να υποθέσω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος;
Τι μπορεί να φταίει όμως; Η ταινία ή η TV μου π.χ.;

Κανένας δεν φταίει για τον τρόπο που ειναι φτιαγμένος. Η πλειονότητα των ταινιών είναι σε aspect ratio 2.35:1 και αφήνουν μαύρες μπάρες σε τηλεοράσεις 16:9 (1.78:1).

Νομίζω οτι το XBMC έχει ενα wide zoom που ειναι πιο ανεκτό απο το απλό stretching.

μηπως εχει αναφερθη πως μπορουμε να συνδεθουμε στο internet an yparxei καποιος αναλυτικος οδηγος που να λεει τη βαζουμε και που
δυστοιχος δεν μπορω να διαβασω παραπανω εφτασα μεχρι την 20 σελιδα
και πιστεψταιμε οσο και να θελω το χερι μου δεν ακουλουθη πλεων την εντολη να παει στην 21 σελιδα

μηπως εχει αναφερθη πως μπορουμε να συνδεθουμε στο internet an yparxei καποιος αναλυτικος οδηγος που να λεει τη βαζουμε και που
δυστοιχος δεν μπορω να διαβασω παραπανω εφτασα μεχρι την 20 σελιδα
και πιστεψταιμε οσο και να θελω το χερι μου δεν ακουλουθη πλεων την εντολη να παει στην 21 σελιδα

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος οδηγός, το XBMC συνδέεται αυτόματα. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

den μου ανοιγει καθολου των καιρω και δεν μπορω να κανω download ta add-ons
exei να κανει αυτω με τα settings networks ?aυτες οι ρυθμισεις που χρειαζονται σε τη εξυπηρετουν

Αν υπάρχει ενεργή σύνδεση, το XBMC την χρησιμοποιει αυτόματα.

Στο System>Sytem Info>Network βλέπεις να έχει πάρει διευθύνσεις;